Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tigerclaw

  veterán

  Én azt nem értem néha a hírekben, hogy tolvajok átutalnak valahova pénzt, aztán megint tovább és azt mondja a bank / hatóság hogy nem tudta követni a pénz útját. Az elektronikus, pontosabban digitális banki, pénz rendszernél alapfunkciónak kellene lennie, hogy minden cent útját lehet követni akármennyi átutalás után. Be lehetne...be kellett volna építeni olyan funkciót is, hogy bizonyos összeg felett zárolják pár napra az átutalt összeget vagy legalább ki nem lehet venni kp-ben.

  Ez is csak egy érv a kp megszüntetése mellett, mert jellemzően feltört számláról lopott, klónozott kártyával veszik ki a lopott pénzt. Van még egyébként mágnescsíkos bankkártya valamelyik országban?

  Tudom hogy más problémákat hozna be a kp mentes világ, de rengeteg rossz dolgot meg is szüntetne. Sokkal több előnye lenne mint hátránya. Már rég meg kellett volna lépni.

  A többfaktoros azonosítás jó iránynak tűnik.

  Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

 • dredjudge84

  aktív tag

  14,7 ezer??? Ez mi akar lenni? Mi az hogy 14,7 ezer??? :Y

 • Ghoosty

  őstag

  Ennek magyarázatára most hirtelen 3 ötletem van:
  1. Olyan banknak utalják, akinek nincs kötelezettsége kiadni az információt és bankon belül átutalják egy másik számlára és onnan megy ki ismét olyan bankoz akinek kell információt közölnie
  2. Túl bürokratikus az egész és igazából meg lehetne állapítani, de túl sok ideig tartana
  3. mondjuk 20 számláról beérkezik pénz egy számlára (köztük a lopott pénz), majd a teljes összeget totál másik 20 számlára kiutalják. Innentől nem lehet tudni, hogy 1 számlára ment a teljes lopott összeg, vagy mind a 20-ra egy kis része. Ebbe ráadásul be lehet vonni egy óvatlan ember feltört számláját is, aki nem is tud róla, hogy pénz utaztatásra használják a számláját.

  És én nem látom át rendesen a dolgokat, aki ezzel foglalkozik, bőven lehet még ötlete.

 • Hintalow

  senior tag

  Kb. ennyi a lényeg, a nemzetközi bankrendszer nem egy keresztbe-kasul összekötött egységes rendszer, hanem egy teljesen szegmentált, sokszor merőben más szabályok szerint működő, legtöbb esetben max. "laza diplomatikus" kapcsolatokal.
  Jó részük nincs is egymással közvetlen kapcsolatban, hanem közös gócpontokkal - elszámolóbankokkal üzemelnek.
  Egy ilyen rendesen megutaztatott pénznek a felderítése nem lehetetlen, de nagyon lassú folyamat, hiába páldául az egységes EU szabályozás ilyen téren, ha átlövik a pénzt egy földrésszel odébb, az ottani bank meg maximum helyi jog szerint, helyi feljelentési megkereséssel ad ki bármit az ügyfeléről.

  Ha a multiverzum teória igaz, akkor van egy univerzum, ahol nem az.

Hozzászólok Aktív témák