Hirdetés

2019. február 15., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) twollah1976


twollah1976
(őstag)
LOGOUT blog

Nem szeretem a wasabit.
Olyan mintha orrnyergen rugnanak.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#2) mephi666 válasza twollah1976 (#1) üzenetére


mephi666
(PH! kedvence)

orrtisztítónak kiváló... én azt szeretem benne, hogy lassan épül fel az ereje: először semmi, majd szép lassan kezd egyre jobban csípni, míg már izomból marja belülről az orrom és le kell állni :) ellentéte a paprikának, amiből szeretem szintén az erőset, viszont amiket általában eszek (pl chocolate habanero, amit termesztek magunknak), azok hirtelen ütnek egy nagyot, de az erejük onnantól nem változik... el lehet csemegézgetni, nincs ez a besokalló érzés...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#3) Freiherr


Freiherr
(őstag)

Kurva jó ez a film.

XXX

(#4) Hieronymus válasza twollah1976 (#1) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Szójaszósszal optimális erősségűre lehet hígítani a wasabit.

Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A Fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.

(#5) joghurt válasza twollah1976 (#1) üzenetére


joghurt
(PH! addikt)

Az orrodat is tisztíccsa.

De nem kell flancolni a wasabinak mondott nemwasabival. A sima torma is frissen reszelve tarkón csap és könnybe lábaszt.

A tej élet, erő, egészség.

(#6) Somatom


Somatom
(PH! kedvence)

Arra a zöld zacsisra gondolsz, ami a sushis dobozban van, a halacskás tubusos szójaszósz mellett? Sztem az nagyon gagyi. Én rendszeresen veszek inkább tubusos, japán Wasabit és azzal tolom.

[ Szerkesztve ]

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a "#79335424" Nick alatt olvasható.

(#7) s1999xx válasza Somatom (#6) üzenetére


s1999xx
(kvázi-tag)
LOGOUT blog (1)

Neeeem, ez "valódi" wasabi paszta. Az a zacskós trutyi, az nulla, ahhoz képest még az is erős volt, amit korábban megszoktam.

Milyen hangszer az Eustach-kürt?

(#8) s1999xx válasza joghurt (#5) üzenetére


s1999xx
(kvázi-tag)
LOGOUT blog (1)

Voltaképp, ha jók az információim, valódi wasabit csak japánban, frissen készítve lehet enni, mert állítólag nem tartósítható.
De... jártál már úgy, hogy a könnyed is erősen csípős lett? :DDD

Milyen hangszer az Eustach-kürt?

(#9) kemotox válasza joghurt (#5) üzenetére


kemotox
(PH! addikt)

Mi egyszer csináltunk anyukával házi tormát (krémet).
Egyszer. ;]

(#10) Narxis


Narxis
(PH! nagyúr)

Wasabi mar mint a mustár. Ezzel a mondattal reklámozták azt a filmet cool tv-n még jó régen, azért maradt meg bennem mert akkora ökörség, hogy csak na, a mustár fele annyira se mar/csíp mint a wasabi. Amúgy wasabis lays chipset szoktam enni. :D

(#11) Somatom válasza Narxis (#10) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)

Azért ezzel a mondattal, mert ez a film Magyar címe. Persze, ettől még hülyeség, mert az egyik alma, a másik meg körte. Mintha azt írnák, hogy Chili - csíp, mint a bors. Vagy Méz - édes, mint a cukor. De, ettől még sztem a mustár is tud durván marni, csak nem azok, amiket nálunk a közértekben lehet kapni.

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a "#79335424" Nick alatt olvasható.

(#12) mephi666 válasza Narxis (#10) üzenetére


mephi666
(PH! kedvence)

földimogyoró is van wasabis bundában :K jó csemege, de ebből is van az a mennyiség, ami már szétmarja az ember orrát

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#13) Lenry


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

egyszer ettem wasabit. azóta tudom, hogy a hajhagymáim is képesek ízeket érezni

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#14) Hieronymus válasza kemotox (#9) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Elárulom a titkot.
A torma reszelésekor lehet szabályozni az erősségét.
Minél kevesebb ideig van levegőn a reszelék, annál kevésbé erős a kész torma.
Ha víz alatt reszeled, alig vahy nem lesz erős a végeredmény.

Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A Fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.

(#15) UnA válasza Hieronymus (#14) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Én meg szeretek közben sírni :)

(#16) adlersson válasza Hieronymus (#4) üzenetére


adlersson
(tag)
LOGOUT blog (1)

Aki szójaszószt ad a wasabihoz, az más aljasságokra is képes. :DDD Mondjuk a zacsis wasabinak tényleg oly' mindegy...

ㄅㄨˋ ㄆㄚˋ ㄇㄢˋ , ㄐㄧㄡˋ ㄆㄚˋ ㄊㄧㄥˊ 。

(#17) Hieronymus válasza adlersson (#16) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Ma túlhígítottam a wasabit, de vékonyra szeletelt csilipaprikával sikerült optimalizálni az ízt. :K

Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A Fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.

(#18) kemotox válasza Hieronymus (#17) üzenetére


kemotox
(PH! addikt)

És még dicsekszel is vele, gasztroterrorista? :D

(#19) s1999xx válasza adlersson (#16) üzenetére


s1999xx
(kvázi-tag)
LOGOUT blog (1)

Ha már itt tartunk: hogy illene enni a sushit? Mit illik csinálni a szójaszósszal és a wasabival?
Mert attól tartok, én ... khm ... nem rendeltetésszerűen használom őket.
Szójaszószt rácsorgatom a sushira, a wasabit meg csak mint a mustárt a virslire. :)

Milyen hangszer az Eustach-kürt?

(#20) Hieronymus válasza kemotox (#18) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Az egészség alapja, naponta egy legalább közepesen erős csilipaprika elfogyasztása.
Ma kettőt ettem. Ebben én nem látok gasztroterrorizmust. :DD

Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A Fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.

(#21) kemotox válasza s1999xx (#19) üzenetére


kemotox
(PH! addikt)

Én úgy tudom, hogy nagyon finoman kell a szusit szójába mártani, csak éppen hogy. Szal nem mint ahogyan a lecsót ennéd kenyérrel ;]

(#22) Hieronymus válasza kemotox (#21) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

Jól tudod.
A sushit eredetileg pálcikával mártogatják a szójaszószba. Egyben fogyasztják és nem harapják több darabba.
A Wasabit nem nem keverik a szószba. A sushi szakácsmester szórja meg vele a sushi falatokat, a frissen reszelt tormával. Nem is kerül közvetlenül az asztalra. A gyömbér nem a sushi kelléke.
Külön fogyasztják két sushi darab között. Az ízek érzékelésének felfrissítését szolgálja.

Ha értelmetlen hozzászólásommal találkozol, az nem a véletlen műve. A Fantasztikus tag, címre hajtok! Muszáj hozzászólnom.

(#23) kemotox válasza Hieronymus (#22) üzenetére


kemotox
(PH! addikt)

A pálcikát pedig kézzel fogják. Asztalnál fogyasztják a szusit. A szusit japán emberek találták fel, valamikor az első, és a huszonegyedik század között.
Tévedés, hogy szusit bármiből lehet csinálni, szusit szusi alapanyagokból lehet csinálni.

(#24) mephi666 válasza kemotox (#23) üzenetére


mephi666
(PH! kedvence)

pontosan... egyik fajtája pedig a maki :K nem pedig csimpánz, vagy orangután...

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#25) Somatom válasza mephi666 (#24) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)

Speciel én a nigirit jobban kedvelem. Persze, a közértes csomagolásokban nagyon gagyi nigirik vannak. Néha eljárunk a Wasabi étterembe. Ott már jobb a minőség. De, sztem tengerparton a legjobb, friss fogásból.

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a "#79335424" Nick alatt olvasható.

(#26) s1999xx válasza Hieronymus (#22) üzenetére


s1999xx
(kvázi-tag)
LOGOUT blog (1)

Akkor első pár alkalommal nagyjából jól estem neki. Csak utóbb megzavart ez a halacskás csomagolása a szósznak. :)

Milyen hangszer az Eustach-kürt?

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.