Hirdetés
- Dollár-százmilliárdokat költ az NVIDIA amerikai chipekre
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Debian GNU/Linux
- Programozás topic
- Túl környezetszennyező a modern chipek gyártása
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VMware
- Ubuntu Linux
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Bitcoin topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
AndrewBR
senior tag
Még több ilyen retro cikket!
-
ceia
őstag
válasz
angyalpc2 #10 üzenetére
Persze, úgy hívják, hogy magnó. Javaslom, hogy vegyél használtan ún. hifi decket, elég jókat lehet találni a "piactéren" olcsón. Én pl. ilyet vettem 4000ft-ért.
Csak összekötöd a hangkártyával, lejátszod valamivel (Winamp..) az mp3-at, közben a magnóval felveszed a zenét egy kazettára. -
hallador
addikt
KÖSZÖNÖM a cikket érdekes volt
Lehetnének még ilyenek.
-
haddent
addikt
Boccs nem bírom már a huszadik ilyen hsz. után.. annyira nehéz felfogásúak vagytok. Nyilván nem egy digitálisan tömörített és tárolt fájlt akar egy analóg mágnesszalagra rápakolni, mert abba beletörik a bicskája. Egyszerűen a DAC kimenetét, analóg hangjelet akarja felvinni a kazira. Ne kérdezd miért, csak, neki kazettán kell az a zene.
-
mirci18
addikt
válasz
#32839680 #75 üzenetére
Persze hogy erre gondolok éveken keresztül jó pajtásom volt többféle játékkal.
Főleg a tetris és az autóversenyes.
Utána kaptam már bonyolultabb motoros és autós kvarcjátékokat.Mondjuk én már akkor is gameboy-ra vágytam.
Na azt egy kockának lehetne még ajánlani a formája miatt meg a sokféle játék miatt. -
mirci18
addikt
-
törölt tag
válasz
Dilikutya #70 üzenetére
Milyen 90 -es évek eleje? 80 -as évek eleje! A link eredetije a Game & Watch sorozat volt, 1980 -tól. Az enyémen ejtőernyősöket kellett összeszedni, akik közül néhány fennakadt a fán (game "B", nehezített pálya). De volt űrhajós is, meg még nagyon sokféle. Az volt a király csávó, akinek dupla kijelzős volt.
-
Dilikutya
félisten
Androidos telefonom van, csak azt tudom, Windows Store kínálatát nem ismerem. Tényleg vicces, nekem legalábbis. Bár ilyen kvarcjátékom nem volt, de játszottam hasonlóval, így nekem kellemes nosztalgia. 90-es évek eleje, neked talán fogalmad sincs azokról az időkről, azért nem vicces.
-
ceia
őstag
A telefonkagyló utcára nekem nem jön be, cipelni sem jó, de itthonra egy klasszikus tárcsás telefon, hogy legalább itt ne mobilt használjak, abszolút bejönne és jól is mutatna. A mobilt használhatná, úgy hogy valójában azon menne a telefonálás.
Az a karóra is jól néz ki, de kényelmesebb vagyok, mint mindig összeadogatni az értékeket, hogy megtudjam mennyi a perc.. az óra még csak megvan gyorsan. Szerintem kazetta designnal inkább akkora külső vinyó mutatna jól, akkor maradna az adattárolás funkció is a formához.. Kazettáról digitalizálásra (és LP-ről) nem a legjobbak az erre készített usb-s cuccok. Drágák és a minőségük sem megfelelő. Venni kell használtan egy jó állapotú hifi decket (illetve hifi lemezjátszót) és arról digitalizálni a hangkártyán keresztül, Audacity-t vagy pl. Soundforge-ot használva szoftvernek. Én egy Onkyo decket vettem 4000 ft-ért, de sajnos kifogtam olyat, amiben pont még két napig bírta a szalghúzó motorUtána egy Sony-t ugyanennyiért, az még mindig jó. Még ennyit is megért, hogy kimentsem a régi megmaradt kazikról ami fontos, utána a hifit vagy el lehet adni, vagy megmarad dísznek (nem árt szépet venni). Állat jól mutat egy ilyen retró hangcucc a szobában
-
zolaas
senior tag
-
törölt tag
Ennél azért árnyaltabb a szitu. Emlékszel a régi, kazettás PC -kre? De ott a miniDV is. Mágnesszalagra rögzít digitális jelet. Közvetlenül analóg jel tárolására (archiválásra) gázos megoldás, mert idővel romlik a minőség. De a digitális jel más kalap. A nullából hosszú idő után sem lesz 1. Egy miniDV -re felmegy 12GB.
-
mirci18
addikt
-
zseko
veterán
...Jelképes, 5590 Ft-os áron...
a 200Ft az jelképes, a 6000-et nem nevezném annak.(#51) mirci18 én is gondolkoztam már rajta nagyon régen, ilyen miért nincs? szerintem lenne benne ráció, ilyen hifit csinálni.
(#38) vimes ez a BCD (binárisan kódolt decimális) alulról nézve 1-2-4-8, minden sor egy-egy szám. Ilyet néztem ki én is régebben, csak itthon elborult áron adták. Én még a második képen látható samui moon karórát szeretnék
-
Dilikutya
félisten
-
Teszla_
senior tag
Nekem van GameBoy-os iPhone 5 tokom, a Takko-ban vettem, talán 1490-ért fél-egy éve.
-
Támadt egy zseniális 5letem
Ha beadom szabadalomnak kő-gazdag lehetek? -
vimes
senior tag
A 3. oldalon az első képen hogyan kell leolvasni az időt? Próbáltam már többféleképpen, de nem sikerült
-
törölt tag
-
htc07
addikt
A kazis USB hub még adja is, a maradék nagy része szerintem inkább hipster accessories.
-
Dilikutya
félisten
Mikrofonnak mi keresnivalója a hangkimeneten? Minden rendes PC-n van mikrofon bemenet.
-
Yeffy
veterán
bizony
én nemrég fedeztem fel tesóméknál, hogy keresztlányomnak vett, rá is cuppantam egy félórára
imádtam nagyon, volt vagy 4-5 legalább, meg is vannak, csak már nem működnek. gyerekkorom egyik meghatározó eleme volt a "Brick Game Tetris". meg itt helyi játékboltokban is találkoztam már velük, és tényleg egy-két ezer forintokba kerül, szóval ha megyek fodrászhoz (mellette van kettővel egy nagy játékbolt), veszek is egy 9999in1-et
ez az állványos miki meg nagyon jópofa, ahogy a telefonkagylós kihangosító is. a kazettadigitalizáló is tetszik, csak nekem azt se tudom, hol van a kazettagyűjteményem, azt meg főleg nem, hogy még lejátszhatóak-e.
ja, meg a kazettaformájú USB HUB is marhajóimádom az ilyen retró cuccokat, pedig huszonéves vagyok még csak
-
Hintalow
senior tag
Ezt a telefonkagylós dolgot annó a kétezres évek első felében egy műszaki suliba járó ismerősöm már "feltalálta"
Egy ezeréves tekerős készülékből származó kagylót kötött össze a headsettel, a madzag nagy része az oldszkúl csavaros cucc volt, csak a telefonba csatlakozásnál maradt pár centi az eredeti headset madzagból.
A telefonjára pedig csengésnek az igazi tekerős telefon kolompolása volt beállítva hangfájlban.
Életre szóló élmény volt, amikor a tömött metrón pl. elkezdett csörögni, mint egy 50-es évekbeli irodában, a srác meg unott fejjel "leakaszotta" a belső zsebéből az autentikus kagylót, és elkezdett beszélgetniMost látom, kb úgy nézett ki a tákolmány, mint a posztképen
-
Lomha 8V
addikt
Jó kis válogatás, köszi!
-
Taybore
aktív tag
ezt találtam, sajnos nagyker, és magánszemélyeket nem szolgálnak ki, de ha van cége valakinek (vagy vállalkozó), akkor egy próbát megérhet: http://reklamajandek.hu/termekek.php?mod=SEARCH0&cikknev=kagyl%F3
valamiért nem engedi linkké alakítani, és smájlikat se tudok beszúrni kattintással (javascript hiba) -
dajkopali
addikt
persze, írj neki
Imi egyébként az eredeti szövegben ezt a linket adta meg -
kpal
nagyúr
Kagyló legnagyobb flash
Kell,kell!
-
Dot
őstag
Engem nagyon érdekelne, hol lehet kapni ilyen bináris órát 10$-ért!
Illik felkeresni ilyenkor a cikk szerzőjét, hogy ugyan linkelje már be nekem? -
törölt tag
Pár hete nagytakarítás közben megtaláltam az egyik "eredeti" tetrisemet, tettem bele elemet és még működött. Gyorsan nyomtam is egy "versenyt" az autós játékkal.
-
fatal`
titán
A kazettát formáló USB-hub és a telefonkagyló óriási
Azt a bináris karórát elfogadnám
-
mrlujoak
veterán
Nagyon nagy a telefonkagyló headset. Én is mókázom velük.
-
törölt tag
Én egy társasági jelenetben képzeltem el. Van egy bőrdíszműves haverom. Csináltatnék vele kagyló-tokot. Képzeld el a hatást, amikor egy közös sörözés közben, komoly pofával (ez lenne a legnehezebb) a tokjából látványosan elővéve, ezen fogadnék egy hívást. Sztem nem csak szem nem maradna szárazon. Láttam már pirosban is. Amikor érkezik egy hívás a piros telefonra. Na, az a licit! Már ha érted a jelentését.
-
XharX
aktív tag
Bináris karóra, kell, kell, kell
-
gghrtz
őstag
-
angyalpc2
aktív tag
Nekem olyan kellene ami a kazettára felveszi az MP3-at.
szóval rögzíti
Létezik ilyen?
-
mcs
veterán
A tetris komolyan kapható a jelenlegi trafikokban?
-
M5Norbi
őstag
Ez a kazettadigitalizáló nem rossz. Van olyan zenebolond barátom akinek szerintem van sok régi zenéje ami még kazettán van meg.
Ne persze ha működnek még. -
SzChriss95
csendes tag
Én 19 vagyok, de én is szinte mindegyiket használtam, szerettem őket, érdekesnek találtam és most ezeket a dolgokat is szívesen elfogadnám
-
törölt tag
válasz
PeeterssoN #1 üzenetére
Én meg 45 és komoly energiába kerül lebeszélnem magam arról a telefonkagylóról minden alkalommal, amikor meglátom. Nem csak retro, de annyira polgárpukkasztó (vagy managerpukkasztó), hogy nagyon nehéz ellenállni neki.
-
PeeterssoN
őstag
Atya gatya! Ezek nagy részét még használtam én is. (35 vagyok lassan)
A telefon nagyon tuti!Nekem még van kazettás diktafonom.
A cikk nagyon tetszett, köszönöm a múltidéző perceket!
Új hozzászólás Aktív témák
it Szülinapja lesz a havernak, és ő híresen nagy kocka? „Öreg” is? Nyilvánvaló, hogy a retró kocka ajándékoknak örülne a legjobban. Szerencsére van miből válogatni. A retró egyébként is trend, de emellett a számítástechnika elért abba a korba, amikor már története, így veteránjai is vannak.
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- iPhone topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen házat vegyek?
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- További aktív témák...
- MSI 3080 SUPRIM X 12G LHR
- Dell Precision Munkaállomás 5540 i7-9750H/32GBRAM/512SSD/QuadroT1000/WIN11PRO
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB Black ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Plus 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / normál állapotban / 100%-os akkumulátorral / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 7900X3D 32/64GB RAM RX 7900XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Apple iPad 8gen 32GB Wifi/ Normál állapotban / 12 hónapjótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest