Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Yany

  addikt

  Vajon a 4k előfizetésem díja is a minőségromlással együtt fog csökkenni a Netflixen?

  Asus ZenBook teszt: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

 • Yany

  addikt

  TLDR: a Netflixnek megy, ső talán még be is lendül a szekér, véleményem szerint tök jogos felvetni, hogy a cég mégis mit vállal az áldozatokból? Csak a userekre terhel mindent, vagy maga is lemond valamiről, pl. valamivel csökkentett díjak formájában.

  ---

  Ugye én is feldobtam a kérdést, hogy vajon a haví díj csökkenni fog-e, úgyhogy megszólítva érzem magam.

  Itt többen is szembe állították az emberi halálok súlyát azzal, hogy valaki a 4K előfizetésének díjához mérten rosszabb minőségű streamet kifogásol, de előre is elnézést kérek ezért a jelzőért, igazán ostoba megközelítés.

  Afrikában éheznek, máshol ömlik az olaj a tengerbe, stbstb, szóval akinek nincsenek ehhez hasonló léptékű és mértékű gondjai, az meg se szólaljon. Ugye? Ja nem, nem így működik. A világban működő folyamatok káoszba zuhanását kizárólag közös teherviseléssel fogjuk tudni elkerülni, csak ha nem részeiben bontjuk meg a nagyjából egyensúlyt biztosító arányokat, hanem egységesen, de legalábbis jól átgondoltan.

  Ha egyesek szerint ez a Netflixes szabályozás fair, akkor gondolja át, hogy a sok otthon iődöltést kereső Netflixre ráugró és további bevételeket teremtő felhasználó vajon a Netflix helyzetét javítja vagy rontja. Vajon a körülmények figyelembevételével mennyire korrekt, hogy a Netflix csökkenti a felhasználói élményt, miközben ő nem vállal az áldozatokból?

  A díjak igazításának gondolatát meglátásom szerint nem önzés szüli, hanem a részvállalás látványos elmaradása (de legalábbis a vállalás kommunikálásának hiánya, ha van ilyen).

  Aki pedig önzőnek gondolja ezeket az embereket, az gondoljon arra is, hogy 300-400 W-os gépemet (3900X + Vega 64) folding@home számításokra használom, hogy én így, a villanyszámlámon keresztül járuljak hozzá a vírus legyőzéséhez. Akkor most önző vagyok, vagy sem? Fekete vagy fehér? Ugye az ilyen szélsőséges kategórizálások már sok "jót" szültek korábban is. Megteszem, amit tehetek és természetesen áldozatkészen, a körülményekhez igazított elvárásokkal élem az életem és persze közben szeretem látni, hogy az élet minden szereplője hasonlóan tesz és a sokak figyelmének közepén elhelyezkedő entitások példát statuálnak. Ahogy talán majd a Netflix is.

  Ne feledjük, hogy a Netflix az ellenkezőjét sem állította, tehát nem tudjuk, hogy vállal-e, csupán kérdőjeles és nem felkiáltojeles ez az egész.

  [ Szerkesztve ]

  Asus ZenBook teszt: https://youtu.be/xUXRAVZlGto

Hozzászólok Aktív témák