2019. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) DigitXT


DigitXT
(PH! félisten)

arra biztos jó lesz, hogy a drága és sérülékeny eredeti helyett egy arra megszólalásig hasonló utánzatot nézhessünk majd a múzeumokban.
Ezt már Mr. Bean megoldotta anno...:DDD Szerk: amikor láttam az eredeti képet, nem nagyon bírtam ki röhögés nélkül. Persze lehet, hogy az is egy plakát volt. Vagy egy 3D nyomat?;]

[ Szerkesztve ]

https://www.youtube.com/user/RKbodyfitness

(#2) IO.sys


IO.sys
(senior tag)
LOGOUT blog

A gépi intelligencia meghatározásánál a dologban kétkedők mindig be szokták dobni, hogy majd akkor beszélhetünk valódi AI-ról, ha az nemcsak számolni tud, de a művészetet is érti majd.

Tudomásom szerint az intelligenciát még nem definiálták, innentől kezdve elég nehéz előállítani. Majd biztos egy "AI" segít. A mai laikus közönség nem is tudja, hogy a "mesterséges intelligencia" marketing megnevezés csak sima komparátorokat jelent, amiben nincs semmi ész. A mai laikus közönség azt hiszi, hogy a gépek gondolkodnak. :W

凸_(ツ)_/¯

(#3) dkekesi


dkekesi
(tag)

Ahogy a cikk is írja, van némi probléma még a technológiával. Tehát ha a "felületi strukturáltság és a fényvisszaverési képesség reprodukciója egyelőre még a jövő zenéje", akkor nem lehet "megszólalásig hasonló" az utánzat. Nem tudom, ki hogy van vele, de én az eredetit szeretném látni, ha múzeumba megyek. A "megszólalásig hasonló"-t pedig megnézem monitoron.
A hamisítástól pedig nem kell félni, mert egy profi labor azonnal észreveszi a különbséget: ha más nem a kormeghatározás és az anyagvizsgálat lebuktatja a másolatot.

(#4) Somatom


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

"arra biztos jó lesz, hogy a drága és sérülékeny eredeti helyett egy arra megszólalásig hasonló utánzatot nézhessünk majd a múzeumokban."

Király! Italok, amiket nem isznak meg, autók, amiket nem vezetnek, festmények, amiket nem láthatnak, stb.

[ Szerkesztve ]

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a "#79335424" Nick alatt olvasható.

(#5) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Már meg nem találom, de olvastam valahol valami ezer éves anyagot ahol arról, van szó, hogy a gép maga készített festményeket... tehát nem új a dolog.

Talán itt volt, de nincs időm kikeresni:
http://www.experimentaltvcenter.org/sites/default/files/history/pdf/dietrichvisualintelligence_2766.pdf

[ Szerkesztve ]

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#6) gabor7th válasza dkekesi (#3) üzenetére


gabor7th
(őstag)

"A hamisítástól pedig nem kell félni, mert egy profi labor azonnal észreveszi a különbséget: ha más nem a kormeghatározás és az anyagvizsgálat lebuktatja a másolatot."

A milliárdos műgyűjtők félhetnek, másoknak nagyon nem kell.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#7) Carlos Padre


Carlos Padre
(őstag)

Mindenhol máshol egy másik Picasso és egy másik gép a hír :DDD

Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.

(#8) gabor.79


gabor.79
(fanatikus tag)

A művészetben a kreativitás a lényeg, amikor valami újat találnak ki. Való igaz, hogy amit most mesterséges intelligenciának hív a marketing, az nem más, mint egy nagy adatmennyiséggel dolgozó statisztikai szoftver, ami mesterségesnek mesterséges, de nem intelligencia, és egyáltalán nem kreatív.

Ez annyit tud, hogy az adott művész stílusában meglévő elemek kombinációjával fest egy festményt vagy szerez egy zenét. Ezekben semmi újdonság nem lesz, mert pont a kreativitás hiányzik belőlük. Logikusnak logikus, de nem intuitív.

Viszont eljátszottam a gondolattal, hogy miért ne lehetne akár mindenkinek a szobájában egy Mona Lisa? A Louvre-ban úgyis óriási a tömeg, és nyugodtan nem lehet nézegetni.

(#9) Somatom válasza gabor.79 (#8) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

"Viszont eljátszottam a gondolattal, hogy miért ne lehetne akár mindenkinek a szobájában egy Mona Lisa?"

Lehetne, de minek? Arra legfeljebb Leonardonak állt fel. Már 20 rugóért is különbet lehet rendelni szobára. :)

[ Szerkesztve ]

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a "#79335424" Nick alatt olvasható.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.