Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • nemlehet

  őstag

  válasz palacsa #9 üzenetére

  Dehogynem. Már elég régóta lekövetik a tranzakciókat a hatóságok, egy csomó zsarolóvírusos bandát így kaptak el. Szóval igen is lekövetik. Ezért is kezdtek el high privacy coinokban váltságdíjat kérni és nem BTC-ben.
  Sőt, sok bűnöző tárcáról tudják, hogy ilyen ügyletekhez köthető és folyamatos monitoring van a mozgásokon így azt is tudják hány áldozatot sikerült csőbe húzni.
  Mondjuk az tény, hogy hiába kapnak el egy bandád, ha ők nem adják fel a kulcsokat akkor a hatóság sem tudja visszaadni a pénzt (bár egyébként sok esetben az enyhébb ítéletért meg szokták adni, ezek ritkán igazi nehézfiúk)

  A tárcák nem igazán lyukasak, social engineeringel szokták őket megszerezni, de az ellen nem lehet IT alapon védekezni. Bankszámlákat, netbankokat is "törnek fel" így.

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

 • nemlehet

  őstag

  válasz LurkerSheik #27 üzenetére

  Mert nem inflálódik el, legalábbis nem úgy hogy mindenféle érdekcsoportok döntése alapján hirtelen több lesz belőle. A legtöbb coin-nak véges darabszáma van.
  Az USD nem erősödik különösebben, a forint gyengül marhára. Amerikában nagyon súlyos gazdasági következményei vannak a covid-nak, nyomtatja a jegybank a pénzt ezerrel, csak éppenséggel ezzel hatalmas inflációt generál. Ez amúgy sok helyen gond, itthon is 5-6%-ra ugrott az infláció ezzel kvázi semmissé téve a legtöbb ember idei béremelését. De pl az infláció miatt nem éri meg betétben tartani a pénzed ami szintén probléma az átlagembereknek, mert jelenleg itthon nem nagyon van low-risk megtakarítási forma kispénzűeknek mióta beszántották a lakástakarékot.

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

 • nemlehet

  őstag

  válasz Polllen #30 üzenetére

  A crypto befektetés nem való azoknak akik nem tudják hosszú távon nélkülözni a betett pénzt. Ez nem olyan hogy berakom és másnap már megyek függönyt nézni az új lakásba.
  vagy nagyon sok pénzzel kereskedsz és akkor a napi-órás-perces ingadozásokból tudsz profitot elérni vagy kivársz. Jelenlegi trendek alapján felfelé fog menni a piac, tehát amit ma megvettél 3 év múlva szinte biztos hogy többet fog érni mint most, az hogy közben merre jár és milyen vargabetűket ír le már más kérdés.

  Én nem mondom, hogy nem rizikós, de a részvény is az. Sőt a valuta is.

  De amúgy is a bálnák csak x ideig tudják lenyomni az árfolyamot, hiszen folyamatosan el kell adniuk nyomott áron. Itt nincs olyan mint a bankoknál, hogy akkor csak semmiből teremtünk még x millió bitcoint miután killobizzuk a bankfelügyeletnél.
  A bitcoin chain sem fog csak úgy hirtelen a piacra önteni töménytelen coint.

  A társadalmi haszon nyilván bonyolult kérdés, a BTC-nek nem feltétlen van, de sok olyan project van amivel mondjuk az elmaradott országok bankrendszere egyből át tudja ugorni a bankkártyás korszakot és alacsony költséggel tud fintech elektronikus fizetést megvalósítani. (pl Cardano az afrikai unioban). Ez már szerintem hasznos.

  A garancia meg a monetáris politika látjuk mennyit ér... A világ jobbik felén lehet valamit, bár a covid sokkot az USA-ban is "trickle down economy"-vel probálta orvosolni a kormány amitől az embereknek jobb nem lett, de a nagy cégek legalább vaskos bónuszokat fizethettek, itthon meg a király monetáris politika miatt már banki benfentesek 400 forintos euróról rebesgetnek... Szóval köszi, ha így vagyok biztosítva hegyet mászni már nem indulok el :D

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

 • nemlehet

  őstag

  válasz Lenry #39 üzenetére

  Tudom nem engem kérdeztél, de mondjuk tipikusan az amerikai helyzetre mik lehettek volna a megoldások:
  1. az állami infrastruktúrális beruházások felpörgetése. Nagyon komoly elmaradásban van egyes helyeken az úthálózat, vízhálózat, elektromos hálózat, tervben van rengeteg napelem és árapály erőmű építés amit előre lehetett volna hozni. Ez fel tudott volna szívni elég sok munkanélkülit, hosszú távú haszna van és nem úgy öntene pénzt a gazdaságba hogy pénzes spekulátorok puszira megígérik, hogy becsszó nem fognak kirúgni több ezer munkást...

  2. Ott segíteni ahol kell. Egyszeri 1200+800 dollár tök jó, csak semmit nem old meg. Nagyon komoly lakhatási válság van kilátásban, 34 millió amerikainak van lakbér elmaradása, többnyire 3 hónapon túlmutató. Erre még rájönnek a velük 1 háztartásban élők, egyes becslések szerint a lakosság 1/3-át fenyegetheti a kilakoltatás. A kormány megoldása erre az volt, hogy a lakáskiadó cégeknek/landlord association-nek adott támogatást akik megígérték hogy beccsszó nem raknak ki senkit nemfizetés miatt. Ami végülis technikailag meg is lett tartva, de mondjuk "lakóközösségi panaszok" alapján százával költöztetik ki az emberek. Véletlenül mindig pont azokat akik nem tudtak fizetni. Moratórium a legtöbb államban nincs. Ha pénzt öntünk a gazdaságba lehetett volna mondjuk erre a problémára fordítani, a kisemberek szintjén kezelni a tartozásokat mondjuk lakbértámogatás formájában.

  3. Diákhitel mérséklése/elengedése, esetleg befagyasztása.

  4. Ha már osztogatunk pénzt, rendesen beleállni és legalább ideiglenes UBI-t bevezetni. Ha csak havi párszáz dollárt is adna az állam annak aki mondjuk a COVID alatt elveszti a munkáját sokan nem kerülnének ilyen nehéz helyzetbe.

  5. Kiterjeszteni a bértámogatást normálisan, federal szinten közép és kisvállalkozásokra.

  Ez csak így hirtelen... Az hogy nyomtatom a péznt, majd szóróm rá a nagy cégekre láthatóan nem működik és soha nem is működött. nagyon rossz üzenetet küld az embereknek hogy ismét azokhoz a cégekhez dől a lóvé akik már egyszer gazdasági válságot generáltak míg az infláció megeszi a megtakarításokat.

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

 • nemlehet

  őstag

  válasz LurkerSheik #54 üzenetére

  Nem értem az emojit, de oké, te biztos bölcsebb vagy mint én.

  Amúgy igen. A legtöbb infrastrukturális beruházás nem állt ahogy a legtöbb termelő üzem sem. Ami leállt az az irodák, turizmus és szolgáltató szektor.

  Nem is csoda, szabadtéri munkáknál maszkviselés mellett minimális a fertőződés esélye. Pláne ha be van oltva mindenki. Láthatóan nem vált be amcsiban a zárlat mert nem elég fegyelmezett a lakosság. Akkor viszont már jobban jártak volna ha felpörgették volna a beruházásokat főleg, hogy jelentősen csökkent a forgalom és az embermozgás, tehát akár kritikus útvonalakhoz is hozzá lehetett volna nyúlni.

  Akkor és ott kellett megoldás és múltbéli tapasztalat híján ezt a módszert választották.
  Úgy tűnik elég rosszul.

  Usa politika nagyon kiegyenlített kétpólusú (demokrata-replukánus)
  Az amerikai politika minden csak nem kiegyenlített. A demokrata párton belül is iszonyat széthúzás van, csak egyelőre a közös ellenség (republikánusok) nagyobb ellenség. A szélsőbalos ultra liberális demokrata és a Biden féle corporate democrat messzebbe van egymástól mint Biden és Trump.

  Ez az autokratikus rendszerek egyik előnye ilyen helyzetekben kétségtelen.
  Láthatóan amúgy az autokrata rendszerek szarul jöttek ki a járványból. Ellenben az olyan kőkemény diktatúrák mint Dél-Korea, Új-Zéland, Japán ugye... Jah várjál, lehet a kormányba vetett bizalom és a polgári fegyelem számít ami se az USA-ban se EU nagy részén nincs meg?

  Utólag nagyon könnyű okosnak lenni, millió ember élete felett.
  Nyilván, hindsight is 20/20... De engem nem is fizetnek azért dollár milliókra, hogy akkor és ott hozzak döntést, utólagosan meg egyelőre még szabad kritizálni. Tanulni kell a múltból nem mentegetni.

  [ Szerkesztve ]

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

Hozzászólok Aktív témák