Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • azbest

  nagyúr

  Felhasználói szemszögből azért tényleg nem hülyeség ez, hogy külön-külön appként, egyenként értékelhető és véleményezhetó módon lehet elérni a felhős játékokat.
  Szerintem teljesen kamu duma az, hogy a felhasználónak rossz lenne, ha közvetlenül a játékot el tudná indítani, ahelyett, hogy egy felhős appstoreban tudna csak tekergetni és ott nem értékelhetné negatívan a túl nagy késleltetést vagy rossz képminőséget. Szóval pont, hogy kamu az, amit az ms állít, hogy a a felhasználónak macerás lenne a játékot elindítani, hiszem mostanság pont a streaming megoldásoknál van az, hogy előbb oda kell belépni, majd átvergődni a menükön és ajánlókon és majd aztán lehet elindítani a játékot. Ha külön ikonnal kinn kell legyen a játék, akkor közvetlenül el tudja indítani a felhasználó és nem kell keresztülverekednie magát a streaming felületen.

  Plusz, gyanítom, hogy a mikrotranzakciókra is vonatkozhat az, hogy nem lehet kijátszani a felhős megoldással, s megkerülni a fizetési rendszert, ha a felhasználó az apple készülékkel vásárolja meg a programon belül ezeket.

  A külön játékpénz árulás a kerékkötője leginkább a mostani cloud gamingnek, mivel ios-sen, ha játékpénzfizetési rendszert használ az alkalmazás, akkor a játékpénz vásárlására lehetőséget kell adni az ios appban is (de ott csak jutalékért és nem kikerülős fizetési opciók mellett). De nem muszáj a játékosnak ott megvennie a játékpénzt, hanem közvetlenül a weblapján vagy platformon kívüli storeban is vehet játékpénzt, jutalékmentesen. Csak a lehetőséget kell megadni a játékosnak, hogy ha játékpénzt tud költeni, akkor játékpénzt legyen lehetősége helyben venni.

  Szóval, szerintem technikailag egyáltalán nem kivitelezhetetlen. A felhasználónak mégcsak nem is kényelmetlen, ha közvetlenül tud játékot indítani. A játékkiadóknak "kellemetlen", hogy nem tudják kijátszani a felhő és streaming segítségével a szabályokat.
  Az átalánydíjas játékelőfizetés az, amit nem teljesen értek még ebből, hogyan lehetne. Bár azt hiszem nincs arra kitétel, hogy ingyenes streaming app ne kerülhetne fel egy játékhoz, amibe viszont be tud lépni a meglévő fiókjával, amire előfizetett akárhol. Csak akkor nincs mikrotranzakciós lehúzás, ha esetleg az csomagban is lenne ilyen.

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  az a játék, amelyikben csak előre-hátra, gyorsan-lassan és részeket átuogorva lehet játszani, az egy erőteljesen lineáris játék. Úgy hívják, hogy film. :D

  Nem nem térhetsz le semerre sem az ösvényről és mindig pontosan ugyanaz történik ugyanazokra a műveletekre. A forgást csak azért nem kötöttem ki, mert léteznek már 3d videók is, ahogy forogni tudsz a lineáris lejátszás közben.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák