Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Silεncε

  őstag

  A fél világ NAT mögül internetezik. 1 IP-t simán lehet, hogy több száz/ezer user használ. Az ISP tudja, ki van éppen az alhálóban, de azt is ki kell neki deríteni, pontosan melyik usert kell lelőni.

  [ Szerkesztve ]

 • Silεncε

  őstag

  Egy szóval nem mondtam, hogy ez a jelenlegi helyzet jó, csak szerintem inkább a megelőzésre kellene nagyobb hangsúlyt fektetni. A legjobb az lenne, ha egyszerre mindkettő megvalósulna persze

 • borg25

  senior tag

  Kissé komplexebb a helyzet, ha az IP mögött nem 3 ember van, hanem egy nagyvállalat teljes belső hálózata 100 vagy 1000 géppel. Az a kisebbik gond, hogy ennek a loggolása vaskos adatmennyiséget és lassulást eredményez. Ha tutira akarsz menni, akkor ugye nem csak minden session nyitást loggolsz, hanem minden csomagot, hogy az is meglegyen, hogyha FIN-el kezd a portscan.
  Ami még ennél is nagyobb gond, hogy szerintem 500+ user felett az összes nagyvállalat folyamatosan bannolva lenne, mert mindig akadna egy Jucuska, aki ráklikkelne a macskás malwarere. Erős kétségeim vannak, hogy oktatással kezelhető, ajánlom a [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra topikot a tipikus felhasználók szellemi szintéjnek a belövéséhez.
  Aztán még ott vannak a ingyenes wifi hotspotok: kávézók, bevásárló központok stb.
  Bejelentés kezelés, elég csak odaszólnom, hogy bannoljanak téged s megtörténik? Mi alapján döntik el, hogy téged már nem kell bannolni? Leteszed a nagy esküt, vagy mi? Kimegy a TEK s meggyőződik mindenről? Ki fizeti az ellenőrzés költségét? Hmm zombiware új vírusfajta a cryptowarek után: Fizetsz, vagy zombiüzemmód lesz, s fizetheted a bannolás költségét, nekem mindegy kinek fizetsz.

 • Itt Nokia

  kezdő

  Ezzel hatalmas gondok vannak:

  egy jobban összetákolt , összetett ártó kód az saját titkosítási csatornát használ (over TCP/IP) , pszeudo-file-rendszerrel, ami a ramban figyel szana-szét-szabdalva, registry-be tárotlgatja magát, szintén szana-szét-szabdalva, egyenként is szénné obfuszkálva minden mindenhol, jó esetben a TOR-t , rossz esetben valami teljesen egyedi decentralizált hálón kommunikálnak egymással a zombi gépek ezrei, és amint lekapcsolnak egy-kettőt, azonnal hadba áll másik 3 , ráadásul olyan országokból, amik éppen nagyívben tesznek a megállapodásokra, meg a bannolgatásokra és vígan mocorog onnan tovább a megnyitott session, teljes melszéllel, egyedi kukikkal stb.. amit éppen blokkoltak a Blaha Lujza sudár úton...

  még ha kis is szúrja valami antimalware addigra már rég késő mire lebannolják már 20szorosan túlteljesítette a feladatát egy-egy ilyen gép , és vele együtt lebannolnak olyanokat is akiket nem kéne , lásd fent a többi hozzászóló posztjában.. stul-stul-stul ártatlan felhasználóstul.

  [ Szerkesztve ]

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

 • borg25

  senior tag

  Nekem továbbra is olyan bajaim vannak, hogy:
  1. Mi alapján döntik el, hogy az én oldalamon gond van? Ha a bejelentő meg tudja fizetni, hogy a tűzfala automatikusan jelentsen az ISP-je felé, hogy DOS/portscan alatt áll adott IP-ről, akkor az mehet, míg ha ugyanezt Mari néni routerével csinálják, akkor neki nem jár ez a lehetőség? ha már DOS akkor mi alapján döntik el, hogy adott IP-ről tényleg támadják a bankot, vagy Mari néni csak rosszkor kíváncsi az egyenlegére? Esetleg mindenki február 1-el akarja felvenni a tárgyakat?

  2. Mi alapján döntik el, hogy az én internet elérésem már biztonságos? Ha bejelentés után 1 hétig nem lesz ismételt bejelentés az IP-mre, akkor törlik a warningot, ha lesz, akkor meg jöhet a bann?

  3. Nem tudom te milyen szinten értesz a számítógépekhez, de szerintem, ha Mari néninek jelzik, hogy az ő hozzáféréséről portscant, spamelés, vagy dos történt, akkor szólna, hogy az nem lehet, ő ezer éve nem használ DOS-t, mióta az unokája feltelepítette a pasziánszhoz a WinXP-t s két klikkel tudja indítani a játékot.

  4. Pénzügyi/jogi vonzatok: Ha kizárnak az internet használatából, akkor az alatt kell-e fizetnem a szolgáltatásért. Mi a helyzet a hűségidőmmel, hivatkozhatok-e arra, hogy kötbér nélkül elállok, mert túl hülye vagyok a biztonságos üzemeltetéshez, s a kiépítés költségét a szolgáltató bevétel nélkül bukta.

  36 Dißnäëß:
  Rosszul állsz hozzá a témához. A reklám nem rossz. Lehet, hogy téged zavar, de senki se dolgozik ingyen. Ha eltüntetnéd a reklámokat, akkor eltüntetnéd az ingyenes tartalomszolgáltatók 90%-át. hagy kérdezzem meg, te mennyi napilapot/folyóiratot járatsz, PCworot olvasol, hogy ne tolja a szemedbe a prohardver a reklámokat? Na ugye.
  Ha reklámmentességet akarsz, akkor azt nem tiltással kéne elérni, hanem meg kell találni a módot, hogy a tartalomszolgáltatók más módon finanszírozzák a működésüket. Törvényi szabályzás a reklámmennyiségre. Hidd el a nagy tartalmak nem bújnának eldugott nem számonkérhető hely alá, csak hogy annyi reklámot rakjanak fel, amit nem szégyelnek. A pornóoldalak, warez szájtok, illegális videotékák meg, megint az, hogy jah, ha te nem akarsz fizetni rendesen a termék hivatalos oldalakon keresztüli beszerzéséért, akkor mit képzeltél, majd ingyen lesz minden? A még aberráltabb oldalak meg...passz, hogy egy pedofilokat célzó aknavetőket áruló oldalon mennyi a reklám, de ugye tudod, hogy az emberek 99%-a szerint a reklám a legkisebb gond velük.

 • borg25

  senior tag

  Boccs, de DOS-t mondtam, és nem támadást. DOS esetén nem igazán tudod eldönteni, hogy ki a támadó s ki a rendes user és máris ott tartunk, hogy egy ártatlant büntetsz.

  Egyébként grat kitaláltattál velem egy új fajta támadási módot: Míg Mari néni az illegális online videotékán nézi a kedvenc szappanoperáját, a gépe a bitcoin bányászat mellett támadja a pentagont. (Na jó, passz lehet-e tcp kapcsolatot nyitni javascriptből, bár ha bitcoin megy, ez miért ne menne) Szóval itt egy támadási mód amikor hiába jön ki Mari néni etikus hacker unokája, nem fog találni semmit, aztán mikor elmegy Mari néni két részt is megnéz. Egybként ha már itt tartunk, akkor a 8 általános végzett Mari néni unokája valszeg eljut az ácsmesterségig, s nem diplomás etikus hacker.
  Olyan apróságokkal nem számolsz, hogy mi van, ha a támadást olyan kóddal csinálják amit még a vírusírtók nem ismernek? Kicsi rá az esély, hogy veled ez történjen, de minden vírus ismeretlenül kezdi, szóval mindig lesz, akit bannolsz, pedig mindent elkövetett.
  Az is előfordulhat, hogy Mari néni etikus hacker unokája mindent átnézett, sehol nem talált egy vírust, mert a gond ott volt, hogy a wifi jelszónak a BélaKisUnokám gyenge volt, a szomszéd feltörte úgy torrrentezik, meg mellete a vírusírtó nélküli gépe támad mindent. Szintén szerencsén múlik, hogy észreveszed.

  A kocsis példád rossz. Azért mert ott van egy tárgyad ami felett továbbra is tudsz rendelkezni, megkérheted az asszonyt, hogy ő furikázzon, eladhatod stb. Míg egy kikapcsolt internetkapcsolat az ugye nulla értéket képvisel.

  Értem én, hogy jó lenne, de ez így kivitelezhetetlen. Egyszerűbb lenne azt mondani, hogy írjanak olyan szoftvert ami biztonságos. A 90IQ-val rendelkező Mari nénitől elvárod, hogy tartsa karban az internetre kilógatott eszközeit, egy 110+IQ-val rendelkező programozótól, vagy még inkább egy minőségbiztosítással rendelkező fejlesztő cégtől miért nem várod el, hogy ne 2 perc alatt törhető szoftvert írjon? Őket ezért miért nem bünteted? Ja, hogy ők nem kisemberek. Lehet fordítva ülni a lovon, de mégis rendesen a jobb.

 • Itt Nokia

  kezdő

  Lekapcsolásával megszűnik ? Igen.

  Nem. Nem szűnik meg. Mert botnet hálózatba van kötve, szteganografáfiák hegyein keresztül összekötött zombigépekkel, és ha lekapcsolnak egy IP-t akkor azonnal átveszi a helyét egy másik, és pont ott folytatja , ahol az előző - lekapcsolt- abbahagyta... Mit nem értesz még ?

  :W

  És a rajba tartozó gépek még véletlenül se tartoznak egy országba.... úgyhogy ennyit erről. :C  

  [ Szerkesztve ]

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

 • Itt Nokia

  kezdő

  Ha valakinek fingja nincs itt , hogy hogyan működik akkor az te vagy.

  Adott egy zombi-hálózat, a sok közül.. a gépek egymással pszeudo-csatornán kommunikálnak egymással... over TCP/IP over TOR (vagy valami hasonló nyalánkság)... az egyik gép elkezd valamit csinálni... mittomén DDoS-ol vagy spammol, valami IL legális dolgot csinál stb.. .. lekapcsolják.. a többi gép a rajban nagyon jól tudja mikor melyik gép éppen mit csinál, sőt még azt is hogy éppen hol tartott az adott munkamenetben.. és amint megszakadt a kapcsolat az x géppel, ami éppen elkezdett valamit.. (DDoS-t) a többi érzékeli, hogy az x gép már nincs a rajban.. és abba a szent minutumban átveszi a helyét egy másik... és folytatja a DDoS-t egy másik IP-ről más országból.. ahol már nem fogják lekapcsolni... mert abba az országba pl. nincs ilyen kötése a szolgáltatónak.. érted már ?

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

 • borg25

  senior tag

  Ki mondta, hogy feltörték a gépét?
  Azt mondtam, hogy olyan oldalon nézi a szappanoperát ahol a ezer felugró hírdetés mellett ott egy spamküldő/támadó alkalmazás. A gépe érintetlen marad, ha nem nézi a szappanoperáját nincs baj. Normálban semmit se lehet találni. Mikor a szomszéd lopja tőle a netet szintén nincs semmi a gépén. Így vili?
  Tisztázzuk nem a net kapcsolatát törik meg, hanem a rajta lévő eszközt. Nem azt mondtam, hogy a szolgáltatótól 2 év hűségidőre vett internetet + tabletet részletre. Csak internet hozzáférést. Szóval nem, nem arról beszélünk, hogy törött kocsival az asszony se közlekedjen hiába van jogsija. Hanem inkább arról, hogy asszony se tud kiállni, mert egy idióta eltorlaszolta a kijárati kaput.
  Érted:
  Megtört kocsi = meghackelt pc
  Kijárati ajtó = az az internet hozzáférés amiért fizettél, de mégse kapsz rajta szolgáltatást azaz SLA=0 Nem kocsi, nem laptop, semmi olyan amit pénzé tudsz tenni. Csak hűségidő és fizetés a semmiért.

  Egyébként már haladunk Mari néni az ács unokája helyett hívjon szakembert. Rendeset, aki esetleg a vírusirtón tovább is lát. Ő miből fizeti meg? Elhiszem, hogy téged feldob a pénzt, de hidd el, az emberek többségét nem. Képzeld el, hogy mondjuk a tanárokat se, de azért előírják nekik, hogy vezessen e naplót, elvárják, hogy facebook tartsa a kapcsolatot. Ismersz magaddal együtt másik 100 embert aki hajlandó lenne 2% több adód fizetni, hogy Mari néni meg a tanár is meg tudja fizetni az informatikust?

  Egyébként szerinted Mari néni gépéről hogy indítanak támadást? Úgy hogy megtörik az ő gépét, esetleg a webkamerája olyan kókány, hogy nem publikált telnet kapcsolattal rendelkezik 12345 jelszóval stb

 • Itt Nokia

  kezdő

  "...de akkor az érintett ország alapból bannolva lenne..."

  ... viszont ha öreganyámnak kereke lenne, akkor én lennék a kombínó...

  szóval izééé... tied a projekt, hogy komplett országokat csak úgy lebannolgass a netről... bárakármilyen okból.. ez max. kliens oldalon kivitelezhető, de nem ISP oldalon... ISP-k és országok soha nem fognak engedélyt kapni erre, mint ahogy eddig se kaptak.

  Eltekintve egy-két NAT mögé bújt országot, mint pl. amire most az oroszok is készülnek, viszont a nagy NAT mögé bújást is ki lehet játszani, ezer és egy módszerrel, mint a topik elején felvázolt TOR-hidak és éterben kommunikáló eszközök tetszőleges kombinációjával.

  [ Szerkesztve ]

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

 • Itt Nokia

  kezdő

  Pontosan , ahogy mondod... látod-látod , így mennyi értelme is van blokkolgatni, meg a netet szabályozgatni, meg szigorítgatni? :W

  [ Szerkesztve ]

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

 • Itt Nokia

  kezdő

  Persze a zombihálózatok tőled függetlenül is működnek, köszönik szépen élnek virulnak, ahogy mondottam volt, ahogy lekapcsolnak egyet belőlük, helyére ugrik 3 másik.

  De ha arra akarsz kilyukadni, hogy az initiatort lebannolják, hát azzal csúnyán bakot lőttél, mert a fenti techológiákkal sehogy senki nem fog eljutni az initiatorig, azaz, pl. hozzám, hogy közvetlenül azt (tehát pl. engem) bannoljanak le a netről... mert az initiatorig sok-sok- de nagyon sok lépcső van, és minden lépcsőn törhetetlen titkosítás, valamint a titkosítást is leplező szteganográfia (lásd fent) tehát nemhogy addig nem jutnak el, hogy egyáltalán van olyan a rajban , hogy initiator, de a titkosított adatforgalom tényét sem képesek felismerni. Wágen zi?

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

 • borg25

  senior tag

  Tanuld már meg, hogy az igény utat tőr magának.
  Ne agy Isten eljönne a te kánaánod, tudod te mit reagálnának rá a támadók? Átállnának egyszer használatos zombi hálózatokra. Kit izgat, ha támadás után a program törli önmagát, vagy egy vírusirtó elkapja, ha a biztonsági rés holnap is ott lesz, Mari néni másnap is felmegy szappanoperát nézni, ráadásul meggyőzte a Bori barátnőjét, hogy nézzen ő is fel, mert a Szulejmán is fenn van.
  Egyszerűen el kell engedni a ma zombi hálózatát. Holnap is lesznek gépek amiből lehet zombi. Ha akkora kapacitást össze tudnak állítani amivel egy kontinens internetelérését blokkolni tudják, akkor szerinted gondot jelentene összeszedni 100 gépet egy nap alatt, hogy lehessen portscannelni az FBI-t?

  Egy ilyenre mit lépsz? Mari nénit blokkolni akarod mert hülye? Mert már csak azért tudod, mert ugye a vírus megtette dolgát a mor mehet, Mari néni gépe ma már tiszta, Mari néni hülye, tehát holnap újra meg lehet fertőzni a gépét, felesleges a gépén fenntartani a zombi üzemmódot, így nincs ok a bannolására.
  Bár azok után, hogy országokat blokkolnál mert nem követték nagyszerű észrevételed, nem csodálkozom, hogy Mari nénit simán blokkolnád mert hülye. Végül is Hitler is elsőként csak a hülyéket, nyomorékokat likvidálta, nem a zsidókat. Biztos megérdemelték. :Y

  Az ország blokkolásáról pedig csak annyit, hogy a facebook, google, almás, pornhub stb keresztre feszítené azt a politikust aki miatt oda nem tudnak terméket/szolgáltatást eladni, s bevételkiesésük jelentkezne.... Ne izgulj nagyon hamar lenne rólad köztévében rejtett kamerás felvétel, hogy 2 négerrel pasival az ágyban játszadozol. Az se lényeges, hogy tényleges felvétel, vagy AI által generált video, te belebuknál, s másnap visszaállna a piac izé az internet az országban.

 • borg25

  senior tag

  Szerintem a hülyegyerek Julikán úgy állna bosszút, hogy posztolna pár szaftos képet. De mondjuk jah, mikor a TSystem feljelentette mezei etikus hackerünket, mert kipróbálta, hogy tényleg annyira gáz-e az új e jegy rendszer akkor valakitől kaptak egy DDOS-t. Az így drágább lenne.

  Egyik volt tanárom mondta, hogy mikor a kisebbségi diák matek dolgozatot ír elvérzik, bezzeg mikor a piacon árulja a zöldséget egyből megy a matek. Ezzel azt akarom mondani, hogy nem biztos, hogy Mari néni annyira reménytelen eset lenne, hogy ne lehetne tanítani.
  Lehet, hogy érdemes lenne azt mondani, hogy internet hozzáféréshez vizsgát kell tenni. Van könyv, egyszerű tesztkérdésekkel, hogy pl Jocó becuppant-e pár vírust azért, mert lassú a gépe s nem használt ingyenes vírusirtót, de azért élvezettel néz hardpornót a darkweben?
  vagy miért gáz letorrentezni a legújabb Symantech vírusírtót
  a. Nem igaz, egyáltalán nem gáz
  b. Mert így a csúnya kapitalista vállalkozónak nem képződik bevétele
  c. Mert az a vírusírtó kapásból meg lesz hackelve, hogy a cracker vírusait ne bántsa, szóval semmit se fog érni, de legalább lassít

  A digitális tudás érdekes dolog:
  Eleve nem mindenkinek oktattak számítástechnikát általánosban/gimiben.
  A tudás gyorsan elavul. Ma semmire se mész DOS ismeretekkel.

  Tudom nyugdíjasoknak is szerveztek tanfolyamokat, de lehetne ezt jobban is csinálni. TV-ben program de csak Mónika show legyen. Online oktatóvidok anyanyelven ami faék egyszerűséggel magyarázza el. S tudod mit, a tiltásnak inkább fordítva lenne értelme. Nem azt mondani, hogy Mari néni bannolva van ha portscan jön tőle, hanem míg nem töltötte ki helyesen a tesztet addig csak az oktatóvideót, facebookot, youtubeot, magyarorszag.hu-t meg a hirado.hu-t éri el, esetleg hozzá választhat +3 szolgáltatást. Na jó skype és messenger mehet. Ha nyitni akar a nagy világra, akkor tegyen érte. A Mari nénik 90%-a számára ez elég lenne, sőt jobbat mondok leszarná, ha bannolnák mert portscanelték a gépét, csak a macskás videó meg az unokás képek legyenek. A szappanoperák, meg a néger pasis képek hiányát elfogadná.

 • Itt Nokia

  kezdő

  Egyszerű volt a rá adott válasz is.

  Én nem tudok , a login screen-en keresztül netezni, hacsak nem az ISP szerver is fertőzött a zombi hálózat programjával, és a natív , jó öreg 80-as porton ki nem csordogál rajta a TOR

  De neked is fel kéne fognod, hogy előbb meg kéne találniuk expicit módon ENGEM, hogy ne legyen net az eszközömön, amire viszont nincsen módjuk, felfogod végre?

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

 • Itt Nokia

  kezdő

  Nem használok TORt nekem, már saját fejlesztésű zombi hálózatom van. :W :C :DD

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

 • Itt Nokia

  kezdő

  Én a makrókban utazok... a makrókat kontroll alatt tartó vezér makró, és a rekurzívan, többszörösen egymásba iterált kontrol makrók szakértője vagyok :)

  Bár van pár TOR-hidam is elfekvőbe... és ha sokat szórakoznak az tavarisok akkor magam fogok az orosz határ mentén WIFIn átlőtt TOR hidakat és egyéb nyalánkságokat átlőni és sorba felkonfigolni nekik, olyan leszek, mint Rambo, ha kihozzák belőlem.

  [ Szerkesztve ]

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

Hozzászólok Aktív témák