Új hozzászólás Aktív témák

• julius666

addikt

válasz Penge_4 #42 üzenetére

Szóval, akkor miért kell pont az előtt egy ilyen fejlesztésbe belefogni, mikor azt tervezik, hogy végleg leváltják a Flasht?

Talán azért, mert ha teszem azt akár holnap véglegesítik az svg-t és a többi szükséges szabványt, és minden böngészőbe bekerül, a flash még 2-3 évig uralkodni fog?
    Itt most nem csak videólejátszásról van szó (sőt, azt nyílván hamar leváltja a html5), hanem az animációkról, játékokról is.

Egyszerűen csak eszközként tekintenek a nyílt forráskódra filozófia helyett

hehh, ez milyen szép mondat :DDD
    Miért nem rögtön életstílus? Vagy vallás?

A YouTube valóban az, de például itt nem az: http://jilion.com/sublime/video

Ez tök jó :)
    Azért chrome alatt itt is érdekes volt a kezelés és csúnya az átméretezés, de ez nyílván a chrome hibája, mint mondtam.
    FF alatt se százas, illetve ott szép az átméretezés már, de akad is. Ettől függetlenül még1× - tudom hogy ez nem a szabvány hibája.

Mint mondtam, ha az a célom, hogy az Avatart nézzem 3D-ben, szoba méretű kivetítőn, akkor valószínűleg nem ugyanazok lesznek a kódolási beállítások, mint kicsi, max VGA minőségű vicces videóknál.

Azért a youtubeon se csak ilyen gagyi videók vannak. Vannak egész tisztes 720p cuccok is. Oda szvsz még youtube minőség mellett is gyér lenne a theora (csak SD-be próbáltam, azért szvsz).
    De legyen igazad, akkor is még mindig ott tartunk: marhára nem érné meg a youtubenak. A H264-et továbbra is kell az okostelefonok meg stb. miatt, illetve hogy flash-en keresztül is elérhető legyen a tartalom. Viszont akkor ez a verzió jó a normális lejátszóba is. E mellett a theora csak púp, foglalja a tárhelyet és a processzoridőt.
    Ha pedig nem a youtuberól beszélünk, hanem saját magad csinálta tárhelyről ahova felraksz vmi progressive downloadot, akkor nem kell butított H264 beállításokat alkalmaznod. Ott a theora labdába se rúg. Feleakkora vagy kisebb méretben kapod ugyanazt a minőséget.

Ez azért csúsztatás. Inkább fogalmazzunk úgy, hogy ingyen kapsz egy Toyota-t vagy teljes árat fizetsz egy BMW-ért.

Ez azért csúsztatás. Inkább fogalmazzunk úgy, választhatsz: ingyen kapsz egy Toyotát (a te hasonlatoddal élve), vagy az autókereskedő kifizeti a BMW-t, majd te megkapod ingyen.

A linket meg köszi, gondolom az a/1 kategóriába esik a böngészőbe épített kodek, ez alapján tiszta sor honnan jött az 5 milliós összeg. Azt viszont nem értem, hogy ezek szerint az x264 és az ffdshow is befizeti ezt az összeget??? :F
    Nem lehet hogy ingyenes kodek esetében nincs díj?

Új hozzászólás Aktív témák