Hirdetés

2019. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) nubreed


nubreed
(PH! kedvence)

Vajon, így, hogy elvileg támogatják a sötét témákat jobban, be fog kavarni valamit a már így is erősen moddolt userchrome.css -be? Nekem ez a fájl már tele van tűzdelve css kódokkal, pont az eddigi nagyon béna sötét téma támogatás miatt, egy csomó egyedi kódott kellett használni.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#2) Zotya84 válasza nubreed (#1) üzenetére


Zotya84
(őstag)

Én abba bele sem fogtam, mert egyszerűen a testreszabhatósága ölég pocsék lett, és gyorsaság ide, gyorsaság oda, még mindig nem lehet olyan dolgokat megcsinálni, amikre szükség lenne - ezeket részben a "biztonság növelése" jegyében (letöltésnél mentés helyett futtatás, bizonyos helyeken nem hajlandó plugin nélkül jelszót menteni). Úgyhogy nálam még mindig marad az 56, ezt meg max a virtuális környezetben tesztelgetem tovább.

A cikkhez: a kiadási megjegyzések linkje nem jó helyre mutat.

(#3) Winner_hun


Winner_hun
(Jómunkásember)

t-vábbfejlesztett könyvjelző szinkronizálás

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#4) balint355


balint355
(fanatikus tag)

Az androidos kiadási megjegyzésekhez a 60-as verzió van linkelve :)

I've just locked an open door. Strange, yet symbolically compelling...

(#5) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A sok felesleges, felhasználók szempontjából alig észrevehető változtatás gondolom nem sok embert hat meg, de e mellett talán nem árt tudni, hogy sok, a Quantum-al eltávolított lehetőség (session management, toolbar, overlay, stb.) majd vissza fog térni valamikor. A jelenlegi ütemterv:

API: target release
userScripts: 63
topSites: 62
desktopCapture (TBD): 63
declarativeContent: 63
Session management: 63 (TBD)
Toolbars: 63 (TBD)
Overlays: 64 (TBD)

Szóval talán a 64-es, 65-ös verzió után esetleg még értelme is lesz frissíteni az 56-osról (vagy addig Waterfox-on maradni)...

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#6) serrin válasza Cifu (#5) üzenetére


serrin
(fanatikus tag)

Esetleg a developerre váltani, abban hamarabb jönnek az újdonságok és általában nincs vele gond.

iPhone SE 64GB & Lumia 735 || "Privát üzenetnél gyorsabb az e-mail, e-mail-nél gyorsabb az sms, sms-nél a telefonhívás."

(#7) nubreed válasza Cifu (#5) üzenetére


nubreed
(PH! kedvence)

Én azt nem értem (naívitás: ON), hogy minek kellett kiadni lóhalálában az FF Quantumot, gyakorlatilag félkész állapotban. Simán elhalaszthatták volna a kiadást minimum fél évvel, de akkor egy rendesen befejezett terméket adtak volna ki, nem egy ilyen kiherélt, lecsökentett tudású vmit (pl. moddolhatóság szempontjából).
Itt is, mint mindenhol már szinte, már a user a beta teszter, minél előbb ki akarták adni a quantumot, csak azt mantrázták, hogy sokkal gyorsabb, ez ok, valakinek csak ez számít, csak közben rengeteg mindent kivezettek belőle, amit vagy később adnak vissza, mint az látható az általad közölt listából is, vagy soha, amiktől a Firefox Firefox volt.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#8) Winner_hun válasza Cifu (#5) üzenetére


Winner_hun
(Jómunkásember)

Jó ezt tudni:R

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#9) Cifu


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

@serrin: Esetleg a developerre váltani, abban hamarabb jönnek az újdonságok és általában nincs vele gond.

Köszönöm, nem kérek belőle, inkább maradok FF 56-oson vagy Waterfoxon, és működik minden olyan addonom, amit az évek alatt megszoktam (mindenek előtt a Tab Plus Mix-et).

Tavaly próbálkoztam a dev. verzióval, de folyamatosan ütköztem a problémákba (nem megfelelően működőt Greasemonkey / Tapermonkey scriptek, nincs normális TPM, nincs rendes session manager, stb.). A Quantum jött, és azóta egy csomó, régen tök jól működő dolog repült, vagy teljesen át kell írnia a fejlesztőnek az addonokat - amit egynémely esetben akkor sem tudnak jelenleg megoldani, ha szeretnék. Így meg a felhasználó szív.

Én használni szeretném a böngészőt, nem kísérletezni vele...

@nubreed: Simán elhalaszthatták volna a kiadást minimum fél évvel, de akkor egy rendesen befejezett terméket adtak volna ki, nem egy ilyen kiherélt, lecsökentett tudású vmit (pl. moddolhatóság szempontjából).

Legalább egy évvel kellett volna elhalasztani. A 64-es kiadás december 11-re van kiírva, a 65-ös január 29-re.
Egyébként én sem értem. De kellett a nagyott mondás, kellett a felvágás. Ez lett a vége.
Csak az a baj, hogy nem nagyon van megfelelő alternatíva, tisztára a 2000-es évek elején érzem magam, ha ezt szeretném X böngésző kell, ha azt, akkor Y, ha amazt, akkor meg Z... :U

Mindezt úgy, hogy a Quantum előtt bő egy évtizedig fel sem merült, hogy az FF-en kívűl mást is feltelepítsek... :(((

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#10) Zotya84 válasza Cifu (#5) üzenetére


Zotya84
(őstag)

Hah, köszi az infót, Quantum óta nem foglalkoztam vele, hogy miket terveznek. De azért jó látni, hogy talán hamarosan mink is mehetünk Quantumra – talán.

(#11) DDA40X


DDA40X
(tag)

Halo!
Azt meg tudná mondani valaki, hogy várható-e vajon chromecast támogatás, vagy van- e hozzá chromcast add-on? Mert én nem találtam eddig, és őszintén szólva én mint viszonylag egyszerű júzer megszerettem az új Firefoxot, de viszont szeretnék csak egyetlen böngészőt használni és nem kettőt. De a chromecast miatt muszáj megtartanom a Chrome-ot.

(#12) Cifu válasza DDA40X (#11) üzenetére


Cifu
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Dolgoznak rajta.

De röviden a helyzet az, hogy a Google zárt rendszerként tekint a Chromecast-ra, szóval így nincs egyszerű megoldás. Talán sose lesz. Sajnos ha Chromecast-ra építesz, alaphangon a Chrome-ra kell támaszkodni... :(

[ Szerkesztve ]

A csapatmunka nagyon fontos: rajtad kívül másra is lőhetnek!

(#13) tntmax


tntmax
(fanatikus tag)

Sötét user támogatás is várható? :-)

(#14) Claude Leon válasza nubreed (#7) üzenetére


Claude Leon
(őstag)

Szerintem azért, hogy legyen lehetőség széleskörűen tesztelni, ami újdonságot belefejlesztenek.
Talán erőforrásuk sincs ezer szálon patchelni

(#15) Sweet Lou 6 válasza nubreed (#7) üzenetére


Sweet Lou 6
(PH! addikt)

Én azt nem értem (naívitás: ON), hogy minek kellett kiadni lóhalálában az FF Quantumot, gyakorlatilag félkész állapotban.

Mert folyamatosan felhasználókat vesztettek és gondolom meg akarták fordítani a tendenciát. A Quantum előtti Firefox verziók egyszerűen döglassúak voltak a konkurenciához képest. Ezt sikerült teljesen megfordítani az új motorral.
Én és a környezetemben lévők egy páran pont a Quantum miatt váltottunk Firefoxra nemrég, mert páratlanul gyors. Quantum nélkül pont hidegen hagyna az egész Firefox (ahogy az elmúlt 5 évben is).

[ Szerkesztve ]

Ha két lehetőség közt nem tudsz dönteni, csinálj egy harmadikat.

(#16) Somatom válasza Cifu (#12) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Előbb dobnám ki a Chromecast Ultramat, minthogy Chrome -ot használjak hozzá. Én PC -n is Androidot (Remix OS) használok, így szerencsére Firefox -szal is símán megy a CC.

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#17) DDA40X válasza Cifu (#12) üzenetére


DDA40X
(tag)

Na ez nem túl jó hír.. Persze reménykedni mindig lehet..

Somatom: Ez az OS telepíthető párhuzamosan WIN10 mellé, vagy éppen rá, mondjuk virtuális gépre? Eddig nem igazán használtam olyat sem, de kipróbálhatnám ha nem lenne túl nagy gépigénye. Csak kíváncsi vagyok egyelőre.

(#18) Somatom válasza DDA40X (#17) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ennek lényegében egy light Linux disztró az alapja (a felépítése egy az egyben Puppylinux) . Úgy is tud települni, hogy Win alól, egy exe -vel indul a telepítője és a Win mellé telepíti magát. Grub4dos lesz a boot és az alól lesz indítható a Win. De, lehet külön meghajtóra is telepíteni és BIOS -ban megadni elsődleges boot szekvenciának. Nálam is így van, mert így teljesen független a Win -től. Megy pendrive -ról is, de nem javasolt, mert igényli a gyors csatolófelületet. Nálam külön SSD -je van. Nem tudom, hogy mekkora a gépigénye. Nálam egy Vorke V1 -en vidáman szalad.

[ Szerkesztve ]

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#19) Dr. Romano


Dr. Romano
(PH! kedvence)

Régebbi gépemen a Firefox még használja a Radeon 2600 PRO vga-t gyorsításhoz a Chrome már csak prociból dolgozik.

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#20) Joshi


Joshi
(PH! félisten)

Nekem is frissült 60-ról 61-re a Firefox, de én azt vettem észre hogy pl a Prohardver görgetésénél töredezik a kép. Úgy rémlik hogy a 60-as verziónál nem volt ilyen. Nagyon idegesít a dolog. Lehet ezzel kezdeni valamit?

(#21) pete_21 válasza nubreed (#7) üzenetére


pete_21
(PH! addikt)

A Firefox sebességben nagyon el volt maradva pl. a Chrome-tól. Sokkal kevésbé volt válaszképes, 1 szálon futott az egész böngésző (+1 a plugin container), és az egész kicsit olyan lomhának tűnt. Kellett a vérfrissítés nagyon. De ennek ára volt... Gondolom látták, hogy csökken a tábor, ezért inkább kiadták úgy, hogy csomó minden nem kompatibilis a régebbi verziókból a Quantummal.
Nekem i5-ös desktop gépen nem volt lassú a régebbi Firefox sem, meg sem fordult a fejemben a váltás. De örültem a Quantumnak, ugyanis tényleg érezhetően gyorsabb lett, a designra is ráfért a vérfrissítés. Összességében szerintem sokkal jobb lett a UX (ez főleg a sebességnek köszönhető).
Persze sokaknak fájó, hogy a régebbi dolgokkal nem kompatibilis (én sem örültem, főleg a kiegészítők miatt...), de gondolom látták a statisztikákból, hogy ez a felhasználó tábornak csak kis részét érinti, így inkább meglépték.

(#22) shortcutme


shortcutme
(tag)

Pár havonta ránézek a Firefox-ra, de mindig arra a következtetésre kell jutnom, hogy továbbra is érezhetően lassabban nyílnak meg benne az oldalak, így marad a Chrome.

(#23) Dr.FantastiK


Dr.FantastiK
(őstag)

de valszeg ez is ! meg mindig ! BeSzarik kb 10ezer Bookmark-tol ! ! / . . sajnos :B :O :O

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#24) Winner_hun válasza Dr.FantastiK (#23) üzenetére


Winner_hun
(Jómunkásember)

Vegyél egy nagy winyót és mentsd le rá a pornót, akkor nem kell a könyvjelzőkkel foglalkoznod:P

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#25) Sanchez638


Sanchez638
(PH! kedvence)

El jut 69-ig, aztán nyalhatok neki a működésért?:D

Utalásnál mindig írj tárgyat. Számom az adatlapomon. Privát számot nem veszek fel!

(#26) pomorski


pomorski
(őstag)

Köszi a hírt!

(#27) Dr.FantastiK válasza Winner_hun (#24) üzenetére


Dr.FantastiK
(őstag)

eggyetlen Porno-s Bookmarkom sincs !

ideje lenne megoldjak ezt a problemat, mert Lehetseges !! :K

Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!

(#28) Matthewus válasza Dr.FantastiK (#23) üzenetére


Matthewus
(őstag)

A "beszarik" alatt mit értesz pontosan? Nekem ennél jóval több van, és nem vettem észre eddig semmiféle problémát.

(#29) IamSociopath


IamSociopath
(fanatikus tag)

Nekem az új frissítés tényleg sokat dobott. 4k desktopon egy f*s videokártyával gépezek ami éppen kiköhögi a 4k*60 hz-t. És amikor videót játszok, vagy gyorsan scrollozok a vram 100% on pörög. Valamit csináltak, mert sokkal simább lett minden. Egyébként a sebességről annyit, hogy nekem ki van rakva ramdiskbe mindig a böngésző meg a cache amit használok és a FF fut jelenleg a legpörgősebben.

(#30) arnyekxxx válasza Sweet Lou 6 (#15) üzenetére


arnyekxxx
(PH! addikt)

mert páratlanul gyors Más meg kenheti a hajára a "páratlan gyorsaság"-ot mert pont az ami miatt a foxot használja sok éve az nem müködik.

(#31) Somatom


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Két Androidos készüléken (Android 6.0.1 és 7.1.1) is megpróbáltam aktiválni a LastPass kiegészítőt, de csak "kőrözött" a bejelentkezésnél. Webes felületen be tudok lépni. Más is tapasztalt ilyen hibát?

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#32) oszi666


oszi666
(őstag)

hát nem tudom, nekem galaxy s7 oreon is rettenetesen tetű lassú a firefox sajnos, pedig desktopon azt használom. Marad a chrome

[ Szerkesztve ]

It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.

(#33) total90


total90
(PH! kedvence)

Nálam az a gond, hogy vannak oldalak, amit nem nyit meg :U Szóval lehet gyors, de legyen jó is, támogatással meg minden.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#34) KAMI911 válasza total90 (#33) üzenetére


KAMI911
(fanatikus tag)

Melyik oldalak nem nyílnak meg? Milyen gépen és melyik Firefox verzióval?

(#35) total90 válasza KAMI911 (#34) üzenetére


total90
(PH! kedvence)

Céges oldalak... és pl. AWS sem megy épp tutin. Win10/macOS/Linux Mint, mindből a legújabb frissítéssel és Firefox is a legújabb verzió. Csak kipróbáltam, mert azt szajkózzák, hogy gyors.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#36) jacint78 válasza Cifu (#5) üzenetére


jacint78
(PH! kedvence)

Ne szórakozzmár velem! Nem hiszem el, hogy van ember ezen a bolygón aki szándékosan telepít toolbart és még használni is szokta.

shortcutme

Komolyan annyira fontos, hogy egy oldal ne 490ms, hanem 510ms-alatt töltődjön be? Pontosabban a chrome-ban egyfajta előnézet töltődik inkább be gyorsan szerintem, mert maga az oldal attól még nem működik. A króm egy malware, még egy átkozott kezdőlap gomb sincs benne, a google minden inhkompetenciája és kreténsége megnyilvánul abban a böngészőben...

[ Szerkesztve ]

type your text here..

(#37) Fred23


Fred23
(PH! kedvence)

Feltettem kipróbálásra, nálam érezhetően lassabb, mint az Opera.

(#38) Somatom válasza Fred23 (#37) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Az Opera viszont egy ideje használhatatlan egérrel, míg a Firefox tökéletesen működik. Bár, nagyításnál a realtime áttördelés Firefox -ban nem olyan jó, mint az Operaban.

[ Szerkesztve ]

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#39) Purple_46


Purple_46
(kvázi-tag)

Jól hangzik, de nekem bevált a jól megszokott Opera. :))

Scientia mea – adiutor meus (Tudásom az én segítőm)

(#40) Fred23 válasza Somatom (#38) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Egér nélkül érdemes használni, legalább gyakorolja az ember a célzást. :D

Én elég gyakran próbálgatom a különféle böngészők különféle változatait évek óta, de valahogy a napi használatban mindig visszatérek az Operához.

(#41) Somatom válasza Fred23 (#40) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ezt hogy érted? Ha telóról küldöm ki a képet, akkor még használhatnám a touch inputot, de ha natívan a PC -n fut és úgy kerül a kép a monitorra, akkor bökdöshetem a monitort háromezerig, nem fog történni semmi. Tehát PC -n csak az egérvezérlés játszik. Azaz, csak játszana, ha működne. Mondjuk, telóról kiadott képnél is elég gáz lenne közvetlenül a telót tapicskolva kezelni a böngészőt.

[ Szerkesztve ]

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#42) Fred23 válasza Somatom (#41) üzenetére


Fred23
(PH! kedvence)

Én az egérmozdulatokra gondoltam, az nálam általában minden böngészőben ki van kapcsolva. (Így pedig néha nagyon kis helyre kell kattintanom, ami jó gyakorlás fps-ekhez.) Az Opera sima, normál egérkezelésével meg elégedett vagyok. Mint a villám, úgy történik minden.

[ Szerkesztve ]

(#43) Somatom válasza Fred23 (#42) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mármint a gesztusvezérlés? Az nálam sem játszik. Én az alap egérfunkciókra gondoltam, nálam már ott elhasal az Opera. Pl. nem tudok oldal irányba mozgatni egy oldalt, mert ha a bal gombot nyomvatartom, akkor minden esetben a kijelölés menüt dobja fel. Sajnos, Operaval nem tudom szemléltetni, mert egy régi bétát használok, amit még lehet egérrel vezérelni. De, ERRŐL a menüről van szó (a screenshot Firefox -szal készült), az újabb Opera -k mindíg ezt dobják, ha nyomvatartom a bal egérgombot. Így képtelenség kezelni a böngészőt.

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#44) fuze


fuze
(őstag)

Nekem az utóbbi napokban (talán hetekben) a Facebook iszonyatosan elkezd laggolni, szaggatni. Másnak is van ilyen aki FF-ot használ? Gondolom ez inkább a Fb hibája, de hát mit csináljak ha mindenkit azon a szaron lehet csak elérni...

Most megnéztem és mobilon még mindig retek lassú görgetés. Hiába mondják, hogy gyorsabb lett. Nagyon choppy... kizárólag emiatt kell chrome-ot használnom. Nem igaz, hogy nem tudják ezt megoldani, illetve a swipe-refresh is hiányzik még mindig...

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Redmi Note 5 4/64

(#45) IamSociopath válasza fuze (#44) üzenetére


IamSociopath
(fanatikus tag)

Ja hát az a smooth scroll ami katasztrófa, én azzal indítok, bármilyen böngésző is legyen, hogy kikapcsolom.
Próbáld ki,
about:config -> general.smoothScroll;false

(#46) fuze válasza IamSociopath (#45) üzenetére


fuze
(őstag)

Nem desktopon szar, hanem mobilon. Desktopon a görgetés eszméletlen jó a Chrome-hoz képest. Nem is értelek.

Xiaomi Redmi Note 5 4/64

(#47) IamSociopath válasza fuze (#46) üzenetére


IamSociopath
(fanatikus tag)

4K monitor, gyenge videokártya. Egyébként amikor legutóbb androidon használtam, ott is kikapcsoltam. Úgy emlékszem ugyanúgy van about:config.

(#48) Somatom válasza IamSociopath (#47) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Igen, van. De, ilyen sor nincs. Létrehoztam, de PC -n nem látok különbséget, bár nekem eddig sem volt vele problémám. Majd kipróbálom telós Androidon is.

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#49) Somatom válasza IamSociopath (#47) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Megtörtént, de ott sem látok különbséget.
Arra esetleg nem tudsz valami hókuszpókuszt, hogy minden oldal automatikusan új lapon nyíljon meg?

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#50) IamSociopath


IamSociopath
(fanatikus tag)

about:preferences
Alul, finom görgetés kikapcsolása. Észre kell venned :)

Az új oldalakat asztalin, simán középső gombbal nyitom, androidon már nem ezt használom. De nyugodtan túrj bele az about:configjába és keress rá smooth. Én legalábbis így csináltam annak idején, sikerült is lekapcsolnom.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.