Hirdetés

2019. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Csak azért van még kedvem bármihez is, mert tudom, hogy újra minden a régi lesz. Én pontosan tudom, hogy ha így maradnék vagy betegség lenne stb, mint akit elvágtak. Annyi van, hogy ha látok valamit amit meg kell csinálni, vagy meg akarok valósítani, azt mind 2019 januárjára írom be a kis virtuális naptáramba. De tény, hogy a legfontosabb pont az egészben, hogy a beton alap a "minden a régi lesz csak üljek meg a picsámon." :R
Azt sem sem tudom képzelni milyen akinek nem 100-as a fizikája, mert bármi hibádzik, már nem picit veszt az ember a "mit tud megcsinálni"-ból hanem rengeteget.
Most csináltam magamnak ebédet, mert párom dolgozik, rhdt nehéz volt fél lábbal ugrálva sütni miegymás, marhára nem volt kedvem hozzá, csak győzött az éhség. :D
"Csak egészség legyen, a többit megoldjuk."

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép". 195/65R15 Hankook téli 4-es eladó, 2014 év végi, 5mm. 10k, Dunakanyar. No posta! Képet püben!

(#2) UnA


UnA
(Korrektor)

"Berlinben a Karácsonyi vásárt téli vásárrá nevezték át"

Ez egy olyan önfeladás, amit nem szabad megtennie a társadalomnak, de mondjuk a németek ebben már gyakorlottak a második világháború óta.

De a másik gondolathoz: egyfajta munkára mindig szükségünk van, mert anélkül az emberi szellem lejtőre kerül és egyenes út vezet a semmibe.

(#3) FLD1987 válasza Kolondrum (#1) üzenetére


FLD1987
(kvázi-tag)

Én már több évtizede elveszítettem az egészségem. Viszont azért van még kedvem sok mindenhez, mert a magyar állam a Pénzügyminisztérium bankszámlájáról pénzt küld minden hónapban a bankszámlámra. A magyar államnak dolgozó rendőr alezredes által elkövetett bűncselekmény miatt lettem 100%-os munkaképesség csökkenésű. 6 hetes koromban történt a baleset. A keresztapám rosszabbul járt, mert őt megölte a rendőr alezredes. Ha van pénz embereket fizetni, akkor nem okoz problémát az, hogy azt csináljam amit szeretnék. Viszont a magyar állam szokott próbálkozni azzal, hogy nem akar kártérítést fizetni, ilyenkor a magyar állam a magyar állam által létrehozott törvényt szokta megszegni és sajnos van olyan bíró, aki megszegi a magyar állam által alkotott törvényt és engedélyezi a magyar államnak, hogy megszegje a magyar állam által létrehozott törvényt. Eddig az volt a szerencsém, hogy a Magyar Népköztársaság Legfelsőbb Bírósága 1988. évben jól döntött és a Kúria 2017. évben jól döntött.

Dell Latitude 5491; Huawei Mate 9 Dual SIM; Alcatel Pop 4 (6)

(#4) Kolondrum válasza FLD1987 (#3) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sajnálom, nem tudok mit mondani. Az sem mindegy, hogy valaki valamit az elején vagy menet közben veszt el, mert megszokta, hogy csinál valamit és már nem tud. Lehet ez apró dolog vagy nagy. Mindennapok. Még ideig óráig is rossz nézni, hogy valaki átveszi valaminek a végzését vagy nem foglalkozik vele, mert nem kell, nincs hozzá érzéke, bármi. Hülye példa, de ha ez miatt nem tudnék később motorozni, az nagyon zavarna és ezt nagyon szépen ide illően mondom.
Pár hónapja még felmásztam a telekom oszlopára, mert maguk soha nem jöttek volna ki kb, most ha hoz valamit a postás, nem akarom behozni, mert sokkal nagyobb baj lehet ebből a "kis kalandból", mint van, egyszerűen ülök a seggemen, de amint szabad lesz felállni, nincs ember aki megfog. ;]
Rhdt módon unom magam, azon túl, hogy hasznom sincs. Kellett ez az eset, hogy rájöjjek dolgokra. A jót is megláttam ebben, igaz ráfér egy cetlire.
Nagyon sok dologról kap képet az ember ha lerobban, mások ehhez hogyan viszonyulnak, a rendszer hozzád, benéztem a magyar EÜ működésébe is, szóval tulajdonképpen érdekes dolog ez. :)

Mi már nem öregszünk meg addig emelik a nyugdíj korhatárt. ;)

[ Szerkesztve ]

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép". 195/65R15 Hankook téli 4-es eladó, 2014 év végi, 5mm. 10k, Dunakanyar. No posta! Képet püben!

(#5) x_o_n válasza UnA (#2) üzenetére


x_o_n
(PH! kedvence)

"Berlinben a Karácsonyi vásárt téli vásárrá nevezték át"
Ezt mégis honnan veszitek????

(#6) Kolondrum válasza x_o_n (#5) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én is hallottam, de nem néztem utána a valóság tartalmának.

Igazából nem fontos. A TV 2 fő dologból áll: Család(gyerek a köbön), migráns. Ez épp utóbbi.

[ Szerkesztve ]

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép". 195/65R15 Hankook téli 4-es eladó, 2014 év végi, 5mm. 10k, Dunakanyar. No posta! Képet püben!

(#7) x_o_n válasza Kolondrum (#6) üzenetére


x_o_n
(PH! kedvence)

Nem nevezték át,ez valami buta propaganda szerintem,a szokásos,de elég ránézni akár a Berlini honlapra...ott van feketén fehéren hogy Weihnachtsmärkt

(#8) Hieronymus válasza UnA (#2) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

"Ez egy olyan önfeladás, amit nem szabad megtennie a társadalomnak..."

Nem egészen.
A Németországban élők jelentős része muzulmán, zsidó és más nem keresztény vallású.
A vallásszabadság azt jelenti, hogy gyakorolhatják a vallásukat. A vallás szabadság azt is jelenti, hogy nem kell vallást választani és senki sem kényszeríthet bele.

Ennek a problémának a kezelése kompromisszumokat kíván.
A Christkindlesmarkt, szabad fordításban karácsonyi vásár, teljesen rendben van. Ez keresztény kirakodó vásár, forralt borral és minden jóval.
A üzletek karácsonyi vására, már nem feltétlenül keresztény ünnep. Egyszerűen ünnepi akciózás. Ebből nem szabad és nem lehet kireszketni a más vallásúakat és a "vallástalanokat".
Magyarország még nagyon zárt közösség. Ezeket az etikai problémákat Magyarországon nem kell figyelembe venni.
Amúgy az érdekes, hogy sokan nem tekintik hívőnek magukat, mégis ragaszkodnak a keresztény ünnepekhez..

Nincs

(#9) UnA válasza Hieronymus (#8) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Valamit félreértesz szerintem: azért mert valaminek van egy hagyományos neve, az nem kirekesztő vagy kényszerítő – egyszerűen így hívják. És így van ez akkor is, ha te elmész más országba, ott sem volna illendő emiatt reklamálni...

@x_o_n: az eredeti bejegyzésben volt, én annak csak örülök, ha ez nincs így. De már láttam hasonlót Nyugat-Európában azért nem gyanakodtam eléggé :)

(#10) Hieronymus válasza UnA (#9) üzenetére


Hieronymus
(senior tag)
LOGOUT blog

A Christkindlesmarkt utcai kirakodóvásár.forralt borral, étellel, karácsonyi jellegű izékkel.
Ennek ez a neve. Egy ilyen vásárba hajtottak bele teherautóval a terror aktív időszakban.
Az üzletekben jelen van a karácsonyi díszítés, ám eddig sem tolták túl a karácsonyt a reklámokban.

Nincs

(#11) Ghoosty válasza x_o_n (#7) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

A hír igaznak tűnik, csak nem Berlin, hanem a belga Brugge.
Megnézve egy honlapot, valóban Winter Market van rajta, csak azt nem tudom, hogy tavaly mi volt. [link]

(#12) x_o_n válasza Ghoosty (#11) üzenetére


x_o_n
(PH! kedvence)

Tehát a hír falls,hamis,nem igaz,hiszen nem Németország amivel szeretnek a médiában dobálozni vagyis szeretnének...de még egy egyszerü humor müsorbol is otthon rémhirt csinálnak...aztán azon röhög az egész világ...mint a nongo zonák amiket végig jártunk...uhh komikus volt.... bár ugye Bécs is fertő a médiában... :)
Belgium az Belgium....igen 2017-ben még Christmas Markt volt,és elképesztően szép.

(#13) x_o_n válasza x_o_n (#12) üzenetére


x_o_n
(PH! kedvence)

Amugy más Belga városokban nem igy nem biztos hogy az van a háttérben...hiszen A Német nyelvterületeken is 3 néven nevezik idötlen idők óta...ugyhogy....

(#14) Ghoosty válasza x_o_n (#12) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Mivel nekem nem mond semmit az, hogy Berlini Karácsonyi Vásár, így nekem ugyanaz a hírértéke, mintha bármilyen másik városban nevezik át a vásárt. Ezért mondtam, hogy igaz a hír. Ha van bármi jelentősége, hogy pont a berlini, akkor természetesen nem igaz a hír, ezért is írtam, hogy csak annyi a torzulás, hogy másik híres vásárról van szó.

