Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • e-newsee

  őstag

  LOGOUT blog

  És így lehetne világméretű gazdasági összeomlást csinálni úgy kb 14 perc alatt.
  Levágni egy szolgáltatót a netről, ha nem tilt ki azonnal egy usert? Aztán a vétlen userek utána mit csinálnak? Akik között van rengeteg cég, akik termelik a gazdaságnak a hasznot. Ez azért nem olyan egyszerű. A te példádnál maradva ez olyan lenne, mintha, miután betörték éjjel az összes lámpát a kocsidon, de te annak ellenére elindulsz vele, akkor nem engdnék forgalomba az összes autót a megyében. Beleértve a futárokat, buszokat, postást, taxit, halottaskocsit, mentőt, kamoint, stb-t. Ez nem így működik. :U

  [ Szerkesztve ]

  "Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

 • Itt Nokia

  kezdő

  Amit írtál az több szempontból is brutálisan nonszensz.

  1. Egyfelől nincs joga a szolgáltatóknak más adatforgalmában bírói végzés nélkül csak úgy kotorászni, a világ legtöbb országában.

  2. Másfelől technológiailag semmilyen formában nem kivitelezhető , nincs olyan mesterséges intelligencia, ami megmondaná egy x adatforgalomról, hogy az törvénybe ütközik-e vagy sem, nincs olyan deep-packet-analyzer és még pár tízezer évig nem is lesz, még akkor sem ha ,

  3. nincs semmilyen titkosítás az adatforgalmon, de persze ma már mindenhol https, a minimum , de inkább TOR, meg VPN, és esetleg saját titkosítási metódusok legperverzebb kombinációi amiből a titkosítás tényét is el lehet leplezni, nemhogy azt , hogy mi folyik a titkosítás mögött.

  https://youtu.be/y3QLasbPHmY

 • Silεncε

  őstag

  Több sebből is vérzik ez az elképzelés. Mit csinálsz a titkosított adatforgalommal? Hogy nézed meg? Mivel elemzed az adatokat? Ki fogja tiltani a szolgáltatókat ha nem teljesítik a felhasználótiltást és hogyan?

  Ezek helyett inkább arra kéne ráfeküdni, hogy a neten logó eszközök normálisan frissítve legyenek. Lóg a neten több százmillió Androidos eszköz, ami az életben nem kap frissítést a gyártótól, miután elhagyta a szalagot, mert inkább fossák ki az újabb modelleket, minthogy a regebbihez supportot adnának. És akkor itt a divatos smart forradalom, több milliárd eszköz szabadul rá a netre, amik soha a büdös életben nem fognak patcheket kapni, tökéletes célpontok lesznek a botnetek építéséhez

 • Dißnäëß

  senior tag

  Szerintem az internet a mai formájában már menthetetlen.

  Én inkább egy whitenet-ben látnám a lehetőséget, a mostani félszabályzott, szürke internetet használva egy plussz rétegbe kapcsolódnának be a felhasználók, ahol nincs cookie, nincs reklám, nincs tracking, nincs villódzó grafika, cserébe van tömény információcsere, intelligens fórumok, vitaterek, normális termékleírások, korrekt boltok, stb stb. még sorolhatnám.

  A mai szürke interneten maradna a mostani szenny, poresz, stb, a darknet maradna az, ami most is (amúgy fogalmam sincs, miért dark valami, ha totálfatális szabadságot engedélyez a rajta lévőknek, bár az tény, hogy kicsit MadMax feeling kezd lenni a neten) ..

  Szóval egy OpenVPN account mindenkinek egy személyi igazolványhoz vagy bankszámlához kötött hitelesítést követően, felcsattanni X nevű hipertiszta VPN szolgáltató által adott netre, akinek nem mellesleg full transzparens és opensource, valamennyire deanonimizáló algoritmusa van minden egyes hozzá behívó kapcsolatra, agyon van szűrve, akár egy tök új protokoll is jöhetne, nem tudom.

  Csak kőkemény ellenőrzés mellett valósulhatna meg, de én támogatnék nagyon egy ilyet. Ellenőrzésen nem a személyekről adatgyűjtésre és harmadik félnek eladására gondolok, természetesen, hanem szabályok felállítására és - főleg technológiailag, de jogilag is - betartatására.

  Volt régen a BBS. Micsoda klassz éra volt, istenem. Vagy mikor kölyökként bementem faterhoz a cégbe, ahol 100 fő csücsült egy (!) ISDN vonalon és egy kőkorszaki, csak formázásból és két-három kisebb képből álló HTML levánszorgott Netscape alatt, na az volt még a másik, a tiszta internet, a legelején ... Infótömeg mindenhol, a Yahoo is úgy-ahogy találgatott, ha kerestünk, imádtam. Volt IRC, volt ICQ és direkt fájlküldések a havernak, ma meg .... ???

  Aztán kurvult az egész. DE NAGYON. :( :(((

  Kell "valami más". Amivel senki nem tud visszaélni. Akármilyen technológia is legyen. (Azért egy internetre ültetett, meglévő kütyükkel kompatibilitás nem ártana amúgy, de szigorú határ a kettő között).

  A lónak van lovásza, a tehénnek tehenésze, a madárnak madarásza, a halnak halásza. A disznónak akkor miért nincs disznásza, vagy méginkább disznésze ? Felháborító.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  engem mindig meglep, hogy ennyire tájékozatlan emberek neteznek és fórumokban hozzászólnak, ráadásul időnként szakmai témákban.

  hint: amiről írtál, hogy szerinted hogy kellene, az legalább 20 éve így működik itthon.

  következmény: egy hete habverés folyik ebben a topicban, nem komoly beszélgetés.

  természetesen nem volt emiatt világméretű gazdasági összeomlás, nem kellett törvénytelenül forgalmat elemezni, stb. semmi olyan marhaságot se kellett csinálni, mint amit itt összehordtatok.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

Hozzászólok Aktív témák