Hirdetés

2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) djculture


djculture
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A földi digitális adásokkal rengeteg a probléma pláne mozgó vétel esetén. Egy fm adás zavar esetén maximum elkezd jobban sisteregni de a DAB az egyből el is hallgat. Különféle tereptárgyakra az utak mentén sokkal érzékenyebb.

Az október másodikai szavazás ugyanolyan sikeres volt mint a Svájciak elleni VB selejtező ahol a LŐTT GÓLOK 40 % -ÁT 100 %-BAN A MAGYAROK LŐTTÉK

(#2) xmaas


xmaas
(őstag)

Mind szep es jo aztan aki meg pont olyan helyen van ahol szar vagy hasznalhatatlan a mobilinternet azok meg "szopjanak lovat" kb. mert egy szerenscetlen radiot se tudnak hasznalni ?

Tul sokat akar a szarka szindroma. amig nem oldjak meg hogy az uj technologia minimum olyan hatekony es olyan lefedetseggel rendelkezzen mint a "regi " elavult dolgok addig uljenek le a nemiszervukre mert jobban jarnak ne eroltessek mar ennyire a hulyesegeket

(#3) dementor


dementor
(senior tag)

De szép! Nálunk még FM sincs igazán, de valahol már lekapcsolják. Budapesti frekvencia az van, de mi van vidéken az nem számít. :(((

"Mert az éj sötét és tele van iszonyattal."

(#4) =Mentor=


=Mentor=
(őstag)

Nálunk ilyen gond nincs, mert FM sáv van, de"szeretett" kormányunk szétverte a kereskedelmi rádiózást...

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi4c

(#5) Tigerclaw


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Azért az infrastruktúra - ami az internetet működteti - nagyon érzékeny, sebezhető mindenféle szempontból. Biztonsági, katasztrófavédelmi szempontból jobb lenne megtartani minél több alternatív telekommunikációs formát.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#6) ledgeri válasza xmaas (#2) üzenetére


ledgeri
(PH! kedvence)

& (#5) Tigerclaw
Attól, hogy digitális, nem netes, lássd IPTV vs DVB-t (MinDigTV)...

En simán elképzelem, hogy az lesz avége, hogy aki igényli egyszeri támogatást kap egy kompatibilitási csomagra, vagy egy új kompatibilis eszköz árából... Norvégoknál simán...

[ Szerkesztve ]

szeksziboj -nálam van egy pirospontod! Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#7) Gubek-Einste


Gubek-Einste
(Jómunkásember)

Nálunk végre az analóg tévét kellene megszüntetni mert kellene a hely a digitális csatornáknak és a netnek.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#8) ledgeri válasza Gubek-Einste (#7) üzenetére


ledgeri
(PH! kedvence)

Földfelszínen már nincs....

szeksziboj -nálam van egy pirospontod! Keresek Sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest)

(#9) mbalint987 válasza djculture (#1) üzenetére


mbalint987
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Abszolút támogatom a digitális átállást az analóg földfelszíni rádióadások tekintetében is, azonban szerintem ez még túl korai. A legjobb lenne, ha fokozatosan haladnának, és pl. 2025-re kapcsolnák le az analóg adást, és azt is több ütemben. (A gépjármű-gyártókat kötelezni kéne, hogy digitális rádiókészülékkel szereljék fel az ott eladott autókat, illetve pl. 2020-tól ne lehessen FM típusú készüléket venni.)

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#10) Lenry válasza Gubek-Einste (#7) üzenetére


Lenry
(PH! félisten)
LOGOUT blog (1)

ez megtörtént 2013 október 31-én

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#11) PistiSan válasza =Mentor= (#4) üzenetére


PistiSan
(PH! addikt)

Az új telefonomban már nincs FM rádió, jack csatlakozó viszont igen, anélkül nem tudok élni.

OnePlus 3, LineageOS 15.1. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#12) Crafter32


Crafter32
(őstag)

Ezeknek elment az eszük. Ez olyan, mint a Trabant kivonása azonnali hatállyal. Magától ki fog kopni aminek nincs jövője, nem kell pisztolyt tartani az emberek fejéhez. Az új technológiákat másképpen is lehet segíteni.

(#13) mbalint987 válasza mbalint987 (#9) üzenetére


mbalint987
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nem válasz akart lenni, bocsi! :U

„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/

(#14) Gubek-Einste válasza Lenry (#10) üzenetére


Gubek-Einste
(Jómunkásember)

Kábelesre gondoltam.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#15) Kopi31415 válasza mbalint987 (#9) üzenetére


Kopi31415
(PH! félisten)

Figyelembe véve, hogy az EU mióta szorgalmazza és eredetileg mikorra kellett volna lezavarni az átállást, inkább lemaradás van és lustaság a kérdésben.

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec

(#16) Tamás88 válasza PistiSan (#11) üzenetére


Tamás88
(őstag)
LOGOUT blog

Nanana! A legújabb Iphone-ban már jack csatlakozó sincsen.

(#17) milkabrams válasza Tamás88 (#16) üzenetére


milkabrams
(senior tag)

Meg amúgy divat lett majmolni az Apple érthetelen hülyeségét, hogy elhagyják a jack csatit, aztán.majd megy a sírás, hogy a microusb és lightning csatlakozók vagy fél évig bírják.
De hogy ne legyen annyira off, szerintem nem kellene végleg megszüntetni az fm rendszert, tekintve kevésbé sérülékeny mint az internet, így ha bármi nagyobb gond adódna ez a hálózat még.mindig használható.

(#18) Tigerclaw válasza Gubek-Einste (#7) üzenetére


Tigerclaw
(PH! kedvence)

Nálunk a jelenlegi digitálisnak sincs sok értelme. A mindig tv (extra) teljesen versenyképtelen. Egyrészt szóló szolgáltatás, másrészt abban is csak sereghajtó, mert nagyon kevés a csatorna és azoknak a többsége is csak SD. Még a HD csatornák sem FHD felbontásúak. Nem csak a rendelkezésre álló sávszélesség kevés, hanem a használt technológia is elavult már. DVB-T2 HEVC kódolásra kellene váltani, de akkor megint cserélni kellene az adó és vevő oldalon is a berendezéseket...amire semmi esély sincs középtávon. Mire meg váltanának, az is elavult lesz.

Az egyetlen megoldás az lenne, ha a Mindig TV betartaná azt amit a reklámokban szajkóz, vagyis csak kevés, de minőségi csatornákat kellene adnia. Ezzel szemben a bulvár szenny csatornákat adják...és gondolom ez még tovább romlik majd a következő években. Csak válogatott csatornákat kellene adniuk és az összeset HD-ben.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#19) zichie


zichie
(senior tag)

Én már két éve digitális (dab+) rádiót hallgatok. Jobb a minőség és nincs olyan gond, hogy állítgatni kell az antennát, mert zajos a vétel. Budapesten 222MHz-en van 7 rádióadás. Kispest kertvárosban tökéletes a vétel mind beltéren, mind kültéren, soha nem fordult elő, hogy megakadt volna az adás. Egyedül az adások száma kevés, pedig ezen a muxon elférne legalább 10 is. Ennél több már a minőség rovására menne. Néha visszaváltok analóg FM-re a Jazzy miatt, ami sajnos még nincs rajta a digitálison. Remélem idővel ez is felkerül a dab+ -ra.
A Tescoban korábban lehetett olcsón dab+ rádiókat venni, de már nincsenek.

(#20) #82729984 válasza mbalint987 (#9) üzenetére


#82729984
(törölt tag)

Itt a legnagyobb probléma az autógyártók, mivel egy autó hasznos élettartama 15-20 év.

