Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Romvr

  őstag

  Egyetértek. 200 nettó a minimum ami egy ember egy havi fenntartásához kell úgy hogy nem csak kenyeret, vizet vásárol. Főleg ha még van mondjuk 1 lakáshitele. Esetleg egy hideg téli hónapban.
  Az én tapasztalataim alapján a "normális" kereset valahol 250 magasságában kezdődik. Abból már futja havi egyszer-kétszer étteremre, évi 1 nyaralásra külföldön, új ruhákra, autót fenntartani, meg jut még némi szórakozásra (rendezvények, ünnepségek), esetleg megtakarítási számlára is tudsz tenni (bár újabban nem érdemes).

  De Mo.-n még ez is kevésnek mondható a munkabiztonság/munkajog miatt. Hisz hiába keresel havi 250-et, ha lehet hogy a következő hónapban szélnek eresztenek. Akkor legalább fél-egy évig ki kell húznod abból amit addig félretettél és reménykedsz benne, hogy egy ugyanilyen vagy kevésbé rosszabb helyre kerülsz. Ki tudja hány hónapra ismét. Mert ugye a hatalmas összegű segély amit kapsz a kormánytól, éppen elég a hideg vízre (tartós munkanélkülinek a "fizetés pótló" segély 22.500.Ft. (napi ~725 forint)). Így meg az ember se tervezni nem tud, se jövőt építeni. A gyerekvállalásról és befektetésről már nem is beszélek. Én is egyre gyakrabban kacsintok külföld felé, oda ahová az ismerőseim jó 60%-a már kiment. Lehet hogy ott nincs kolbászból a kerítés, de nagyobb a létnyugalom és a munkabiztonság az elmondások alapján.

  "(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

Hozzászólok Aktív témák