Új hozzászólás Aktív témák
-
De a PDF vírusos lehet, s csak Adobe Readerem van...
Akkor itt meg maradhat az Avira.
Szvsz inkább találjon többet, mint kevesebbet, bár azért azok lehetőleg ne rendszerfájlok legyenek...
-
Nem akarom védeni mert vannak ESET-éknek hibái, rendszeresen olvasom a hivatalos fórumjukat, de a többi se tökéletes. Használtam már sok víruskergetőt, mindegyiknél becsúszhatott volna valami ha nem figyelek, mert egyik se detektál minden kártevőt. Ráadásul rendszeresen töltök fel gyanús fájlokat virustotal-ra(talán ez is az oka, hogy már hosszú évek óta nem kaptam semmilyen kártevőt) és ott látom, hogy bizony a nagyok között is van olyan amelyik épp gyengélkedik.
Az általam legjobbaknak vélt programokat soroltam fel az első hozzászólásban.
Az meg, hogy vannak vérpisták, nem a program hibája, sajnos ez van, manapság mindenkinek van internet bekötve.
Ha már linkelted a tavalyi virusbulletin tesztet akkor én linkelem a 2009-es februári av-comparatives tesztet: Link
Érdemes megnézni, mert van benne pár meglepő eredmény is.
-
Najó, de minek verébre ágyúgolyóval lőni? Ha a többibe sikerült megcsinálni, akkor ebbe se ártana. Bár szerintem már ez azóta ki lett javítva.
A mostaniról nem tudok véleményt mondani, de a korábbi tapasztalataim elég siralmasak vele.
Sok mindent észre se vett, nem tudott kiírtani (kiírta, hogy írtva, gyakorlatilag 5mp múlva újra riasztott). De mindegy, biztos jó, ha sokan meg vannak vele elégedve. A bajom tulajdonképpen csak az, hogy sok vérpistike hiperkockafan agyonhájpolja (gamest*r
), pedig gyakorlatilag messze nem nyújt többet a többihez képest.
-
válasz
VaniliásRönk #11 üzenetére
Fog az, csak néha elfelejti kiírtani, mert anyuci (windóz) rászól, hogy nem szabad (hozzáférés megtagadva)...
Legalábbis nekem legutóbb ez volt vele, úgyhogy nálam mint víruskereső tökéletesen bevált, de mint vírusírtó már nem... -
Batman
őstag
Egy érdekes cikk erről ajánlom figyelmetekbe:
[link]"We researched the Trojan's communications back to the home server — the IP address resolved in the Ukraine," said Ben-Itzhak. "We started to research the server and found unprotected folders, which allowed us to access files on the server."
-
moonman
titán
"a zombik 80 százalékán Internet Explorer fut, míg 15 százalékuk Firefoxot használ."
ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez. (amerikában ugyanis kb. ez a két böngésző átlagos elterjedtségi aránya.) vagy ha annyira überkirály a bugróka, akkor hogy is sikerült bezombulniuk?
-
Batman
őstag
válasz
TheDragon007 #14 üzenetére
Azért ilyen feltételezésekbe nem bocsátkoznék, pusztán eléggé érdekel a biztonságtechnika és a hozzá kapcsolódó dolgok és mostanába egyre inkább bele mélyedek ebbe a területbe, ezért is foglalkoztat a háttér ami mögötte van, vagyis a hogyanok.
-
TheDragon007
senior tag
Ők lehet hogy feltelepítettek egy ártalmatlan programocskát, amit természetesen csak és kizárólag számítógép számolásra meg az említett statisztikák kidolgozására használtak és azonnal letörölték a számítógépekről a munka végeztével
Ha viszont kicsit üldözési mániásan nézzük a dolgot (vagy inkább reálisan?
) akkor nem lehet hogy teljesen véletlenül övék a botnet és így reklámozzák az antivírusokat?
mod: "Vírusmarketing" -
Batman
őstag
Engem inkább jobban foglakoztat az, hogy honnét szerezték ezeket az információkat, hogyan tudták így feltérképezni a hálózatot, hány gépből áll, melyik országban milyen oprendszerrel stb...
-
tacsk0
aktív tag
Hello
Nem csak a penz miatt, hanem mert ukrajnaban tevekenykedik a 6 jomadar, es nem egy gazdag es technikailag fejlett orszag.Ami meg neheziti a helyzetet ,hogy az ukranoknak kell megoldani, mivel nem unio tagok. Nemreg volt szo itt ph-n a 32 magyar szerver lefoglalasarol, 1 ev alatt tudtak beazonositani a gepek fizikai helyet! Ezt nyilatkozta a rendorszovivo! Na most mire az ukranok alkontnak valamit addigra mar botnet v3 lesz...
Udv tacsek
-
MiZY
tag
Imadom az ilyen hireket! Ilyet naponta 100at kitalalok!
Amugy 190.000 USD az tobb mint 4,5 millio HUF, legalabbis a multkor meg tobb volt! Ennyire azert nem erosodhetett a magyar gazdasag! x)
-
hemaka
nagyúr
válasz
TheDragon007 #4 üzenetére
Gondolom megpróblják elkapni őket, bár nem lesz egyszerű, ha ennyi pénzük van már...
-
TheDragon007
senior tag
Ilyenkor amúgy mit csinál a rendőrség? Felkutatják azon hat személyt? Vagy csak ide kerül a hír és csókolom, el is van rendezve az ügy
-
hemaka
nagyúr
Az egész szép botnet... jó kis summát hozhatott eddig a kajmán szigeteki bankszámlákra.
-
Konflikt
addikt
a zombik 80 százalékán Internet Explorer fut, míg 15 százalékuk Firefoxot használ.
na igen. : D
mod: @Narxis: sztem AVG is eselyes.
-
Nem semmi.
Szerintem ESET, Avira, Kaspersky és Symantec vagy McAfee detektálja. szvsz
Új hozzászólás Aktív témák
it 1 millió 900 ezer élőhalott számítógépet számlál a frissen felfedezett botnet, az egész zombihálózat egyetlen bűnbanda markában összpontosul.
- Kedvező ár! Dell E5530 laptop (15,6/i5-G3/8GB/256SSD)
- HP EliteBook 745 G6 Ryzen 5 Pro 3500u / FHD IPS / 8Gb DDR4 /256 SSD / Win11 /
- ÚJ MSI Core I5 13400 Gamer MAX PC 10X4.0GHz 32Gb DDR4 512GB NVME SSD GTX 1660 SUPER 6GB DDR6 2ÉV GAR
- HP Z440 Workstation Munka+játék PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB SSD QUADRO M2000 4GB DDR5 WIN11 1ÉV GAR!
- GIGABYTE GeForce 3080 VISION OC 10G
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- utolsó darab ... Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős
- Samsung Galaxy A16 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest