Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
Ezt az összeget a Google már zsebből ki fogja fizetni.
De ez a mondat tetszik: „Ez most megmutatja, hogy a Google nem a világ királya, nem tehetnek meg mindent, amit csak akarnak”.
[ Szerkesztve ]
ツ Headphones on - World off
-
tsikorgo
csendes tag
„Ez most megmutatja, hogy a Google nem a világ királya, nem tehetnek meg mindent, amit csak akarnak”.
Mert nem. Persze.
Értem én, teljesen igazuk van. De. Mi van, ha mondjuk, kitalálják a guglinál, hogy ők meg a találatok megjelenítéséből zárják ki az érintett kiadókat, könyveket, szerzőket...? Hiába digitalizál valaki, ha senki sem tudja megtalálni... (Tudom, hol a gallica, de akkor is, miért tudjak minden egyes projektről, mert hogy az Europeana használhatósága alacsony..., sztem.)[ Szerkesztve ]
-
-
ujoimro
tag
Meg akarják védeni a francia kultúrát. De mi a büd*s franctól? Pont az a lényege a minőségi kultúrának, hogy minél többen hozzáférjenek. Nem? Ennél nagyobb idiótaságot ki sem lehetne találni. Azt kell hogy mondjam, hogy az egész francia hozzáállás egy nagy kalap sz*rt sem ér. Semmit nem védenek meg csak magukat attól, hogy bárkit is érdekeljenek magukon kívül.
-
attila9988
őstag
De. Mi van, ha mondjuk, kitalálják a guglinál, hogy ők meg a találatok megjelenítéséből zárják ki az érintett kiadókat, könyveket, szerzőket...?
Na látod rátapintottál a lényegre.. Éppen arra kell törekedni a világon, hogy a google berkein belül ne összpontosulhasson akkora hatalom, hogy zsarolhassanak bárkit is....
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
raszputyin
senior tag
Figyeljétek meg: a többezer könyv üzletszerű, világnyilvánosság előtt történő, komoly anyagi hasznot hajtó, -- állítólag -- illegális megosztásáért egy cég "példaértékű" büntetése nagyjából kétszer annyi, mint két CD fájlcserélős megosztásáért egy egyedülálló anyuka büntetése.
-
Zoltán
őstag
Gyerekek nézzétek felülről a kérdést, ne vesszetek el a részletekben. A google azért lett népszerű, mert ő volt a "kicsi, aranyos, jó" a microsoft meg a "nagy , csúnya, veszélyes".
De ahogy annak idején a microsoft is kicsi és nepszerű volt és igy győzte le az IBM-et (korábban az IBM volt a gonosz nagy testvér), most már a Google a gonosz nagy testvér, és ö is bele fog bukni. Jó, az IBM és a Microsoft se ment csődbe, de olyan szintre estek vissza a tömegeg "utáljuk a nagy és túl hatalmas cégeket" gondolkodása miatt, hogy az ekkora bírságok bizony már megviselik őket. És most a google-n a sor, hamarosan ő sem fog röhögni az ekkora birságok hallatán, mert 1-2 éve már beindult a tömegek "google a nagy szörny" gondolkodása. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Sweet Lou 6 #4 üzenetére
A Bing egyelőre l*****t sem talál meg.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
janos1988
addikt
En ugy ahogy van az egesz francia nyelvtol rosszul vagyok. ugy beszelnek, mint egy betegesen nagykepu ember, akinek a nyelvebe erzestelenitot nyomtak.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
törölt tag
A guglit nem azért kezdték használni az emberek, mert ő a kicsi, hanem mert releváns adatokat adot, mindenféle bűvészkedések nélkül, gyorsan. Pl. a hotbot is remek volt anno, csakhogy mire kiszűrted belőle milyen találatok érdekelnek, s beállítgattad magadnak, az rengeteg időbe tellett. Én speciel nagyon szerettem, de a google akkori teljesítménye lekörözte nagyon. S akkoriban az altavista sem volt olyan húdejó. sokkal több irreleváns, szemét, marketing találatuk volt anno. A bing akkor fogja letolni a googlet a trónról, ha sikerül tényleg releváns találatokat, gyorsan kiadnia.
-
Male
nagyúr
válasz
raszputyin #7 üzenetére
A konkrét példa nem jutott eszembe, de hasonló fogalmazódott meg bennem is...
-
alien24
tag
válasz
Depression #14 üzenetére
igy van, az a biztos ha senki sem olvashatja ,)
http://ahapc.hu kiraly webaruhaz: reszletes es pontos leirasok, alacsony arak
-
Ha a google nem kezdi el a digitalizálást, akkor a nagy kultúravédőktől ott rohadhatott volna el a könyvtárak pincéjében az utolsó példány is a könyvekből. De látá a politikus, hogy ebből pénzt lehet szerezni, s egy helyi üzletből még sápot is kaphat, így farkast kiált.
Arról nem is beszélve, hogy sok könyvet csak beindexel a google, ha valaki el akarja olvasni, akkor meg kell vennie.
nyer-nyer helyzet: google a könyvboltra átkattintás után kap némi részesedés, a könyvbolt eladja a könyvet, a kiadó megkapja a részét... effektíve a google reklámozza őket.
Persze így kikerül a kontroll a kiadó kezéből... nem zsarolhatja meg azzal az írókat, hogy a raktár mélyére teszik a korábbi könyveit, ha nem adja át bagóért az újabb könyvei kéziratát.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it A bíróság megállapította, hogy bizonyos könyvek szkenneléséhez nem volt joga a cégnek, ezért bírsággal sújtották őket.
- Toyota topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Mini-ITX
- Jövedelem
- Általános videofelskálázót hoz a Microsoft
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest