Új hozzászólás Aktív témák
-
Prof
addikt
válasz
Tigerclaw #39 üzenetére
Special nekem a legfobb gondom a tabletnel, hogy hiaba nagy felbontasu a kijelzo az en ujjam baromira nincs kozeleben az egerkattintas pontossaganak. Ezert is peldaul a Note 3. a kis pen-jevel jobban izgat, mint egy tapizos 10 ujjas kepernyo.
Valamint 1 oran at bokodni a kepernyot farasztobb, mint 10 oran at bill+egerezni. Bar teny ha a notebook tapipadjahoz hasonlitjuk mar nem is annyira rossz. (pocokegeret minden notira)
Valoszinu megszokas kerdese ahogy latom a mai gyerekeket 2 kezzel villam modra SMS-ezni egy hangyafasznyi telefon erintokepernyon, akkor erzem en se leszek fiatalabb az ido mulasavalon -
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem 10 PC használóból 7-8 csak tartalomfogyasztó, hacsak nem számítjuk tartalom előállításnak a fórumozást a kommentelést vagy a közösségi oldalakra feltöltött tartalmakat...de ezeket 100%-osan meg lehet oldani tabletről. Én szöveget is szoktam szerkeszteni és egész jól megy. Írhatsz blogot is vagy akár lehetsz netes újság/cikk író is tablettel. Persze ilyen célra inkább a nagyobb 10 inch körüli tablet az alkalmas.
Szóval azzal nincs gond, hogy a tablet főleg a tartalomfogyasztásra optimális. (Persze a hagyományos tabletekre gondolok, nem a Surface Pro szerű x86-os szörnyetegekre)
-
djgeg
őstag
Igen. Ami viszont még fontosabb!!! A Jelenleg felnövő generáció! Személyesen is tapasztalaom van kicsi a családban.... Ő már szinte a büdös életbe nem fog nem érintős személyi használati eszközt használni! Már most agyfaszt kap attól a kisgyerek, ha bill egeret kell használni. "Mert minek"...
Ebbe nő fel a mostani generáció... aminek 1000X nagyobb ereje van(lesz) mint a mostani felhasználóknak.(#35) alevan
Pontosan -
Lomha 8V
addikt
Az a baj, hogy a legtöbb ember csak fogyasztó. Az eszköz amin a tartalom csak fogyasztható, olyan mint a TV. Ott is lehet ismeretterjesztőt nézni, de azért leginkább csak rohasztja az agyadat.
-
Prof
addikt
Hehe es akkor meg nem beszeltel a PC-t egyaltalan nem hasznaloktol, akik viszont okostelot/tabletet mar tudnak mer csak ujjal kell bokodni maki modra, szep nagy ikonok vannak (tabletnal).
Akiknel egy uj nev felvetele a nevjegyzekbe mar nem megy, olyan szinten nem erdekli oket/nincs turelmuk hozza. -
alevan
őstag
Átlagfelhasználó nem virtyóualizál, nem fotosoppol, nem szerkeszt weblapot.
Te nem tudod mi az átlagfelhasználó? El kell menni, bekopogni 100 családnál és meglátod mi az átlagfelhasználó.
A felhasználók többsége (és ne a vérpistikre gondolj kérlek) teljesen elégedett a tabletok által nyújtott teljesítménnyel. Az átlag felhasználó nem érti és nem is érdekli, hogy az Intel vagy az AMD nyújt többet. Az átlagfelhasználó egy Win7 telepítéstől már agyfaszt kap.
Az átlagfelhasználó olvassa, hogy HTML5, hogy MKV, hogy 4k, de nem érti és nem is érdekli.
De most komolyan. Ezt is magyarázni kell?
-
Prof
addikt
Ez teljesen igy van, meg egy extra eszkozt akarnak eladni az embereknek, ami mellesleg nagyon kenyelmesen hasznalhato es energiat is takarit meg. Johetnek itt 10 colos tabletekkel dokkolokkal hozzajuk, azon barmit erdemben csinalni olyan, mint a tepsimobilon filmet nezni csinalja akinek hat anyja van.
-
Prof
addikt
Egyszeru a valasz, ami elorevitte a PC--k es tabletek, telefonok gyors fejlodeset.
Jatszik
Anno a Pong-al kezdodott, most a BF4, GTA V es Angry Birds-nel tart.A PC, az okostelefon es a tablet is azert lett sikeres, mert "hasznos kutyu", amit gyarilag nem jatekra terveztek es hat ugye lehet rajta emailezni, filmet nezni, bongeszni.
Pszichologiai alapon megmagyarazza maganak, hogy o nem jatekgepet vesz mert ezt masra is lehet hasznalni, aztan 80%-ban az eltoltott idonek csak jatszik rajtaVoltak idok amikor emberek szazmillioi passzianszoztak, aknakeresoztek a PC-n, mind otthon, mint a munkahelyen. Most meg mindenfele flash-es vackokat, pokert, tapizos okorsegeket jatszanak rajtuk.
-
remington2
senior tag
Sokat mondó adatok. A jelenlegi gépem 2008 elején vettem, és azóta is megfelelően szolgál. Ez nekem, persze jó, hogy nem kell évente újabbakat venni, mert annyival nő a teljesítmény. A pc piac egyszerűen felnőtt, és elmúltak a forradalmi idők. Most a gyerekek vannak tinédzserkorban (tablet, okostelefon, stb), most ők "buliznak", meg pörgetik a piacot.
Nem látok ebben komolyabb problémát.
szerk: az viszont érdekelne, egy, az enyémhez hasonló, illetve egy újabb konfigurációnak vajon mennyi lehet a 'számított élettartama', ha lehet ilyet egyáltalán mondani. Aki ma vesz egy i3-as konfigot nem nagyon speciális, inkább átlagfelhasználós célra, az vajon mennyi ideig tudja "örömét lelni" benne?
Gondolom, elég komoly szám jönne ki, években. A gyártók biztosan megkönnyezik, valahol megértem.
-
zseko
veterán
Én tartalom fogyasztásra vettem tabletet. Sima usb-hubbal ráköthetek egeret, billentyűt. De nem hiányzik. Arra amire használom nem kell. Film, youtube, fórum, hírek olvasása, rádió, zene, egyszerűbb játékok, olvasás, tökéletes. Ha nagyobb kép kellene, rákötöm tévére. Én már az érintős telefonok legelején (iPhone) vártam hogy végre egy ilyet csináljanak. Sose térnék vissza pc-re ezeket használni, laptopokat sose szerettem, és egyébként is nyűgös használni és ezekre még az is nagy és felesleges. Van pc-m, ha játszani akarok azt használom. Ha levelezni, szerkeszteni akarok azt használom. Aki azt gondolja hogy a tab a pc helyett van, az nagyot téved.
-
Például AAA kategóriás játékot? Pl. virtualizációt? Pl. fotósoppol? Pl. weblapot szerkeszt? Utóbbi kettő ugyan nem feltétlenül jelent nagy erőforrás-igényt, de tartalom-előállítást igen, ami egy tableten nemigen megy.
djpeg: nem, a piac jelenleg csak azt igazolja, hogy k*rva nagy a hype a tabletek körül. Ugyanaz fog lezajlani, mint a netbookok esetén, lesz majd visszarendeződés és akkor fogja elfoglalni a tablet az őt megillető helyet. A játékokra kitérve: ha be tudod bizonyítani, hogy minden tablethasználó az erőforrás-igényes játékokat csak és kizárólag konzolon futtatja, fejet hajtok az érveid előtt. Addig azonban kár olyasmivel dobálózni, amire nincs bizonyítékod.
-
djgeg
őstag
.... Felfognád amit írtam? Kezd betörni a munka piacra is. Ahhoz viszont én és kb még 40 ember, (csak itt a ho ban) mindenki a laptophoz külön bill egér és monitor. Mert az egységesített "üzleti" 14" ultrafoson nem lehet dolgozni.
Ebben a példában nem az "áltag userre" gondoltam, hanem az üzleti felhasználókra
De!
Az átlag user meg majd rájön, hogy ha Win 8 as tabok elterjednek, hogy ha akarja akár teljes értékű PC-éként használhatja majd, ha vesz egy nyamvadt dokkolót és ráköti a perifériáit. Ha ehhez az kell, hogy 2 dokkolóm legyen egy az irodában egy meg otthon, és ha monitort nem is de egy 8000 Ft ps vezeték nélküli egér bill kombót rá tudok kötni, akkor legyen...
Vagy csak simán vesz egy akksis bill "covert" mint amit a dell, most jelentett be a 11 es iwn 8 as tabhoz. +6 óra üzemidő. Ultrabooként néz ki és használható ha épp az kell.. Ennyi igénye van egy átlag usernekErőforrás igényes dolgokról beszélsz... Amikor nincs is ilyen amit igazán futtatna a user.
Miről beszélsz? Játék? Egy olyan piacon ahol a játékosok túlnyomó többsége Konzolon tolja? Leszarja a PC-ét játékra ott van neki a konzol... Aztán ha tartalmat akar fogyasztani előveszi a telefonyját vagy a tabját.
A Piac jelenlegi állása igazolja és ez csak nő... de majd persze az "erőforrás igényes" dolgok futtatása ezt kipukasztja... A Gond ezzel, hogy a felhasználó nem akar erőforrás igényes dolgot futtatni.Vagy ha igen pl az említett Win 8 tab, akkor is kibír 3-10 órát, vagy jó napot erőforrás igényes dolgok. Az asztal mellet. töltés közben dokkolóval. Ennyi. Nem dolgozok menet közben VM ekkel. Vagy tolok grafikai alkalmazásokat órákig. Vagy te menet közben vágsz ultraHD videót? Vagy modellezel? Vagy futtatsz 5 VM-et? Jaj hagyjál már.PC én is... Az átlagnak a leg erőforrás igényesebb alkalmazás max a Chrome... felzabálja a ramot azt csókolom. Mást nem is használnak.
-
BlackSoft
addikt
Csökken ez igaz....de soha nem áll meg. Sőt, szerintem fel fog lendülni egy idő után újra.
-
Az átlag user nem vesz dokkolót, külön monitort-egeret-billentyűzetet a tabletjéhez. (A laptop egyébként PC, tehát itt megemlíteni irreleváns.) Erőforrás-igényes dolgot nem fogsz tudni futtatni ezekről az eszközökről, mert akkor a fogyasztás miatt veszítik el a mobilitásukat.
-
djgeg
őstag
... Az átlag user mi a francra használja? Gondolkozz már, a felhasználók 80% mire használja a mobil eszközeit? (Laptopot is bele értve) Email, böngészés, alap játék. Ennyi... Erőforrás igényes dolog? 0.
Mire az emberek bármi erőforrás igényesebb, dolgot akarnának majd mobil eszközökön használni addigra a technika is utoléri!Árról már ne is beszéljünk, hogy jönnek a normális windowsos tabok, dell fronton. Személy szerint én is cserélek majd rájuk. Laptop helyett dokkolóval tökéletes lesz munkára!
Nem hogy visszafordulna, "rájönnének az emberek" hanem már lassan betör a munka piacra is. (normálisan munka eszközként.) Fogom a dokkolót, bill egér monitor rákötve, és indulhat a munka. Ha akarom akkor meg felkapom és megyek. Amíg könnyebb mint egy laptop. (Ultrabook stb 2x áron... kösz nem.) -
Majd lecseng a tablet-őrület, az emberek rá fognak jönni, hogy tartalomfogyasztáson kívül másra nem jó a tablet és akkor vissza fognak térni a PC-hez.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
stargazerhu #1 üzenetére
Wikipédián sikerült..., de dobhanál egy linket, hogy konkrétan melyik lenne jó videó...
(#10) Tigerclaw Kulcsmondatodnak véltem:
...hány Terawattal lehetne csökkenteni az energiatermelést, ha mindenki áttérne alacsony fogyasztású notebookra,akinek egyébként sem lenne szüksége az hagyományos PC-re.
Ezzel egyetértek (bocs a rövidítés miatt..), de a tájékoztató fogyasztás ABCDEFG-rendszert te mire alapoznád? (nem mindegy, hogy netezősPC, vagy fullHD játékgép fogyasz 130 wattot pl.. -
Prof
addikt
Ez mind szep es jo de az is a kephez tartozik, hogy a PC gyartok tobbsege sajat maga hozta magat ilyen helyzetbe, azaz okostelefonokat, tableteket gyart mar egy ideje.
Amugy meg teljesen normalis meglatas, hogy minek annak az embereknek nagy billentyuzetes laptop ha po:tyo:gnek rajta 100 szot/nap max, es inkabb csak tartalmat fogyasztanak.
A tabletek kepessegeitnek is csak nagyon kis reszet hasznaljak az emberek. A fakanal egyszerusegu feluletek, eszkozok, programoke a jovo.Amugy az Apple akkor nem szamit PC gyartonak?
-
Osibaa
senior tag
Nekem számos (főleg nő) ismerősöm van, aki csak tartalomfogyasztásra vett évekkel ezelőtt laptopot, mert egyszerűen nem volt más. Ha most vennének valamit, az tablet lenne, ami sokkal alkalmasabb a célra. De nincs rá szükségük, mert azok a laptopok ma is alkalmasak böngészésre, FB-ra, YT-ra, indexre, recepteket keresni és hasonlókra. A feleségemen is ugyanezt látom, napi 8-10 órában laptopon dolgozik, ismeri, szereti, de hazaérve mégis a tabletet veszi elő és azon olvasgat, sohasem a laptopján.
Azokkal is egyet értek egyébként, akik azzal vádolják a PC gyártókat, hogy nem fejlesztenek. Én most cseréltem laptopot és alapvető elvárásom volt, hogy feleljen meg a kor követelményeinek (IPS kijelző, nagyobb felbontás, SSD, AC-s wifi, hosszú akkuidő, kis súly) és nehezen találtam ilyet, kompromisszumot kellett kötnöm.
Szerintem a PC piac csak racionalizálódik, az vesz PC-t, akinek tényleg PC-re van szüksége és azok nem, akik csak azért vették ezeket, mert nem volt más. Aki viszont PC-t vesz, az el is várja, hogy az új gép legyen jobb az előzőnél és ne csak annyi legyen a változás két generáció között, hogy a procit kicserélték Ivy Bridge-ről Haswell-re és eltűntek a gombok a tapipadról. -
derive
senior tag
válasz
Televan74 #14 üzenetére
Nincs akkora fejlodes ami szuksegesse tenne a cseret, inkabb ujdonsagot vesznek+elvallik a tartalom fogyasztas a termelestol. Generacionkent +5-10% nem nagy ugras, nem ujdonsag, office youtube facebook elfut mindenen. Raadasul a hardverzabalo jatekokat evek ota visszafogjak a 7 eves konzolok. Ha megnezed a gamepodot, kijott egy nextgen konzol jatek gepigenye (vegre egy ugras), mar megy a siras, hogy tul kell lepni az 5 eves konfigon.
-
djgeg
őstag
Így járnak azok a gyártók akik ülnek a fenekükön és nem csinálnak semmit egy változó igényű fogyasztói világban. Majd ráfogják a WIndows 8 ra... (Hülye windows is csak későn szállt be a piacra. Igaz nem mintha nem ő kezdte volna el... de aztán leültek és csak néztek évekig...) Már rég elterjedtek a tabletek mire észbe kapot pár, hogy gyártani kéne már tabletet, vagy épp okos telefont. Az átlag user már nem laptopot vesz mint régen, hogy netezni emailezni stb tudjon. Épp ez mutatja az is, hogy a Játékra szánt hardvereszközök eladása nem csökken, vagy épp csak picit.
Részemről, én is elhagyom a laptop frontot, ha kijön a dell 11" windows 8 as 32 bites tabja. Inkább egy olyat újítok majd i5 el 8 gb rammal dokkolóval melóra mint egy laptopot...
Játékra meg marad a PC-ém... azt még nem adom fel -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
arnyekxxx #12 üzenetére
Tudom, hogy a Mac Miniben kvázi notebook alkatrészek vannak, de tökéletesen megfelel a teljesítménye átlagos irodai és multimédiás célra és épp azért hoztam fel példának, mert van akinek kell az asztali gép formája, funkcionalitása (nagy monitor, rendes billentyűzet, egér, több port, stb.)
-
Televan74
nagyúr
Akinek van pénze nem egy évre tervez és vesz hardvert. Ez a válság okozta lejtmenet folytatódni fog még. A nagy néptömegeknek akik feltornázhatnák a vásárlásokat, nincs erre pénzük. Lassan már több éves távlatból sem tudják követni az újdonságokat.
-
Shing
őstag
válasz
Tigerclaw #10 üzenetére
Mi a fenéért kellene évente cserélni hardvereket?
1kW feletti tápok csak marketing hülyeségnek vannak, de még a többi 600W és fölötte lévő is. A legtöbb gépbe elég egy 350W-os táp. Ráadásul mára már minden hardver úgy lebutítja magát pl. böngészés közben, hogy alig fogyaszt valamit.
Ja, csak mennyibe kerül egy Mac Mini? -
turai_
tag
Ertheto, vegulis atlagembernek jobb is a tabla, egyszerubb, kisebb, feszbuk meg jutub megy rajta, raadadul hulyebiztos. Akinel pedig van ertelme a PC-nek az ugy is azt fogja venni, mert egy tablettel nem lehet pl virtualizalni, 3D ojjektumokat modellezni (normalis jatekokkal jatszani?) stb. Csak nehogy kihaljon a szegmens amig elek
Utana nem erdekel
En akkor is kitartok a PC mellett. Tapicskolos bizgentyut meg tartalomfogyasztasra sem kerek, koszonom. -
Tigerclaw
nagyúr
Személy szerint én már nem fejlesztem az asztali számítógépemet. Helyette notebook van és tablet. A döntésben egyrészt anyagi okok is szerepet játszanak, mert nem voltam hajlandó tovább szaladni a mókuskerékben és évente, kétévente cserélni alaplapot, vagy cpu-t, vagy memóriát, vagy videokártyát, hangkártyát, stb., másrészt környezetvédőként nem tudtam elfogadni, hogy a PC-m még üresjárásban is 150W wattot igényel. Most van 4W-os tabletet és 25W-os notebookot használok. Rossz nézni, hogy már 1kW feletti tápokat is ajánlanak PC-be, még ha csak játékosoknak. Ja és persze nem csak nem fejlesztem a PC-m, de nem is használom. Havonta, kéthavonta kapcsolom be 1-1 alkalommal.
Érdekes lenne kiszámolni, hogy vagy hány Terawattal lehetne csökkenteni a Földön az energiatermelést, ha mindenki áttérne alacsony fogyasztású PC-re, notebookra, tabletre, akinek egyébként sem lenne szüksége az energiazabáló hagyományos PC-re. Persze nem kell feltétlenül notebookban, vagy tabletben gondolkodni, hiszen ott van mintának pl. Mac Mini ami maximum 85W-ot "fogyaszt", idle-ben meg csak 11W-ot. Ezt meg lehetne csinálni persze sokkal olcsóbban, windows alapon is.
A háztartási gépek energiafogyasztásának csökkentése céljából bevezetett energiaosztályokat be kellene vezetni a számítógépekre is, hogy lássa az egyszeri bolti vásárló, hogy az egyik készülék olcsóbb, mint a másik, de lehet hogy 5x 10x annyi energiát fogyaszt, miközben talán még lassabb is.
-
waithEard
őstag
"Ha valaki azt hiszi, hogy egy véges világban létezhet végtelen növekedés, annak vagy elment az esze, vagy közgazdász"
(Serge Latouche ) -
VaniliásRönk
nagyúr
A gyartok sajat maguk is sulyosbitjak a helyzetuket. Ahelyett, hogy megprobalnanak megfelelni a vevok igenyeinek es innovativ technologiakkal ujabb vevoket nyerni, tovabbra is ragaszkodnak a mestersegesen szegmentalt (ertsd olcsoert szandekosan idetlen modon osszevalogatott) termekpalettakhoz innovacio helyett meg nyomjak a szerencsetlen erintokepernyoket. Persze igy is zuhanna a PC piac, csak talan nem ugy mint a ko.
-
jonnyjoker01
veterán
Nemá
-
Cathulhu
addikt
Az igen meglepo is lenne, mivel pont a volumen csokkenesbol szarmazo haszoncsokkenest kell kompenzalni emelkedo arakkal. Csak nezz a VGA-kra, vagy a mindenfele termeszeti katasztrofkkal indokolt HDD vagy RAM arakra.
Amugy olvasva ezt az elemzest rogton ertelmet is nyer miert is akarodzik megvenni a lenovo a HTC-t.
-
yozsee11
aktív tag
Egy ideje folyamatosan azt szajkózzák, hogy drasztikusan csökkenek a PC eladások.
Mégse veszem észre, hogy ezzel párhuzamosan hasonló mértékben csökkennének az árak -
vhunor
őstag
válasz
stargazerhu #1 üzenetére
Tudom, költői túlzás, túl sokat is szimulatoroztam a Falcon 4.0 idejében
.
-
alevan
őstag
És mi lessz még, ha a VGA gyártók is beszállnak a tablet bizniszbe (pl. az Nvidia gyártópartnerei eladják az Nvidia tabletokat). De ez van, változik a piac.
-
stargazerhu
aktív tag
A Pugacsov-kobra nem feltétlen jelent zuhanást, és főleg nem a földbe
Kvázi egy nagy állásszögű erőteljes lassítás, melynél persze van magasságvesztés, de azt nem nevezném zuhanásnak.
Javaslom a youtubeon rákeresni!
Új hozzászólás Aktív témák
it Másfél éve zuhan a PC-s piac, az elemzők még mindig nem látják a trend végét. A gépcserék ciklusa lelassult, sokaknak pedig egy tablet vagy okostelefon az első számítógépe.
- Kedvező ár! Dell E5530 laptop (15,6/i5-G3/8GB/256SSD)
- HP EliteBook 745 G6 Ryzen 5 Pro 3500u / FHD IPS / 8Gb DDR4 /256 SSD / Win11 /
- ÚJ MSI Core I5 13400 Gamer MAX PC 10X4.0GHz 32Gb DDR4 512GB NVME SSD GTX 1660 SUPER 6GB DDR6 2ÉV GAR
- HP Z440 Workstation Munka+játék PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB SSD QUADRO M2000 4GB DDR5 WIN11 1ÉV GAR!
- GIGABYTE GeForce 3080 VISION OC 10G
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest