Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• attila9988

őstag

válasz julius666 #28 üzenetére

(amikor még nem H264-ben tolták a videókat, hanem flash-ben - azaz H263-ban). Na kb. azt tudja a theora. Csak a miheztartás végett.

Sajnos a theora valóban nem a legjobb, de azért itt érdemes megjegyezni hogy az ogg audió, és a flac viszont remek megoldások. (sőt, a speaks is az) Ezek mellé kellett videó codec is, és annó kapóra jött a VP3 szabaddá tétele. Annak a továbbfejlesztése eredményezte a mai theora videót... Apró adalék hogy a VP3 -ért felelős céget azóta megvette a google, így az övé a VP8, ami sok tekintetben összemérhető teljesítményt és minőséget produkál az AVC -vel. Hogy aztán mit kezd a google ezzel a technológiával, arra kíváncsi leszek. Csak volt vele tervük, ha egyszer a felvásárolt cégnek nem is nagyon volt más a birtokában mint ezek a videó kódoló technológiák.

Van még egy érdekes fejlesztés ezen a téren. A dirac. Talán lesz belőle valami értékelhető.

[ Szerkesztve ]

„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)

• Penge_4

veterán

válasz julius666 #28 üzenetére

"Emlékeztetnélek hogy a gugli tömegeknek szánt böngészőt csinál, ahol fontosabb szempont az, hogy a felhasználó elégedett legyen, mint hogy trolloskodhasson a szabványokkal."

Ha szerinted a szabványok követése csak trollkodás, akkor kár is bármiről beszélnünk...

"Valószínűsítem hogyha nem lehetne használni a flash-t chromeban, akkor te is inkáb más böngészőt használnál"

Most lehet? Igen. A 0.2x-es bétában lehetett? Igen. Akkor továbbra sem értem, hogy egy haldokló szemetet miért kell bebetonozni? Talán mert a Google számít rá, hogy bármekkora királyok is az Apple-lel karöltve is még mindig törpe minoritás a böngészők terén, ha a FF-ot és az Operát vesszük plusz még feltételezhetően hozzájön a Microsoft, nem azért, mert szimpik lennének nekik a nyílt szabványok, hanem azért, mert a Google-t még az Operánál is jobban utálják.

"Én ezt pozitív lépésnek tartom, hogy próbálnak tenni a felhasználók biztonsága/felhasználói élménye érdekében"

Persze. Tegyük fel, tényleg a felhasználókért teszik. Nem igaz, de tegyük fel. Akkor is felelőtlen lépés. A globális problémák (ilyen a Flash) eliminálása előbbre való, mint a felhasználók pillanatnyi becsípődését kiszolgálni. Mintha eddig nem manipulálták volna őket, mikor valami kevésbé jól sikerült szemetüket akarták rásózni az emberekre.

"őőő... pont mint ahogy eddig is tették és teszik most is?"

He? A Gmail betöltésekor még mindig elindul egy Flash plugin indokolatlanul. Az Offline módnál még mindig Google Gears-ért rinyál ahelyett, hogy támogatnák a Local Storage-t.
    A YouTube-on még mindig nem látok a sok nagy buborék között olyat, hogy "próbáld ki az új HTML5 videót" vagy ilyesmiket. Az új felületet ráadásul annyira lebutították, hogy lassan már az Apple is tanulhat tőlük. ;]

Nem zárhatók be a hülye releated boxok, a hozzászólásoknál nemhogy timestamp, az eddig sem volt, de még az sem látszik, hány órája/napja/éve írták, egyszerűen valami borzalmasan fapados lett.

"Annak a Youtubenak, ami most is veszteséges, és kilóra tömi ki pénzzel a csúnya csak profitra hajtó Google."

Szeretnék én annyira veszteséges vállalkozást. Majd ha csődbe megy és 1 dollárért árulják megveszem és felfuttatom. ;]

"de a H264 mellett labdába se tud rúgni gyakorlati alkalmazásokban. És ezt TAPASZTALATBÓL mondom, nem csak úgy hasból, tesztelgettem mostanság."

Akkor még tanulj a mesterektől... Nem szégyen az a profi videókódolás terén sem...

"De azért szemétmocskosmulti hogy nemopenszórszt használ."

Ilyenkor csak azt nem értem, hogy annak idején vajon miért nem a BetaMax nyert a VHS-el szemben? (költői kérdés volt)

"a versenytársak ilyen-olyan okokból nem implementálják a jelen pillanatban leginkább elterjedt és legjobb szabvány kodekjét."

Elterjedt? Hol? Torrent oldalakon is max 20%-os részesedése van, mert 4 XviD release-re jut egy H.264-es változat.

Vagy bizonyos cuccokban? A világ legelterjedtebb OS-ében volt és van ma is natív WMA támogatás. Elterjedt? Nem.

Ilyen-olyan okból? Talán azért, mert nincs felesleges 5 millájuk évente, de ha neked van, nyugodtan adhatsz nekik...

Új hozzászólás Aktív témák