Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Benőke

  őstag

  ""

  Természetesen a közmunka a mostani formájában hülyeség...

  Viszont az is az hogy ellátás jár cserébe azért amiért a háza udvarán sem takarít össze. Ki lehetett volna találni rengeteg dolgot. A mellett ha nem mennének dolgozni, és otthon ülve kapnák ezt a pénzt az sem jelentene költségmegtakarítást...
  Amit leírtál az meg a másik szélsőség. A lyukat kiásni és másnap betemetni max munkatáborban van értelme...

  Egyébként szerintem az is egy nyereség ha tiszta az emberek környezete. Mert pl vannak olyan barmok akik az erdőbe vagy a település elhanyagoltabb részébe borogatják a szemetüket, csakhogy a szemétdíjat ne kelljen kifizetni.

  "Ezért lenne megoldás a prevenciós népességszabályozás...."

  Ez csak akkor kivitelezhető ha az ember tökéletes és nem hajlamos csapongani, valamint mindig mindenki becsületes. Nos ez nincs így és nem is lesz. Ezért ez a verzió ha működésbe lép, annak beláthatatlanok a következményei... Nem is kívánok ilyen világban élni... A természetes szelekció, ugyan nem feltétlenül jó azoknak akik kiszelektálódnak, de amellett hogy nem feltétlenül "humánus" az egyetlen ami bizonyítottan működőképes. Több ezer éve működik az élet minden területén...

  "A kisvállalkozások kényszerűen multikká válnak egy gazdaság-evolúciós folyamat révén. "

  Közel sem biztos hogy mindegyik multi akar lenni. Sokan vannak akik nem akarnak multivá válni... Vagy a növekedésüket szándékosan lassítják, mert a "modern" gazdaság végtelenségig növekvő elképzelése egy mezei hazugság...

  "Így van. Ahogy a traktor és a kombájn előtt, mikor még ember húzta ló segítségével az ekét is több emberre volt szükség. Mostanság pedig már automata, GPS vezérlésű mezőgazdasági gépek vannak, ahol még arra a néhány emberre (sofőr, rakodómunkások) is egyre kevesebbre van szükség....."

  Folytatásként pedig: Ehetetlen mérgezett sz@r élelmiszerek. Ünnepeljünk a modern kor eljövetelét.

  A korlátlan fejlődésnek sajnos van valahol vége, egyszerűen nincs folyamatos növekedés tetszik vagy sem... A munka alól hiába szabadít fel, mert egyre több lesz a munkanélküli, és az ilyeneknek 2 választásuk van. Éhező, hajléktalanok lesznek, vagy önellátó múltszázadi (lenézett) parasztok. Kapitalista társadalom nem létezik, ez csak egy másik neve a diktatúrának... Egy szabadabb diktatúra, ahol azt mondhatod vagy teheted amit szabad nem pedig azt amit szeretnél.

  "Itt valami nagyon nem stimmel. Milyen statisztika volt ez? Bár lehet, hogy csak a bejelentett munkakör számít bele és rengeteg olyan fizetés nélküli cégvezető van, aki különböző mutyizásokból milliókat rak zsebre, miközben hivatalosan jófiút játszik, aki nem fogad el fizetést."

  KSH. Vagy NAV nem mindegy? :)
  A kimaradt adatok nyilván nem kerültek bele, de teljesen mindegy a bejelentett fizetéssel rendelkezők 6% akkor is nagyon kevés ha innen onnan nézzük.

  "Hát végül is, ja. Bill Gatesnek, Zuckerbergnek és társainak percenként kamatozik ennyit a vagyonuk. De azért a realitások talaján maradva igenis gazdagok. Magyarországi viszonylatban meg pláne."

  Szélsőségek között csapongasz... Nem csak fekete és fehér létezik... Magyarországi viszonylatban sem gazdag az aki 2Millát keres havonta... Mindegy hogy nettóban vagy bruttóban. Nem kevés, és valóban jelentősen az "átlag" feletti jövedelem, de a gazdagság nem itt kezdődik, csak ha nem herdálja el a pénzét. Bár a legtöbb ilyen az elszórja és kevesebb marad neki mint másnak az átlagfizuból...
  Gazdag az aki a bevételeit nem is tudja felélni, vagy olyan mérvű vagyonnal rendelkezik ami jelentősen meghaladja mások vagyonát. Szóval egy ilyen ember gazdaggá tud válni, de nem feltétlenül az.

Hozzászólok Aktív témák