Hirdetés
- Program promók
- DIGI internet
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Bittorrent topik
- [Re:] Nagyon rossz hatással van a gyerekekre a járvány miatti túlzott eszközhasználat
- Alternatív kriptopénzek (altcoin-ok) és bányászatuk
- [Re:] Adatszivárgást jelentett az OpenWRT
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Windows 10
- Mikrotik routerek
Hozzászólok Aktív témák
-
lgb
tag
Ez kb az, mint a sudo?
Na jo, kicsit szofisztikaltabb, ahogy nezem a feature-oket.
-
-
tomtyi
veterán
"amelyekhez ugyanazt a kiemelt hozzáférési jogosultságot biztosító azonosítót és rootjelszót egyszerre több informatikai szakember is használja"
vs
sudo
az idézett részben ugyan azon jelszó használatáról van szó, a sudo meg 1 júzer=1 jelszó, de azonos jogosultságokkal dolgoznak, de a saját nevükben. miért kellett egy cégnél ugyan az 1 db "root" jelszót használni? van olyan, amit - az Ubuntu-módra használt - sudoval nem lehet megcsinálni? Ubuntun eddig nem volt.
vagy én értettem félre valamit?
a jogosultságokon kívül ennek a cuccnak a többi része más kérdés.
[ Szerkesztve ]
乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows
-
Sudoval nem a saját nevedben cselekszel. Tesztelheted nyugodtan, például Ubuntunál csak annyit kell beírnod a terminálba, hogy
sudo nautilus
és máris elindul a Nautilus, csak éppen a root könyvtárát mutatva. Ha bármilyen progit indítasz sudoval, az a root könyvtárában dolgozik, az Ő beállításait használja.
Az más kérdés, hogy így több jelszóval is lehet dolgozni, viszont honnan tudják, hogy ki és mit csinált.[ Szerkesztve ]
<-ƘƘ->
-
tomtyi
veterán
értem, ok.
persze, láttam már root nautilust és root shellt, de azt gondoltam még az előbb, hogy tán azt naplózza a rendszer, mikor ki lépett be és alkotott root jogokkal. ezek szerint nem. asszem, nem a spanyolviaszt akartam feltalálni.
乾屎橛 Hobbyjúzer vagyok. People liked NASCAR because the constant crashes made it exciting, and this gave me an idea. Bill Gates on Microsoft Windows
Hozzászólok Aktív témák
Hirdetés
it A cég rootjelszó-felügyeleti megoldása mindent naplóz, miközben a rendszergazdák saját azonosítójukkal végezhetik a feladataikat.
- [Re:] MSI 5700 XT g gaming X (0km-es,Garancia 1év)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- [Re:] Bombaformában futott be a Poco X3 NFC
- Program promók
- SONY LCD és LED TV-k
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Cyberpunk 2077
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- [Re:] [Livius:] Dell Studio 1537 notebook 15.4"
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség