Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • mozso

  senior tag

  válasz Fred23 #49 üzenetére

  Sok beállítást el tudsz menteni az egér belső memóriájába. Kivéve az RGB-t.

  Corolla Club Hungary - https://corolla-club.hu/

 • mozso

  senior tag

  Nemrég ennek az egérnek a vezeték nélküli testvérét vettem meg (Basilisk Ultimate), az is a Razer legmodernebb 20k-s szenzorával működik.

  A Razer Synapse v3 beta (Razer szerint is ez a hivatalos neve) viszont a falig kergetett. Millió esetben akar az internetre csatlakozni, mindent megpróbál megkerülni, telepítgetni akar önmagától. Emellett 250MB memóriát használ a driver futtatás közben, beépül a Windows szolgáltatások (services) közé.

  Egyes Razer szolgáltatásokat (Windows Services) megpróbáltam korlátozni, de nagyon hamar ez az RGB halálát okozta. Nem akartam színorgiát, csupán konstans fehér színt és a dokkolón parkoló egér mutassa a töltöttséget (piros, narancs, citrom, kétféle zöld).

  Sajnos ehhez folyamatosan kell futtatni azt a ki tudja milyen adatot gyűjtő, memóriából 250MB-ot foglaló valamit. A csatlakozási kérelmekből látszik, hogy mindig valahova haza akar telefonálni a Razer "driver". Még egy 12 magos / 24 szálas AMD 3900X esetén is érezhető a Razer szoftvercsomag lassító hatása! Ejjjjjj.........

  A végső megoldás az lett:
  - Razer szoftverben mindent beállítottam, érzékenység, gombok, RGB színek.
  - Ezen beállításokat a Razer programmal elmentettem az egér belső memóriájába.
  - Teljesen leszedtem és kigyomláltam a Razer Synapse v3 Beta förmedvényt a gépről.
  - Az egér memóriája megjegyzi a beállításokat, kivéve az RGB-t.

  Jelenleg minden működik, kivéve:
  - az egér világítása folyamatosan megy végig a teljes színspektrumon magától, vagy minden teljesen ki van kapcsolva - utóbbi mellett döntöttem
  - semmilyen visszajelzésem sincs mennyi energia maradt az egér akksiban, akkor sem, ha a saját töltőjére rakom

  Mivel 70-75 óra használatot ígér a Razer a vezeték nélküli Basilisk Ultimate-nél, eddig nem volt gond. Mindig fel tudtam tölteni időben, bár erre a fentiek tükrében manuálisan időt kell fordítani.

  Eddig sajnos csak a problémákról írtam, ez is csak a Razer Synapse 3 agybajos szoftvere miatt. Az egér fizikailag azonban bomba jó, kényelmes, FPS-ben köröket ver a korábbi MS SIdewinder X8-ra (500Hz, 8000dpi), nagyon könnyű is.

  Nagyon jó sikersztori lehetne, a Razer kétes viselkedésű "egér drivere" nélkül. Komolyan.... negyed gigabyte memóriát használ egy egér driver és sallangjai???? Az nem kerek.

  Az egeret megtartom, a drivert és a Razer Synapse v3-at soha fel nem teszem többé.

  ui: próbáltam módosítani egy korábbi Synapse 2.x megoldást helyettesítő nagyon kis erőforrás igényű (miért is készítette ezt el a német srác?) megoldást, de sajnos annyira sok energiát fordított a Razer arra, hogy a Synapse 3 ne legyen kiváltható, hogy elhasaltam. Pedig a német srác megoldása 1MB memóriát használ a Razer féle 250MB helyett....

  Corolla Club Hungary - https://corolla-club.hu/

 • mozso

  senior tag

  Hogy legyen valami ON topik is, én ezen a német oldalon találtam tartalék teflon talpakat a Basilisk Ultimate-hez. Hiányként említi ezt a cikk, mivel nem adnak gyárilag tartalékot. Razer store-ban sem találtam, de ez lehet csak az én hibám.
  Gondolom hamarosan lesz talp Basilisk V2-höz is itt.
  [link]

  [ Szerkesztve ]

  Corolla Club Hungary - https://corolla-club.hu/

Hozzászólok Aktív témák