Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
ne menjünk már el ilyen lazán amellett, hogy személyes adatok kerülhetnek ki nem uniós fennhatóságú adatvédelmi szabályozás alá...
a politikai vonzatról csak annyit tudok mondani, hogy aki szerint 45 év megszállás után itt még mindig kell az oroszokat pátyolgatni, az adjon az anyagból, amit szív.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
mikung
aktív tag
Mindegyiknek megvannak a stiklijei, de nem mindegy hogy a fodrász kicsit belevág a frizudba vagy poénból tarkopaszra nyír.
Viszont most azzal kéne inkább foglalkozni hogy itt és most már megint ki és miért akar hirtelen a nagy semmiből insta' wifit a lerobbanó, kigyulladó, beázó metróban a választások előtt fél-1 évvel.
Nem ellenzem, legyen wifi a metróban, de ne egy ezredik cap portálos nyílt sz@r, hanem egységes USR+PW (lsd. UPC WiFree) vagy legalább mint amit a spár csinál mostanában, hogy WPA2-PSK, de a jelszó ki van nyomtatva nagy betűkkel a bejáratnál egy szétnyitható reklámtáblára.
Vagy akár bérleten/jegyen lehetne egy havonta-félévente cserélődő jelszavas QR kód. Rámutatsz a cammal, telefon pittyen, csatol a hálóra. Persze ebből megint nem lehet annyit lenyúlni, szóval hülye ötlet ...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Feketelaszlo #47 üzenetére
A paksi biznisz után ami orosz, ahhoz biztos "csak" engedélyezem / nem engedélyezem szájíze van a kormánynak...
Ami nem ML, LJ, SZP, MGY, AV, stb. személy égisze alatt fut, és orosz, az már egy szót vet fel erősen: Érdekeltség! -
Feketelaszlo
senior tag
válasz Medocsabi #45 üzenetére
Te olvastad a hírt? Ez a cég ingyen wi-fi-t tesz elérhetővé - majd reklámot nyom a felhasználó arcába (meg gondolom közben elárasztja cookie-kkal) - kőegyszerű üzleti modell, mégis miféle állami konspirációt kéne sejteni mögötte? A Telekom ugyanezt csinálja a MÁV szerződéses partnereként (meg anno Volán-Vodafone), csak ez gondolom pofátlanabb lesz. Az államnak ehhez annyi köze van, hogy eldöntheti engedélyezi-e vagy sem (valószínűleg igen).
-
bambano
titán
-
Medocsabi
addikt
válasz Feketelaszlo #33 üzenetére
Te komolyan elhiszed hogy ehhez az államnak semmi köze?
-
sagem
addikt
Nem hiszem, hogy valaha is megváltoztatná a véleményét, úgy globál bármiről pro és kontra Én nem képviselem egyik tábort sem, de ha leírom x oldalról/emberről, hogy ez nem szép dolog, akkor rögtön nekem esik az x oldal szurkoló tábora. Ha ugyanazon a platformon leírod, hogy y oldal dolgai is gázak, akkor meg azok a szurkolók esnek neked egyből. Magyarul olyan nincs, hogy azt mondjuk ezek mind egytől egyik kártékonyak, mert az egyik ezt csinálta: és ez gáz: a másik ezt csinálta: és ez gáz. Az van, hogy az nem úgy van, és ha esetleg úgy is van, akkor: de azok, a másikak még kártékonyabbak..és azzal licitálnak egymásra a szurkolótáborok, hogy ki ártott többet, miközben az összes árt, de azt egyik sem akarja észrevenni..
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
mikung
aktív tag
válasz fordfairlane #41 üzenetére
Olvasd el újra. Felőlem építhetik a ruszkik is, csak normális minőségben. Paks2 -vel sem az a gond hogy fffúúúúú atomerűmű, ffffúúúúú órószóóóók, hanem hogy fúúúúúú de qva nagyot fog pukkanni ha kipolják az anyagot.
-
mikung
aktív tag
válasz fordfairlane #34 üzenetére
Nem az "orosz" szó, hanem a körülmények.
-
Tikakukac
titán
válasz fordfairlane #37 üzenetére
Most egy darabka homlokzat, mert potyog a drága, de 115 éves a ház, belefér.
Egyébként a példája annak, hogy hogyan lehet irgalmatlan mennyiségű pénzt ellopni, majd maradékból valamit összekendácsolni és hagyni lepusztulni pár év alatt. Ne csodálkozzon senki, aki erre a 3 szóra ugrik, nem nagyon van jó kapcsolata ezeknek a dolgoknak itthon.
pszichiáter: Ki akartunk menni kocsikával a bandával, de sajnos az már nem annyira egyszerű. Ukrán határon láttam már dolgokat pici koromban is, de elmondások alapján bentebb sokkal durvábbak a dolgok, így a vadkeletet nem hódítjuk meg lábon
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
törölt tag
válasz fordfairlane #37 üzenetére
Látja a Kremlt!
-
Tikakukac
titán
válasz fordfairlane #34 üzenetére
Az orosz dolgok-metró-bármilyen IT téma triója elég sok embert triggerel, főleg ha egyben van. Okokért nekem pölö elég kinéznem az ablakon
szalontai: Nem csak közben szokás. Őrbácsi mondta egyszer épp utolsó metróra vártam, hogy 1 hete kapott el egy leánykát, mert nyomta a telefont és úgy esett volna befele a sínekre, mint az atom. Nincs nekem bajom semmivel, de a Rákón ha sokat jövök haza és megyek akkor a körúton rendszeresen vannak gondok abból, hogy épp vili-kocsi-bicikli-motor lesz-e aki a vakon sétálókat telibevágja.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
fordfairlane
veterán
válasz Feketelaszlo #33 üzenetére
Ezért is érthetetlen, hogy tudott átmenni politikába a topik.
Az orosz szó egyszerűen triggereli az ún. "demokratákat". Mint amikor páran meglátják, hogy "Apple", akkor biztos, hogy pár percen belül ott terem pár ellenfan, meg pár Apple őrült, és késhegyre menő vitát kezdenek el lefolytatni az "innovációról". Vagy Intel kontra AMD, például. A legapróbb semmin is szoktak szenvedélyesen vitázni.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz Medocsabi #29 üzenetére
A Maxima Telecom sajnos nem érdekelt kórházakban, pedig valóban jó ötlet lenne javasolni nekik ilyesmit. Viszont a saját pénzükkel azt kezdenek amit akarnak - ha a metróba akarnak ingyen wi-fi-t telepíteni, akkor az engedélyeztetés után azt. Merthogy ugye nem állami-jóléti projektről van szó, hanem teljes egészében piaci-üzletiről. Ezért is érthetetlen, hogy tudott átmenni politikába a topik.
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz #02683648 #28 üzenetére
Itt nem az a kérdés, hogy ki csinálja még, hanem hogy te és a hozzád hasonlók 1989 után alig 30 évvel szeretnétek a társadalom torkán újra lenyomni az egyoldalú orosz orientációt.
Ne hazudozz, éppen a te fajtád akarja letolni mások torkán az oroszellenességet. Ahol megjelenik az orosz szó, egyből jöttök, és rázzátok, mint majom a ketrecet. Töröld is a loginodat minél előbb. Ezek vagytok ti, észlények. Evéssel a rasszizmus ellen.
x gon' give it to ya
-
nubreed
veterán
Ez globális jelenség a nyugati világban. Ugye pont a tömegközlekedési csomópontokon már több országban pont a mobiljából soha fel nem néző sok hülyegyerek miatt jelzőfényeket telepítenek a padlóra.
Majd itt is ez lesz előbb utóbb.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Medocsabi
addikt
Ezek a fontos dolgok. Hogy fészbukozni lehessen a metrón. De az hogy a kórházakban kézfertőtlenítő helyett Tescós szappant használnak,azt minek fejleszteni,javítani
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz fordfairlane #26 üzenetére
A nyugati országok opportunista mivoltát az orosz bizniszek ügyében senkinek se kell bemutatni.
Itt nem az a kérdés, hogy ki csinálja még, hanem hogy te és a hozzád hasonlók 1989 után alig 30 évvel szeretnétek a társadalom torkán újra lenyomni az egyoldalú orosz orientációt.
Így is úgy is meg tudjátok magatoknak ideologizálni, egyik esetben hogy szemét nyugat úgyis utáltuk, a másik esetben pedig hogy jaj de jó, külkapcsolatok terén végre visszaáll a régi jó, 89 előtti "rend" (mint ahogy a legtöbb ún. "jobboldali" vezetőtök és értelmiségi megmondóemberetek hogy-hogynem 89 előtt....)Ez a kérdés, meg az hogy te, és a pár kremlbarát troll haverod folyamatosan kelti itt a propagandát.
Ja és kímélj meg az ilyen olyan "---ista" cimkézéstől, mert:
- ad 1 nem érdekel
- ad 2 ez az utolsó hsz-em ezen a fórumon, amikor megnyomtam az ok gombot, már kattintok is a törlésre
- ad 3 én mindig következetes voltam ezt a "kiváló" pravoszláv bagázst illetően, akkor is amikor az általatok nem szeretett politikai oldal a legnagyobb barátjuk volt (ti meg a legnagyobb ellenségük - ja hogy akkor nem volt jó biznisz oroszbarátnak lenni?)Nem éri meg a fáradtságot bannolni engem, mivel mint mondtam most fogom törölni a loginomat
U.i. Ne felejtsétek el a sót meg a kenyeret majd amikor hős felszabadítóinkat fogjátok fogadni!
-
bambano
titán
egyedül vagyok azzal a véleményemmel, hogy egy alapvetően veszélyes közlekedési eszközt mi a fenének még veszélyesebbé tenni wifivel? már most is túl sokan bámulják a telefont közlekedés helyett, mennek előre, mint vakló az erdőben...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
fordfairlane
veterán
válasz AxBattler #25 üzenetére
Jah, nyilván, mikor az északi áramlatot építették anno, az pont így volt. Ahogy azt a magasan képzett demokrata képzeli.
Egyébként jellemző, hogy miután Ukrajnában a ruszki vezérbábukat az Usa lecserélte a sajátjaira, azóta az EU-ban nem rohan senki annyira, hogy az ukránokat is felvegyék EU-ba vagy NATO-ba. Pedig ennyi elvhű, erkölcsös embert én még életemben nem láttam, mint amennyi a nyugati országok politikusai közt van.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
félisten
válasz fordfairlane #24 üzenetére
Csak ott az orosz partner mellett van többek között rendes pályáztatás/verseny, meg hatástanulmány, meg megtérülési terv, meg átláthatóság, tuggya.
Nem az, hogy "hátaaa nekünk asztat' mondták ebéd után, hogy ez egy jó üzlet lesz ez a Paks2, oszt' a délutáni ülésen megszavaztuk, Isten kegyelmével".
(#26) fordfairlane
Jogos, vannak ilyenek is.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic TFX+Flex, Raijintek Ophion 7L, Streacom F7C, Silverstone GD05 + GD06, Xbox One S 1T + Kinect
-
oriic
HÁZIGAZDA
Egyedül vagyok azzal, hogy örülök annak, hogy lesz Wifi végre metróban?
Live-Die-Respawn
-
törölt tag
Egy megjegyzés ehhez!
Ebben az esetben legalább tudja a népség, hogy "ki" van a háttérben. Más esetekben titkosítva vannak dolgok!
Az orosz kapcsolatnak az ország múltja miatt van most ismét jelene. Nyilván nem változott semmi az alapokon. Egyedül a pofa és a cégtábla lett lecserélve! -
Stifler93
tag
Nem értem minek ehhez orosz segítséget kérni, amikor van nekünk is egy víz-gáz szerelésben profi derék magyar honfitársunk, akinek biztos van olyan cége is ami ezt a projektet is meg tudná valósítani
iPhone 15 Pro 512GB; iPad Pro 11” 256GB; Retina MacBook Pro 13", Apple Watch
-
sagem
addikt
válasz #09819904 #15 üzenetére
Ja, csak az embereknek nem tetszik (ill sokaknak), hogy -egyelőre- EU-s/NATO országként + az oroszokkal való "szép" közös múltunk után a mi adatainkat/stratégiai erőforrásainkat (Paks, gáz, informatika stb.) önként és dalolva szolgáltatjuk ki az Oroszoknak. Szóval itt nem arról van szó, hogy Te, mint magán ember attól félsz, hogy monitorozzák az adataidat, mert az valóban így van, akkor is ha fejre állsz. Nem jó, de mit tudsz ellene tenni..csak nem biztos, hogy ez az Orosz arcvonal egészséges, pláne ilyen mértékben és nyilvánvalóan, úgy, hogy közben meg azért az megy, hogy fúj-fúj Oroszok Lengyelország ugye nagy barátunk, mármint politikai téren is, eszükbe sem jut bármiféle módon közeledni az oroszokhoz, sőt, épp ellenkezőleg. De ez már politika és off itt..
[ Szerkesztve ]
„Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani.”
-
törölt tag
A kiépítés még önmagában baromira mindegy, hogy német, angol, francia vagy orosz által van megcsinálva! Ez csupán egy szolgáltatás, ami nyilván pályázatra (nem) került és azok nyertek akik...
A kormány valószínűleg mindegyik szolgáltatót kúrog... khm... kéri szépen, hogy a "statisztikai adatokat" legyenek kedvesek odaadni. Úgyhogy édes mindegy, hogy a táblán mi van, ha a háttérdolgokat nem lehet látni, mert semmi köze a parasztnak... khm... technikai okok, üzleti titok... -
Tigerclaw
nagyúr
Inkább csinálná valamelyik a 3 mobilszolgáltatóból. Egyben 4G és wifi megtervezve, hogy ne egymásra mutogasson több cég ha valami interferencia lép fel.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
sagem
addikt
Kb. ebből már "csak" az adatbiztonság is őrületesen aggályos, amikor hazai pártokról derül ki -konkrétumokkal támogatva- hogy erős orosz..hát hm..kapcsolataik vannak..akkor, ne csodálkozzunk, ha az emberek nem lelkendeznek egy újabb adag szembehazudás láttán. Ha valaki csak minimálisan követi a médiát ezeket tudja..bár kérdés, hogy ki milyen médiát követ ugye
És ez "csak" az adatbiztonság és politikai része a dolognak, a másik az, hogy a metróhoz hasonlóan túlárazott és pocsék minőséget produkálnak..bár ez az összes többi "közbeszerzésen nyert" cégre elmondható sajnos..
[ Szerkesztve ]
-
L3zl13
nagyúr
Nem örülök neki.
Túl nagy lesz a ping a Moszkván keresztüli routing miatt.Aki hülye, haljon meg!
-
kkf
aktív tag
az oroszoknak már úgyis megvan valamennyiünk adata, már nem kell semmit ellopniuk, úh. akár ők is kiépíthetik,
"Vigyázzá, mer Vindózt rakok fel rád, aszt összeomlasz!"
-
vhw
addikt
Csak kíváncsiságból, miért ez az ellenséges hangulat?
"Mi' csinálsz apa? Kapcsold ki a gépet!"
-
"A Moszkvában és Szentpéterváron, valamint tíz oroszországi reptéren is hasonló hálózatot üzemeltető cég..." - Ha olyan minőségben építenék ki, mint pl. a Sheremetyevo reptéren, akkor lehet, hogy jobban járunk, ha inkább nem csinálnak semmit.
Külföldön, turistaként mondjuk én szoktam örülni, ha van értelmes WiFi a metrón, csak ott mondjuk nem 10-20 perc a legtöbb, amit érdemi utazással tölt az ember.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
gyuszaa
őstag
Itthon nincsen megfelelő szakember erre a projektre.
-
Apollyon
Korrektor
Tudok egy nagyon jó tippet, hova helyezzék fel a wifijüket az oroszok Bízom benne, hogy ez csak egy rossz vicc, és/vagy nem fog összejönni.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
félisten
A biztonságos hozzáférést az orosz partner garantálja.
Ez csak természetes.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." ELADÓ CUCCOK: Galaxy A40, Kolink KL-SFX-350, Seasonic TFX+Flex, Raijintek Ophion 7L, Streacom F7C, Silverstone GD05 + GD06, Xbox One S 1T + Kinect
-
nubreed
veterán
Minek wifi, ha már hosszú évek óta a vonalok teljes hosszúságán működik a mobilhálózat?
A többit nem írom le, ami a hír mögöt rejlő politikai tartalmat jelenti, mert erre az életemre és a következő tízre még ki lennék tiltva a PH! -ról.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nintendo Switch
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- Ukrajnai háború
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Új tízezres, 33 wattos powerbank jött a Xiaomitól
- Ellenőrizhető a tápkonnektor bekötése az egyes GeForce RTX 50-es VGA-kon
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Intel i5-12500t 6c/12t - 2.0 Ghz / MaxBoost: 4.4 Ghz
- UFF! HP EliteBook 850 G8 Fémházas "Kis Gamer" Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/1TB Iris Xe FHD HUN
- Szépséges! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 32/1TB FHD HUN
- I7-4770K processzor 4mag 8 szál 3,5 ghz
- Gigabyte GA-Z87X-D3H 1150 es alaplap