Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
"világhírre vergődött botnet-gazdát"
Ez magyar nyelven mit jelent? -
vittorio7
őstag
Szerintem szerencséje van, hogy nem az USA-ban lakik. Ott nem biztos, hogy 5 évvel megúszná.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Nem a vergődött jelentésével van a baj, hanem hogy nem illik oda. Abu-nak vannak még végtelenül magyartalan szótekervényei, de ebből azért ne csináljatok háziversenyt, ha egy mód van rá.
"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
BiP
nagyúr
válasz VaniliásRönk #6 üzenetére
Kezdek megnyugodni, hogy nem csak az én szememnek/értelmemnek volt furcsa.
(Még ha fel is fogtam, mit akart eredetileg kihozni belőle Pali.) -
Apollyon
Korrektor
Furcsa hogy pont Szlovéniában, ahol azért ahogy láttam béke van.
"valamint elkobozták a lakását és az autóját, mivel úgy ítélték meg, hogy a bűncselekményből szerzett pénzből vásárolta."
De kedvesek Ilyenkor inkább irigységet érzek a vádlókban...
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
VaniliásRönk
nagyúr
-
big-J
őstag
válasz VaniliásRönk #6 üzenetére
Remélem egy nap nekem sem lesz jobb dolgom annál hogy ilyesmiken kötekedjek.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
otthon is ezt kene csinalni. Erdekes minden politikus meg adocsalo papiron szegenyebb mint a templom egere. Az A7 es meg az X5-os az a kertesze es hat valamivel jarni kell
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
Apollyon
Korrektor
válasz VaniliásRönk #9 üzenetére
Feleslegesen próbálod kiforgatni a szavaimat. Még mindig nem akkora bűncselekmény, mintha valaki embert öl, elrabol stb.
Egyébként nem teljesen jó a lopás szó sem ebben az esetben. Oké, valóban kicsalt a botnet által pénzt emberektől. De ezek az emberek valószínűleg nem vigyáztak eléggé az interneten, hogy finoman fogalmazzak. Szerintem nagyon nagy balféknek és óvatlannak kell lenni ahhoz, hogy vírus által pénzt csaljanak ki tőle. Nem azt mondom hogy megérdemli, és sajnálom az áldozatokat hogy így jártak. De ne a gyilkosok közé sorolják az ilyen embereket, mert ha rosszra is használta, van egy rendkívül jó szaktudása amit hasznosítani is lehet.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Részben egyet is értek, meg nem is, de csak egy részével. Valóban jogosítványhoz kéne kötni a számítógép-kezelést is, mint pl. a gyerekvállalást, meg egy sor másik dolgot amire az emberek jellemzően alkalmatlanok. Ellenben a számítógép-használat jelenleg sehol sincs jogosítványhoz kötve, tehát nincs alapja az elvárásodnak, hogy aki csak leül a gép elé, az rendelkezzen magas szintű felhasználói ismeretekkel, hogy legalább viszonylagos biztonságban legyen.
Másrészt a büntetésnek arányosnak kellene lennie az okozott kárral, márpedig itt különösen nagy vagyoni kárt okozó csalásról van szó, igenis megérdemel pár év börtönt és a lopott vagyon elkobzását. És az is egy rendkívül káros üzenet, hogy ha elég jó vagy, akkor az se baj, ha elkapnak.
Most abba se menjünk bele, hogy gyilkosságért sem 1-2 éveket kellene kiosztani. Nem ez a büntetés erős, hanem a többi enyhe, vagy soha nem is kerül kiosztásra."Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
dgabor80
tag
Más bűncselekményeket is el lehet követni a szoftvereivel? Ebből mennyi pénzt szedett már össze????
Ha egy csöpp esze is van (már pedig ha idáig "elvergődött" valahogyan akkor van), annyit tett "félre" hogy az öt év után kezdődik csak a hawaiii!!! Ugye eddig folyton melózott...elkölteni sem tudta.."csak" kocsi meg egy házikó...
Több millás kár...és 3000 EUR bünti...szép arány
„Nem kell megtenned, a túlélés nem kötelező.” W. E. Deming
-
Lomha 8V
addikt
Megérdemli, remélem lesznek "szeretői" a börtönben.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest