Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
Ha az időzítéssel kapcsolatban igaz a szóbeszéd, akkor ezt is el lehet mondani a gugliról, hogy ők még erre is odafigyelnek, a többiek meg nem.
A ROP meg nem tudom, hogy a DEP törésének, vagy megkerülésének számít, de mindenhol azt láttam, hogy az IE8 exploit tulajdonképpen egy kombinált exploit volt, mert egyben a W7 védelmét is rövidre zárta. A mozilláék meg szokatlanul balfaszok voltak az utóbbi hónapban egy be nem foltozott luk ügyében, nem tom h van-e köze a törésnek hozzá.
-
moonman
titán
"Similar to what happened with the last IE 0-day patch MS10-002, Microsoft is including fixes for 9 other vulnerabilities, so the patch is critical for ALL versions of IE."
a frissítés tehát kumulatív, tartalmazza a 6-7-es verziók remote code exec javítását és egyéb hibákat is, amik viszont IE8-at is érintik.
[ Szerkesztve ]
-
-
ntomka
nagyúr
Én nem értem. Ha a rendkívüli frissítés csak az ie 6 és 7-hez kell, akkor most nekem 8-hoz mit akar leszedni?
ツ Headphones on - World off
-
vehement69
senior tag
igen, de a használótábor miatt 1 IE hiba lehet nagyobb piac, mint 10 mozilla.
az Apple termékek biztonságtechnikailag még mindig a Microsoft mögött kullognak, de ez egy ideje nem is kérdés. viszont mivel kevesebben használják, nem éri meg ezekkel szarozni még és emiatt a hétköznapokban biztonságosabbnak mondható ebből a szempontból. de azért az elég feltűnő, hogy már sokadjára ezeket törik fel elsőre és a nagy Snow Leo-s 'biztonsági fejlesztések'-ből megint szar se lett..
szvsz a legnagyobb baj egyébként az, hogy lehet hogy ez automatikusan lejön winupdate-tel, de a legtöbb 'hozzáértő' egyből kikapcsolja ezt, mert hogy 'lassítja a gépet', meg XP-s időkből maradt az a rossz berögződés hogy 1-2 update után meghalhat a rendszer.. :S
a másik nagy szar dolog, hogy lehet hogy az IE biztonságilag jobb az összes többi megoldásnál, viszont én ahány cégnél voltam, illetve ügyvéd anyámnak köszönhetően a netes cégeljárási dolgokba is betekintést nyerhettem, szóval ezek mind ott kezdődnek, vegyük le a biztonsági szintet erre, vegyük ki a pipát onnan, és így amikor a legfontosabb lenne a maximális biztonság, pont akkor lesz szükségszerűen a legkisebb. meg tényleg, a 6-osnak köszönhetően én is csípőből firefoxot használok ha Windows előtt vagyok. ezért lenne jó a Microsoftnak valami új böngészőt (Gazelle, volt erről is szó valamelyik cikknél - aztán ki tudja mi lesz belőle) kreálni és ezzel ezeket az urban legendeket kiirtani a köztudatból
I am cancer in your bones
-
FTeR
addikt
válasz WonderCSabo #13 üzenetére
nem, vannak akik szerint a G nem véletlenűl időzített így
az biztos, h ha nem jön a patch, akkor simán feltörik. ez pont az ellentéte annak, h ie-ben meg pont megelőzően találtak egy irdatlan sebezhetőséget (holott már idén is telt el úgy foltozó kedd, h nem volt mit javítani).#14
akár érvelhettél is volna a vélt igazad mellett, de így akár readonly-ban is maradhattál volna.
az én álláspontomat legalább alátámasztja az a két tény, h fx-hez megállás nélkül ömlenek a javítások és fx biztonsági rések terén már az elején lehagyta a nem épp biztonságáról elhíresült, már akkor is korosnak számító ie6-ot. amiben egyébként semmi meglepő sem volt, figyelembe véve, h az fx egy új fejlesztés volt. -
FTeR
addikt
válasz amadeus11 #11 üzenetére
azért hír, mert soron kívűl jön. másrészt nem kell eljutnia senkihez, winupdate felteszi magától is.
legalább nem indítás előtt rinyál és nem kell miatta újratelepíteni az egészet.btw, ie-ben nagyságrendekkel kevesebb hibát találnak, mint a népszerűbb konkurenseiben, amikről úgyanúgy szokott hír lenni (pl, h már megint 10+ hibát javít moz vagy G), csak a napellenző nem engedi látni.
//
hamár itt tartunk, a böngészőtörős hacker versenyről miért nem volt hír?
almát már megint körberöhögték, viszont az érdekes volt, h vhogy a w7 védelmét is sikerült kijátszani*. krómnak meg nagy mákja volt, elöző nap jött tucatos folt.*az kiderült már, h "csak" megkerülték vagy áttörtek rajta?
-
amadeus11
senior tag
Ez ma már miért hír ? Kéthetente van valami gikszer az Explorerrel. A legrosszabb az , hogy általában akik IE-t használnak azokhoz nem jutnak el ezek a hírek vagy nem érdekli őket . De akinek jó használja
There is a star
-
-
zoo8800
veterán
Láma kérdés, de mit jelent, hogy egy támadó átveszi az irányítást a számítógép felett? Mert a vírusok ellen a vírusírtó véd, nem a böngésző.
(poénokat légyszi a vicctopikba)
rip and tear, until it is done
-
-
6-osban van védett mód?
https://www.coreinfinity.tech
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Mobil flották
- PlayStation 1 / 2
- E-roller topik
- Óra topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Ukrajnai háború
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Akciós! PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 +512GB, fekete 2027/02/28-ig garanciális
- iPhone 16 Pro Max 256gb, független,bontatlan
- Apple iPad Mini 7, Blue, 128Gb., Wifi, új, 2 év garival + Pencil 2, karcmentes
- Lenovo ThinkPad P51,15.6",FHD,i7-7700HQ,24GB DDR4,512GB SSD,M12000 4GB VGA,WIN10