Új hozzászólás Aktív témák
-
Cythyel
senior tag
dejó hogy most vettem nas-t 2 hónapja, és arm alapú...
-
Gargouille
őstag
Nekem egy QNAP TS-231K van itthon, kb 5 órája jött rá a QTS 5, felraktam, megy mint a gép.
Itt az oldal alján van egy lista, hogy mely modellek kompatibilisek vele, fusd át, hátha ott a tiéd is.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Cythyel
senior tag
válasz Gargouille #4 üzenetére
közben nekem is felment már rá a rendszer, ts-431k, csak elsőre nem értettem a kiadási jegyzéket, nem találtam az én nas-om típusát, aztán rájöttem hogy biza az X az a rekesz száma lesz
-
Gargouille
őstag
Nálam minimálisan mintha gyorsult volna, bár eddig is gyors volt a felület. Ugyanakkor a jobb felső sarokban ezt a "hirdetőtáblát" képtelen vagyok beszabályozni, egyszerűen még nem jöttem rá hol tudom beállítani, hogy miről szóljon ott vagy miről ne. Illetve ezekkel a bumszli nagy ikonokkal még haverkodni kell.
Amúgy én szeretem a QTS-t, beérte a Synology DSM-et szerintem és sebességben a GUI pedig köröket ver rá, legalábbis az alsóbb szegmensben.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Cythyel
senior tag
válasz Gargouille #6 üzenetére
nekem ez az első nas-om, korában csak zyxel és synology volt a kezeim közt melóban, de a synology nekem tetű lassú ha boot-ról van szó, u.i. is lassúcska ahogy én éreztem, zyxel az nagyon gyorsan boot-olt és a 325-nek puritán de könnyű u.i.-a volt, a 326 már nem tetszik, bonyolult... ez a qnap viszont tetű lassu szintén ha boot-ról van szó, simán 7-8 perc, bár ez az 5ös opsys mintha gyorsabban bootolt volna... ami nagyon nem tetszik a qnap-ban, hogy 8tb vinyóból csak 6.68-at enged használni (nyers formázott kapacitás 7.28 kéne hogy legyen), de azt a 600 gigát sehogy sem tudom visszanyerni, nemhogy az 1-es, de semelyik másikon sem, meg hogy az összes app az 1es vinyóra települ és nem belső háttértárra...
-
martonx
veterán
Nekem TS-228-as van, amihez ahogy látom sose fog jönni 5-ös OS. Bár eddig is rühelltem a QNAP NAS-omat, csak ha már megvettem, és nagy nehezen összeszerencsétlenkedtem a beállításait, akkor használom még 1-2 évig, és utána ahogy látom kuka...
Az utódja tuti, hogy Asustor vagy Zyxel lesz, ha addig kijönnének erősebb ARM-os hardverrel.Én kérek elnézést!
-
beef
őstag
– a jelenleg támogatott egységek listája megtalálható
Ebből a mondatból pont a lényeg maradt ki -
Skynet258
veterán
Nekem TS-228A van, hajszálnyival erősebb mint a sima 228 (volt az is), legalábbis papíron, mert amúgy egyik sem egy szélvész. Nekem mondjuk csak hálózati file tárolóként van használva főleg Kodi-hoz, arra kiváló.
A beállításokban a béta programot engedélyezve egyből leszedte az 5-ös rendszert.
Amúgy ez az új UI valami félelmetesen gagyi lett, mintha csak belenagyítottál volna a felületbe, az ikonok felbontása sem lett nagyobb így tényleg elég szarul néz ki. Meg akkora minden mintha látássérült óvodásoknak készült volna, nem is értem. Legalább lenne opcionális a méretezés, én eddig is el tudtam olvasni mindent meg láttam melyik ikon micsoda. -
martonx
veterán
válasz Skynet258 #11 üzenetére
Pontosítok nekem is A azaz az újabb variáns van. Én Torrentezésre, illetve média szervernek használom a file-ok tárolása mellett. Amin sírni tudnék, hogy a gyári torrent kliens mennyire elképeszeően ultra gagyi, illetve a gyári média szerver is hogy tud ennyire siralmas lenni.
Így aztán mire két vinyós setup esetén vért szenvedve belőttem rajta a Transmission-t és média szervernek a Twonky-t, percenként küldtem el a QNAP-os kreténeket anyjukba, meg magamat is, hogy hittem a debil értékeléseknek, hogy ez egy just works NAS.
Nemrég pedig nyomtató szerverként is használtam volna, de természetesen az sem működik.
Rádugom a nyomtatót, NAS felismeri, magának setupolja, win10 felismeri a NAS-on lévő nyomtatót. Mondom végre egy feature ami simán működik. Csak épp soha az életben nem jön ki semmi a nyomtatóból, pedig a logokban is látszik, hogy win10 átküldi, NAS megkapja a nyomtatni valót, de a nyomtató erről mit sem tud
Szóval pont egy 5-ös QTS volt ami hiányzott, miközben kb. semmire nem jó az egész NAS alapból, és az ember nem győzi szénné konfigurálni.Én kérek elnézést!
-
Skynet258
veterán
Nekem a torrent szerencsére nem volt nyűgös, felraktam a Container Station-t a programlistából, azon belül pedig a Deluge-t. Igazából jól működik, automata letöltés is megy (behúzod a torrent file-t az asztalra kitett mappába és már tölti is magától be se kell lépni a felületre), szóval azzal nem szívtam annyit szerencsére.
-
Gargouille
őstag
válasz Skynet258 #13 üzenetére
Nálam egy Pihole fut container-ben. A gyári torrent kliense nálam tök jól megy, egyedül egy bugot találtam benne, ha egy torrentet kiválasztva az "átvitel" fülre kapcsolok, akkor pár percen belül lefagy a GUI.
-
arn
félisten
Nah ezt majd megnezem. Synorol akartam atterni, az elozo verzional addig tartott a lelkesedes, amig ki nem probaltam a demo rendszeruket.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
martonx
veterán
válasz Skynet258 #13 üzenetére
Nálam a Transmission nagy kedvenc. Mivel neki van desktop torrent kliense, azaz a torrent file letöltését eleve párosítani lehet a desktop klienssel.
Azaz rányomok a torrent linkre, és már dobódik is fel a Transmission kliens, amit vagy csak simán okézok és indul a letöltés, vagy a komoly torrent kliensekhez hasonlóan állítgatások (pl. mely file-okat akarom csak letölteni, hova is akarom letölteni NAS-on belül stb...) után okézok le, és indul a letöltés a NAS-on.
Eszméletlen kényelmes. Nem is értem, hogy a NAS gyártók közül valaki hogy nem vásárolja fel őket, és teszi alapértelmezetté magánál (vagy fejleszt le egy ugyanilyen tudású torrent szoftvert, plusz hozzá klienseket minden platformra).
Felrakni nem volt nagy ügy a Transmissiont (qnapclubról letölt, majd kb. next-next-finish), hanem beállítani, hogy működjön, és ne a default OS meghajtóra akarjon letölteni... francba, most hogy eszembe jutott a sok SSH-s, WinSCP-s, Putty-os szopáshalom, megint a kurva anyjukat QNAP-éknak.Én kérek elnézést!
-
Gargouille
őstag
Ohhh, azért a Synology-nál is SSH-ba végződik ám ha nem csak alap dolgokra használod. Például a Drive Sync szolgáltatásuknál (feltéve ha nem csak 5 word doksit szinkronizálgat az ember) olyan galibákat okoz, hogy utána győzd kitakarítani terminálon keresztül, no meg a PC-t is letérdelteti a kliens ha olyanja van. Ebben sajnos - szerintem - semmivel nem jobb mint a QNAP.
-
arn
félisten
válasz Gargouille #16 üzenetére
A syno sohersagat utalom, ahogy sporolnak a portokkal es a savszelekkel.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz Gargouille #21 üzenetére
A qnap hasonlo arban kartyabovitesi lehetoseget ad (meg amugy sem csumpi gbe). Az ket m2 sincs belimitalva 512mbyte/sra (ami eleg vicc).
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8500G + RX 6800 16GB GDDR6! GAR/SZÁMLA/BESZÁMÍTÁS/INGYENFUTÁR!!!
- Apple Watch Ultra 2 49mm Titanium (ÚJ/Bontatlan) - natúr tok/szürke szíj M/L
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Érintős Laptop 13.3" -50% i7-1365U 10Mag 32GB 1TB FHD+ Intel Iris Xe
- Uhh! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Crucial X9 Pro 2TB Portable SSD USB 3.2 - Új, Bontatlan - Read-Write 1050-1050 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest