• javie

  csendes tag

  Fun, hogy most, kb 2 évvel megjelenés után írtak cikket a rendszerről, miközben Amerikában már jelenleg is, nálunk pedig kb november közepétől kapható az új, Apple Homekit-el felvértezett rendszer, ergo Siri enabled controll.

  A "Lux" típus fényereje nőtt,ára csökkent, kb 10.000-ről 5.000-re, bár amcsi árakkal számolok, nálunk lehet marad a 10... vagy nő, ezeknél a fránya 200usd = 250 eur átváltásoknál sose lehessen tudni

  A színes égők árai (gondolom) maradnak a régiek, kaptunk egy olcsóbb kapcsolót hozzá, nekem sokkal jobban bejön mint az előző (Hue Tap/Hue Dimm)

  A Hue Light Strip (led csík) mostmár bővíthető, ez is igen hasznos (és elvárható) feature, mivel 2 méterenként senki se akarja újrakábelezni a rendszert + olcsóbb is így, az 1 méteres bővítés 8 ezer.

  A Siri integráció pedig csak hab a tortán, én speciel örülök neki, mivel Apple user vagyok, de megértem, hogy ez a rész sokakat hidegen hagy. Tehát összességében egy remek kis rendszer, remek tulajdonságokkal. Tény és való, hogy drága, de ha azt nézzük, hogy a többi rivális "okoségő" képességei véget érnek a dimmerelésben és a színváltásban, akkor láthatjuk, hogy ez egy remek one-of-a-kind termék. Különböző applikációkkal hangulatos bulit teremthetsz a lakásban, Hue+Ambilight-nak köszönhetően Ambilightos TV-re csatlakoztatva pedig fenomenális élmény otthon filmezni. Értem én, hogy sok embernek "felesleges", de ha megnéztek róla egy két videót, hogy miket lehet vele művelni, akár már 3 égővel (10 égőről nem is beszélve) akkor talán megértitek miért gondolom, hogy számomra, ez egyértelműen egy szelet a jövőből.

  (Szegény cikkíró tényleg várhatott volna 1 hónapot a cikk megírásával)

  [ Szerkesztve ]

  "Time is a flat circle!"