És mivel az autókban lévő beépített rádió többnyire nem szabványos, nem cserélhető de ha mégis akkor is szét kell k.rni hozzá a műszerfalat, igy gyakorlatilag a lekapcsolást megelőző 15 évben már csak olyat autót lenne szabad forgalomba hozni ami mind analóg mind digitális rádiót tud fogni.

Ehhez képest még a ma eladott autók 99% sem tudja...

Persze meg lehet lépni enélkül is, csak kérdés hogy ki fogja akkor hallgatni és ha senki sem hallgatja akkor ki fog reklámot fizetni benne stb.

(#21) CYBERIA válasza Tigerclaw (#18) üzenetére


CYBERIA
(őstag)

Ha kivennék a bulvár szennyet (de akkor is ha magától szűnne meg), akkor meg az menne, hogy szeretett kormányunk szétverte, meg nincs sajtószabadság.
Nekem nem hiányoznának, de szükség van rájuk. :)
Amúgy a kódolásban is igazad van, és ezt nyugodtan kiterjeszthetjük a DAB-ra is, ez a codec a szokásos bitrátákkal nekem nem a szívem csücske. A mindegy, csak szóljon valami kategóriához persze megfelel, de ez kb. az internetes rádiók nagy részére is igaz.

(#20) Porthoszx: Ami még szemétség, hogy új autóknál a prémiumgyártóknál sem alapfelszereltség ám a DAB-os rádió, és simán képesek elkérni érte hat számjegyű összeget.

APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.

(#22) Gerasz válasza CYBERIA (#21) üzenetére


Gerasz
(fanatikus tag)

"Ha kivennék a bulvár szennyet (de akkor is ha magától szűnne meg), akkor meg az menne, hogy szeretett kormányunk szétverte, meg nincs sajtószabadság."

Miközben a fidesz a bulvár legjobb barátja és adóforintok milliárdjaiból működteti ezeket a csatornákat, attól tartok hiába vársz erre.

Valamint vitatod, hogy a kormány miatt szűnt az országos kereskedelmi rádiózás?

(#23) Rick1111


Rick1111
(újonc)

A kereskedelmi rádiózás létjogosultsága megszűnt. Szól a zene és a reklám reggeltől estig, ez nem műsor. Egy 32GB-os adathordozóra ráfér az összes kedvenc zeném, azt hallgatok Párizsig és vissza, amit szeretek, és nem azt, amit a fősodrú média rám akar erőszakolni...Otthon meg minek rádiózni...

(#24) Keem1


Keem1
(PH! addikt)

Na, most itt többen meg fognak kövezni, de felőlem akár tönkre is mehetnek a rádiók. Ok, Class FM nincs már. Melóhelyen van Rádió 1 és Petőfi. De könyörgöm, miért kell egy kb. 30 elemű listából válogatni a zenéket? Egy 8 órás műszak alatt 3x hallom ugyanazt. Egy héten belül is sok lenne.
Marad a Spotify Prémium...

Tévé ugyanez. Inkább nézek Pendrive Channelt és YouTube Channelt a full hd tévémen, a sok fos SD reklámkupac helyett.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S7 edge | Nexus 7 (2013) | Dropbox reg: https://goo.gl/6rOnTn | OneDrive reg: https://goo.gl/7VH7RU ... Mindketten +500 MB-ot kapunk. Te is, én is.

(#25) zichie válasza Keem1 (#24) üzenetére


zichie
(senior tag)

Én is Spotify Prémiummal hallgatok zenét, de reggelente és néha hétvégén hallgatok rádiót is, de azt nem zenehallgatás céljából. Vannak (nem sok) számomra érdekes "beszélgetős" magazinműsorok. Szóval a rádió nemcsak a zenéről szól.
Néha előfordul az az extrém eset is, hogy a rádióban (leginkább Jazzy) meghallok egy olyan zenét, ami tetszik és eddig nem ismertem. Ilyenkor előkapom a Shazamot. A Shazam segítségével a rádióban meghallott zene már rá is kerülhet a Spotify lejátszási listámra.

(#26) Keem1 válasza zichie (#25) üzenetére


Keem1
(PH! addikt)

"Vannak (nem sok) számomra érdekes "beszélgetős" magazinműsorok. Szóval a rádió nemcsak a zenéről szól."

Hát ez az, bent max a Balázsékat hallgatom, de napközben csak a sz@r van. Kell rádió, de ahogy írod, nem elsősorban zenehallgatás céljából. Nekem viszont nagyrészt a zene a fontos.

Samsung Galaxy S7 edge | Nexus 7 (2013) | Dropbox reg: https://goo.gl/6rOnTn | OneDrive reg: https://goo.gl/7VH7RU ... Mindketten +500 MB-ot kapunk. Te is, én is.

(#27) PistiSan válasza Keem1 (#26) üzenetére


PistiSan
(PH! addikt)

Én podcastot hallgatok már egy ideje ha beszélgetős műsorra vágyom.

OnePlus 3, LineageOS 15.1. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#28) joey04 válasza PistiSan (#27) üzenetére


joey04
(PH! félisten)

Így van én is. Nincs reklám, nem vagyok időhöz kötve mikor kell hallgatni, és elég nagy a kínálat még magyar nyelven is, és már bőven nem csak geek témájú adások vannak. :R

Bazinga!

(#29) Tamás88 válasza Keem1 (#24) üzenetére


Tamás88
(őstag)
LOGOUT blog

Ott a Sláger FM, ami konkrétan minden egyes számot csak egyszer (néha kétszer) játszanak le. A Music FM-nél viszont változó, de egy adott műsorban csak egyszer játszanak le egy zenét. A Juventusnál volt még jó, hogy ha véletlenül 1 napon belül kétszer játszották le egy zenét, és a hallgató pont meghallotta és felhívta őket, akkor 1 milla ütötte a zsebét a betelefonálónak.

(#30) gepardlacee


gepardlacee
(kvázi-tag)

A DAB+ digitális rádiós szabvány az, ami Európában elterjedni látszik, a budapesti szenvedős tesztadás is ilyen. Több környező országban kísérleteznek ezzel, azok az adók pedig remekül beszórnak Magyarországra is.
Sopron környékén például az osztrák, a szlovák, és a szlovén DAB+ sugárzás is fogható, az összesen 37 különböző rádióprogramot jelent. Ausztriában idén kezdik kiépíteni az országos hálózatot, Szlovákiában is haladnak vele már elvileg, viszont Szlovéniában meg már majdnem a teljes országot lefedő, nem tesztadás jellegű sugárzás van, ami idén még további adótelephelyekkel fog bővülni.

Okostelefonokból tudomásom szerint mindössze egyetlen típus van, ami képes a DAB+ vételére, le is lett tesztelve a mobilarénán, csak sajnos nem lett ez kiemelve: ez nem más, mint az LG Stylus 2

A DAB+nak az igazi nagy előnye az, hogy míg az analóg FM-en egyetlen frekvencián egyetlen rádiót lehet továbbítani, itt egy frekvencián akár 15-öt is, ahogy azt teszik például Bécsben. Ráadásul brutál olcsó a sugárzás, így olyan rádiók is platformhoz juthatnak, akik eddig esetleg analógon nem tudtak. Persze Magyarországon ez már kevésbé lesz látványos, köszönhetően a kormány politikájának.

[ Szerkesztve ]

radioPLAY - online rádió - www.radioplay.hu

(#31) PuMbA válasza Tigerclaw (#18) üzenetére


PuMbA
(PH! félisten)

Egyáltalán nem elavult a magyar DVB-T. Sok országban még MPEG-2 kódolással is sugároznak, köztük Nagy Britanniában is, nálunk pedig az összes csatorna MPEG-4/H.264-gyel :) HEVC tudod mikor lesz, mikor most vezették be az MPEG-4-est....majd 6-8 év múlva, amikor minden eszköz tudni fogja, mint most a H264-et..

[ Szerkesztve ]

(#32) togvau


togvau
(fanatikus tag)

Van még rádió? Ja igen a migráncsrettegő adás, meg a "mizu", "kéz a kézben", "elhagytalak szétaláztalak de jó független nő vagyok", "kencsuszí doncsuszí" slágereket félóránként ismételgető adók :)

A google lesüllyedt a microsoft szintjére :( A PayPal pedig LOP, csal, hazudik.

(#33) joey04 válasza togvau (#32) üzenetére


joey04
(PH! félisten)

Norvégiában? Gondolom nem... Az, hogy itthon mi van, baromira érdektelen a cikk szempontjából.

Bazinga!

(#34) KILLERLALA


KILLERLALA
(fanatikus tag)

Már régen nem hallgatok hagyományos rádiót !
A két kedvenc adóm csak online jön.
A telefont is összekötöm a kocsiban a rádióval, s szólhat !
Havi 7GB mobilnetem van,( 2300 Ft ) abból bőven kijövök egy hónapban !
A jövő az online rádiózás, nem a földfelszini sugárzás !

[ Szerkesztve ]

(#35) Bici


Bici
(PH! félisten)

A cikk miatt körbenéztem itthon, hogy van-e még FM vevö eszközöm, és már csak a telefonom tudna rádiózni, ha vissztenném a gyári szoftvert.
Idejét sem tudom, hogy mikor hallgattam utoljára rádiót. Talán általános suli alatt.

[ Szerkesztve ]

Keresek ITX-es FM2/FM2+ alaplapot.

(#36) 3shae válasza zichie (#19) üzenetére


3shae
(fanatikus tag)

Ja akkor én is vettem kettőt. Nálam DAB Petőfi egész nap megy. Teljesen rendben van.

Az online rádiózást személy szerint még mindig pazarlasnak tartom.

[ Szerkesztve ]

A 2shae már foglalt volt..

(#37) BatchMan


BatchMan
(senior tag)

Kocsiban is, otthon is hallgatok rádiót. Ébresztős rádióm van, annak még nem láttam alternatíváját.
Ha kikapcsolják, akkor nem lesz. De miért kell kidobni egy létező infrastrukturát? Nem kevés adót fizetek, teljen belőle rádióra is. Ha lesz valódi alternatíva, akkor mehet kikapcs. De jelenleg nincs alternatíva.

(#38) jeni


jeni
(PH! nagyúr)

Mi lesz az ébresztő rádiókkal,amire nap-mint nap felkelünk? Van egy DAB ébresztős rádióm de az semmire se jó! Ez arra utal,hogy egymással nem kompatibilis a DAB és a DAB+.
Mi lesz a hifi minőségű mondhatni otthoni rádiózással? A hasonló DAB+ rádiókat szinte nem is kapni sehol,ha van 1 vagy 2 modell azt aranyárban mérik!
A mostani házimozik 100% még hagyományos FM modult használnak.

Tán Norvégiában az összes házimozi ami kapható az már DAB+ vételre alkalmas? :Y

Lehet,hogy erre térünk vissza?

[ Szerkesztve ]

Samsung SM-G850F Alpha tartozékok eladóak! Prívátban keres!

(#39) jeni válasza jeni (#38) üzenetére


jeni
(PH! nagyúr)

Egyelőre a Yamaha ad ki DAB+ házimozit.
[link]
[link]

Samsung SM-G850F Alpha tartozékok eladóak! Prívátban keres!

(#40) DigitXT válasza jeni (#38) üzenetére


DigitXT
(PH! félisten)

Az összes mobiltelefonban van ébresztő funkció.:)

https://www.youtube.com/user/RKbodyfitness

(#41) jeni válasza DigitXT (#40) üzenetére


jeni
(PH! nagyúr)

és melyik mobil tud kikapcsolt állapotban ébreszteni? mióta okos telók vannak már kötelező bekapcsolva lenniük az ébresztéshez.

Samsung SM-G850F Alpha tartozékok eladóak! Prívátban keres!

(#42) DigitXT válasza jeni (#41) üzenetére


DigitXT
(PH! félisten)

Miért kapcsolnám ki a telefonom éjjelre? Olyankor inkább tölteni szoktam.:DD
(Amúgy van amelyik tud olyat is. Esetleg előtte csendben kéri a PIN-t, hehe.)

https://www.youtube.com/user/RKbodyfitness

(#43) joey04 válasza jeni (#41) üzenetére


joey04
(PH! félisten)

Ez egyrészt nem igaz, másrészt ott az airplane vagy offline mód, ki hogy hívja.

Bazinga!

(#44) KILLERLALA válasza jeni (#41) üzenetére


KILLERLALA
(fanatikus tag)

Elég sok tud, :K de ha a tiéd nem, :( akkor meg kell adni neki egy időpontot mikor kapcsolja be magát :Y !
Célszerű ébresztés előtt felkelteni ! :K

[ Szerkesztve ]

(#45) jeni válasza KILLERLALA (#44) üzenetére


jeni
(PH! nagyúr)

Kipróbáltam :U
Teljesen kikapcsolt állapotban nem ébreszt az Alpha teló,ellenben a régebbi Nokia telóim iGEN.
Az,hogy mikor kapcsoljon be 0 helyzetből sajnos ez a mobil nem tudja.
Repülő módba téve ébreszt,előnye,hogy senki sem fog tudni hívni éjszaka,valamint nem lesz nagyobb aksi fogyasztás.
Tényleg,miért kötelező mobil hangra felkelnem? Ha elfelejti az ember beállítani ON módba ébresztőnél a telót,akkor reggeli ébresztésnek annyi.
Jobban szeretem ha a rádióra kellek fel. Most kényszerből kell majd vennem egy normálisan működő jó hangzással egy DAB+ ébresztő rádiót?

Samsung SM-G850F Alpha tartozékok eladóak! Prívátban keres!

(#46) Keem1 válasza jeni (#45) üzenetére


Keem1
(PH! addikt)

Miért kéne a telefont kikapcsolni?
Amúgy azért nem ébreszt kikapcsolva, mert nem fut az Android olyankor. Az óra is egy app az Android rendszeren.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S7 edge | Nexus 7 (2013) | Dropbox reg: https://goo.gl/6rOnTn | OneDrive reg: https://goo.gl/7VH7RU ... Mindketten +500 MB-ot kapunk. Te is, én is.

(#47) jeni válasza Keem1 (#46) üzenetére


jeni
(PH! nagyúr)

tudom,a szokásaink eltérőek :R

Samsung SM-G850F Alpha tartozékok eladóak! Prívátban keres!

(#48) Viktor77 válasza Keem1 (#46) üzenetére


Viktor77
(PH! félisten)

Ha nagyon akarnák, meg tudnák oldani. Note 3-amon a MIUI tud időzített bekapcsolást.

Samsung Galaxy S7

(#49) Keem1 válasza Viktor77 (#48) üzenetére


Keem1
(PH! addikt)

De minek? Komolyan kérdezem. Mi szükség van rá? Azért hogy ne hívjanak? Arra van hívásszűrés vagy repülő mód. Fogyasztás miatt? A ki és bekapcsolás több energiát fogyaszt, mint éjjel az idle (főleg a Doze mellett). Ráadásul van aki minden éjjel töltőn altatja a telefonját. 4 készülékkel, 2011 óta Androidos telefonra ébredek, de sose éreztem késztetést arra, hogy kikapcsoljam éjjelre. Max. néha újraindítom.

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S7 edge | Nexus 7 (2013) | Dropbox reg: https://goo.gl/6rOnTn | OneDrive reg: https://goo.gl/7VH7RU ... Mindketten +500 MB-ot kapunk. Te is, én is.

(#50) ceia


ceia
(őstag)

Ha a lakosság 66%-a ellenzi, mégis megszüntetik, az szép.

       it's more fun to compute

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.