Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • koko52

  veterán

  válasz Lenry #39 üzenetére

  Nincs ilyen szituáció és nem is volt a közelmúltban. Tehát a vázolt kép értelmetlen.

  A temetők a nagy népsűrűség ellenére a legmagányosabb helyek a világon. John Ajvide Lindqvist: Élőhalottak!

 • nemlehet

  őstag

  válasz Lenry #39 üzenetére

  Tudom nem engem kérdeztél, de mondjuk tipikusan az amerikai helyzetre mik lehettek volna a megoldások:
  1. az állami infrastruktúrális beruházások felpörgetése. Nagyon komoly elmaradásban van egyes helyeken az úthálózat, vízhálózat, elektromos hálózat, tervben van rengeteg napelem és árapály erőmű építés amit előre lehetett volna hozni. Ez fel tudott volna szívni elég sok munkanélkülit, hosszú távú haszna van és nem úgy öntene pénzt a gazdaságba hogy pénzes spekulátorok puszira megígérik, hogy becsszó nem fognak kirúgni több ezer munkást...

  2. Ott segíteni ahol kell. Egyszeri 1200+800 dollár tök jó, csak semmit nem old meg. Nagyon komoly lakhatási válság van kilátásban, 34 millió amerikainak van lakbér elmaradása, többnyire 3 hónapon túlmutató. Erre még rájönnek a velük 1 háztartásban élők, egyes becslések szerint a lakosság 1/3-át fenyegetheti a kilakoltatás. A kormány megoldása erre az volt, hogy a lakáskiadó cégeknek/landlord association-nek adott támogatást akik megígérték hogy beccsszó nem raknak ki senkit nemfizetés miatt. Ami végülis technikailag meg is lett tartva, de mondjuk "lakóközösségi panaszok" alapján százával költöztetik ki az emberek. Véletlenül mindig pont azokat akik nem tudtak fizetni. Moratórium a legtöbb államban nincs. Ha pénzt öntünk a gazdaságba lehetett volna mondjuk erre a problémára fordítani, a kisemberek szintjén kezelni a tartozásokat mondjuk lakbértámogatás formájában.

  3. Diákhitel mérséklése/elengedése, esetleg befagyasztása.

  4. Ha már osztogatunk pénzt, rendesen beleállni és legalább ideiglenes UBI-t bevezetni. Ha csak havi párszáz dollárt is adna az állam annak aki mondjuk a COVID alatt elveszti a munkáját sokan nem kerülnének ilyen nehéz helyzetbe.

  5. Kiterjeszteni a bértámogatást normálisan, federal szinten közép és kisvállalkozásokra.

  Ez csak így hirtelen... Az hogy nyomtatom a péznt, majd szóróm rá a nagy cégekre láthatóan nem működik és soha nem is működött. nagyon rossz üzenetet küld az embereknek hogy ismét azokhoz a cégekhez dől a lóvé akik már egyszer gazdasági válságot generáltak míg az infláció megeszi a megtakarításokat.

  Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

Hozzászólok Aktív témák