Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ha már Chrome-ot használsz, persze, hogy nem az lesz az elsö helyen. Operával böngészve, ahogy Penge_4 is mondja, a Chrome a kiemelt elsö helyen szerepel. Nem mellesleg szerintem az is felháborító, hogy mennyire más találatokat kapunk más-más kontextusban. Ez is félrevezetö
UI: Binggel keresve sincs sehol az IE. Elsö a Wikipedia cikk, utána Opera, Chrome, Safari, Firefox. De talán ez is kontextus-függö.
-
törölt tag
Részben igazad van, azonban ez egy öngerjesztö folyamat: a nagy cégeknek van pénzük és eszközük hatékony marketingre, ami által még nagyobbá nöhetnek. Kinek van több lehetösége a termékét reklámozni és hypo-ot gerjeszteni: a 23 milliárd dollár tökéjü Google-nak, aki emellett a világ legnagyobb keresömotorját és vidómegosztóját birtokolja, vagy mondjuk a 250-szer kevesebb pénzzel és infrastruktúrával rendelkezö Opera Software-nek? Gondolom mindenki számára egyértelmü, hogy a hatalmas pénzügyi és marketinges fölénynek nem kevés hatása van a Chrome piaci részesedésére, mint ahogy az is, hogy a jelentös Chrome-divat ennek a marketingnek a nem túl áldásos következménye. Aki ezt nem látja be, az szerintem nem kis mértékben elvakult és elfogult.
@Syl: Ne aggódj, a Microsoft a második a feketelistán
-
törölt tag
Igen, kicsit utánanéztem. Valóban több cég tökéje és bevétele is meghaladja a Google-ét, ugyanakkor a tendenciák magukért beszélnek: míg a Google bevételei nöttek, a Microsoft bevételei két éve csökkennek. Ugyanakkor egyik cég termékeit/szolgáltatásait sem övezi akkora felhasználói hype, mint amit a Google esetében tapasztalhatunk. Ez alól talán egyedül az Apple kivétel, de ök egy kicsit más tészta azért. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a felsoroltak mind jópár évtizedes múlttal rendelkezö cégek, míg a Google pár év alatt nötte magát mamuttá.
-
törölt tag
Nem is mondtam, hogy egyedül a Google-nek van vaj a fején. Azonban jelenleg ök terjeszkednek a legnagyobb iramban, amit még ráadásul tetöznek egy nagyképü és álszent retorikával is. Talán tévedek, de számomra ez egyáltalán nem szimpatikus. A Microsoft pedig épp ellenkezöleg, mintha sokkal visszafogottabb lenne az utóbbi idöben. Az Apple pedig szóra sem érdemes ebben az összehasonlításban, nagyságrendekkel kisebb és teljesen más jellegü üzletpolitika jellemzi, mint a Google-t.
@x007: Melyik az a számtalan IT cég amely nagyobb a Google-nél? A hardverre és kutatásokra szakosodott cégekre gondolsz? Amúgy csak ismételni tudom magam, hogy nem a jelenlegi helyzet aggasztó, hanem a tendencia.
-
törölt tag
Talán még korai, azonban a keresö és a YouTube kvázi monopóliuma miatt gyakorlatilag végtelen reklámfelülettel rendelkeznek. Elég csak az, hogy minden "web browser" keresés a Chrome-ot hozza ki elsönek, már ez is hatalmas elöny. Nem hiába ért el a Chrome 5%-os részesedést ilyen rövid idön belül, maga mögé utasítva nem egy sokkal jobb, de kevésbé (vagy egyáltalán nem) reklámozott böngészöt.
zt nyilatkozták, hogy másokat élni hagynak, és ők nem a pénzért csinálják, hanem az emberiségért.
A legszomorúbb az, hogy ezt sokan el is hiszik, nem veszik észre, hogy a látszólagos ingyenesség mögött milyen mértékü pénzhajhászás és zsákbamacska-árulás zajlik.
Én öszintén sokkal korrektebbnek tartom a fizetös modellt, mivel sokkal felelösségtudatosabbá teszi mind a szolgáltatót, mind a usert és kevesebb teret enged a hátsó fogásoknak és spekulációknak.
-
törölt tag
Ha tényleg foglalkoznának a szabványokkal és a web jövőjével akkor a YouTube-on is támogatnák az Theora-t és a H.264-et is, mondván: Győzzön a jobb egy egyenlő esélyekkel övezett versenyben, amit a userek választanak.
Ez valóban így lenne korrekt, és még csak sok többletkiadást sem jelentene.
Természetesen egyértelmü a háttérben húzódó üzleti érdek, mely ezt a korrekt lépést megakadályozza
-
törölt tag
Én nem a jelenlegi személyes szabadságomat és intimitásomat féltem a Google-töl, sokkal inkább attól a nem túl sok jót ígérö jövötöl félek, melyben minden szálat a Google fog irányítani az IT-n belül és talán még azon kívül is. Szerintem hihetetlenül káros az, hogy a Google-t hagyták ekkorára nöni, ennek azonban valószínüleg sokan csak évek múltán ébrednek tudatára, mint ahogy sokakban csak most kezd tudatosodni, mennyi kárt is okozott például a Microsoft hasonló egyeduralma az IE5-6 idejében.
-
törölt tag
Teljesen igazad van, Penge_4!
A Google már rég túllépte a türéshatárt, az egyszeri emberek mégis - hála a hatékony agymosásnak - egyfajta messiásként tekintenek rájuk
Nem értem, hogy a Flash Player bebebtonozása hogyan eredményez majd egy rugalmasabb plugin-API-t. Számomra ez inkább a rugalmatlanság felé tett lépésnek tünik.
Ha meg az automatikus frissítés megintcsak azt jelenti, hogy meg sem kérdezi, hogy akarsz-e frissíteni, akkor még nagyobb ívben fogom elkerülni. Szerintem elfogadhatatlan - bármilyen jó szándék is álljon mögötte - hogy a user tudta nélkül frissítsen és telepítsen.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Google böngészőjébe beépítik a Flash Playert. A távlati cél egy rugalmasabb plugin-API kifejlesztése.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Politika
- Elemlámpa, zseblámpa
- ASUS ROG Ally
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest