Hozzászólok Aktív témák

 • micafighter

  veterán

  Kedves fórumtársak, elkészült az összefoglaló BÉTA verziója ! Szivesen várom a "feedback"-et és a "bugreportokat" :DDD Elég hosszú lett a szöveg, ezért előre elnézést kérek, ha valahol rossz lett a link, vagy egyéb szerkesztési hibát vétettem :B A visszajelzésetek alapján finomítok rajta, aztán felkeresek egy moderátort a végleges verzióval! :)

  És íme..

  Kedves fórumtársak! In medias res...

  Aki meghívót szeretne kapni vagy adni, az kérem olvasson kicsit tovább.

  Nagyon kérek mindenkit, hogy a telefonhoz kapható kiegészítőkről ITT beszéljünk (link a kiegészítős logout cikk hozzászólásaihoz)

  A bootloader feloldásáról, rootolásról, custom romokról és kernelekről pedig kérem ITT beszéljünk (link a rootolós logout cikk hozzászólásaihoz)

  Minden más témának a telefonnal kapcsolatban ebben a topicban a helye!

  Akinek sárga kijelzővel kapcsolatban van kérdése, az kérem előbb olvassa el ezt a hozzászólást!

  A telefon szétszerelése ifixit módra: [link]

  Aki meghívót szeretne, az kérem NE itt a témában jelezze igényét, illetve NE próbáljon privát üzenetben kérni meghívót más fórumtársaktól!

  Aki itt kér meghívót, annak az igénye sajnos el fog veszni a hozzászólások között, és ha rendszeresen ilyen hozzászólásokkal bombázzák ezt a témát, az pedig elcsúfítaná a topicot.

  A leghatékonyabb megoldásnak egy lista vezetését találtam: ,,Meghívót szeretnék" lista. Aki meghívót szeretne kapni, az egyszerűen jelezze igényét micafighter fórumtársnak PRIVÁT ÜZENETBEN, ez után pedig micafighter fórumtárs felteszi őt a listára. A listán igényük jelzésének időrendi sorrendjében lesznek a fórumtársak. Aki szeretné, az megadhat alternatív elérhetőséget is, pl emailcím, telefonszám, stb., ami a listán a neve mellé kerül, így könnyebben fel tudják venni vele a kapcsolatot azok, akik meghívót szeretnének adni. Azért érdemes ilyet megadni, mert a meghívók felhasználása jelenleg időhöz kötött, ha lejár az idő, elvész a meghívó, így fontos a gyorsaság. Ugyanezen okból kifolyólag tanácsolom azt is, hogy aki meghívóra vár, az készítse a pénzt elő hogy kéznél legyen ha meghívót kapna, hogy ez miatt ki ne csússzon a határidőből valaki. Az én javaslatom: kell egy bankszámla, legyen a bankszámlához csatolva egy paypal, és legyen a bankszámlán elegendő pénz.

  Aki meghívót szeretne adni, annak pedig annyi a dolga, hogy rápillant a fentebbi listára, és a legfelső 2-3 fórumtársat felkeresi privát üzenetben (azért érdemes több fórumtársat is felkeresni, mert a meghívók korlátozott ideig használhatóak fel). Aki sikeresen megosztott egy meghívót egy fórumtársunkkal, az kérem jelezze micafighter fórumtársnak, hogy aki megkapta meghívóját azt levehesse a listáról.

  Telefon beszerzése:

  ,, A Oneplus One (más néven 1+1) telefon hivatalos forgalmazója a Oneplus (más néven 1+) cég

  A telefon beszerzésére rengeteg lehetőség van, a legfontosabb információkat és a legáltalánosabb beszerzési lehetőségeket összeszedtem. Először is tisztázni szeretném:

  1) Mi is az a meghívós rendszer?
  2) Globális verzió vs kínai verzió -> Mi a különbség?
  3) Garancia a telefonra -> Hol és hogyan?
  4) Alapvető vámszabályok -> Kell fizetni vámot a telefonra?
  5) Beszerzési lehetőségek -> Honnan, mennyiért? (rendelés a Oneplustól, és egyéb beszerzési lehetőségek)

  1) Mi is az a meghívós rendszer?

  A Oneplus One készülék Kínában szabadon rendelhető a Oneplus-tól, meghívó nem szükséges. Azonban az összes többi régióban a telefont csupán meghívóval lehet megrendelni a Oneplus-tól.

  A meghívó általában egy email formájában érkezik az 1+ felhasználói fiókunkhoz megadott emailre. Az email angol nyelvü és általában így szól: ,,hé kaptál egy meghívót, gratulálunk, kattints erre a linkre (link) hogy megigényeld a meghívódat!". Ezt a linket megoszthatjuk mással, tehát az a tapasztalat, hogy ha valaki kap egy ilyen emailt, akkor a meghívó linkjét megoszthatja mással, amíg nem kattint a linkre a meghívó igényléséhez. Így lehet “átruházni” a meghívót.

  Ha a linkre kattintva megigényeltük a meghívót, akkor megvásárolhatjuk a készüléket az 1+ oldalán.

  Tehát röviden összefoglalva a meghívó arra való, hogy Kínán kívül a Oneplus-tól rendeljünk telefont.

  2) Globális verzió vs kínai verzió -> Mi a különbség?

  A Oneplus One készüléknek kettő verziója kapható: a globális, és a kínai verzió. A Oneplus Kínában a kínai verziót forgalmazza, Kínán kívül pedig a globális verziót. Mivel a globális verzió meghívóhoz kötött, így ehhez csak úgy juthatunk hozzá, ha szerünk meghívót és a Oneplustól rendelünk, vagy pedig találunk egy olyan személyt, aki meghívóval rendelt a Oneplustól, és hajlandó eladni a készülékét. Tehát nagyon fontos tisztában lennünk a különbségekkel, ugyanis a különböző webshopokban árult telefonok szinte biztos, hogy kínai verziók.

  Három különbség van a global és a kínai verzió között:

  A) gyári ROM: mind a kettő készüléket Android operációs rendszer müködteti, azonban a kínai verzió gyárilag ColorOS-el jön, míg a global verzió gyárilag CM11S, a CyanogenMod 11 Speciális verziójával jön. A két OS közötti különbségről részletesen ITT lehet olvasni. (link a root/rom-os logout cikkhez)

  B) minimális esztétikai különbség: a kínai verzió hátlapján nem látható a CyanogenMod felirat és logó. (itt ne tévesszen meg senkit a webshopokban látott CyanogenMod feliratos Oneplus One képek sugallata, ugyanis több, mint valószínű, hogy kínai verziót árul az a webshop is)

  C) frekvenciatámogatás:

  Globális verzió:
  GSM: 850, 900, 1800, 1900MHz
  WCDMA: Bands: 1/2/4/5/8
  LTE: Bands: 1/3/4/7/17/38/40

  Kínai verzió: (kép a dobozról)
  GSM: 850, 900, 1800, 1900MHz
  WCDMA: Bands: 1/2/5/8
  LTE: Bands: 1/3/7

  ezeken felül a kínai verzióban vannak még a kínában használatos TD-SCDMA és TD-LTE frekvenciák.

  WCDMA Bands (sávok) és frekvenciák:
  1 = 2100MHz
  2= 1900MHz
  4 = 1700MHz
  5 = 850MHz
  8 = 900MHz

  Legelterjedtebb LTE frekvenciák régiónként:

  EU: 3/7
  USA: 2/4/17
  Kanada: 4/7

  Számunkra a legérdekesebb rész a WCDMA amiből a kínai verzióban a 4-es (1700 MHz) hiányzik, viszont ez a frekvencia Észak-Amerikában használatos főleg, tehát EU-ban a kínai OPO is gond nélkül müködne.

  Sajnos azt biztosan nem tudom megmondani, hogy a hiányzó frekvenciák feloldhatóak-e a kínai verzióban. Ez attól függ, hogy a frekvenciák szoftveres különbségből adódnak, vagy pedig az antenna különbözik a kettő telefonban, tehát hardveres a különbség. Viszont akármelyik is legyen, Magyarországon (és EUban) müködni fog gond nélkül a kínai és a global verzió is, ugyanis:

  Magyarországon használt frekvenciák:

  2G :GSM 900, GSM 1800
  3G :UMTS 2100 (Band 1)
  4G :LTE 1800 (Band 3)

  Szolgáltatónként minimális az eltérés:
  T-Mobile: 2G 900/1800MHz - 3G 2100MHz - 4G 1800 MHz
  Telenor: 2G 900/1800MHz - 3G 2100MHz - 4G 1800 MHz
  Vodafone: 2G 900/1800MHz - 3G 900/2100MHz

  Forrás: link / link / link / link

  Mindezt összefoglalva: a fentebbi adatok és a tapasztalatok is azt mutatják, hogy Magyarországon a kínai és a global verzió is müködik hibátlanul az összes hazai frekvencián, és müködik a 2G/3G/4G mobilnet is.

  A fentebbi frekvenciákat végignézve, a kínai verzió főleg USA-ban jelenthet hátrányt, mivel az USA-ban használatos 4-es WCDMA és a 4 & 17-es LTE sávok hiányoznak a kínai verzióból. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ahol pl csak 17-es LTE van, ott a kínai verizó nem fog tudni LTE-re csatlakozni.

  Megjegyzés: ez a magyarokat nem érinti, de azért gondoltam leírom ezt is: a kínai verzióban Kínában le van tiltva szoftveresen a WCDMA, vagyis 3G-re nem tud csatlakozni a készülék. Mivel szoftveresen van letiltva, ezért ez orvosolható. Mivel Kínán kívül az a tapasztalat hogy a WCDMA müködik rendesen, ezért arra az a gyanúm, hogy a kínai verzió kínai szolgáltató SIMkártyájának érzékelésekor, vagy kínai hálózatra lépéskor letiltja a 3G-t. Mégegyszer megjegyzem, ez Kínán kívül (I)senkit (/I)nem érint.

  A kínai és a global verzió között más különbség nincs!

  3) Garancia a telefonra -> Hol és hogyan?

  A Oneplus a készülékre regionális garanciát vállal, ez azt jelenti, hogy a Oneplustól Kínában vásárolt készülékre Kínai garancia van, a Oneplustól USA-ban vásárolt készülékre USA garancia van, a Oneplustól EU-ban vásárolt készülékre EU garancia van, ami egyébként az EU jogszabályoknak köszönhetően 2 év. Azt már említettem, hogy a különböző webshopokban szinte biztos, hogy a kínai verzióval találkozunk, a kínai verzióra pedig kínai garancia vonatkozik, vagyis ha garanciális ügyintézést szeretnénk, akkor Kínába kell postázni a telefont. Ezt általában az eladóval kell megbeszélni, és hozzá kell eljuttatni a telefont, az eladó pedig eljuttatja Kínában a Oneplus-hoz garanciális szervízre. Ha kész a telefon akkor pedig ugyanezen a csatornán jut vissza hozzánk. Azonban ha közvetlenül a Oneplus-tól vásároltuk a készüléket, akkor a garanciális ügyintézéshez is a Oneplus-al kell felvenni a kapcsolatot.

  4) Alapvető vámszabályok

  Milyen összegig vámmentes egy küldemény?.

  Ha internetről rendelünk valamit, 4 dologtól függ, hogy kell-e vámot fizetnünk:
  1) honnan szállítják a küldeményt
  2) mit rendelünk
  3) mekkora az értéke
  4) az eladó vállalja-e a vámterheket?

  Oneplus One készülék rendelésekor a mit rendelünk és a mekkora az értéke nagyságrendileg, az adott. A legfőbb kérdések: Honnan szállítják a küldeményt? Az eladó vállalja-e a vámterheket? Ha EU-n belülről, akkor nem kell vámot fizetnünk, ha EU-n kívülről szállítanak, akkor bizony vámterhes lesz. Nagyon fontos megtudni, honnan szállítanak, ugyanis német, spanyol, olasz és egyéb webáruházak is árulják a Oneplus One készüléket, azonban több olyannal is találkoztam, amely Hong Kong-ból szállít, tehát ilyen szempontból irreleváns, hogy egyébként a webáruház spanyol, ha a küldemény EU-n kívülről jön, akkor bizony vámköteles lesz.

  Tehát röviden: Ha EU-n kívülről küldik nekünk a Oneplus One telefont, az vámterhes lesz, egészen pontosan a telefon teljes számla szerinti értékének 27%-a általános forgalmi adó formájában.

  Négy megjegyzés: nem véletlen írtam azt, hogy küldik. Ha mondjuk az amerikai nagybácsink megvette a telefont USA-ban, és ajándék ként küldi nekünk EU-ba, az a telefon értéke miatt ugyanúgy vámterhes lesz: [link].

  Második megjegyzés: a vámot elkerülni/megkerülni ma már nem nagyon lehetséges, bár egyesek azt állítják, hogy lehetséges. Én mindenesetre azt tanácsolom, hogy ha EU-n kívülről küldik nekünk a telefont Magyarországra, akkor számoljunk 27% áfával.

  Harmadik megjegyzés: a fentebbi linkben vám és áfamentességi értékhatárokat láthatunk. Az értékhatár azt jelenti, hogy az alatti értékű küldemény egésze vám és áfamentes, az értékhatár feletti küldemény esetében pedig az egésze vám és áfaköteles.

  Magyarul ha az amerikai nagybácsi küld nekünk USA-ból bigyulát ajándékba 43 € értékben, az áfa és vámmentes, hisz a 45 €-ós értékhatár alatt van. Azonban ha 47 € értékben küld bigyulát egy küldeményben, akkor az egész 47 € értéket 27 % áfa terheli, vagyis: áfateher = 47 € * 0,27 = 12,69 €. Magyarul nem csak az értékhatár feletti részt kell figyelembe venni, hanem a küldemény egész értékét.

  Negyedik megjegyzés: Ha a Oneplus-tól rendelünk telefont EU-ba, akkor az összes EU-s ár tartalmazza az áfát és a 2év EU garanciát is. Ez akkor lehet érdekes, ha azon gondolkozunk, hogy a Oneplustól a 64GB-os verziót az amerikai nagybácsihoz rendeljük USA-ba 349 $-ért, vagy EU-ba rendeljük 299 €-ért. Ha a nagybácsi elküldi nekünk, akkor 349 $ *0,27 = 94,23 $ áfa fogja terhelni, és azt se feledjük, hogy a garancia regionális, tehát a Oneplus-tól USA-ban vásárolt készülékre USA garancia van.

  5) Beszerzési lehetőségek -> Honnan, mennyiért?

  A Oneplus One (más néven 1+1) telefon hivatalos forgalmazója maga a Oneplus (más néven 1+) cég, aki egyben a telefon gyártója is, ugyanakkor rengeteg viszonteladónál találkozhatunk a készülékkel, akik a Oneplus-tól megvásárolták a készüléket, és tovább értékesítik, felárral természetesen. A Oneplus One Kínában egyébként 320/370 $ 16/64 GB -be kerül, tehát ennél olcsóbban eredeti, új 1+1 kínai telefont biztos, hogy nem fogunk találni. Legjobb esetben is minimum kb 20 $-nyi felárral kell számolnunk. Miért fontos ez? Ha 360 $-ért találunk az interneten 64 GB verziót, az szinte biztos, hogy átverés lesz, kivéve persze a Oneplus hivatalos weboldalát. A viszonteladóknál a 64 GB-os verzió reális ára minimum 390 $ körül lehet.

  Visszatérve a Oneplusra: Az 1+ cég több kontinensen is forgalmazza a telefonját, jelenleg ezekben az országokban: [link]. Egyenlőre jelenleg (2014.07.27.) hazánk még nincs rajta a listán. Ez nem azt jelenti, hogy nem vehetünk telefont, ezt a listát úgy kell értelmezni, hogy hozzánk (és a többi országra ami nincs rajta a listán) közvetlenül nem szállít az 1+ cég. Tapasztalat szerint magyar paypallal nyugodtan rendelhetünk telefont egy, a fentebb linkelt listán szereplő ország béli szállítási címre.

  Mint említettem: A Oneplus One készülék Kínában szabadon rendelhető a Oneplus-tól, meghívó nem szükséges. Azonban az összes többi régióban a telefont csupán meghívóval lehet megrendelni a Oneplus-tól.

  Mivel a meghívós rendszer miatt Kínában sokkal egyszerübb hozzájutni a készülékhez, az esetek túlnyomó többségében a különböző webshopokban árult 1+1 készülékek Kínában vásárolt készülékek, még akkor is, ha "CM version" ként hírdetik őket.

  Tehát megrendelhetjük a telefont közvetlenül a Oneplus-tól, vagy egy viszonteladótól.

  A Oneplustól való rendeléshez egy támogatott ország béli szállítási cím kell. Ha ez nem Kínában van, akkor szükség van meghívóra is, illetve paypalra a fizetéshez.

  Mivel Magyarországra közvetlenül nem lehet rendelni meghívóval sem, ezért a következő lehetőségeink vannak:

  1) ismerős külföldön, aki egy támogatott országban lakik
  2) csomagtovábbító szolgáltatás
  3) postán maradó küldemény

  1) ismerős: itt arról van szó, hogy a támogatott országban lakó ismerősünk címére megrendeljük a telefont , és ő továbbküldi nekünk. Ne feledjük, hogy -mint ezt már fentebb leírtam- ha EU-n kívülről küldi az ismerősünk és mi EU-ban lakunk, akkor erre vámterhek lesznek, Magyarországra küldés esetén 27% általános forgalmi adó. Ezért ha Magyarországra szeretnénk eljuttatni a telefont, akkor a legjobb egy európai támogatott ország béli ismerőst keresni. Ha ilyen ismerősünk nincs, akkor segíthet egy csomagtovábbító szolgáltatás.

  2) csomagtovábbító szolgáltatás: vannak olyan vállalkozások, amelyek csomagtovábbítással foglalkoznak. Itt a topicban többen is használtuk már egy ilyen cég, a mailboxde szolgáltatását. Itt röviden arról van szó, hogy a mailboxde oldalán beregisztrálva ingyenesen kapunk egy német címet a mailboxde-nél. Ha igénybe szeretnénk venni a szolgáltatásukat, akkor arra a címre kell rendelnünk a telefont. Részletes leírás a mailboxde-ről: [link] by axlfsi, akinek ez úton is köszönjük a leírását :)

  Szeretném ez úton is megköszönni Zoli_007 fórumtársunknak a segítséget, ugyanis először ő vetette fel a mailboxde csomagtovábbító szolgáltatást mint lehetőséget, hogy a telefont meg tudjuk rendelni meghívóval, és azt eljuttatni Magyarországra.

  Szeretném még megköszönni axlfsi fórumtársunknak a leírás mellett azt is, hogy be merte vállalni a mailboxde szolgáltatás igénybevételét a privát üzenetekben való mérlegelésünk után, ugyanis eddig nem sok tapasztalat volt mailboxde-vel itt a fórumon, illetve interneten is kevés információt találni, bár az a kevés az pozitív volt.

  Azóta már többen is igénybevettük a szolgáltatásukat, és több pozitív visszajelzést is találtunk róluk azóta, így nyugodt szívvel mondhatom, hogy megbízható cég a mailboxde.

  3) támogatott ország határához közel lakóknál szóba jöhet, hogy egy támogatott ország béli postához rendelik a küldeményt postán maradó-ként, és értemennek.

  Viszonteladótól való rendelés esetén: ha nem szeretnénk várni a meghívóra, akkor megvehetjük a telefont különböző viszonteladóktól, például webáruházakból. Mint említettem, viszonteladóknál szinte biztos, hogy a kínai Oneplus One-al fogunk találkozni, még akkor is, ha "CM version"-ként van hírdetve!

  Ha valaki viszonteladótól szeretne vásárolni, mindenképpen ajánlom figyelmébe ezt a topicot: Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás.

  Nagyon sok webáruházban találkozhatunk a Oneplus One készülékkel. A külföldi rendelések topic összefoglalójában listát vezetnek a megbízható webáruházakról, érdemes erről a listáról nézelődni.

  Továbbá érdemes olyan webáruházat választani, ahol lehetőség van Paypal-al fizetni, ugyanis a Paypal Buyer Protection egyfajta garancia arra az esetre, ha átvernének minket. A Paypal buyer protection-ról bővebb információkat itt találhatunk: [link], illetve biztos vagyok benne, hogy a külföldi rendeléses topicban is tudnak segíteni ezügyben.

  Nagyon fontos még azt megtudni, hogy az adott webáruház honnan szállít, ugyanis mint említettem, több európai webáruház kínálatában találkoztam a Oneplus One készülékkel, azonban mint kiderült, egyesek Hong Kongból szállítanak, ezért tőlük rendelve Magyarországra a küldeményt 27% általános forgalmi adó fogja terhelni.

  Fontos még a szállítási módot is kideríteni, ugyanis sok helyen láthatunk ingyenes szállítást, ami általában postai szállítás, mindenféle garancia és biztosítás nélkül. Én nem szívesen rendelnék egy 100ezres telefont ilyen módon, ugyanis a szállítási idő is általában 30-60 nap, így sokára derül ki, ha gond van, a Paypal buyer protection érvényesítésére pedig 45 napunk van.

  Jótanácsok:
  a külföldi rendelések topic szerinti megbízható boltokból érdemes választani;
  érdemes írni az eladónak még rendelés és fizetés előtt, és tisztázni pár dolgot:
  Honnan jön a telefon? (vám miatt);
  Az esetleges vámterheket vállalja-e az eladó?;
  Garanciális ügyintézés menete pontosan hogy néz ki?;
  Van-e készleten most neki telefon, ha nincs, mikor lesz? (arra vagyunk kíváncsiak, mikor tudja feladni a rendelést? ha csak két hét múlva, akkor felesleges előre fizetni)
  Milyen szállítási módok lehetségesek, melyik mennyibe kerül, melyiknek mennyi a kézbesítési ideje a célországba (ahova rendelünk) ?
  Hogy ha EU/UK/USA töltőt szeretnénk, akkor írjuk meg hogy az eredeti töltőhöz kérünk szépen egy megfelelő átalakítót!

  Érdemes még azt figyelembe venni, hogy a telefon ára a Oneplus-tól rendelve Kínában 320/370 $ 16/64 GB, és a viszonteladók haszna még erre rájön, tehát a reális árak 340/390 $ -tól felele van, ha ennél olcsóbban találunk valahol, akkor legyünk kellően szkeptikusak, körültekintőek és óvatosak, kérjük ki a fórumtársak véleményét itt is, és a külföldi rendeléses topicban is.

  Ajánlott eladó:
  Pár héttel ezelőtt találtam egy aliexpress-es eladót, aki pozitívan értékelt, bár kevés szavazat alapján. Nagyon kedvező árai voltak, amik a fentebbiek alapján még reálisnak tűntek. Ami mégérdekesebbé tette az ajánlatát, hogy Fedex szállítás és EU-s szállítási cím esetén az eladó vállalja a vámterheket. Az első fórumtársunk aki innen rendelt, tudomásom szerint Relaxing fórumtársunk. Privát üzenetekben mérlegeltük, hogy megéri-e bevállalni a rendelést, mivel Aliexpress esetén Paypal-os fizetési mód sajnos nincs, így Paypal Buyer Protection védelme sincs a vevőnek, e helyett van Ali Buyer Protection. Végül úgy döntött, hogy bevállalja, és meg is érkezett a telefonja, az eladó valóban vállalta a vámterheket, így összesen 108ezer magyar forintjába került Relaxing-nak a 64GB-os verzió. Az eladó jelenlegi ára egyébként 488 $ a 64 GB-os verzióra, ami durván 114ezer magyar forint Fedex szállítással. Ez úton is szeretnék köszönetet mondani Relaxing fórumtársunknak, ugyanis a sikeres rendelésének hála azóta már több fórumtárs is rendelt ettől az eladótól :)

  A kiegészítőkről egy összefoglaló cikk fog készülni hamarosan, így ezekre most nem szeretnék kitérni.

  Rootolás, flashelés, bootloader feloldása: erről hamarosan szintén egy részletes cikk fog készülni magyar nyelven, így röviden csak iránymutatást szeretnék adni, hogy mégis hogyan lehet ezekbe belevágni. Ezen okokból most a fogalmak magyarázásába sem szeretnék belemenni. Szeretnék mindenkit emlékeztetni az ezekkel járó kockázatokra, és hogy felelősséget sem én, sem más leíráskészítő nem fog vállalni, azonban ha valaki pontosan követi az itt említett útmutatókat, akkor nem lesz semmiféle gond. A legnagyobb kockázat az, ha valaki nem tudja, mit csinál. Ezért tanácsolom azt, hogy csak akkor kezdjünk bele például bootloader feloldásába, ha minden egyes lépést kristálytisztán értünk.

  Custom ROM flasheléséhez nem szükséges feloldani a bootloadert, nem szükséges rootolni sem, csupán letöltjük a megfelelő zip verzióját a fájlnak, és recovery-be bootolva a telefont wipe, aztán flasheljük a zipet. Itt egy rövid és érthető leírás a flasheléshez.

  Fontos megjegyezni, hogy a telefonhoz van CM11S és "sima" CM11 is ! Itt van, hogy ezeket hol találjuk hozzá.

  A rootolás ennél kicsit összetettebb dolog, mivel ahhoz előbb fel kell oldani a bootloadert, ami alap esetben minden adatot töröl a készülékről, bár egyes toolkiteknél lehetőség van adatvesztés nélküli bootloader feloldásra, ez egyenlőre csak kísérleti funkcióként van a toolkitben, viszont a forrást sajnos nem volt még alkalmam megtekinteni, hogy ez pontosan milyen módon éri el az említett toolkit.

  A bootloader feloldásához és a rootoláshoz itt egy nagyon korrekt leírás. A bootloader feloldásához szükség lesz az Android SDK-ra. Ha nem akarjuk az egész Android SDK-t letölteni, akkor elég ez is (mivel nincs az egész SDK-ra szükségünk a bootloader feloldáshoz és rootoláshoz).

  Flashelés, bootloader feloldás, rootolás lehetséges toolkitek használatával is, én eddig ezt a kettőt találtam: manudroid19 féle, és scumpicule féle toolkit.

  A toolkitek használata jóval egyszerűbb, azonban nekem az a fenntartásom a toolkitekkel szemben, hogy nem tudni pontosan, mit is csinálnak a háttérben, így nem nevezném biztonságos megoldásnak. Aki megfelelő hozzáértéssel rendelkezik, az megpróbálhat rátekinteni a forrásra persze, de még egy hozzáértő sem biztos, hogy észreveszi ha valami turpisság van, illetve verziónként változik a forráskód is természetesen.

  Továbbá úgy gondolom, hasznos lehet a tudás amit szerzünk, ha a toolkitek használatának mellőzésével oldjuk fel a bootloadert és rootoljuk a telefont.

  [ Szerkesztve ]

  Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

 • radi8tor

  MODERÁTOR

  Talán még azt le lehetne írni mennyi ideig él egy meghívó és ez gondolom azonnali webshop-os vásárlást igényel.

  ⭐ https://wellbe.hu

 • Nordic

  Közösségépítő

  Ez a meghívós lista remek ötlet, nem fog elveszni a sok jelentkező a topic-ban...igaz én max akkor iratkozom fel ,ha összegyűlt a teljes összeg(elvileg jövőhónapban már meglesz).

  {Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

 • leslien

  veterán

  Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?....

 • MartOOn

  addikt

  Joleszez

  Bár a rootolosokat meg a romolgatosokat nem zarnam kulon... Akkor ebben a topikban csak az lenne hogy honnan milyen garival milyen foliat milyen tokkal...
  Szerintem.

  HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E

 • Jossuah777

  tag

  Csak csinosítási javaslat, úgy látom sok a nyilacska.
  Alt + 26 (→) vagy az Alt + 16 (►) ...még talán gyorsabban is leüti az ember mint a "hagyományost" :D A számkódot ugye numerikuson.

 • Oppenheimer

  veterán

  Várnom kellett volna pár hónapot, és o+o-t rendelni. :O

  [ Szerkesztve ]

 • kano

  nagyúr

  Már több mint 24 órája áll a rendelésem kifizetésre várva. :U Szóval nem 24 óra a fizetés ideje... Akinek szüksége van időre, ezzel is nyerhet egy kicsit. :K Holnap már mindenképpen ki is fizetem...
  Oppenheimer
  Jó az a MI3 is, ne bánd.

  [ Szerkesztve ]

  "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

 • micafighter

  veterán

  Legelterjedtebb LTE frekvenciák régiónként -> elírás, LTE sávokról van szó utána. Emlékszem pedig hogy ezt kijavítottam :((( Mindegy, most átírtam a forrást tutira :)

  3G :UMTS 2100 (Band 1) -> javítva a forrásban: 3G : UMTS 2100 (Band 1)

  Mégegyszer megjegyzem, ez Kínán kívül (I)senkit (/I)nem érint. -> javítva a forrásban: Mégegyszer megjegyzem, ez Kínán kívül senkit nem érint.

  A Oneplustól való rendeléshez egy támogatott ország béli szállítási cím kell -> link javítva a forrásban !

  Ha ez nem Kínában van -> javítva: Ha ez a szállítási cím nem Kínában van.. (a szállítási címre gondoltam, amiről az előző mondatban írtam, de így talán egyértelműbb a mondat)

  Szeretném még megköszönni axlfsi fórumtársunknak a leírás mellett azt is, hogy be merte vállalni a mailboxde szolgáltatás igénybevételét a privát üzenetekben való mérlegelésünk után, ugyanis eddig nem sok tapasztalat volt mailboxde-vel itt a fórumon, illetve interneten is kevés információt találni, bár az a kevés az pozitív volt. -> Ugyanis ő rendelt először így itt a topicban, megpróbálom ezt valahogy beleszőni! :

  Szeretném még megköszönni axlfsi fórumtársunknak a leírás mellett azt is, hogy be merte vállalni a mailboxde szolgáltatás igénybevételét a privát üzenetekben való mérlegelésünk után, ugyanis eddig nem sok tapasztalat volt mailboxde-vel itt a fórumon, illetve interneten is kevés információt találni, bár az a kevés az pozitív volt. Itt a topicban ő próbálta ki a mailboxde szolgáltatását elsőként!

  hogy ez pontosan milyen módon éri el az említett toolkit. -> javítva a forrásban: hogy ezt pontosan milyen módon éri el az említett toolkit.

  A bootloader feloldásához szükség lesz az Android SDK-ra. Ha nem akarjuk az egész Android SDK-t letölteni, akkor elég ez is (mivel nincs az egész SDK-ra szükségünk a bootloader feloldáshoz és rootoláshoz). -> forrást átírtam, kicsit logikusabb mondatszerkezet: A bootloader feloldásához szükség lesz az Android SDK egy részére. Ha nem akarjuk az egész Android SDK-t letölteni, akkor elég ez is.

  (#1302) radi8tor1: köszi, beleírtam a forrásba:

  azok, akik meghívót szeretnének adni. Azért érdemes ilyet megadni, mert a meghívók felhasználása jelenleg időhöz kötött: legjobb tudomásom szerint a meghívók felhasználására 24 óra van, ez után pedig ismét 24 óra van a fizetésre! Ha paypalhoz kötött bankszámlán van a pénz, paypal fizetés esetén azonnal levonják az összeget a bankszámláról, függetlenül attól hogy mikor adjuk fel a rendelést! (én éjfél körül adtam fel a rendelést, azonnal levonták a pénzt az OTP számlámról). ha lejár az idő, elvész a meghívó, így fontos a gyorsaság.

  (#1305) MartOOn igazad van, viszont szerintem azért lenne értelme a kiegészítőket meg a rootolós témát külön venni, mivel:

  1) külön-külön mindekettőről több oldalt lehetne írni, így irdatlan hosszú lenne az összefoglaló, ezért jobb lenne egy cikket írni róluk

  Az is egy alternatíva, hogy a rootolós leírás megy egy külön cikkbe, viszont a rootolós beszélgetés meg marad itt. Viszont ha a cikk kommentjeinél lenne a rootolós beszélgetés, akkor egy helyen lenne a rootolásos infó.

  A legjobb megoldás talán az lenne, ha elkészülne a cikk, a root beszélgetés viszont itt maradna, de mindenki egy ilyen "könyvjelzővel" látná el az ilyen témájú hozzászólását: $ SU vagy valami hasonló, így erre rákeresve ebben a topicban egyszerüen megtaláljuk az erre vonatkozó infót, így felesleges a cikk hozzászólásaihoz költöztetni ezt a témát.

  Tehát mondjuk ezt írhatnám az összefoglalóba, hogy

  A bootloader feloldásáról, rootolásról, custom romokról és kernelekről pedig kérem ITT beszéljünk (link a rootolós logout cikk hozzászólásaihoz) -> A bootloader feloldásáról, rootolásról, custom romokról és kernelekről ITT egy részletes cikk, azonban kérek mindenkit, hogy ebben a topicban beszéljünk a témáról, és aki ilyen témáról ír hozzászólást, az ezzel kezdje mondandóját: $ SU vagy valami ilyesmi.. :U És persze a cikk megírása után lehetne az első komment az, hogy a témáról a OnePlus One - Kína már itt One topicban beszéljünk $ SU jelzéssel.

  Erről mi a vélemény? Ezt egyenlőre nem írtam át a forrásban.

  (#1306) Jossuah777 köszönöm, olyan sok nincs, de átírtam a forrásban :) bár Alt + 26 helyett ctrl+c és ctrl+v billentyükombinációval ;]

  (#1309) kano nem látsz esetleg valami visszaszámlálót? Jó lenne tudni erről pontos infót, hogy az kerüljön az összefoglalóba.

  [ Szerkesztve ]

  Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

 • Oppenheimer

  veterán

  Mikor akad a swipe billentyűzet pötyögés közben, sokminden eszembe jut, csak az nem hogy jó.

  Főleg hogy valami gyárilag selejtes akksijú példányt fogtam ki. 12 óra alatt 3 óra kijelzővel lemerül. Ma 7 óra alatt hozta ezt a teljesítményt, pedig csak netezek.

  [ Szerkesztve ]

 • kano

  nagyúr

  Semmilyen visszaszámláló nincs. 6 nap rémlik a fizetésre, de ez közel sem biztos. Holnap, ha válaszol a support (ha engedik átírni a címet, ha nem) akkor már este kifizetem (közel 2 nap lesz így).
  Oppenheimer
  Lehet, hogy belenyúltál. Nincs valamilyen app beakadva? Egyébként a SWYPE nem sem tökéletes a Redmi 1S-en. Nem tetszik az a bill.

  [ Szerkesztve ]

  "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

 • micafighter

  veterán

  Rendben! Szétnézek akkor a FAQ oldalukon, nemrég átrendezték, ha nem találok infót akkor pedig írok az 1+1 supportnak, megkérdezem mennyi az annyi, hogy az összefoglalóba azért pontos adat legyen :)

  Mi a gond egyébként, mivel kapcsolatban írtál a supportjuknak?

  Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

 • Oppenheimer

  veterán

  Nincs, nyugodtan alszik a telóka, ha nem zaklatom.

  Szerintem a swype a legjobb bill. próbáltam mindet, de ennek volt a legjobb szótára és a leghasznosabb funkciói.

  Na de ne offoljunk, kiszálltam. Hamarosan kapok úgyis a fejemre a mi3 topikban. :D

  lel, tényleg swype. hogy nem vettem észre eddig. :DDD

  [ Szerkesztve ]

 • micafighter

  veterán

  Nem találtam infót a FAQ-ban hogy mennyi idő van fizetni, úgyhogy írtam a supportnak. A meghívó felhasználására több határidő létezik, 24 óra a legrövidebb, 2 hét a leghosszabb az új FAQ alapján, ugyhogy ezt kiegészítem kiegészítettem az összefoglaló forrásában.

  [ Szerkesztve ]

  Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

 • MartOOn

  addikt

  Ez igy jobban hangzik. Sokkal. :) a cikk kulon de az ertekezes itt, külön jelolessel. Sztem ez megoldhato... De lassuk mit szolnak a tobbiek. S2 utan sztem ez lesz a kov telom amit romolni fogok. ;) csak varom h a nalam sokkal tapasztaltabbak kitapossak az utat... Meg mondjuk egy laptop sem artana... (amit most "használok" az egy 9 eves gep :DDD na ezzel nem kell nekiallni... :D

  HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E

 • micafighter

  veterán

  Ahogy elnézem a géped specifikációit, a telefonod minden tekintetben jobb nála :DDD

  [ Szerkesztve ]

  Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

 • MartOOn

  addikt

  Igen. Tudom... :DDD (mondjuk kepatloban nem... :P) az kov project. ;)

  [ Szerkesztve ]

  HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E

 • micafighter

  veterán

  Nálam is ugyanez a szituáció :)

  szerk.: valóban, söt dsub és lan csatlakozó sincs a telón, illetve beépitett optikai meghajtó sem, ezzel szemben van kamera, kettö is, és van mikrofon, három is :DDD

  [ Szerkesztve ]

  Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

 • kano

  nagyúr

  Én átolvastam és nem találtam semmit (persze lehet, hogy rosszul).
  Hogy szeretném a megadott osztrák címet átírni németre. Remélem, hogy holnap gyorsan válaszolnak.

  [ Szerkesztve ]

  "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

 • kano

  nagyúr

  Az biztos, hogy kapsz a fejedre. Nézd meg a Touchpal x keyboardot.

  "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

 • Mattheo

  tag

  En voltam aki allitotta a 24h-t, eskuszom emlekszem a visszaszamlalora, de olyan izgatott lettem a meghivotol h csak na. Ez uton szeretnek elnezest kerni. Mindenesetre kivancsi leszek mi a support allaspontja, lehet ez is fugg a meghivotol?

  A leirashoz szeretnek gratulalni korrekt darab! Mostmar tenyleg ossze kell kukazzunk micafighter kolleganak egy meghivot SOS!

  [ Szerkesztve ]

 • sheratan

  titán

  Hát, srácok, ennyire egyszerű nem volt még romolás szerintem, mint ezzel a telefonnal. Egy adb shell, és mindent meg lehet csinálni pár perc alatt. Tegnap (a tökéletes baseband után kutatásom közben) végigzongoráztam a lehetőségeket, bootloader nyitás, zárás (véletlenül) és újranyitás, mindezt adattörlés nélkül, TWRP bootolás majd telepítés, baseband csere kb 15-ször, stb stb. És midnezt percek alatt, mert annyira gyorsan és kényelmesen lehet dolgozni vele. Még a Nexus után is kellemes meglepetés. :))

 • micafighter

  veterán

  Semmi gond, simán lehet, hogy amikor te rendeltél, még úgy volt, vagy az is lehet, hogy a fizetési határidő is különbözik meghívófajtánként, mivel a meghívó lejárati ideje a meghívó fajtájától függöen lehet 24 óra de lehet 2 hét is.

  A leirashoz szeretnek gratulalni korrekt darab! Mostmar tenyleg ossze kell kukazzunk micafighter kolleganak egy meghivot SOS! Köszönöm szépen :) Az én meghívós telefonom már úton van egy anoním fórumtársunknak hála aki meglepett egy meghívóval, jelenleg most Prágában pihen a telefon egy napja, viszont még egy meghívóval lehetne segíteni nekem és egy barátomnak mert megígértem neki hogy neki is szerzek 1+1et :)

  Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

 • micafighter

  veterán

  Örülök hogy ennyire bejött :) Kettő kérdésem lenne, az egyik, hogy a bootloadert hogyan oldottad fel adatvesztés nélkül, a másik pedig, hogy a hsz-ed alapján feltételezem találtál 15 különbözö baseband /modem fw-t a telóhoz? :) -> nem találtam ilyen gyüjteményt egyenlőre a neten, bár a csájniz szeksön-ben nem nagyon tudtam keresni :D

  [ Szerkesztve ]

  Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

 • micafighter

  veterán

  Pozsony az a Prága :B

  Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

 • sheratan

  titán

  Még jobban bejönne, ha baseband cserével megoldódna normálisan a China Unicom 3G probléma, de eddig nem annyira megy sajna...

  LógaGéza engedelmével itt a bootloader unlock leírása:
  - Letöltöd a TWRP Recoveryt.
  - Fastboot módba teszed a telót, majd kiadod egy CMD-ben/Terminálban a következőt:
  fastboot boot openrecovery-twrp-2.7.1.1-bacon.img
  - Elvileg most bekerülsz a TWRP-be. Innen Advanced -> ADB Sideload.
  - Letöltöd az unlocker.zip-et, majd:
  adb sideload "fájlnév".zip (azért így írtam, mert nem emlékszem most a pontos fájlnévre)
  - Ha megvolt, akkor:
  adb reboot

  Annyit hozzáteszek, hogy ez nem telepíti fel a TWRP-t a telefonra, csak betölti, hogy lehessen ADB sideloadot hívni vele.

  Egyébként csak kis túlzásnak írtam a 15-szört, összesen négy különféle baseband van, amiről tudok: van az eredeti, van a kínai fórumon terjedő megpiszkált (amivel megy a 3G nekem is, de a 4G nem), van az open source CM-ben levő és a napokban kiadott AOSP-ben levő. Ezek közül egyébként lehet, hogy maguk a fájlok nem térnek el, szerintem a CM-ben levő és a telefonon levő az azonos, mert a méretük megegyezni látszik, de mindig elfelejtek rá nyomni egy md5sum-ot.

  [ Szerkesztve ]

 • Nordic

  Közösségépítő

  Az gáz, ha csak az első mondatodat értettem tisztán? A többi milyen nyelven van? ;] :DDD

  {Steam ID: Nordic_hun}_@_{BattleTag: Nordic#2851}_@_{PoE: Mekkel_EK}_@_Twitch: http://www.twitch.tv/nordic_87

 • sheratan

  titán

  Nem, sőt, valószínűleg azt jelenti, hogy nincs szükséged a hsz többi részére egyáltalán :)

 • kano

  nagyúr

  És a visszazárás is gondolom hasonlóan egyszerű?! Van nyoma vagy mókolni kell vele, hogy ne legyen?

  "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

 • LógaGéza

  addikt

  fastboot oem lock - és zárva is van :) Esetleg egy tamper bit nullázás is kellhet hozzá, ennek még utánna kell néznem. Persze egy hozzáértő bármikor megmondja, hogy volt nyitva, ott nem ilyen dolgokkal dolgoznak, mint mi.

  [ Szerkesztve ]

  "Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

 • micafighter

  veterán

  (#1328) sheratan: Köszönöm szépen :) Nagyon egyszerű megoldás ahogy látom :) Gondolok itt a kódra is. :)

  (#1332) LógaGéza: Most nézem a (#1328) sheratan által linkelt unlocker.zip kódját úgy látom a végén van tamper bit nullázás:

  echo -ne "\x$setstate" | dd obs=1 count=1 seek=$offset of=$block;
  if [ $hastamper == 1 ]; then
  ui_print "Done!";
  ui_print " ";
  ui_print "Setting tampered bit to false...";
  tamperbit=$((offset + 4));
  echo -ne "\x00" | dd obs=1 count=1 seek=$tamperbit of=$block;
  fi;

  [ Szerkesztve ]

  Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

 • LógaGéza

  addikt

  Akkor nincs több kérdésem, ez valamiért elkerülte a figyelmem, pedig belenéztem :B

  "Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"

 • micafighter

  veterán

  Ezt próbáltad? Gondolom ráakadtál már erre te is, csak azért kérdezem, mert a kommentek között van egy fórumozó, akinek megy China Unicomon a 4G is: #8. Ha ezt próbáltad te is én ráírnék privátban.

  (#1334) LógaGéza: könnyü volt elnézni, a kód nagy része 1+1 számára irreleváns :) (több készüléket is támogat ez a zip fájl, pl Galaxy Nexus (maguro, toro, toroplus); Nexus 4 (mako); Nexus 5 (hammerhead); Nexus 7 (2013) [flo, deb]; Nexus 10 (manta) így hirtelen amiket találtam a kódban, így gyakorlatilag a kód 3/4-e nem érdekes az 1+1 szempontjából :)

  Egyébként ahogy írtad (#1332) aki nagyon kíváncsi az meg tudja mondani ha mégis volt piszkálva valami a telefonon :K

  [ Szerkesztve ]

  Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

 • sheratan

  titán

  Igen, ezt akartam írni, de gyorsabbak votlatok, hogy nullázza az a cucc, pont ugyanúgy lefuttatja az ember újra, és lezárja a bootloadert.

 • micafighter

  veterán

  Igen én is ezt nézem most, mert a vége fele ez van:

  if [ $lockstate == $locked ]; then
  ui_print "Bootloader is locked.";
  ui_print " ";
  ui_print "Unlocking...";
  setstate=$unlocked;
  elif [ $lockstate == $unlocked ]; then
  ui_print "Bootloader is unlocked.";
  ui_print " ";
  ui_print "Locking...";
  setstate=$locked;

  Ha zárva van a bootloader, akkor kinyitja, ha nyitva van, akkor lezárja :) Szóval a zárás menete is ugyanaz, amit leírtál #1328.

  Ha lesz egy kis időd futtatnál egy fastboot oem device-info parancsot? Csak kíváncsiság képp, ha minden igaz akkor neked a tampered-nél azt fogja írni, hogy false:

  [ Szerkesztve ]

  Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

 • R3n3g4T

  aktív tag

  Biztos, hogy nem annyi. Én péntek délután kaptam meghívót - 7végén ugye se bank, se semmi. Hétfő reggel fizettem ki. Hozzáteszem a meghívót természetesen beváltottam, mert ott ketyegett az óra, viszont failed lett a payment, ott már nem volt semmiféle visszaszámláló.

  [ Szerkesztve ]

  A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.

 • gogabigo

  csendes tag

  Sziasztok!
  Új vagyok itt, bár már az előző topicot is folyamatosan követtem.Mivel még csak 16 vagyok ezért nyár eleje óta dolgozom,de jövőhétre meglesz a pénz! :D
  A kérdésem az lenne,hogy van-e külön eu töltő a telefonhoz, vagy csak átalakítót adnak az amerikai mellé?

 • vitezlejszlo

  őstag

  Sziasztok

  Csak infó: az éjjel kaptam egy meghívót, meg is rendeltem a telefont német címre. Csak a költségek miatt: 299 euro a telefon, 5 euro az express szállítás, így volt 304 euro, vagyis 93.000 Ft.

  laca

 • micafighter

  veterán

  Attól függ, honnan rendeled :) Az 1+1től rendelve egy EU országba akkor EU töltőt kapsz tudomásom szerint, legalábbis a számlán ez van :D

  Arra viszont érdemes figyelni hogy UK szabvány eltér az EU szabványtól! Illetve ha viszonteladótól rendeled, akkor nagyon kevés esélyét látom, hogy EU töltőt kapj, 99,9% hogy EU átalakítót fogsz hozzá kapni jó esetben. (van olyan eladó aki magától ad, de érdemesebb megírni ezt is az eladónak, ha igényünk van rá)

  [ Szerkesztve ]

  Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

 • sheratan

  titán

  Most éppen tampered kellene legyen, mert nyitva van a bootloader.

  Amúgy szerintem lehet, hogy én is ezt a basebandet használom, amit ott linkeltél, bár majd össze kell hasonlítsam őket. Igazából nem tudom kipróbálni a 4G-t, mert ahhoz külön internetcsomag kell, de azt írták a topikjában, amikor feltettem még egy hónapja, hogy egyelőre nem támogatja, azért gondoltam.

 • micafighter

  veterán

  Megérkezett a hivatalos válasz:

  Vagyis a meghívó lejártáig van időnk fizetni is. Elvileg.. :U

  Frissítem az összefoglaló forrását ez alapján.

  [ Szerkesztve ]

  Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

 • micafighter

  veterán

  Érdekes ez a Geis & GLS. A Tracking number, azaz a követési szám szerint:

  Ejpovice, Liberec, Modletice és Bratislava Csehország beli települések. Én csak azt nem értem, hogy ha tegnap reggel Bratislava-ban, azaz Pozsonyban volt, akkor most miért került vissza Ejpovice-ba, ami kb 400 Km-el messzebb van drága Magyarországtól.

  Valakinek valami ötlet hogy mi történik a telefonommal? :DDD

  [ Szerkesztve ]

  Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

 • sheratan

  titán

  Nekem volt olyan UPS csomagom, ami Portlandból jött Shanghaiba, és kb 3 kört tett USA-Kanada-USA vonalon, mielőtt feltették egy ide repülő gépre... Logika? Innen nézve nulla.

 • Lomha 8V

  őstag

  A szállítási metódusok sajátosságai miatt van így, ez nem probléma, teljesen megszokott dolog. Kamionoztam egy ideig, ott is előfordultak ilyenek, mikor több cég áruja volt fent és össze-vissza kellett szállítani. Szerintem az lehet, hogy van a kocsin egy értékes áru, aminek időben oda kell érni Csehországba és sokat fizetnek a szállításért. Meg ott a tiéd meg pár másik, ami kicsi, nem fizetnek érte sokat meg még rá is ér (nekik).

 • MartOOn

  addikt

  micafighter 1+1-jánál fontosabb/értékesebb csomag?!? Ember? Hogy gondoltad te ezt? ;] :P

  HTC G1 > Spica > Milestone > SE X10 Mini > HTC Hero > ZTE Blade > DELL Streak 5 > SGS2 > HTC Desire > SGS3 > Nexus4 > SGS4 > Nexus5 > OnePlus One > SGS5 > OnePlus 2 > LG G4 > SGS7E

 • micafighter

  veterán

  (#1347) MartOOn :DDD :C :C

  (#1345) sheratan az úgy korrekt :D Lehet kilóméterhiánya volt a küldeményednek :))

  (#1346) Lomha 8V: Értem, köszönöm :) Meglátjuk akkor hogy halad tovább, múlthét péntek délután vették fel a csomagot és 2-3 munkanap a szállítási idejük elvileg, de ez természetesen nem időgarantált :N

  [ Szerkesztve ]

  Electronic Arts: You can't spell "steal" without an EA

 • kano

  nagyúr

  Már írták párszor. :)

  Egyébként nekem ez új volt. Ez miatt jön tréfamentesen az Aliról a O+O is.

  [ Szerkesztve ]

  "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"

 • szaszii

  tag

  Üdv!

  Már egy ideje követem a fórumot, mivel én is ilyenre fogok beruházni, remélhetőleg hamarosan.

  Egy kis segítséget szeretnék felajánlani azoknak, akik Magyarországról szeretnének rendelni a hivatalos OPO oldalról. Augusztus 31-ig kint vagyok Németországban, ezért pár embernek haza tudom vinni a csomagját, ha ki tudja várni azt a pár hetet még, cserébe nem kell csomagküldős szolgáltatásokkal bajlódnia, plusz pénzt fizetnie érte.

  Addig az időpontig remélem valaki által én is szert tudok tenni egy meghívóra, és akkor nem csak mások telefonjának a dobozát tarthatom majd a kezemben. :D

  Privátban keressen meg az, aki élne a lehetőséggel.

  Köszönöm!

Hozzászólok Aktív témák