Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Nisida

  aktív tag

  Megadtad a választ, a precíziós növénytermesztés - ebbe beleértve mindent ami precíziós az -öntözést, -vetést, -műtrágyázást, -növényvédőszer kijuttatást - összeszámolva valahol nekem azaz érzésem, hogy ez egy drága játék unatkozó mezőgazdasági vállalkozóknak , hogy lehessen mutatni, hogy nézd bebe én megmondom, hogy a földemen ide vagy oda mennyi szem műtrágyát tettem ...... értelme - ökonomiai értelemben ??? - kb elég korlátos.

  Összességében az öntözésnél szántó földön biztos nem jön vissza - a víz árából - max kertészeti kultúránál vagy olyan spec helyzetben ami a magyar gazdák 97% az elkövetkező 50 évben nem fogja érinteni.

  Szerintem, - legalábbis ahogy én látom - ha nem lesz kormányzati szigor a nitrát , stb. miatt nincs aza pénz ami visszahozna egy teljes rendszer kiépítést.

  Az, hogy hova mi mennyi azt ma is kiszámolja neked nagy vonalakban egy gazda ceruzával, papíron ha valami nem jó meg a termés hozamon vagy egy mezei szar drónos berepüléssel is látszik. Ami nem változtattak azon most sem fognak.

  Amúgy kerestem ezeknek a kütyüknek az árát , nem találtam de hasonló eszközök 100-300 eur / db körül futnak .... ha csak azt vesszem , hogy egy táblát kb 2-3 ilyennel meg lehet mintázni akkor annyira nem vészes a költsége . De mivel a termő réteg a felső 30-50 cm ben érdekes azzal semmit nem érsz ha 2 m lerakod. Ezért kb számítani kell, hogy nagy lesz a veszteség. Nem hiába golfra specifikálták ezt , mert ott nincs talaj mozgatás.

  "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

Hozzászólok Aktív témák