Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • totron

  őstag

  válasz Slack #5 üzenetére

  Kínában, USA-ban, Russzia országban jelentősége van. Elon Musk Afrikával kampányol, hogy ott mennyire jó lesz. Több kamulevél fog majd érkezni az EU felé, annyi lesz annak meg a hozadéka. Nagy területeken van értelme, egyébként nincs, olcsó sosem lesz egyénileg, még a Musk-féle sem.

 • totron

  őstag

  válasz dabadab #10 üzenetére

  Mondd, hogy nem lesz ilyen vetülete!

  Szerk.: nulla fenntartásom lenne a térséggel kapcsolatban, ha szorosan együtt volna emlegetve a digitális edukáció, egyáltalán: az edukáció a net terítésével. Nem épp ettől hangos a projekt, ugye ebben megegyezhetünk?

  [ Szerkesztve ]

 • totron

  őstag

  válasz dabadab #13 üzenetére

  Az átlagfelhasználó szintjén a "haszon" abban merül ki, hogy a létező legnagyobb hülyeségekkel van betriggerelve, amiket terjeszt is és még ők az ártalmatlanabbak, mert nem csalásról, nem bűncselekményről beszélünk. Ebben az esetben meg még arról is beszélni kell, mert olyan a kultúrkör. Tehát ha nem gond, én zömében még mindig a képzetlen és oktondi néprétegekre ráeresztett technológiát látom. Benne van a hasznossági faktor is, igen, de elégséges erőforrás és szándék az erőforrások ilyen irányú előteremtésére nincs. A rosszul modulált nagy tömeg nem jobb, mint egy rosszul modulált kis tömeg. A jól modulált meg statisztikai hibahatár alatt mozog. Mindezek mellett milyen fajta fontosságra fut szerinted ki egy harmadikvilágbeli hálózat? Mit tud kihozni belőle a nép és a kormányzatok közösen? Félre ne érts, kívánom a fejlődést, csak nem nagyon látom.

 • totron

  őstag

  válasz kpbendeguz #20 üzenetére

  Nem is ez volt az állítás, hogy minden hülyeség. Az állításom az, hogy disztingválni kevés felhasználó képes, illetőleg a konteósok szerint sem hülyeség, amiket terjesztenek, aztán valahogy mégsem hasznos finoman szólva, de ők ezt nem így látják. Evidencia maga a platform, a célok a kérdésesek. Ezért kell szorosan az oktatás is a halálra egyszerűsített app mellé, dabadab, na ez az, ami nincs meg.

  (#19) dabadab, nem biztos, hogy egy direktpárhuzam Magyarországgal jó ide. Fontos a digitalizáció, de ezt az állítást annak a kultúrkörnek és hiánygazdaságnak is lenyomod a torkán? Nehéz ám az ilyen. Nem is kell mindenkit megreformálni, alakuljanak a saját irányaikban és tempójukban, de azt azért tartom, hogy kárt ne okozzanak és ne is akarjanak okozni! Akármilyen megítélés alá is esik az arrafelé. Nem szegregálás a megoldás, de lássuk a szakadékot is. Alapból az ismerkedésre, ha van értelme, a fúzióra szavazok, akár társalgás, akár üzleti előmenetelről van szó. Annyit állítok, hogy nem kötelezően szül jót kultúrák és szintkülönbségek ilyen mértékű egymásba eresztése. A technika fejlődése és fejlesztése őrült tempót diktál, ezt a tudatok, kultúrák aligha tudják lekövetni érdemben ilyen rövid idő alatt, de még hosszabb távon sem feltétlenül. Ez nem jelenti azt, hogy a nélkülözés, gyerekmunka és lemaradottság tényeit nem látnám vagy ne érteném. A buzzwördök, reklámsallangok zavarnak, amik a technika előnyét hirdetik, de azt és csakis azt. Ez ennél komplexebb. Ha hiszitek ha nem, a végkövetkeztetésem ugyanaz, mint a legelején: Netet a puszta közepére!

 • totron

  őstag

  válasz hcl #22 üzenetére

  Támadhatsz ezzel vagy végig is olvashatsz. Az utóbbi mégjobb. De mondok olyat is, hogy mivel az alapérték sok fejben ma a tupírozott "kell" a gazdaság pörgetése miatt, mert mindenki meg akar élni, de miből, hát az egymásnak eladott szarokból, egyszóval a fogyasztóiság eszméje olyan természetellenes sebességeket tesz emberekbe és olyan hamis igényeket, amikre igen, azt mondom, hogy nem is biztos, hogy mindig be kell dőlni ennek, nem mindig kell valamit csinálni. És nem, nem dobhatjuk be a közösbe Afrika egészét edukálás nélkül. Amíg végtagokat és péniszeket vágnak le hitvallásból európai embertársakról, illetve a saját albínójaikat is sikeresen megcsonkítják, megnyomorítják, amíg a pénzkicsalósdi megy tömegesen, addig nem. Szoros együttfutásban az edukálással, talán. Nem ismétlem többször magam.

  (#23) kpbendeguz, a részleteknek/prioritásoknak van egy olyan fránya tulajdonságuk, hogy utólag mutatják meg magukat melyik mi is volt. Legyen fejlődés, de ésszel és nem egyéni érdekek mentén, ennyi a gondolatom.

  [ Szerkesztve ]

 • totron

  őstag

  válasz kpbendeguz #31 üzenetére

  Gondolom a németek is merő logikából várták tárt karokkal a migránsokat, meg a svédek, aztán kicsit túltolódott a történet. Ha már a párhuzamoknál tartunk. De minek is csűrjük-csavarjuk ezt? Egészséges fenntartás, gondolkodás a témában nem árt meg, de kár akadémiai szinteket beléálmodni. Általában az autópálya kiépülésénél meg is reked a történet és marad a ráeresztettség.

  (#32) Ezekiell, nem tudom hogy kell ésszel.

 • totron

  őstag

  válasz hcl #36 üzenetére

  Nem írtam egyhelyütt sem, hogy ne legyen net, ha figyelmesen megnézed.

  (#35) kpbendeguz, oda-vissza. Ha nem is csiga tempóban, de nem robbanásszerűen. Ugyanis az első benyomás elég erős tud lenni és ha késik a használati utasítás, addigra már egy megkövült szokásjoggal találja szembe magát és hiszem azt, hogy arrafelé is élnek legalább páran, akik kibillenthetők a facebookhoaxok szintjéből egy értelmesebbe, de ha nem, az is még a jobbik eset. Nem EU-s egyenformára nyírás a cél, ők legyenek ők, de - és ismét ismétlés jön - olyan formán, hogy ártás ne szerepeljen, legalább kifelé ne a ténykedésükben. Azt az erőszakforumátumot is nehéz elképzelni európai gondolattal, ami ott bevett eljárás tud lenni, nem minden területen, nyilván.
  A digitális vetület egy lenyomat csak, önmagában nem hoz változást, sorvezető nélkül nem. Magyar júzerből sem láttál még olyat, aki egyszeriben megtáltosodott és megkétszereződött IQ-val, kicserélődve állt fel a gép elől. Ha meg mégis, ott eleve volt benne egy erre predesztináló alapképlet - akikben ez nincs, ők hát finoman szólva nem tudják kimaxolni a technika adta előnyöket, így ha értelmes technikafelhasználásról, felhasználtatásról beszélünk, kell némi manual. Nem tartozhat persze mindenki céljai közé a szellemi fejlődés, világba való kitekintés, ilyen formán való gyarapodás, de ugye itt a netről van szó, annak terítéséről, hatásairól és bennem alapjáraton felmerül, hogy így lenne igazán értelme, így lehetne jó. Azt nem adja be nekem senki, hogy ha a technikai infrastruktúrára van keret, akkor a mellé csatolható tanárgárdára nincs.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák