Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Penge_4

  veterán

  "Az amerikai cég vonzónak találja a magyarországi körülményeket"

  Haladunk a harmadik világ felé...

  (#3) putti: "Azoknak a fiataloknak jók, akik a szüleivel laknak és a szülei tartják el, ergo a pénzt el tudja tenni és pár hónapon belül megkeresni annyit, hogy külföldre tudjon menni munkát vállalni."

  Mert Magyarország aztán tele van olyan családokkal, ahol a szülők eltartják a gyereket. Még véletlenül sem azért élnek sokan a szülőkkel, mert havi 70 nettóból el tudnának menni akár albérletbe, akár hitelre vett lakásba lakni, mellette pedig még enni és rezsit fizetni ebből a pénzből. Ja, és az sem ártana, ha félre is tudna tenni meg még élni is belőle.

  (#5) Bomc: "egyedül ott se bír megélni."

  Te, a 70 nettót viszonyítsd már az 1200 euróhoz meg 1000 GBP-hez. Nyilván ott sem él az ember luxuskörülmények között, de azért nem mindegy, hogy fizeti a szállást, rezsit, kaját és még félretenni vagy szórakozni is tud. Itthon meg 40 alatt még lepukkant albérletet sem találsz. Arra meg még jön a rezsi, meg enni se lenne hülyeség.

  "Egyik munkatársam mesélte hogy 4-en mentek ki Németbe, közösen béreltek szobát, mert egyedül nem bírták volna"

  Itthon is lehet villát bérelni 1,2 milláért (+ rezsi). De én az éppen lakhatóról beszéltem.

  "200 E Ft alatt adómentes fizetésnek kéne lenni, a sok gazdag köcsög meg fizessen adót..."

  1. A társadalom sokkal kisebb százaléka keres 200 felett, mint alatta.
  2. A társadalom 200 felett kereső tagjai között vannak azok, akik munkát adnak a 200 alatt keresőknek.
  3. Az állam így is deficites az IMF meg a többi bankártolvaj miatt, az infrastruktúrára is forintban kifejezhetetlen összegeket (dollárcsilliárdok) kellene ahhoz költeni, hogy nyugat-európai adóterhekkel is fenntartható legyen.

  Szóval mégis hogyan képzelted el, hogy majd azokat sarcoljuk meg még jobban, akik már így is menekülnek Monacoba meg Ciprusra meg a többi adóparadicsomba? Meg zárják be sorra a gyáraikat, viszik ki a termelést a harmadik világba.

  (#6) Benőke: "Az emberek nagy részét a kis vállalkozásoknak kell hogy felszívják, nem a multiknak..."

  Ahhoz egy teljes reset kéne az államnak, hogy a kisvállalkozások versenyképesek legyenek.

  (#7) QuippeR: Az, hogy ki milyen osztályba tartozik, nem csak a fizetése határozza meg. Lehet, hogy egy egyedül élő programozó, akinek 500 is összejön havonta, de tele van hitelekkel és a 0-ról indult és évtizedek, mire kifizeti alacsonyabb osztályba tartozik, mint az, aki 70-100-ig keres apuci-anyuci valamelyik trafikjában és dédnagyszülőkig visszamenőleg tele vannak ingatlanokkal.

  Ez a 200 nettó csak inkább egyfajta átlag. Tekintve, hogy aki ennyit keres, az már magasabb szinten dolgozik.

Hozzászólok Aktív témák