(#15) x_o_n válasza Ghoosty (#14) üzenetére


x_o_n
(PH! kedvence)

Persze hogy számít, gondolom neked sem mindég, hogy Bukarest vagy Budapest..... Omg

(#16) Narxis válasza UnA (#2) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

Ez egy olyan dolog amin nagyon nem kéne megbotránkozni. Nem mindegy, hogy most téli vagy karácsonyi?

(#15) x_o_n: nagyon nem ugyanaz a kettő. Nem mindegy, hogy a repülő Bukarestre vagy Budapestre megy de a téli vásár meg a karácsonyi vásár szinte ugyanazt jelenti.

[ Szerkesztve ]

(#17) Ghoosty válasza x_o_n (#15) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Attól függ, mit akarok kezdeni az információval. Ha semmit, akkor teljesen mindegy, a Bukarest-Budapest is.
Ahogy az is teljesen mindegy, hogy franca sztrájkolók gyújtják fel Párizst, vagy belgák Brüsszelt, ha egyik helyre sem akarok menni.

(#18) x_o_n válasza Narxis (#16) üzenetére


x_o_n
(PH! kedvence)

pontosan azért irtam...Németország vs Belgium... de itt nem véletlen Berlin lett állitva,propaganda,és hirértékben bnagyobb mint egy Magyarországon alig ismer Belgiumi város.

(#19) Fred23 válasza Narxis (#16) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

"Ez egy olyan dolog amin nagyon nem kéne megbotránkozni. Nem mindegy, hogy most téli vagy karácsonyi?"

Nem mindegy. Csak én a vallástalan oldalról mondom ezt. :D Nem tartok keresztény ünnepeket, és látni se szeretem őket, noha megértem, hogy sokaknak ezek jogos igényei. Ha téli vásárról van szó, nem karácsonyiról, szerintem a keresztények érthető módon háborodnak fel, én pedig érthető módon érzem jobban magam. Valamit elvesznek az egyik oldaltól -mert ez elvevés!-, és valamit ezzel kap a másik oldal, nekem például máris van kedvem kimenni a városba megnézni a téli vásárt. Egyébként inkább -ha tudom- elkerülöm a kidíszített, karácsonyosított városrészeket. Ilyenkor sokszor idegennek érzem magam a városomban. Nem az én ünnepem, nem tartozik hozzám, de kénytelen vagyok benne lenni valamilyen szinten.

[ Szerkesztve ]

(#20) Ghoosty válasza x_o_n (#18) üzenetére


Ghoosty
(őstag)

Így értem a fennakadásodat, de nekem is új volt a hír. Sejtettem, hogy propaganda áll mögötte, ezért felkerestem egy ilyen oldalt. Ott Brugge szerepelt, nem Berlin. Aztán elkezdtem keresni hivatalos oldalt és visitbruges.be annak tűnt. Az alapján úgy tűnt, hogy tényleg átnevezték. Engem meg holt nem érdekel, hogy ki nevezi át a saját vásárát, egyikre sem járok és fogalmam sincs melyik híresebb, de a keresés során utazási ajánlatokat kaptam Brugge-be, így azt feltételeztem, hogy ez valami híres népszerű vásár.

(#21) UnA válasza Narxis (#16) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Nem mindegy. A téli vásár az évszakhoz kapcsolódik, a karácsonyi vásár az eseményhez.

@Fred23: Szerintem dolgozni kéne magadon, mert a vallás elutasítása nem azonos azzal, ha csak egyszerűen nem fogadod el a benne rejlő filozófiát. Az pedig, hogy ettől még rosszul is érzed magad, főleg hogy ez itthon az emberek nagy részének inkább hagyomány, mint vallási ünnep, az még rosszabb ...

(#22) Narxis válasza UnA (#21) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

De karácsony csak télen van tehát...

(#23) Fred23 válasza UnA (#21) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Általában nem szeretem a hagyományokat sem, mert a racionális és következetes hozzáállást akarom képviselni. Ami valamikor döntő részben előnyös, hasznos volt az ember számára, már nem feltétlenül hoz bármi jót, illetve az egyéni vagy társadalmi hasznosságának mértéke alapvetően megváltozhat, még simán az is lehet, már inkább a fejlődés kerékkötője. Másik pedig, hogy akkor sem feltétlenül igaz valami, ha részben vagy egészben hasznos is éppen. Szerintem nem velem van a baj, hanem azokkal, akik képtelenek egy fontos kérdésre igaz módon válaszolni, vagyis bevallani a tudatlanságukat. Számomra egyszerűen elveszik a kapcsolat ilyenkor sok emberrel, mert valami olyanba mennek bele, amit én több okból is elítélek. Természetes és szükségszerű, hogy rosszul érzem magam, nem lehet mit tenni. Nem ugrok kútba, csak mert a társadalom kétharmada így tesz hagyományból, megszokásból.

(#24) UnA válasza Fred23 (#23) üzenetére


UnA
(Korrektor)

"mert a racionális és következetes hozzáállást akarom képviselni"

Nem akarlak elszomorítani, de nincsen olyan általánosan, hogy racionális, csak egy bizonyos nézetrendszeren belül – tehát bármit is képviselsz ezzel, akkor is csak egy gondolkodásmód foglya vagy. A következetes az szerintem is helyes dolog.

A világ változását pedig tekintheted haladásnak, ha akarod, mert abban van egy csábító hangulat, ami előremutató folyamatot sejtet, de ezt csak jóval az események hosszú távú értékelése után lehet valóban kijelenteni. ;)

@Narxis: El tudom fogadni, ha neked semmilyen időpont sem jelent semmit az éven belül, de ezzel a véleménnyel eléggé egyedül fogsz állni. :)

[ Szerkesztve ]

(#25) Fred23 válasza UnA (#24) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

"nincsen olyan általánosan, hogy racionális, csak egy bizonyos nézetrendszeren belül"

Igaz, és mindenkire érvényes. Arra gondoltam, ami számomra racionális. Ami számomra racionális, az pedig nagyjából a mindenkori tudományos álláspont. Viszont az is egyértelmű szerintem, hogy a világ valamilyen, és így egyeseknek egyes dolgokban igaza lehet, mások pedig tévedhetnek, sőt, egyes hitekről -vagy hitek egyes részeiről, tételeiről- be lehet bizonyítani, hogy önellentmondóak, lehetetlenségek. Tudom, létezhet több logikai rendszer is, de ebbe az irányba kár elmenni. Egyesek szeretnek olyan logikai alapokat tételezni, amik alapján bármi -tehát annak az ellenkezője is- elképzelhető, majd kiválasztani azt, ami nekik megfelelő.

[ Szerkesztve ]

(#26) Narxis válasza UnA (#24) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

Nekem nem jelent semmit de nem tudok elmenni emellett:

"Ez egy olyan önfeladás, amit nem szabad megtennie a társadalomnak"

Komolyan ez számodra ekkora dolog? Nem azt kértem, hogy a vásárt vagy a karácsonyfát tiltsuk be, de hogy még az se mindegy, hogy karácsonyi vagy téli vásár az már erősen komplexusos hatást kelt. Tényleg ekkora félelem van manapság az emberekben, hogy foggal-körömmel tiltakoznak minden változtatás ellen?

Nekem aztán tényleg baromi mindegy, hogy minek hívják, kizárólag a fenti mondatod miatt álltam le veled vitázni. :)

(#27) UnA válasza Narxis (#26) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Ha nem jelent semmit, akkor neked ugyanolyan a hétvége és a hétköznapok? Vagy az évfordulók, mondjuk a szeretteid születésnapja? Mert akkor ez nagyon sivár életnek tűnik.

Az önfeladást pedig azért írtam, mert egy társadalom mindig a hagyományokra épül. És ha elvesznek a hagyományok, sőt ha maguktól vetik el őket, akkor az már egy másik társadalom lesz. Ezt nem szükséges egy jó / rossz tengelyre elhelyezni, egyszerűen így van.

És még valami: ha te elutasítod ezeket a hagyományokat, akkor is ugyanennek a gondolkodásmódnak részese vagy, mint ha benne élsz. :)

(#28) potyautas válasza UnA (#27) üzenetére


potyautas
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Mivel én követtem el azt a hibát, hogy ellenőrizetlenül tettem közzé, mit hallottam a "propagandában", utána érdeklődtem. Berlin egy jó nagy város, elég sok vásár van benne egyidőben. Akár még olyan is lehet, aminek más a neve, mint korábban volt. Bár úgy hallottam, a muszlimok miatt nem kell, azok úgyse mennek oda. (mint ahogy én se ;) )

(#29) Narxis válasza UnA (#27) üzenetére


Narxis
(PH! nagyúr)

A téli vásárok neve nem hagyomány, itt van a probléma. Ez semmi más mint túlzott konzervativizmus. A születésnapokat ne keverjük ide mert alma vs. körte esete. Az van és kész, még azon se lehet vitázni, hogy minek hívjuk. A névnapozást mondjuk baromságnak tartom, sajátomat nem is tartom meg, tudja ezt a környezetem is és elfogadták.

A társadalom nem hagyományokra épül hanem szabályokra, nem azért nem verlek agyon a más véleményed miatt mert tisztelem a hagyományokat hanem mert a törvény bünteti. A hagyomány a kultúrához tartozik, van, lehet ápolni de nem világvége jelentőségű és nagyon sokan nem ápolják vagy teljesen más fajtát vesznek fel, attól függően, hogy éppen hol vagy milyen emberek között élnek.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.