Új hozzászólás Aktív témák

• julius666

addikt

válasz Penge_4 #34 üzenetére

Mert miközben az egyik kezével megsimogat addig a másikkal ló*t mutat. Látszat szabványtámogatás.

Na akkor leírom másként:
    Nem értem, a guglinak mi érdeke lenne a flash fenntartásában. Abban viszont biztos vagyok, hogy abban nem érdekelt, hogy ne lehessen flash-t használni, mert akkor a felhasználók min. 90%-a hagyná a chrome-t a fenébe, meg egyébként is rontana az "imidzsükön".
    Picivel többen kapálgatnak faszbúkon, mint járnak IT-fórumokra szidni az adobét.
    Az hogy a gugli egy olyan megoldást fejleszt (és ad ki majd ingyen), amivel ezek az átlaguserek nagyságrendekkel nagyobb biztonságban kapálgathatnak tovább a virtuális farmjukon, inkább grátisz mint lehúzás. Szerintem.

Ja, neked mindegy, hogy valaki valamit miért ad, mit kér cserébe, milyen árat fizetsz érte hosszútávon, csak az a lényeg, hogy megkapod azt a valamit?

Nem tudom ezt te honnan szedted. Én arra céloztam, hogy a gugli csomó opensource cuccot használ, fejleszt, támogatja a fejlesztését (legalábbis a konkurenciához képest - ms, apple - mindenképp). Vicces hogy őt állítod be a nagy opensource-ellenségnek.

Egyébként azon kívül, hogy nincs fullscreen (ami nagyon gáz) mi benne a béta?
    Már most tudja azt, amit a Flash hosszú éveken keresztül nem, hogy ha rányomok egy pontra a seekbar-on akkor oda ugrik és pontosan oda! És azonnal, nem 10 másodperces bufferelés után.

Amikor utoljára próbáltam chromeban, olyan bugos volt mint a sz@r. De ez valszeg a chrome hibája, és a többi böngészőben jó (kivéve FF és Opera, mert ők ugye nem játszanak le H264-et ;] ), úgyhogy akkor ebben legyen igazad.

Eddig miről beszéltünk, ha nem a YouTube-ról? Egyébként az sem mindegy, hogy 1.1-gyel, vagy 1.2-vel veted össze.

Hát ha a theorát akarod a H264-gyel összevetni, biztos nem a youtubeon lévő videók minősége kéne hogy legyen a referencia ;)
    És ha a youtube theorára váltana, valszeg jóval gyengébb minőségbeállításokat használna. Márcsak azért is mert jó lassú a tömörítője a theorának (ezen biztos lehetne sokat javítani, de jelenleg tetü lassú).
    Tehát az általad linkelt cikk igencsak megtévesztő, szétszerelt mercedes-t hasonlít össze egy trabanttal, és kihozza a trabantot győztesnek.
    És egyébként az én a tesztemben a legújabb, 1.2-es enkódert használtam, kb 2 hete próbáltam, commandline-t, és az elérhető legjobb beállításokkal (legalábbis valószínűsítem hogy legjobbak, de annyira nem volt összetett a parancssori interfésze, hogy nagyon tévedni lehessen). :P

Most ezt komolyan mondod, mikor direkt az a cél, hogy a Nintendo Wii-től kezdve a PDA-n át a GPS-ig minden elektronikus eszközön egységesen menjen, amire elérhető az Opera (nem véletlenül választották ezt).

A theora skálázhatóságáról és kompatibilitásáról nem tudok sokat, így ebbe a vitába nem szeretnék belemenni. Annyit viszont tudok, hogy rengeteg eszköz hardveresen támogatja a H264 lejátszását. Ezt a theora nem tudja. Lehet jönni azzal hogy mert a piszkos multik nem azt támogatták, de ettől ez még tény.

Végül is az mp3-at sem az határozta meg annak idején...

Ebben igazad van, viszont kicsivel többet nyersz, ha XviD helyett x264-gyel tömörítesz, mintha LAME helyett NeroAAC-vel, legalábbis helyfoglalás szempontjából. (tegyük fel hogy ugyanazon a minőségen, jó beállítások mellett). Mindezek mellett azért elég erős torrentoldalakon is a H264 támogatottsága, a vorbisénál vs mp3-nál biztos jobban áll.
    Illetve általában csak nagyfelbontásban van H264 verzió egy filmből, az átlagjúzer meg csak annyit lát, hogy van 700 megás verzió, 4,5 gigás és 8,5-es. Vajon melyiket szedi le?

Egyébként az mp3 sem nyílt szabvány és pont olyan licenszbalhék voltak körülötte, mint most a H264-gyel. És ráadásul rosszabb mint egy nyílt szabvány. Úgyhogy pont jó példát hoztál fel :P

HD DVD vs Blu Ray rémlik?

Igen, mind a kettő támogatja(/támogatta) a H264-et, habár a Blu-Ray ha jól tudom korlátozottabban. A verseny nem ezen dőlt el.

Évente 5 millió dollárt. Tudod, én tájékozódom.

Ha tudsz adni forrást, nem szóltam :))

Ilymódon továbbra sem látom az összefüggést, hogy mert a Ski Lanka-i Nindzsicu cég xy kamerája ezt támogatja azért most feltétlenül ez fog nyerni.

Na jó, szerintem hagyjuk. Ha ilyen érvekkel jössz, kár vitázni.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák