- Mesterséges intelligencia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Microsoft Excel topic
- Disney+
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- IFA 2024: Wi-Fi 7 és FritzOS 8 az AVM-nél
- Linux Mint
- TP-LINK routerek
- Java programozás
- Bevált az AI, egy nagy cégnél sorra váltják le az embereket
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
És van már vmi az OO-ban, valami fontosabb feature, ami az MS Office-ban nincs? Nem tudom, sokat nem nyúztam, de nekem mindig az volt az érzésem a project-ről, hogy ez "csak" annyi, hogy "csinálunk egy MS Office klónt ami viszont Free". Ez persze önmagában is jelentős, de mennyire innovatív az OO? Csak kérdem... (Pl. ami nekem rettentően hiányzik Office-ből, az a valódi strukturált, "szemantikus" dokumentum szerkesztés. Kb mint amilyen a DocBook. Ez a szemlélet igen praktikus nagyobb dokumentumoknál. A stílusok soványak ehhez szerintem... Át is tértem XXE-re, ahol lehet, csak persze ott meg a terület éretlensége a gond, pl. jó ingyenes XSL(T) stíluslapok hiánya.)
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
És van már vmi az OO-ban, valami fontosabb feature, ami az MS Office-ban nincs?
- fut natívan linux alatt
- ingyenesez a docx megnyitás meg igencsak érdekes... lett egy olyan szabvány (az ms átverte a testületen), amit csak ő tud kezelni teljesen. milyen szabvány az ilyen? a szabványnak épp arról kellene szólni, hogy bárki, aki ért hozzá, tudja implementálni. és valszeg az OOo-nál nem a hozzáértés hiányzik...
az extra feature-ökről: miért kellene mindenáron újabb és újabb, senkinek nem kellő újításokat belepakolni egy szoftverbe? hogy legyen még 28 olyan dolog, amit sose használsz?
-
Kezdetektől fogva van: ingyenes.
Másik dolog: bármennyire is szeretnék sokan egybemosni az otthoni és az irodai felhasználást, a kettő két különböző dolog, mint ahogyan az OO.o és az MSO sem egy pályán játszik. Az OO.o elsősorban otthonra jó, illetve olyan vállalkozásoknál jöhet szóba, ahol nem fontos a kollaboráció. Ha fontos, akkor MSO vagy StarOffice, nem OO.o.
https://www.coreinfinity.tech
-
localhost
Közösségépítő
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
FTeR
addikt
van mso-ban/hoz is.
2007-ben már default lett volna, csak adobe kivetette (nyílt speckó...), így csak egy plugin letöltő link van a save as menüben.//
ööö, ha mso-nak 550mill felhasználója van és oo3-at ~2,5millán töltötték le, amiből következtethetünk arra hogy ennél többen használnak már oo-t, még akkor is durván 10% alatt van a részesedés. hol van ettől a 40%?//
tisztára úgy jön le a cikkből, mintha ms egy szemét csaló lenne, h lejjebb vitte* az árakat
mi lenne akkor, ha ingyen adná mint oo?//
egyébként meg grat. -
-
Elrood
őstag
Előnye mindenképpen az, hogy ingyenes. Otthoni apró dolgaimat már mind ooo-ban írom, nagyobb dolgokat pedig latexben.
Az inkompatibilis formátumokat pedig a Microsoft viewer cuccaival küszöbölöm ki, pl.:
word powerpoint excel''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
fordfairlane
veterán
Várom a magyar nyelvi változatot, teszek vele egy próbát. Remélem gyorsul, és a kompatibilitás jobb lesz, mint a kettesben. És abban is reménykedek, hogy az ODF terjed el az OOXML helyett.
x gon' give it to ya
-
ddekany
veterán
"Kezdetektől fogva van: ingyenes."
És ezt így kapásból többen is... A Free szó nem volt érthető, vagy csak nem jutottatok tovább az elsős soromon? De ha jól értem a választ, nincs lényeges különbség.
Ja, PDF dolog... ingyenes PDF virtuális nyomtató programokkal megoldható akármi alatt a PDF generálás, csak azok kivétel nélkül mind (már amit próbáltam) elcseszik az magyar ékezetes betűk tárolását, ami abban nyilvánul meg, hogy bár jónak néz ki, mikor PDF-ből szöveget konvertál valami (vágólap, Google indexelője, stb) akkor gáz van. (Tényleg, tud már tartalomjegyzéket generálni a OO, ráadásul úgy, hogy ha PDF-et csinálok ott is klikkelhető legyen? Nagyon régen mikor próbáltam még nem tudott, és lusta vagyok... )
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
most csak 2.4-es OOo van nalam, de tartalomjegyzeket termeszetesen tud csinalni (szerintem ez a funkcio mar nagyon regota benne van)
pdf-be exportalva nincs klikkelos ugralas, de szerintem ezt sem az msoffice nem tudja (foleg hogy o semmilyen pdf-be nem exportal (ok, tudom, tudom, ok akartak, stb)), sem a kulonfele ingyenes nyomtatodriverkent mukodo pdf-exporterek
-
floatr
veterán
Jól értem a kérdést? Amellett, hogy szerinted összevethető a két alkalmazás, szeretnéd tudni, hogy az ingyenes program milyen extra funkciókkal bír a min 50eftos vetélytársával szemben, amivel téged el tud "csábítani"??? Ööö, hm te, semmivel, szerintem nem neked való ez a világ.
Lényegében csak egy valóban hordozható irodai csomag, ami otthoni és kkv felhasználásra tökéletes, egyre növekvő támogatói bázisa van kormányzati körökben, valódi nyílt szabványt használ, és biztonsági szempontból pár lépésnyi előnye van a vetélytársával szemben. Szóval "gagyi", bár nyilván nem volt teljeskörű a leírás.
-
ddekany
veterán
Kb jól értetted a kérdést, bár nem egészen... Ingyenes programoknak is vannak néha az ártól/nyitottságtól eltekintve előnyei a fizetősekkel képest. Már csak azért is, mert u.a.-t a problémakört sokféleképpen meg lehet közelíteni, és nagyon nem biztos hogy a fizetőseknek voltak jobb meglátásai. (Persze talán OO-nál az alapvető motiváció az, hogy "csinálunk vmi hasonlót, csak ez Free-lesz", nem pedig az, hogy "jobb ötleteim vannak, meg akarom őket valósítani, és egyébként Free lesz".)
[ Szerkesztve ]
-
floatr
veterán
Ennyi erővel a notepad is tudja a PDF-exportot
-
floatr
veterán
-
doc
nagyúr
de ennek mi koze van ahhoz, hogy a menupont "save as" vagy "export"?
FTeR:
azert erdekelne, hogy pontosan mi tortent, mert azt nagyon erosen ketlem, hogy egy Adobe kategoriaju ceg kozolne hogy "nem engedjuk hogy pdf-et csinaljatok, mert csak"
arrol nem beszelve, hogy ha a licence nyilt, akkor nem is teheti meg, hiszen semmi jogalapja nem lenne ra
szoval nyilvan oka volt a dontesuknek, pl. hogy a ms "jo" szokasahoz hiven semmivel nem kompatiblis idiota haziformatumokat akart belegyomoszolni, vagy mas hasonlo okossag -
válasz fordfairlane #36 üzenetére
Most már igen, de nemrég lett nyílttá. Az Adobe-MS vita idején két alkalmazással tudtál pdf-et kreálni: OO.o-val, vagy Acrobat-tal.
-
doc
nagyúr
válasz fordfairlane #36 üzenetére
pont errol beszelek
ha nyiltta tette, akkor nyilvan hiaba AKAR perelni, semmilyen joga nincs hozza, es elso korben kirohogik
igy nyilvan van vmilyen oka es alapja arra, hogy ezt tette
jo lenne tudni, hogy mi is van pontosan a pdf-export licence-eben, ha valaki nagyon raer, elolvashatna es osszefoglalhatna par mondatbannem teljesen korrekt parhuzam, de ha az en valamelyik GPL-es projectemet felhasznalja valaki, es azt a GPL-ben foglaltaknak megfeleloen teszi, hiaba vergodok, teljesen jogosan csinalja, amit
viszont ha ugy hasznalja fel a cuccost, hogy az ellent mond a GPL-nek (pl. nem tunteti fel hogy honnan szarmazik a kod, illetve nem teszi elerhetove a forrast), nyugodtan perelhetek -
FTeR
addikt
mint ahogy az ki is lett emelve, még notepadből is lehetett, csak trükkösen
oo-ban sztem csak azért lehetett, mert adobe-t nme nagyon hatotta meg a kis felhasználóbázis miatt. viszont mso szinte minden gépen ottvan.
elméletileg a php-ban/hoz is van többféle export modul, ami mind a szabad speckóra épít. -
floatr
veterán
Az volt a bajuk, hogy a ms a PDF piacra is betolja a talicskát, ami a részesedését tekintve erősen kétséges versenyügyi lépés. Emellett sztem érdemes volna végignyálazni a PDF-licensz szövegét.
szerk.: Korábban azt hangoztattad h az a durvajó, hogy ekkora a részesedésük, aztán meg azt h nem akarsz belefolyni a monopóliummal kapcsolatos dolgokba. Namost az egyik nem megy a másik nélkül. A jó a monopóliumban, hogy vélhetően nagy a támogatás, a rossz pedig az, hogy fejlődés tekintetében zsákutca, mert mindig jogi falakba ütközik (tegyük hozzá elvileg; pénzért bárki bármit...)
[ Szerkesztve ]
-
"Az volt a bajuk, hogy a ms a PDF piacra is betolja a talicskát, ami a részesedését tekintve erősen kétséges versenyügyi lépés."
Mi a kétséges benne? Mindenkinek az tetszik, ha egy piacon belül minél több szereplő van, hiszen annál nagyobb a verseny, és annál többet profitálhat belőle az átlagfelhasználó.
"Emellett sztem érdemes volna végignyálazni a PDF-licensz szövegét."
A PDF tudtommal nyílt szabvány. Különben nem is lehetne az a sok alternatív PDF olvasó és író program.
-
FTeR
addikt
az tiszta sor, h b*szta a csőrüket, de ezt a kockázatot el kellett volna fogadni akkor, amikor nyiltá tették a speckót. erről szól az, h nyílt. bárki jöhet és csinálhat jobbat vagy elterjesztheti a sajátját.
érdekes, h miközben azon megy a para, h pl a ooxml mennyire nem is nyílt, addig nem látom ezt a fajta fennakadást azon, h adobe megakarja szabni, h mire használják a nyílt speckóját.
rakat topikot előttük már a monopolra. röviden a vélemény az, h ms mellett lehetősége van másnak érvényesülnie, ha a kellően értékes megoldást kínál. lásd fx.
-
doc
nagyúr
érdekes, h miközben azon megy a para, h pl a ooxml mennyire nem is nyílt, addig nem látom ezt a fajta fennakadást azon, h adobe megakarja szabni, h mire használják a nyílt speckóját.
es mar megint mellebeszelsz...
abban a pillanatban, ahogy a pdf egy nyilt, mindenki szamara elerheto szabvany, nyilvan nincs akadalya az implementalasnak, hiszen senki nem tilthatja meg egy cegnek, hogy adott szabvanynak megfeleljenaz ooxml-nel nem onmagaban az a baj, hogy nem teljesen nyilt (hiszen a .doc, .xls sem az), hanem az, hogy nyilt szabvannya akarjak tenni, mikozben vannak olyan reszei, amit a szabvany ismereteben sem lehet implementalni, mivel csak a ms ismeri a mikentjet...
(meg amellett maga a formatum megvalositasa is sz@r, legalabbis amiket lattam belole, az szanalmas)[ Szerkesztve ]
-
FTeR, ollie: mint kiemeltem: alkalmazással. Nem pdf-nyomtatóval, nem egyébbel, alkalmazással...
-
floatr
veterán
"rakat topikot előttük már a monopolra. röviden a vélemény az, h ms mellett lehetősége van másnak érvényesülnie, ha a kellően értékes megoldást kínál. lásd fx" -- Az exploder egy bazinagy bukta volt, mivel 2-3 supportos nem tudta megreformálni a 6ost. Ehhez hasonlít a jelenlegi vista-malőr, amit jobbára épp az Apple használ ki.
De egyébként sok lehetősége van még a VMware-nek is, minután a hyperV is ingyenesen integrálásra kerül, valamint a megannyi bedöglött cégnek, akiknek köszönhetjük a ms szoftvereiben lapuló "innovációt". Sok lehetősége volt az IBM-nek is, amikor kizárólagos OS/office szerződéseket kötött a ms a gépgyártókkal.
Ez a .net sztori is elég vicces ismervén a J++ szép történetét, szóval hajrá mindenkinek, lehet versenyezni velük
Új hozzászólás Aktív témák
- GTA V
- Ukrajnai háború
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Filmvilág
- Politika
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Gurulunk, WAZE?!
- Nincs elég CPU-ja a garanciális cserékhez az Intelnek?
- Predator Triton Neo 16: Ilyen az Acer vékony gamer notebookja
- További aktív témák...
- Új Lenovo LOQ Gamer 15 FHD IPS 144Hz G-Sync i7-13620H 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Ritkaság! ASUS X75VD laptop (17,4/i5-G3/8GB/512SSD/Nvidia) - 1 év garancia
- Konzolok és tartozékaik felvásárlása azonnali készpénz fizetéssel!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen