- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- Vacsora az elnökkel: kilőtt Trump mémcoinja
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Az IMF szerint az AI növelheti a GDP-t, és ez fontosabb, mint az emissziók
- Az ausztrálok kitartanak a közösségi média életkori korlátozása mellett
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Tényleg készül az OpenAI-féle X-rivális
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Proxmox VE
- Mozilla Thunderbird
- Linux kezdőknek
- Hatalmas hiány lesz a Nintendo Switch 2-ből, rengetegen vinnék
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
DithenS
senior tag
Ha amerika is játszat Drónokkal és ölhet is vele,akkor ők mért ne vihetnék ki a pizzát egy ilyennel? Érdekes.Bár soha se értettem mért gond egy ilyen,kb olyan mint egy távirányítós helikopter a parkban,ahhoz se kell engedély,akkor ehhez minek is kéne?! Amúgy is sok biztonsági funkció van benne,ha nem száll le a gép,tehát az emberek feje fölött lebeg akkor gond nem lehet,nem fog senkit se lefejezni! Lehúzni se lehet tehát biztonságos.
-
bambano
titán
érdekes, a mozikban is zavaró a hallózás még akkor is, ha csak pár ember csinálja, mégsem tiltják be erre való hivatkozással...
a térerőről meg annyit, hogy amennyibe kerül egy akkora repülő, nyugodtan elférne a költségvetésben egy mikrocella, és akkor lenne térerő. ráadásul ezzel megoldódna a mobiltornyok általad vélt problémája is.
egyébként meg az, hogy a mobiltoronyra több száz csatlakozás történik, az mvp. MásValaki Problémája, nem a repülési hatóságé.
-
CloZee
aktív tag
Ennek ehhez semmi köze. Azért van tiltva a mobilozás, mivel vagy van térerő vagy nincs (inkább nincs) és senki nem akarja hallgatni x száz ember üvöltözését, hogy "HALLASZ? HALLASZ?" Mert konkrétan üvöltene minden szerencsétlen, mert azt hiszi, akkor jobb lesz a térerő.
Illetve a mobiltornyoknak sem tesz túlzottan jót, hogy percenként több száz fel és lecsatlakozást csinálsz egy eszközzel. Nehogy azt hidd, hogy bármit is tud zavarni egy mobilfrekvencia egy repülőgépen..
-
sad_Vamp
őstag
Tisztában vagyok vele hogy a benzingőz ami ég (másrészt a tankból sem párologhat igazán veszélyes mennyiség, a csapokból meg végképp nem szabadna)... de azért azt is meg tudom számolni egy kezemen mikor láttam és hallottam szikrázó mobiltelefonról még akkor is megtudnám ha 3 ujjú asztalos lennék
(kb ennyi "robbanó" telefonról lehet olvasni évente: 2 kínában buhera akksival 1 meg USA-ban buherált töltővel.... legalábbis utóbbi években ez a tendencia)
-
bambano
titán
a benzin nem érdekel senkit, nyugodtan belenyomhatsz egy égő cigit, nem fog történni semmi izgalmas.
a benzingőz az, ami számít, ergo nem az a kérdés, hogy a benzintartállyal mi van, hanem az, hogy a kút környékén terjengő benzingőz fel ne robbanjon.a telóval nem csak a sugárzása lehet gond, hanem egyéb módon is okozhat szikrát, pl. elejted.
-
sad_Vamp
őstag
ez ugyan olyan hülység mint pl nálunk (SVK) elméletileg törvény tiltja, hogy a benzinkúton mobilt használj.... nem tudom mire gondolt aki ezt papírra vetette a magasfrekvencia majd annyira súrolja a föld alatt(!!!) levő benzintartályokat hogy bedurran az egész vagy mi?!
Ha egy repülőn olyan sz@r az elektronika, hogy holmi ócska mobil meg tudná zavarni akkor ott már eleve keresztet is lehet venni.
(amúgy zavarást AV technikán kívül talán egyszer láttam életemben amikot 2 occó távirányítós autót egymás mellett irányítottak... aztán 1ik váltott sávszélt és a gond meg is oldódott)
-
edward2
addikt
válasz
#06658560 #86 üzenetére
(#87) sad_Vamp
Ez az egész elektronikai zavarós ügy maga is zavaros. Per pillanat egyiket sem képesek bizonyítani, hogy lehetséges-e vagy sem. (amúgy inkább nem mint igen)
Felszállás közben azért tiltják az elektronikus eszközök használatát, mert ez a jogszabály. Ennyire egyszerű. Amúgy Amerikában az FAA már kivette ezt a megkötést és a légitársaság döntheti el mit alkalmaz. Van már pár ahol lehet az elsőtől az utolsó percig használni bármit.
-
törölt tag
válasz
PeeterssoN #80 üzenetére
Inkább a rádiófrekvenciák zavarása a kérdés, mintsem a fizikai zavarás.
-
debrejo
senior tag
Nem csak Magyarországon. Belső udvarban levő lépcsőházban lakunk. Nagy előnye hogy elég csendes hely ahhoz képest hogy majdnem belváros, hátránya hogy bármilyen kajarendelésnél richtig az első lépcsőházba mennek be, hiába írom be a megjegyzés rovatba hogy a belső udvarban van a bejárata= második lépcsőház...Olyan futárral is találkoztam aki rendesen meg volt sértődve hogy felment a legfelső emeletre oszt nem is abban lakom
Drónok ezek mind
-
erdoke
titán
Nagy kunszt, Magyarországon már évek óta droidok szállítják házhoz...
-
PeeterssoN
őstag
Azé' csak nem repül egy drón 15 - 20 ezer láb környékén.
Vagy ha csak egy kis repülőt nézek nem repülget lakóházak felett 50 méterre. Szerintem nem lesz a drónok utazó magassága ennél feljebb mert nem lenne gazdaságos. -
edward2
addikt
Az a 747es inkább olyan 500 ezer lesz
(#75) CloZee
Azért 1 madártól nem zuhan le egy repülő sőt. Több madártól is nagyon kicsi az esélye hogy akár 1 hajtómű is leálljon nem hogy több. Aztán ha minden hajtómű leállt sem zuhan le az a repülő, mert attól még van aerodinamika és nem változik kővé
-
bambano
titán
a drón ekkora méretben nagyjából teljesen műanyag, másképp nem tudna felszállni. a pizzámba meg ne legyen fém, mert azért harapok.
kétségtelen, hogy okozhat kárt a hajtóműben egy ilyen drón, de azért eljutottak már odáig, hogy elég sok mindent képes átszívni magán a turbina és a kompresszor, akár egész embereket is. úgy értem, az elején egész...
most arról ne beszéljünk, hogy egy hajtómű problémája miatt feltétlenül le kell-e zuhannia egy repülőnek, mert az már nagyon off. egyébként nem kell.
-
CloZee
aktív tag
Azzal remélem tisztában vagy, hogy egyetlen madártól is képes lezuhanni bármelyik mai repülőgép (katonai és polgári egyaránt) ha az a hajtóműbe kerül, nemhogy egy fém eszköztől. Pontosan ezért védik a madaraktól a világon mindenhol a repülőtér légterét és annak elég nagy környékét
-
Lomha 8V
addikt
Hihetetlen. Olyan Sci-Fi művekben élek jelenleg, amiket a '90-es évek elején olvasgattam. És kétlem, hogy ezek a drónok bármilyen repülőnek útban lennének.
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
PeeterssoN #70 üzenetére
hogyhogy?
-
PeeterssoN
őstag
válasz
sz.balazs.95 #69 üzenetére
Akárhogy is. Ma sehogy nem kapok pizzát.
Se drónosat, se bukósisakosat. -
bambano
titán
válasz
sz.balazs.95 #67 üzenetére
persze, négysajtos propelleres drón...
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
PeeterssoN #66 üzenetére
egy drónt?
-
PeeterssoN
őstag
Itt is lehetne egy ilyen k..vára ennék egyet.
-
bambano
titán
és akkor jön az, hogy tudjuk értelmezni a mondat "a tundrán" kitételét is...
nem hiszem, hogy szétszórtan élő embereknek az lenne a mániája, hogy 10 emeletes tömbházakat építsenek maguknak egy faház vagy kunyhó helyett. ahol pedig akkora közösség jött össze, hogy panelban laknak, az nem tundra, hanem város. öreg vagy már te ehhez, ne erőltesd. -
debrejo
senior tag
Motoron meg autóban 8-10 pizzát visznek, táskában ami melegen tartja azokat. Ugyanezt hogy oldod meg egy drónnal? Az a drón ami 8-10 pizzát kivisz ráadásul melegen tartó táskában majd a helyszínen, cd-tár szerűen kiveszi a megfelelőt majd leereszti az nem ekkora. Az már inkább egy kisebb helikopter ami még marketingnek is kicsit költséges.
-
laszlohu
addikt
válasz
janos1988 #14 üzenetére
Erre egy másik drónos fórumon azt írták, hogy lesz egy darab drón leszállópálya
kijelölve, mondjuk egy tíz emeletesben, de ezen akkor is ráérnénk gondolkodni,
ha elterjed.Ezen kívül, ha ugyanazt a gps koordinátát adják meg neki, akkor várakoznia kell az egyiknek
a levegőben,
míg a másik leszáll, és ezalatt pont kihűl a pizza. -
CloZee
aktív tag
Arra miért nem gondol egyikőtök sem, hogy ez puszta marketing? Nem ebből akarnak meggazdagodni, csak most róluk beszél a fél világ, meg több száz ember fog rendelni tőlük már csak azért is, hogy kipróbálja és felvegye videóra. Ha meg ízlett neki a pizza ez után is onnan fog rendelni. Személy szerint engem se érdekelne, ha nem 1300 hanem 2600 lenne a pizza, de egy ilyen hozná ki és kipróbálhatnám és ezzel a legtöbb ember így van.
-
negro
őstag
Barmely varosban, egy normalis etterem/pizzeriatol, rendelestol szamitott 30-45 percen belul (attol fugg mekkora a porges) megkapod a pizzadat! Itt 30 percet irtak... Ez nem egy nagy szam szerintem. Az meg, hogy ~10 percel elobb itt van nem er meg 2x-es osszeget! Inkabb rendel az ember 2 pizzat robogos futarral nem-e?
Az a vicc ennek a dronos dolognak en pont csak akkor latnam ertelmet ha ugymond elerhetetlen helyre akarnak pizzat, teszem azt a Balaton kozepen epp horgonyzunk a vitorlason es megkivanunk egy pizzat akkor az szepen berepul es leteszi nekunk. Az ilyet tudnam ertekelni.
-
-
törölt tag
Ha telefonos app kéne átvételhez akkor az elriasztana pár embert a vásárlástól.
Felhívom a pizzást,rendelek, általában idetalál, csenget, és feljön normál esetben.Elfogad kp-t, ha rosszat hoz ki, visszaviszi.Nincs komplikáció nincs probléma
Drónnál ez sokkal komplikáltabbnak tűnik, és igen elhiszem hogy üzletileg megéri a felhajtás miatt, de egyéb előnye nem nagyon van szvsz.
-
-
edward2
addikt
Egy városban ha pontosan érkezik meg a drón is lehet vita tárgya kihez jött a pizza. Tehát ha ezt a kérdéskört feszegeted ezzel egyetértek. Ez lehet probléma, de megint a fantáziát használva.
Egy telefonos appal pl. lehetne olyat csinálni hogy a rendelő egy gomb megnyomásával kérheti le a pizzát a drónról.
-
bambano
titán
gps miért ne tévedhetne el? az alap gps pontosságában akkor se bízhatsz meg ilyen szinten, ha legalább 4 műholdról van jó vétel. ha beküldöd a drónt egy olyan területre, ahol magas házak árnyékolják a vételt és nagy az elektroszmog, ott simán tévedhet annyit a gps, hogy a szomszédodnak lesz egy ingyenvacsorája.
persze érdekes lenne tudni, hogy a glonassban van-e és mennyi civil butítás.
ja, mekkora királyság gps pozíció alapján kémkamerát rendelni...
-
Polllen
nagyúr
-
edward2
addikt
válasz
#67977536 #31 üzenetére
GPS eltéved? Nem tudom mire gondolsz. Amúgy mellesleg kis fantáziával a pizzás weblapon a regisztrációnál mondjuk egy Gmapson az ürge a térképen házra pontosan bejelölheti hova érkezzen a drón. Kétségem van az eltévedéssel kapcsolatban.
Amúgy még nem vetette fel senki: mekkora királyság, hogy GPS pozíció alapján mondjuk simán a piknikezés közepére is lehetne pizzát rendelni?
-
bambano
titán
válasz
iMaverick #32 üzenetére
a pizzafutár fel tud szólni a kaputelefonon, hogy nyissam már ki a bejárati ajtót (14 emeletes panel), a drón aligha.
de szerintem erre az a megoldás, hogy a közeli, sűrűn lakott paneles területekbe viszi futár a pizzát, a távolabbi, családi házas területekre, ahol előreutalással is hajlandók fizetni, oda meg drón. lelógatja a kertbe, oszt jónapot.
-
iMaverick
addikt
válasz
sz.balazs.95 #39 üzenetére
Azért ha 1-2 kg-i hasznos terhet ha elbír, akkor azért abból már elég nagy baj lehet... (1 kg lőpor már igencsak szép "hatást" tudhat kifejteni és akkor még nem beszéltünk az ennél hatékonyabb robbanószerekről... C4, semtex, stb.)
-
Polllen
nagyúr
válasz
sz.balazs.95 #39 üzenetére
Az már bőven elég baj lesz, ha a ház előtt parkoló verdád végigkarcolja...
-
ddaydome
senior tag
Szerintem ez egy újabb biztonsági kockázat lesz, ha elterjednek. Bárki átveheti ennek a szarnak az irányítását és nemcsak adatot lophat, hanem drónt is, amit fegyverként használnak elsősorban. Szép új világ....
-
Hintalow
senior tag
Aranyos, de ilyen szinten még csak reklámértéke van. Ha elszúrták a rendelést, a futár vissza is viszi
-
iMaverick
addikt
válasz
#67977536 #34 üzenetére
Jól írja sz.balazs.95 kolléga: a szolgáltatás újdonsága miatt tuti kipróbálná. Hogy őszinte legyek, egyszer én is biztos kipróbálnám!
Faterom mesélte, hogy közvetlenül a rendszerváltás után nyílt valahol itt Pesten egy topless (férfi) fodrászat... No ezt apám sem bírta kihagyni. (Ráadásul az akkori árakhoz képest alig volt felár.)
Viszont az a lámpa dolog eléggé gáz! Közös képviselő, vagy valami gondnok féle nincs? (Azt mondjuk csak halkan jegyzem meg, hogy amíg 4 emeletes panelban laktunk, ráadásul a fsz-en, a "bejárati" résznek mi voltunk a nem-hivatalos gondnokai. Anyám állandóan morgott, mert ő mosta fel gyakorlatilag mindenki dzsuváját, főleg esős-havas időszakban, mi meg faterral a lámpákban cserélgettük az izzókat. Ugye az a mi érdekünk is volt, hogy este lehessen látni, ha valaki becsönget, kitudja milyen szándékkal...)
-
sz.balazs.95
veterán
kár, hogy itthon nincs ilyen, én tuti kipróbálnám.
-
törölt tag
válasz
iMaverick #32 üzenetére
A plusz munka nem vicc, este engem senki rá nem vesz hogy le menjek a 7.-ről. Lámpa sincs, élet veszély, ha a pizzafutár tùléli,megkapja a borravalót.
Szvsz az operátor korrigációja is nehézkes tud lenni távolról.
És a kp fizetéssel mi van? Az gondolom nincs a pakliban
Jólvan, nem szőrszálhasogatok.
Biztos megéri nekik, különben nem csinálnák, ha nem is vagyok még biztos benne,hogy önmagában megtérül a drón a futárral szemben, a "felhajtás" miatt valószínüleg többen rendelnek majd tőlük. -
iMaverick
addikt
válasz
#67977536 #31 üzenetére
csak nő az esélye hogy a célzóna körül "eltéved" a drón.
A futár nem tévedhet el? Ilyenkor mit csinál egy futár? Kérdezősködik. Ezt megcsinálhatja a drón is: "humán" segítséget kér az operátortól, az majd korrigál...
Hogy jelez egy ilyen, hogy megjött?Csönget? Ha sms-t küld hogy jöjjek le azzal meg nekem ad plusz munkát,mivel a pizza futár felhozná. Plusz az se ingyen van.
Szerintem az sms teljesen elfogadható... Ha nagy tömegű sms-re köt szerződést a pizzázó, akkor szinte ingyen van nekik. Ez a plusz munka valami vicc volt? Most nem kötekedésképp, de ha rendelsz pizzát és becsönget a futár, akkor kidobod neki a kulcsot az ablakon? Nehogymár ajtót kelljen nyitni!
nem tudom elképzelni, hogyan tud több pizzát elkülöníteni egymástól.
Szerintem ez a mostani modell még "csak" pont-pont rendszerű, tehát 1 pizza-1 kanyar. Most hogy ez mennyire gazdaságos, azt nem tudom megítélni, lehet nem is erről szól ez az egész, hanem a reklámról...
szerk: az sms-hez még annyit, hogy a pizzás cég belekalkulálja az sms díjat a pizza árába, szóval nem hiszem, hogy ez akkora baj lenne. A vevői oldalról nézve: ha ez nem tetszik, akkor máshonnan kell rendelni!
-
törölt tag
Érdekes, ám továbbra is fenntartom a véleményem hisz ha nem manuális az irányítás szerintem csak nő az esélye hogy a célzóna körül "eltéved" a drón.Hogy jelez egy ilyen, hogy megjött?Csönget? Ha sms-t küld hogy jöjjek le azzal meg nekem ad plusz munkát,mivel a pizza futár felhozná. Plusz az se ingyen van.
Gyorsabb elmenni légvonalban,de nem tudom elképzelni, hogyan tud több pizzát elkülöníteni egymástól. Értem hogy befér a rakterébe de külön-külön le is tudja ereszteni ezeket? Ergo míg futár elvtárs A-B-C-D-A ba megy addig a drón A-B-A-C-A-D-A ba. Ami nem rövidebb szerintem.
Cáfolat/ ellenvélemény? -
DrónVilág
újonc
Az ötletet egyébként Indiából nyúlták, ahol azóta komoly pénzbírságot kapott a nyakába az étterem tulajdonosa.
http://dronvilag.hu/kvadkopter-hozza-hazhoz-pizzat/
-
iMaverick
addikt
ahhoz, hogy egy 20 méter magasan repülő drón bármit meg tudjon zavarni, ahhoz az kell, hogy ez a bármi 20 méter körüli magasságon repüljön.
+1 !! Bár a cikkben utazómagasságnak 40m-t írtak, de még az sem gáz... Nálunk is valami 33m magasak a tíz emeletes panelok... Azért eléggé ciki lenne, ha a Pest felett áthúzó gépek lekapnák teszem azt a T-Mobile átjátszóállomását a tetőről...
(#14) janos1988: És ha én egy emeletes házban lakom?
Ez miért lenne probléma? Küld egy sms-t, hogy húzd le a csíkot a ház elé...
(#27) sz.balazs.95: vagy az RPG-t. Utána indulhat a "drón végveszélyben" forgatása...
Más: erre az "elveszik" a futártól a munkát dologra... Nem tudom, hogy ott hogyan mennek a dolgok, de itt Ungarn-ban jó ha 2 (!) futárt alkalmaz egy pizzázó... Namost egy ilyen drónt azért karban is kell tartani, megpucolni, este zárás után elrakni--elzárni... Azt viszont nem hiszem, hogy ilyen "koszos" munkát a séf majd megcsinálna, ergó továbbra is fog kelleni egy emberke, aki ezzel foglalkozik. (Plussz visszanézi a kamerafelvételt vitás esetben, stb.)
-
edward2
addikt
válasz
#67977536 #24 üzenetére
1. Egy ilyen drónt nem kell irányítani. Egy ilyen octacopterben van GPS hold funkció. Beütik pozíciót ő meg odarepül.
2. Nem olyan egyszerű irányítani? Amit linkeltem drónt annak a készítőjének fia el tud vele repkedni manuális módban. Nem mellesleg 3(!) éves.
3. Szerinted egy városban légvonalban ugyanannyi idő A-ból B-be jutni mint a kacskaringós úton forgalomban?
4. Írták a cikkben is. A drón nem megy 20 méter alá. Akkor hogy lopják el?
-
törölt tag
Teljesen egyetértek veled.
Én egyáltalán azt nem tudom elképzelni,hogy visszajön az ára, bár ez lehet, hogy csak az én szűklátókörűségem miatt van.Hisz ami alatt ezt egy ember elnavigálja A--B be és vissza ezt a ketyerét addig a futár is kiér. Mellesleg egy futár több pizzát tud szállítani, több helyre odafér (emeletes ház), és a bérezése is jóval olcsóbb mint egy ilyen drón kezelő fószernek,gondolom. Valaki minálbérért futárkodik diákmunkaként nyáron. A drón kezelője gondolom többet kér, hisz nem olyan egyszerü azért ezt irányítani
Pláne,hogy a futárt nem kell javítani, és kisseb a rizikó faktora, hogy ellopnák
-
ddaydome
senior tag
Nem hinném, hogy gyorsan visszajönne az ára és hogy futárt ki lehetne vele váltani. Kevés a drón a piacon ahhoz, hogy megérje. Ráadásul, ha jön egy nagyobb szél a pizza is repül szerintem
-) No meg ha elromlik drága lehet javíttatni.No meg ugyanúgy ember irányítja és gyanítom kevesebb ember tud drónt vezetni, mint robogót vagy autót. Szóval szerintem még macera...Meg ne röpködjenek már mindenhol, milyen világ lenne már. kb. mindenütt azt érezném, hogy néznek.A sok idióta robbantós emberekről nem is beszélve, veszélyes játék ez.
-
bambano
titán
én attól tartok, hogyha egy 20 méter magasan repülő drón ténylegesen megzavarja a hivatalos légiforgalmat, akkor ott már egyébként is kurva nagy gebasz van
ahhoz, hogy egy 20 méter magasan repülő drón bármit meg tudjon zavarni, ahhoz az kell, hogy ez a bármi 20 méter körüli magasságon repüljön. a magam részéről azt gondolom, hogyha egy A380-as 25 méteren bejön a vörös térre, akkor már nem a pizzás drón a fő probléma.
-
Polllen
nagyúr
2 kérdés:
Már miért hűlne ki a pizza, ha a futárnál sem történik ez meg?
Cikkhez:
Ha rájuk tudják húzni, hogy szándékosan megzavartak a légi közlekedést és ez veszélyes, már miért ne lehetne őket megbírságolni?
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
dangerzone #9 üzenetére
-
leeate
senior tag
Szerintem marha jó dolog. Viszont ha elterjed, és minden egyes apró-cseprő vásárolt dologgal indulnak ilyenek minden percben, képzelhetjük, mi lesz a levegőben..
Márpedig ez a perspektíva.
-
janos1988
addikt
És ha én egy emeletes házban lakom?
Amúgy meg egyértelmű, hogy a hülye szifonos tartja csak függőlegesen a telefont videózás közben...
Lewzke: Még begipszelt lábbal is, mi?...
-
Lewzke
őstag
én szívesebben megyek pizzázóba és a jó illatok mellett, frissen sütött finomságokkal pakolom a bendőmet.
-
saelin
veterán
Ritka nagy baromság.
-
waithEard
őstag
Az első lezuhant gép után be fogják tiltani ezt a baromságot...
-
dangerzone
addikt
-
debrejo
senior tag
Ha normál pizzásdobozban szállítják akkor tuti 5 perc alatt kihül, még nyáron is. Hideg pizza meg kinek kell?
-
bambano
titán
a levegőben nincs dugó. még...
-
edward2
addikt
Egy ilyen drón inkább úgy 5000 euró körül mozog.
-
Steve1207
veterán
Tuti kihűl, mire odaér... Télen meg majd jön a fagyasztott pizza. De le a kalappal, hogy bevállalták. (Amúgy mennyi futárt kilehetne váltani ilyenekkel? Szerintem gyorsan visszajönne az ára.)
-
dajkopali
addikt
pedig a gyártó ezt írja a weboldalán
elolvastam, de kerülik a részleteket: én inkább arra tippelnék, hogy ez bérleti díj, esetleg az első törlesztőrészlet
de mivel nem tudom, így inkább kiveszem -
Azért kiváncsi lennék rá hogy mennyire volt a megrendelő a pizza sütőtől,mert azért ezek nem sokáig lehetnek fenn a levegőben,és nem nagy távolságra lehet szállítani vele
-
doc
nagyúr
"alig 500 rubelbe kerülő kis gépet " - vagyis 3000 forintba kerul? ez azert meglepne
Új hozzászólás Aktív témák
it A szolgáltatást kínáló cég vezetője szerint nem büntethetik meg a vállalkozást, ugyanis olyan szabályok megsértéséért nem lehet elmarasztalni őket, amelyek nem léteznek.
- Samsung Galaxy Watch Active 2, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest