- Windows 10
- Mikrotik routerek
- TP-LINK routerek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- 10 gigabites hálózat USB4 Type-C kapuból a QNAP átalakítóival
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A német hatóság szerint visszaélt erőfölényével az Apple
- Mesterséges intelligencia topik
- Mobilinternet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Obi-1
őstag
Hogy öregedett a poszt?
Én is nézegettem a RetroPie-t, egy régi 233Mhz notebookra akartam feltenni, csak aztán nem tudott USB-ről boot-olni, és nem voltam elég kitartó.
Meg nem volt világos, honnan lehet rom-okat találni. Egy Aladdin Gameboy játékot Kindle Fire-n sikerült elindítani, de csak kipróbálásig játszottam vele. A régi Gameboy Terminator 2-re van komolyabb nosztalgiám.Only a Sith deals in absolutes.
-
sad_Vamp
őstag
válasz
retesz147 #29 üzenetére
ez - https://www.emuparadise.me/ - még működik?
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
Jahno
veterán
-
retesz147
addikt
PI-on maga a progi simán felment, csak a játékok levadászása nem egyszerű.
Nincs valakinek linkje játékokhoz?Eladó Xiaomi 13 üvegfólia és Samsung S23 Nilkin tok és üvegfólia.
-
Mattb
senior tag
Van aki használja mostanság a Pi3-at retro konzolként? Hogy szuperál?
-
zsola32
őstag
sziasztok
feltettem a RetroPie-t, vegyesek az érzéseim...a telepítés sikerült
a billentyű is működik, a gombokat hozzá tudtam rendelni a funkciókhoz, de az "OK" gombra már nem csinált semmit.F4-el kiléptem, majd beírtam ezeket a parancsokat:
cd RetroPie-Setup
sudo ./retropie_setup.sha Setup-be értem, itt csináltam egy Binary Based Installation-t
újraindítás után, gondoltam beállítom az xbox360 karokat
a setup menüben meg is találtam a hozzá tartozó konfigot, lefuttattam, majd reset.a főképernyő kiírta, hogy 2 eszköz konfigolható, de nem indult el sehogyan sem.
(PI3 a masina)
a settingsben, nem tudtam elindítani a PI3 blutuszt sem, azaz az egyik számítógépemet látta, gondolom működik.száz szónak is egy a vége, nem tudtam elindítani a ketyerét, az xbox-al is befaragtam, ha tudtok segítsetek lécci- köszi
-
zdanee
őstag
válasz
SunMount3r #24 üzenetére
Vannak ilyenek, és meg is veheted. Még csak nem is túl drága, kb annyiból kijön, mint az aklatrész költsége ennek a picinek. Talán még a hardveraprón is találni néha ilyesmit (hopp: [link])
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
SunMount3r
nagyúr
Ja igen, megint csak, nem néztem végig.
A kijelző és a vezérlő akkor is túl pici (az én kezeimnek meg főleg). Szerintem ha valaki rácsappanta az ötletre, csinálhatna egy PS VIta "versenyképes" kézi konzolt, akár tömeggyártásban is, csak éppen a Retro érára kihegyezve. Kár hogy nincsenek ilyen műszaki haverjaim, meg, hogy még prototípust se tudnánk nyomtatni. Egy Kickstarter project próbát biztos megérne.
[ Szerkesztve ]
-
zdanee
őstag
válasz
SunMount3r #22 üzenetére
Van rajta HDMI, a videó második felében a csávó kiköti nagyképernyőre és több USB kontrollerrel játszik rajta.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #12 üzenetére
Ja, nem néztem meg a linket (nem tudtam, hogy az), látom viszi az N64-et is... Ha jobban bele ásnám magam a Pi témába és lenne a közelemben 3D nyomtató, biztos ilyesmiben gondolkodnék inkább... A videó alapján ez a kézi konzol még a vártnál is kisebbnek tűnik, ez már kicsit mazo... De egy normális méretű kijelzővel és meghagyva a HDMI csatlakoztatás lehetőségét TV-re, még érdekes is lehetne...
-
Donkey-Kong vagy Supermario ?
1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239
-
t256
őstag
válasz
szupermacs #16 üzenetére
Az összeszerelés annyit takar a Pi-nél, hogy beleilleszted egy házba és kész is.Az OS telepítés igényel egy minimális hozzáértést.
Retropie 3.6-ot használtam majdnem egy hétig. Nekem kicsit nehézkes volt beállítani. A PS3- kontrollert röhögve kezelte USB-n keresztül (nincs hozzá BT adapterem). Ahogy újraindult a Pi, vagy kikapcsoltam, rögtön bekapcsolt a PS3.
Pendrive-ra másoltam rom fájlokat. Ezt a retropie rögtön átmásolta az SD kártyára. Ez szép és jó, de hamar kifutottam a helyből. Miért kell átmásolnia?Emellett nem volt valami stabil, sokat fagyott.
Biztos be lehet állítani vagy programozni, hogy tuti legyen a rendszer, én találtam itt az aprón olcsón egy Nintendo Wii-t. 16 bites emulációig a legjobb.Jut eszembe a Sega Saturn és Dreamcast emulátorokat ki se próbáljátok. Ez a két rendszer még mindig nem emulálható.
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Wesder
titán
válasz
SunMount3r #12 üzenetére
El kell hogy vigye, mert az MT6572 is elég neki.
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
zdanee
őstag
válasz
szupermacs #14 üzenetére
Az Pokemon, de ha megnézed a videót, ugyanez a cikkben szereplő platform van rajta, N64 emulációig bezárólag visz mindent. TV-re is köthető, USB kontrollert is fogad. Szerintem baromi király, a lelkem mélyén élő kisgyerek most épp visítva ordít, hogy rendeljem már meg hozzá az alkatrészeket és csináljak egy ilyet magamnak
-
mildwood
tag
Nem tudjuk pontosan, mit fogyasztottak az alkotók, de a tudatmódosítók használata a látottak alapján megalapozottnak tűnik."Ezen meghaltam
Amúgy nekem is van egy pi-m, ki is próbáltam már rajta, tényleg pofon egyszerű telepíteni, csakaz emulátor fájlokat levadászni nehéz. Na majd nekiesek egy-két játékbak szerintem nemsokára...
P
-
SunMount3r
nagyúr
C=64 és SNES játékoknál nekem nincs sirályabb a retro érában.
Még talán az N64 lenne jó, amit ha tudna, arra is volt egynéhány elég pöpec játék, de lehet ahhoz kevés lenne a Pi hardverileg.
(#1) zdanee: Akkor már sokkal inkább egy rendes Pi 3-ra épülő "kézigép", nem lenne sokkal nagyobb mint a pl. a Vita és normális méretű kijelzőt is lehetne bele rakni. Ez is érdekes de az a kijelző nagyon pici ezekhez a TV-re tervezett játékokhoz...
-
daninet
veterán
Bob az I like to make stuff csatornan egy nagyon kiraly arcade gepet epitett retropie-hoz. Nezzetek meg. [link]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
perempe
veterán
Sonic miatt kipróbálom.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
-szp-
aktív tag
A cikkben hivatkozott kiegészítőkkel az arcade (gombos, joystick, pad) és a SNES kontrollerek csatlakoztathatók vezetéken, ha a 3-as Pi-t használod akkor a beépített BT, ha korábbit akkor egy BT dongle segítségével vezeték nélkül lehet a PS4 kontrollerét harcba hívni.
<!-- Hello tourist on the right side, hello tourist on the left side -->
-
boost
addikt
Milyen kontrollerrel lehet használni? PS4?
-
kriszpontaz
veterán
-
Béééla
őstag
Úgyis csak porosodik a pi a polcokon, lehet így több haszna lesz
Bélabá
-
zdanee
őstag
Ezt pont tegnap találtam meg, ugyanez az image egy RasPiZeroval, pici 3D nyomtatott házzal és egy 1.5" OLED-el. 99%, hogy ezt egyszer megépítem magamnak!
Thingverse projectZipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
Új hozzászólás Aktív témák
it Nem csak a drága, eredeti hardverek adhatják vissza a 8-16 bites korszak hangulatát, egy Pi-ből is könnyedén varázsolhatunk emulátorközpontot.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ukrajnai háború
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autószerelők, autószerelés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ultrakompakt hordozható SSD fortyog a Seagate boszorkánykonyháján
- Lenovo Vibe Z2 Pro - csillagromboló
- Megérkezett a Twisted Metal TV sorozat második szezonjának új előzetese
- További aktív témák...