Hirdetés
Hozzászólok Aktív témák
-
Ennyibe beleférhetett volna a háttérvilágítás sztem...
-
Sefter
veterán
Nekem a rapoo-ról nem éppen a tartósság és minőség jut eszembe...mintsem a "tucatkínai"
Psn ID: sefter_hun
-
Predatorr
senior tag
Nekem volt rapoom, pöpec cucc,.azóta talán fejlesztettek.
Telóhoz használtam, csak a csatlakoztatási macerát untam meg minden egyes alkalommal a nyelvállítással (billentyűzeté), de az ugye a samsung bill. szoftvere. Nem nagyon találkoztam olyan finom billentyűzettel. PC-n nem próbáltam, nem arra való.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
macilaci78
Korrektor
2 db AA elemmel én nem hiányolom. Szimpatikus, hogy 2-3+1 eszközhöz lehet csatlakoztatni és hogy nem dobálta el a jelet. Arról lehet tudni valamit, hogy milyen hatótávval rendelkezik. HTPC-nél a 4-5 méter sem kevés.
Viszont fájó hiányosság, hogy nem lehet hangerőt állítani a billentyűzetről, ehhez dedikált gombot igényelnék. Ezt a magas, fényes homlokot nem értem. Főleg úgy, hogy szerintem kényelmesebb lenne nagyobb helyet hagyni a funkcióbillentyűk sora alatt.Némi ellentmondást érzek a cikk címe és tartalma között: most akkor nem igényes a hozzá adott külső mucroUSB vezeték, vagy mégsem adnak hozzá vezetéket?
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
plömplöm
őstag
NKRO kérdéskör felmerült? mintha nem látnám a tesztben.
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Aprósólyom
őstag
Én a saját, Rapoo VPRO V500 billencsemről olvastam hsz.-eket szerte a neten... Ráakadtam egyszer egy fórumbejegyzésre, ahol egy távol-keleti tag írta, a Rapoo eredetileg egy OEM gyártó, ezért sok márkanév alatt fellelhetőek a termékeik. Lehet ezért tűnik neked only tucatnak, mert bőven vannak olcsó termékeik. Ellenben nem csak ilyenekt gyárt. A billentyűzetem állítása szerint létezik CoolerMaster néven is, csak ott, ahogy nézegettem cherry kapcsolósok vannak, az enyémbe pedig mitom én.
Ennyire már nem érdekel a téma... tökéletesen, hiba nélkül működik, miközben már a "szétszedéses" takarítás is ráférne. (Nincs mit fényezni, én sokat kajálok gép előtt. Konyhába csak kiugrani szoktam...
)
Két dolog miatt választottam: 1. Nem vagyok hajlandó egy panelre szerelt, kb. 100db mikrokapcsolóért+elektronikáért 15k-nál sokkal többet kiadni. 2. Legyen teljesen magyar kiosztása. Kb. 16k-ért be lehetett szerezni, de én egy 10k-s ad-hoc akciós áron azonnal elvittem a a MM-ból. Fémlemez merevíti teljes felületen. A narancssárga csík, ami kilátszik, ennek a lemeznek egy hajlítása/merevítése. Rendesen hideg, ha hozzáérek. Nehéz is, merev is és csak akkor nyekereg, ha két kézzel a két szélén szándékosan, erősen csavargatom a hossztengelye mentén, de ugye akkor is csak a műanyag háza, ellenben nem nagyon csavarodik.
Tesómnak ajándékba vettem 2 éve egy Rapoo 8200m-t, így azért vállaltam be a márkát, mert ő már nagy megelégedettséggel használta. Igaz, az sem a legolcsóbbik vez. nélküli billentyűzetek egyike és én is megnyomkodtam mielőtt kifizettem a boltban. -
van, amikor nincs választásod. én htpc-hez kerestem magyar kiosztású, tkl, wireless, backlit klavit. ők csináltak, más nem. mondjuk azóta sincs vele gondom, de nem egy 0-24 használt eszköz.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
-
mad823
aktív tag
Tehát akkor továbbra sincs normális magyar, flat, backlit billentyűzet? Mi mindegy, hogy madzagos-e...
-
Sanraith
aktív tag
Ilyen billentyűzetem van, imádom. Elsősorban kódolásra használom, játszani inkább kontrollerrel szoktam. Bárkinek nyugodtan tudom ajánlani.
-
zetor2000
aktív tag
Nekem eggyel másabb szett van, klavi az "wireless ultra slim touch" keyboard, az egér pedig egy "performance laser" feliratoto visel. Ellentétben a cikkben szereplővel, a klavi felső részén multimédia gombok világítanak, amikor felé közelítesz, és egy ideig úgy is maradnak. A mellé adott szoftver meg olyan, hogyha "lock" gombot nyomsz, akkor lesz OSD felirat a monitoron. Cserébe viszont nem volt túl tartós, tipikusan "szép" billentyűzet, de nem "jó" emellé nekem kicsit kényelmetlen, meg nem minden gombleütést érzékelt, pedig ~1 méterre sincs a vevője a gépbe dugva (már nincs). Az egere kellemes, de egy Logitech MX400as jobb fogású, bár drótos.
A klavit egy Fnatec Gear Rush váltotta, ez is drótos, de érzékeli a leötéseket - és ez fontos."Tűzoltó, csavart tűzoltó vagyok"... ©Google Translator
-
zetor2000
aktív tag
-
nyunyu
félisten
Csodálkozom, hogy az alma még mindig nem állt elő a best ever háttérvilágítású alu ajtóékjével 100k-ért.
Tuti lenne rá igény...Ennyire lassúak a termékdizájnereik? Biztos az 1000$-os monitortalp more desirable, mint egy nyamvadt billentyűzet.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
MeszesKPT
őstag
Szeretem a Rapoo kompakt termékeit, de ez a billentyűzet mintha tudathasadással küzdene. Teljes méretű ugyan, de semmi extrát nem nyújt, sőt a caps/num lockkal még el is vesz.
-
dementor
aktív tag
Igényes termék és bizonyára tartós is, de a világítás valóban nagy hiányosság, energia hatékonyság szempontjából viszont érthető.
[ Szerkesztve ]
"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."
-
-
válasz
zetor2000 #12 üzenetére
Ugyanez a szett volt húgomnak, azért kérte mert notebookosok a gomjai... Meg "szép"
Az érintős médiagombok gari lejárta után megfeküdtek, az egér kb 2 évet bírt. A szoftvere egy kalap szar volt akkor is.
Ránézésre ez ugyanaz a minőség. Nem kéne.Egyébként a Rapoo, az nem a hama "prémium" márkája?
-
wolfman
veterán
De ezt én nem értem. Akkor építsék olyanra a cordless klaviatúrákat, amibe 4db AA elem (akkumulátor) kell és kész. Rögtön duplázódna a használati ideje. Súlya se lenne jelentősen több, de azt amúgy is pont lesz@rnám!
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Alien!
senior tag
nekem is az előd volt (8900p), dizájnban valóban látványos volt és minőségi, annak a tetején ráadásul volt egy érintésérzékeny világító gombsor is (ennél láthatóan nincs funkciója annak a sávnak). Nem is lett volna rossz, de ezek a gombok önálló életet éltek: gyakran magától, fokozatosan feltolta a win hangerejét 100%-ra, ez egy füles + fejhallgatóerősítős SBZ hangkártyánál elég szemét dolog tudott lenni, konkrétan letépte a fejemet...
ment is a levesbe.
Origin: Alien77_HUN
-
nem, nincs közük egymáshoz ilyen szinten. a rapoo kínai cég, shenzeni központtal, a hama pedig német, legfeljebb csak kínában gyártatnak. viszont a hama több márka márkaképviseletét is ellátja itthon. pl. a rapooét is. meg még vagy 10 másikét.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Rayyy
senior tag
De van:
https://modecom.com/en/mc-800m/
1 hónapja van meg, nekem nagyon tetszik idáig. A tartósságról így nyilván nem tudok még nyilatkozni.[ Szerkesztve ]
Feltétel nélkül.
-
Z_A_P
őstag
Ugyanilyet vettunk a hetvegen a Media Marktban, csak az 6300 Ft volt, es Hama cimke van rajta.
OK
-
scavy
tag
Én Kínában élek, és itt vettem egy Rapoo MT750S egeret kb. 3 hónapja, az itteni ára kb. fele a magyarországinak. Viszont a szoftver egy katasztrófa, hiába állítom be a nyelvet angolra, bootolás után a szoftver kínaiul jelenik meg, minden egyes bootolás alkalmával. (Win7)
Emellett mintha tracking hibát is élszleltem volna, mert nem volt sima és zökkenőmentes a kurzor mozgása, írtam a helyi supportnak is de semmi. (Egybéként Rapoo billentyűzetem volt már, azzal nem volt gond, egy darabig.)
De az egérre baromi kíváncsi lennék hogy másnál is csinál-e ilyet, vagy valószínűleg csak az itteni piacra gyártott modellek típushibája és bugja volt ez. -
nyunyu
félisten
Az nem elég, hogy "szerintünk tudja", mert ez egy egybites, könnyen eldönthető kérdés.
Fogsz egy Switch Hittert, aztán elkezded nyomkodni ezeket a kombinációkat:
W+A+S
A+S+D
E+S+X
bal+fel+jobb kurzorHa valamelyik esetén csak 2 gombot látsz lenyomva, akkor tök mindegy, mit hazudott a billzet marketinganyaga, az szigorúan 2KRO.
Ha ilyet sikerül összehozni, akkor az tényleg NKRO.
(Cherry kupakprofil hátránya, hogy a soronként eltérő magasságú kupakok miatt nem elég 2 lexikon az összes gomb nyomva tartásához)
Vagy fogsz egy notepadot, aztán mindkét Shiftet nyomva tartva (Capssal nem ér csalni!) begépeled az angol írógép tesztszöveget:
THE QUICK BROWN FOX JUMPS OVER THE LAZY DOGHa bármelyik betű kimarad, az leülhet, egyes, 2KRO.
[ Szerkesztve ]
-
Destro748
csendes tag
Nekem pedig a hozzászólásodról a magyar nyelvtan oktatásának a csődje. Helyesen a mondanivalód: "Nekem a Rapoo kapcsán a "tucatkínai", mintsem a tartósság és minőség jut eszembe."
Emellett pedig butaságot is beszélsz, a Rapoo is olyan mint a a többi hozzá hasonló gyártó, akik több ársávban is kiszolgálják a vevőiket. Kis pénzért kevésbé szofisztikált hardvert kapsz, míg ha áldozol rá, akkor a minőség is igazodik. -
zetor2000
aktív tag
Én is a dizájnja miatt vettem, meg a boltban az egere kényelmes volt. Elég érzékeny vagyok a kényelmes egérre, és mindenféle kicsike volt, és ez a nagyobbak közt árban nem volt vészes, de jó volt markolni. Aztán a kezembe került egy MX400, azt már ismertem régebbről, azt jobb fogni, de drótos, ami meg picit zavar, mert az asztali általános káoszt növeli.
A klavi kezdetben jó volt, de aztán... Ha kicsit ingerlékenyebb lennék, akkor már szétvertem volna, de annak nincs értelme. Működik, de nem mindig... a hangot nekem nem fel, hanem le kapcsolta, ami a jobbik eset, mert éjjel legalább nem kel fel a család.[ Szerkesztve ]
"Tűzoltó, csavart tűzoltó vagyok"... ©Google Translator
-
scavy
tag
Egyenlőre még nem, a külföldiek jelenleg még mindig a társadalom perifériáján élnek, még talán egy darabig. Egyébként most költözöm vissza Magyarországra, 5 év ittlét után. (Még gondolkodtam is, hogy a bőröndbe bedobok 1-2 MT750S-t, annyira bagóért van, de sajnos a fentebb említett hibák miatt lemondtam róla. És ez már a sokadik alkalom hogy egy kínai belső piacra szánt termékkel nyelvi vagy firmware gondok vannak, érthetetlen sokszor.)
-
Bishop1
tag
Az egér pofátlan másolata a Logitech MX szériának.
Volt egy Rapoo minibillentyűzetem kodihoz. Ahogy közelített a tél, jobban vedlett mint a kutya. Minden napra jutott pár kihulló sapka. -
nyunyu
félisten
-
nyunyu
félisten
Irodai felhasználásra nem is nagyon kell kettőnél több, de pl. FPSt elég nehéz úgy játszani, ha WASD környékén nem megy egyszerre 3-4 gomb. (Mittudomén, előre balra futás közben fegyvert váltasz, az már helyből 4 gomb)
Vagy Mortal Kombat két játékos módjához a 6KRO is kevés.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Nem próbáltad?
Anno a 486-osomhoz használt Mitsumi KKR-E99AC billzetem nem volt egy bajnok ilyen szempontból, így amikor egyik amigás haverral leültünk mortalozni, nekem jutott a WASD+bal Shift/Ctrl/Alt, neki a kurzorok+jobb Shift/Ctrl/Alt, aztán lehetett imádkozni, hogy csak sikerüljön még bevinni a megkezdett kombót, mielőtt a másik is rátenyerel a billzetre, és letiltódik a billzet felém eső oldala.
[ Szerkesztve ]
-
-
vettem én is egyet, álljon itt a tapasztalatom hátha valakinek szempont.
1: még mindig megvan a kínai váltás hiba, második restarton sikerült is beleszaladni. Reinstall nálam segített valamiért.
2: a dongle 2.4 ghz módjában valami gebasz van, mert teljesen random időközönként elkezd prellezni, nem érzékel pár leültést, mást dupláz. Egészen beteg módon képes kikészülni, iszonyat zavaró, cserébe ha átteszem bt-re ott jó, visszaváltva megint megy egy darabig...
ilyenkor brutál imput lag is van, másodperc körül, az egér mozgásán is látszik, nem görget, ilyenek. Nyilván a szokásos köröket lefutottam, wifi és más zavaró dolog sincs, több gépen is kiróbálva.
3: bt-n nem konfigurálható és nem is működik(!!!) az oldalsó görgető gomb, ami hatalmas szívfájdalom a kettes pont tükrében...Ezen túl mondjuk valóban egész jól lehet gépelni a billentyűzeten, és az egér is egész könnyű ami bejön, de kétségbeejtő picit, hogy értelmes wifi-s billentyűzetet nem sikerül évek óta vennem megfizethető kategóriában... Logi/ms vonalon se, hát még alatta...
Marad bt-n sajnos, és nézegetem az oldalsó görgőt, hogy milyen jó lenne ha...
[ Szerkesztve ]
Rohadtok egész nap a levegőn és labdáztok, vagy leültök végre a gép elé és csináltok valami értelmeset?
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
ph A Rapoo csomagja sok területen használható, köszönhetően a Bluetoothnak és a rádiós vevőegységnek.
- Autós topik
- [Re:] Western Digital Black 2TB SATA3 64MB WD2003FZEX
- Házimozi haladó szinten
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Sectoyd:] Sapphire RX Vega 56 HBM2 (Samsung) Dobozában
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- HP notebook topic
- Suzuki topik
- ZIDOO médialejátszók
- [Re:] Apple Watch S5 Nike 44mm
- További aktív témák...
- Logitech G27 kitűnő állapotban eladó