Új hozzászólás Aktív témák

• Penge_4

veterán

válasz julius666 #40 üzenetére

"Nem értem, a guglinak mi érdeke lenne a flash fenntartásában."

Ha azt nem számoljuk, hogy gondolom az Adobe-tól is leesik nekik némi zsé ezért az önzetlen tettért cserébe, azért mert több lábon akarnak állni. Ha a H264 mégis befuccsol a Theorával szemben akkor még mindig a Chrome fogja legjobban támogatni a Flash-t, ami már alapból elterjedt.

"Abban viszont biztos vagyok, hogy abban nem érdekelt, hogy ne lehessen flash-t használni"

Lassan mondom, hogy te is megértsd: A Chrome eddig is támogatta a Flasht ugyanúgy, ahogy a többi böngésző. Az eddigi támogatottság elegendő volt hozzá, hogy ilyen népszerű legyen a Flash. Szóval, akkor miért kell pont az előtt egy ilyen fejlesztésbe belefogni, mikor azt tervezik, hogy végleg leváltják a Flasht?

"Én arra céloztam, hogy a gugli csomó opensource cuccot használ, fejleszt, támogatja a fejlesztését (legalábbis a konkurenciához képest - ms, apple - mindenképp). Vicces hogy őt állítod be a nagy opensource-ellenségnek."

Nyilván ez is közrejátszott abban, hogy míg az MS-t évente hatszor perelték valamilyen indokkal, addig a Google szépen csendben terjesztette kifelé a csápjait és csak az utóbbi 1-2 évben kezdtek fejükhöz kapni az illetékesek, hogy hoppá, már régen nem csak egy keresőről van szó.

Azt nem mondtam, hogy open source ellenségek, miért lennének annak az ellenségei, amire a profiljuk épül, amiből profitálnak? Egyszerűen csak eszközként tekintenek a nyílt forráskódra filozófia helyett és ha piaci erőfölénybe tudnak általa kerülni, akkor a zártat fogják választani minden gondolkodás nélkül.

"Amikor utoljára próbáltam chromeban, olyan bugos volt mint a sz@r."

A YouTube valóban az, de például itt nem az: http://jilion.com/sublime/video

"Hát ha a theorát akarod a H264-gyel összevetni, biztos nem a youtubeon lévő videók minősége kéne hogy legyen a referencia"

Mint mondtam, ha az a célom, hogy az Avatart nézzem 3D-ben, szoba méretű kivetítőn, akkor valószínűleg nem ugyanazok lesznek a kódolási beállítások, mint kicsi, max VGA minőségű vicces videóknál.

Plusz a YouTube csak megosztó oldal, tehát az se mindegy, hogy az a feltöltött videó egy profi kamerával készült, vagy mobiltelefonnal 3gp-ben és abból kódolja át.

"Tehát az általad linkelt cikk igencsak megtévesztő, szétszerelt mercedes-t hasonlít össze egy trabanttal, és kihozza a trabantot győztesnek."

Ez azért csúsztatás. Inkább fogalmazzunk úgy, hogy ingyen kapsz egy Toyota-t vagy teljes árat fizetsz egy BMW-ért.

"Illetve általában csak nagyfelbontásban van H264 verzió egy filmből, az átlagjúzer meg csak annyit lát, hogy van 700 megás verzió, 4,5 gigás és 8,5-es. Vajon melyiket szedi le?"

Valószínűleg közrejátszanak benne olyan tényezők, mint:
    - Mekkora monitoron/tévén fogja megnézni.
    - Mekkora a sávszélessége, kiváltképp a feltöltési, amivel visszaosztja.
    - Mekkora a vinyója és mekkora rajta a szabad hely.
    - Van-e neki pénze írható DL DVD-kre, vagy elég neki egy 4,5-ös méretű BDRip is.

"Egyébként az mp3 sem nyílt szabvány és pont olyan licenszbalhék voltak körülötte, mint most a H264-gyel. És ráadásul rosszabb mint egy nyílt szabvány. Úgyhogy pont jó példát hoztál fel"

Az mp3-at csupán azért hoztam fel, mert annak ellenére, hogy volt és van tőle jobb is, még mindig uralja a piacot. És a legelterjedtebb nem a 320-as, hanem a 128-192 közötti minőség. Vagyis az embereknek nincs igényük a minőségre.

Ha tudsz adni forrást, nem szóltam

http://www.mpegla.com/main/programs/AVC/Documents/AVC_TermsSummary.pdf

FTeR: Szerinted miért találták ki a nofollow-ot? De jó, elismerem, több a pagerank-je az alternatív böngészőknek. De ez még nem magyarázat arra, hogy csak akkor rakja első helyre a Chrome letöltési linkjét a Google, ha ugyanazon szavakra NEM Chrome-ból keresek.

Új hozzászólás Aktív témák