Hi​r​d​e​t​é​s​

2018. április 22., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Én a mostani CIA kiszivárogtatással kapcsolatban három egymásnak ellentmondó verziót olvastam, úgyhogy jó lenne megtudni mi az igazság.
Az, hogy a szivárogtatás generációs dolog lenne már a cikk is megcáfolta. Egyébként meg Snowden úgy fogta fel, ő az amerikai nép érdkeit szolgálja azzal, hogy bemutatja, hogy alkotmányt sértő módon mennek az NSA-nél az ügyek, szóval ő éppenséggel még idealistább volt. (ki tudja miért tette valójában)
Nyilván az emberek akik valamiféle idealizált okból mennek ilyen helyekre, elbizonytalanodnak ha azt látják, hogy olyan dolgok mennek ott aminek semmi köze a szép mesékhez amiket hallottak. A probléma nem is azzal van, hogy legális célokat hallgatnak le, hanem emellett még a szövetségeseiktől is lopnak üzleti titkokat és ahogy egyre jobban azt akarják, hogy a neten menjen az élet, az emberek egyre sebezhetőbbek lesznek; és ezek az emberek láthatják, hogy miközben az emberek egyre inkább körülveszik magukat csili-vili kütyükkel azok biztonság szempontjából nullák és, hogy ez milyen veszélyeket rejt és hogy az ügynökségek visszaélnek a helyzettel. Nekik erről nincsenek illúzióik. Snowden szerette volna, hogy induljon egy nagy párbeszéd erről a társadalomban, hogy hol is hózudjanak meg a határok, úgy hogy mindenki, tehát a kis emberek is tudják, hogy a technikai cuccok amik körülveszik nemcsak arra alkalmasak amire "hivatalosan" feltalálták. A CIA-étól most kikerült rengeteg cuccnak csak egy részét tették még közzé, még talán hat rész van belőle hátra. Ami most a legsúlyosabb volt az az, amire amúgy mindenki gondolhatott ha van egy minimális kis fantáziája, hogy az okosautókat merényletekre fogják használni, úgy hogy baleseteknek tünjön. Ez azért lehetséges, mert a cucc sebezhető, és igazából minden számítástechnikai rendszer az. Tehát ha sebezhető és nem oldható meg, hogy ne legyen az,(és ez bizony nem oldható meg) akkor fel kéne ismerni, hogy van egy határ amin túl nem lenne szerencsés a számítástechnikára bízni dolgokat.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#2) aprokaroka87


aprokaroka87
(PH! kedvence)

Hmm
Y generációs vagyok
tudom 2 ismerösőm jelszavát...bár szeretném elfelejteni,de nem tudom

A két személynek mondtam már hogy változtassa meg...mert mi lesz ha összeveszünk és én pl ellopom az accountjaikat.

Kb 1 éve semmi...ha akarnék simán betudnéd lépni a két személy Facebook accountjába.

Vajon ha CIA ügynök lennék és kiderülne hogy az egyik ismerősőm pl ISIS oldalakat látogat a Facebookon..mit tehetnék?

(#3) gabor7th válasza aprokaroka87 (#2) üzenetére


gabor7th
(őstag)

"Kb 1 éve semmi...ha akarnék simán betudnéd lépni a két személy Facebook accountjába."
Akkor honnan tudod, lehet, hogy már megváltoztatták.

"mert mi lesz ha összeveszünk és én pl ellopom az accountjaikat." Tetszik az önismereted. De tényleg.

"Vajon ha CIA ügynök lennék és kiderülne hogy az egyik ismerősőm pl ISIS oldalakat látogat a Facebookon..mit tehetnék?"
Tovább figyelnéd és ha kapcsolatba lép velük, hogy ő is gyilkolászni szeretne, akkor lekapcsolnád. Vagy azt hiszed, hogy még akkor se?

[ Szerkesztve ]

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#4) aprokaroka87 válasza gabor7th (#3) üzenetére


aprokaroka87
(PH! kedvence)

Nem változtatta meg,mert ma pont én gépeltem be a telefonjába..persze úgy hogy látta.

Kimondom...az a problémám..hogy túlzottan megbízik bennem.
Ami nem gond...de akkor is
Nállam alapelv..hogy pl jelszót még közeli ismerősnek sem adok meg.

(#5) Fred23 válasza gabor7th (#1) üzenetére


Fred23
(PH! addikt)

"Az, hogy a szivárogtatás generációs dolog lenne már a cikk is megcáfolta."

Ha nem is generációs, én is látok valami olyasmit, amit egyfajta új felvilágosodásként is fel lehet fogni, és hogy ez jellemzően a fiatalabbak szemlélete. Pont pár napja gondoltam arra, hogy a PH!, és a hasonló oldalak segítenek abban, hogy az ember felfogása fiatalos maradjon, hogy ne legyen velem az, mint sok mai öreggel, akik már egy olyan világban élnek, ami nagyrészt idegen számukra. Öreg emberek sokszor idejétmúlt felfogásokkal. Persze lehetne vitatkozni ezzel a feltételezéssel, ezt is elismerem... -de én valóban látok valami ilyesmit.

(#6) azbest


azbest
(PH! nagyúr)

Hát igen, tényleg komoly generációs probléma, ha a fiatalok közt néhánynak már kinőtt a gerince...

Bár hazafias masnival szokták büszként hirdetni az emberiség elleni és háborús bűntetteket is.
Ismeretterjesző és normál filmes feldolgozásokban mutatják be. Néha az is megesik, hogy hamarabb készül filmes "mese" belőle, minthogy kiderüljön, hogy az a valóság. A hazafias propaganda olyan hatákony, hogy még mi is az illegális határátlépő, fegyveres merénylő figurának drukkolunk, miközben egy távoli ország puccsát viszi véghez :)

Louis Rossmannak is volt egy hasonló témájú videója, a kémkedésről és a média általi manipulálásról [link]. Meg volt egy nebraskai meghallgatáson is, ahol a nagy cégek vs szervizek közti jogi konkfiktusról volt szó, avagy ne korlátozza a jog mögé bújva a gyártó, hogy egy cég megjavítsa a vacak terméküket [link]. A politikusok legfontosabb kérdése: honnan jött, miért van ott, miért nem ment másik államba?...

[ Szerkesztve ]

(#7) gabor7th válasza aprokaroka87 (#4) üzenetére


gabor7th
(őstag)

"Nállam alapelv..hogy pl jelszót még közeli ismerősnek sem adok meg." Te csinálod jól.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#8) gabor7th válasza Fred23 (#5) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Szerintem sokan azt hiszik, hogy modernen gondolkodnak pl. mert azt gondolják, hogy ma is még az a jó hozzáállás, hogy mindenre amit a techcégek kitalálnak azt meg kell valósítani. Szerintem, mivel ezeknek a rendszereknek a biztonságát nem tudják garantálni, az új legmodernebb hozzáállás az, hogy akkor nem valósítjuk meg, mert még több problémát(sokkal nagyobbat) okozna mint amit megold. Persze ez nem vonatkozik mindenre, rá kell jönni, hogy meddig lehet ezeket biztonságosan használni, addig használjuk, de tovább már ne menjünk. Ezt ők nem ismerik fel. És ők most ugyanúgy azt mantrázzák, hogy mégis valósítsunk meg valamit amit nem kéne, mint annó a technika ellenesek, hogy ne valósítsunk meg semmit. Már nem adaptálódnak az új helyzethez.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#9) pamutbojt


pamutbojt
(újonc)

Ha az a probléma, hogy kiszivárognak a törvénytelenségek, akkor azt nem lehetne úgy megoldani, hogy nem a kiszivárogtatásra hajlamosabbakat szűrik ki, hanem a törvénytelenséget elkövetőket?

(#10) #Chris


#Chris
(tag)

Amíg a Facebook-é és a Google-é az internet ~80-90% (csak tipp), és ezek a cégek amerikaiak, addig teljesen mindegy, hogy milyen színjáték van az amerikai szolgálatoknál. Hisz annyi a dolguk, hogy odamennek hozzájuk és jó közelítéssel bárkiről bármit...

(#11) Kopi31415


Kopi31415
(PH! félisten)

Valami nem kerek azzal az idézettel a közvélemény kutatással kapcsolatban. Nagyon nem.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#12) gabor7th válasza #Chris (#10) üzenetére


gabor7th
(őstag)

Ezért se szabad fontos információkat náluk tárolni. Ezt meg kéne érteni mindenkinek...

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#13) pnauser


pnauser
(senior tag)

Szabadságharcnak gondolják az országuk részbeni elárulását.
Abban mindenki egyetért, hogy minden ország ezt csinálja, csak a gazdasági és technológiai fejlettségük szab határt az ilyen mély információszerzésnek. Igen, saját lakosságuk ellen is mindegyik megtenné. Nézzétek az itthoni vezetést, mit gondoltok mi lenne ha feltörne itthon az olaj és korlátlan anyagi forrásaik lennének?
Inkább látom ezt pár megkavart fejű kocka ámokfutásának, mint felelős magatartásnak.
Benyelték az orosz propagandát. (Gonosz sátáni nyugat, stb.)
Tárt karokkal is várták az egyiket, aki jó nagy pakkot is vitt magával.
Inkább kémnek nevezném.

Egy hatalmi szint felett minden rendszer elfajul.
Legyen az náci, fasiszta, demokrata, liberális, szocialista, kommunista, stb.
Emberi sajátosság.

Peace.

(#14) azbest válasza pnauser (#13) üzenetére


azbest
(PH! nagyúr)

A Snowden féle szivárogtatásból tudjuk, hogy bárhol ahol kamerás vagy mikrofonos készülék működik, ott lehallgathatnak, felvételt készíthetnek róla. Elmenthetik mit nézel, mit írsz másoknak privátban, mit beszélsz négy szem közt.

Amit linkeltem gondolatmanetet [link], abban van egy igazán jó érvelés, ami szerint nem a szolgálatok általi visszaélés az átlagember számára a legnagyobb kockázat a totális megfigyeléssel. Nem a szolgálatok vagy a rendőrség visz el érte (kivéve mikor igen). A többi átlagemeber akar meglincselni, ha egyszer valamilyen módon közzéteszik.

Minden embernek lehet olyan mondata az évek alatt, amit nem a nyilvánosságnak szánt, nem gondolta komolyan, egyszerűen csak rossz napja volt és dühében mondott valami hülyeséget. Egy közeli ismerősnek, négyszemközt. Vagy éppen mesél egy viccet. Aki ismeri és tudja, hogy ezt nem komolyan mondta, mert az ismerettség ad hozzá egy kontextust.

Ezzel szemben, ha egyszer egy ilyen idézetet valaki kiragad és közzéteszik, akkor a buta, prűd és álszent tömeg rágerjed a lincshangulatra, mert a saját frusztrációjukat élvezettel vezetik le azzal, hogy meghurcolhatnak másokat. A közzététel pedig könnyen megtörténhet, ha éppen (megint) feltörik őket és valaki egyszerűen kiakja valahová. A hiéna média pedig örömmel turkál benne, hogy szenzáááációóó címszóval egy-egy embert sátánnak állítson be és a nézettség oltárán még halálba is kergethetnek, ha úgy esik jól (paparazzis halálos balesetek megvannak?).

Elég csak megnézni az amcsi híreket, ott még álszentebbek, mint mi és embereket hurcolnak meg egy-egy kiragadott mondat miatt, vagy éppen rúgnak ki vagy esetenként csuknak le. Persze a magyar média is lehetne példa a megvágott és hazug hírekkel és bulvárral. A totális megfigyelés egy fajta gondolatrendőrség, ami visszaélésre adhat okot.

[ Szerkesztve ]

(#15) Kopi31415 válasza pnauser (#13) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Amikor egy szervezet a saját fenntartója alól is kibújik, akkor az elleni fellépés nem a fenntartó elárulása.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#16) sh4d0w válasza azbest (#14) üzenetére


sh4d0w
(PH! nagyúr)

Az a baj, hogy nem adhat okot, hanem ad. Pont a Snowden-aktákból tudjuk, hogy az NSA csinálja többek között a gazdasági kémkedést is, ami a világ nagy részén bűncselekmény. Innen viszont már csak egy lépés a politikai zsarolás.

Ha marhasagot irok, vallalom a pofonokat erte a forumon, nem sirok a modiknak.

(#17) emvy válasza azbest (#14) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

Abszolút így van. Érdemes megnézni, h pl a Momentumos srácokkal mi történik (teljesen mindegy, hogy kinek mi a szimpatikus, bármit be lehetne ide helyettesíteni, ami az éppen aktuális hatalomnak nem tetszik). Minden elérhető dolgot elokaparnak, teljesen függetlenül a kontextustol, satöbbi. És működik.
(Ez nem aktualpolitika, hanem a témához tartozik, nyilván.)

while (!sleep) sheep++;

(#18) MageRG válasza aprokaroka87 (#4) üzenetére


MageRG
(őstag)

Szerintem menj a dolgok elébe. Pedagógiai célzattal változtasd meg te a jelszót.
Majd észbekap. ;]

"What is bravery, without a dash of recklesness!"

(#19) MageRG válasza pnauser (#13) üzenetére


MageRG
(őstag)

"Szabadságharcnak gondolják az országuk részbeni elárulását."
Akinek nincs vaj a fején, annak nem kell félni a nyilvánosságtól. Vagy ez a tilosban járó állami szervekre nem vonatkozik?

"What is bravery, without a dash of recklesness!"

(#20) Fred23 válasza MageRG (#19) üzenetére


Fred23
(PH! addikt)

Meg aztán -de ez messzire vezet- fel lehet tenni azt a kérdést is, hogy a 'nemzet' mennyire modern "intézmény", miket tesz az egyének és közösségek érdekében és kárára, és hogy egyáltalán megéri -e a jövőben fontos szerepet szánni neki?!

Igazából egyelőre még nem is vettem fel határozott álláspontot ebben az ügyben, mert erős előnyei és hátrányai egyaránt vannak. Az egyik leglényegesebb viszont szerintem az, hogy nem az emberek vannak a nemzetért, hanem a nemzet van az emberekért, illetve maximum így lehet valami értelme. Viszont liberális vagyok, szóval alapból kissé nemzetietlen. :D

(#21) janos666


janos666
(PH! nagyúr)

Én '88-as vagyok, és már akkoriban Snowden-nél magamtól felismertem körvonalaiban ezt a problémát. Pontosabban nem így hívtam, hogy Y-generáció és nem gondolkodtam túl a dolgot (nem is szeretem ha túlzottan ál/tudományosan kezelik a társadalomtudományokat, erre szerintem inkább csak rá kell érezni általánosságban, különben nem látjuk a precízen katalogizált fáktól magát az erdőt...), egyszerűen csak az járt a fejemben, hogy mégis hogy és miét engedtek be olyan érzékeny pozícióba egy olyan fiatalt, mint Snowden volt akkoriban. Én még egy kicsit fiatalabb voltam, mint ő, és nem is kellett magamból kiindulnom, hogy lássam a hibát, vagyis ha én lettem volna a saját megítélésem szerint "éretlenül fiatalon" az NSA fejes, nem engedtem volna minimum 10 év munkaviszony (de inkább 15, ideális esetben 20) és (35-)40 éves életkor alatt senkit olyan közel a tűzhöz, mert sejtettem volna, hogy engem gyújt fel kapálózás közben. Ezért is éreztem "kamunak", avagy legfelsőbb szinttől kezdve szándékosnak, megrendezettnek az egész ügyet.

[ Szerkesztve ]

(#22) emvy válasza janos666 (#21) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

Snowden nem volt NSA alkalmazott, egy sima kontraktornal dolgozott. A belso kontrollok nem voltak jol megoldva.

while (!sleep) sheep++;

(#23) Kopi31415 válasza janos666 (#21) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Rendben, nulla fiatal alkalmazása. Kommunikációt levélpostán, lehallgatást plusz ruhas szekrénnyel gondolod kivitelezni?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#24) azbest válasza emvy (#22) üzenetére


azbest
(PH! nagyúr)

Korábban is szolgálatnál dolgozott, csak ott is olyan dolgokat látott, amihez nem volt gyomra. Meg aztán a külsősség is érdekes gondolom ilyen helyeken. Egyrészt fedőcég, hogy ne legyen nyilvánvaló, mit csinál. Másrészt az állami szervezetek vezetői mindenütt előszeretettel lapátolják ki a pénzt azzal, hogy saját cégeikbe szervezik ki a munkát. :U

(#25) Kopi31415 válasza azbest (#24) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Harmadrészt a külsős könnyebben elküldhető, nem kell hozzá nagy körítés, meg mindenhova bejelentés.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#26) kymera válasza aprokaroka87 (#4) üzenetére


kymera
(senior tag)

Hasonló esetem nekem is van de én úgy vélem hogy néha a bambaság / lustaság is közrejátszik.

478,754,775,939,AM2 - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.