Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • dagonya

  aktív tag

  válasz Chaser #126 üzenetére

  az AMD akkor lenne abszolút sikeres, ha terméket egyáltalán nem is prezentálna, csak szlogeneket, meg bejelentéseket. abban 110%-os. de már évtizedek óta várjuk azt az áttörést amit "majd most" "majd jövőre" "majd az új cpu" "majd az új vga" hoz. most épp "majd az új epyc" rúgja rá az ajtót az akármire, csak eddig nagyon sokszor ez az ajtó rugós csapóajtónak bizonyult. értem én ezt a focidrukker hozzáállást, hogy asszerint szurkolok gyártóknak, termékeknek hogy melyik a szimpibb, de ez mikor számított egy cég piaci sikerében? hát pont azt látjuk, hogy a nyamvadt intel ennek a tökéletes ellentétével nem rárúgta az ajtót a bármire, hanem falastul döntött be minden bejáratot. és pont nem a termékei minőségével és a legkevésbé sem szimpi, aranyos piacpolitikájával. szóval oké ez a kincstári optimizmus, hogy az "AMD majd most" csak nem tudom mire alapozva ennyire kitartó bárki is ilyen tündérmesék készpénznek vételében.

 • dagonya

  aktív tag

  válasz Chaser #132 üzenetére

  igen, ebben igazad van, időben nyilván nagy a tehetetlensége egy ilyen folyamatnak, csak arra próbáltam célozni, hogy az önmagában édeskevés, hogy egy termék jó, meg hogy a gyártó jó fej, meg "nekem tetszik". pont az intel bizonyított be eddig, hogy ezt simán ellensúlyozni lehet suttyó üzletpolitikával, tisztességtelen pozíciók kialakításával, piaci jelenlét izomból alkalmazásával és már el is felejtettük magukat a termékeket. ezért vagyok most is szkeptikus az "AMD majd most" kurjantgatásokkal, meg az ajtóberugdosással, mert egy csomó példa volt már rá, hogy a AMD jobb termékével az intel nem egy még jobb terméket állított szembe, hanem egy még tahóbb piaci viselkedést és eddig sajnos mindig működött is.

 • dagonya

  aktív tag

  válasz wwenigma #155 üzenetére

  maradjunk annyiban, hogy az a versenyképes termék amit megvesznek. a jelenlegi szerverek tökig vannak intellel. oké hogy "majd az epyc" de per pillanat rohadtul intel úthenger van ha a megvásárolt, beüzemelt darabokat nézed. az más káposzta hogy ennek mi az oka, azt már taglaltuk fentebb, moralizálhatunk is, de a versenyképesség az hogy én sokkal többet adok el mint te. pont. hiába szebb a szemed, nekem meg kisebb a pöcsöm, az senkit nem érdekel.

Hozzászólok Aktív témák