Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • PistiSan

  addikt

  Jól értem, hogy ez olyan fizetést tesz lehetővé, amit kína is csinál már sok éve? Az utolsó utcai árus is fel mutat neked egy QR Kódot, te le olvasod, és kész is a fizetés?
  Az ötletet nagyon tetszik, most már csak meg kellene oldani, hogy a kisebb összegek után ne kelljen jutalékokat fizetni az utalás után, mert ha jól értem ez nem bankártyás vásárlási (terhelési) tranzakció, hanem rendes forint átutalás lenne. A KH banknál pl az első 2db forint átutalás van csak ingyen 20000ft alatt, utána súlyos forintokat vonnak le minden tranzakció után, más bankoknál nem tudom mi a helyzet ezzel, de ha 500ft-os termék után mondjuk 90ft-ot kell jutalékot fizetni, biztos nem fogja senki sem használni ezt a rendszert.

 • PistiSan

  addikt

  Szerintem is egy jó dolog lenne ez a fajta fizetés, de jelenleg az emberek túlnyomó többsége olyan banki számlacsomagban van (szerintem), ahol az utalás után fizet jutalékot és tranzakciós díjat egyaránt, amíg ez nem változik, addig biztos hogy kártyával fizetek majd, ott nem nekem kell állnom a jutalékokat. Szerintem egy bizonyos összeghatárnál meg kéne húzni a limitet, ahol még ingyenes teljesen a fizetés ezzel a módszerre is, én használnám.

  Egyik helyen ahol kajálni szoktam, a koronavírus kapcsán elindították a házhoz szállítást is, sokszor ki vitték az 1 szem termináljukat és nem tudtál csak kp-vel fizetni náluk, vagy fel írták ha már ismertek, és a következő alkalommal egyben ki fizetted, ekkor mondtam is nekik, hogy jó lenne egy QR kódos fizetés, használtam volna, nekik meg 1 ft-ba nem került volna.

 • PistiSan

  addikt

  Szerintem ez nem feltétlenül a paypass helyett lenne használva, sok kis bolt pont a terminál jutaléka miatt nem igényel terminált magának, sokkal inkább fizetnék így egy qr kód leolvasásával egy üzletben mint KP-val, ha a kereskedőnek ez nem kerül semmibe, akkor simán bevezethetné mint plusz fizetési lehetőség. Eleinte biztos nem sokan használnák, de mivel nincs semmilyen díja a kereskedő részéről, miért ne tenné elérhetővé ezt a fizetési módot is?

Hozzászólok Aktív témák