Új hozzászólás Aktív témák
-
beleszólok
senior tag
Rákeresve az isleaked.com domainnel kapcsolatos hírekre... hát legalábbis érdekes, amit a reddit-en és még pár helyen írnak róla: állítólag két nappal azelőtt regisztrálták, hogy a gmailes lista nyilvánosságra került.
Kíváncsi vagyok, kiderül-e valaha, hogy honnan szedték össze a listát.
Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
Rickazoid
addikt
1.: A paranoia szót én használtam először jelezve, hogy az pont nem ezt takarja és figyelmeztetve másokat, hogy ne keverjék ide. Te voltál az első, aki mégis megtette és azon téveszmékkel vádolt meg.
2.: Pszichiátriai kezelést igénylő téveszmével vádolni valakit offenzív megnyilvánulás, akárhonnan is nézzük.
3.: Mit nem tudsz értelmezni azon, hogy ha valami felesleges, akkor az felesleges? Ez az okom, hogy miért nem adom meg ott az e-mail címem egy részét sem. Nem lenne semmi értelme, nem lenne hasznom belőle, nem tudnék meg semmi újat, csak bővíteném valaki más statisztikáit, amikben nem kívánok részt venni; két szóval felesleges lenne.
4.: Kevésbé megbízható hely az Amazon, a Google és a Microsoft, amiket említettem, de ide muszáj megadni vagy létrehozni valamit, különben nem használhatsz szolgáltatást. Fogjuk-Rá-Megbízható hely a PayPal... az összes többi helyen való tárolás az információk kiadása miatt van. Ezzel tisztában lenni megint nem az üldözöttség téveszméje. (Az USA-ban, pont amihez a Google tartozik, még törvény is kötelezi az ottani szolgáltatókat minden személyes információ kiadására indoklást sem igénylő hatósági kérésre, az érintettek értesítése pedig tilos. Könnyen szivárognak ott ki bármilyen adatok bárkiről, de még ez sem logikus érv egy jogosulatlan fél felé való önkéntes adatszolgáltatás mellett, sőt...)
4.: Miért próbálod beleerőltetni a mondandóimba, hogy lehülyéztem bárkit is? Megindokoltam csupán, miért illogikus az a gondolkodásmód, miszerint ha már úgyis ismeri X ember, akkor már nem számít Y-nak is a kezébe adni. Ez a legrosszabb, hanyag és naiv hozzáállás az adatkezeléshez és a vitathatatlan problémákhoz. "Rossz kezekben az adatok? Akkor adjuk csak meg őket minden jöttmentnek is!" <- Ez a te álláspontod és ami miatt problémázol velem, összefoglalva két mondatban."ezzel a marhasaggal tobbet nem szennyezem a topicot."
A tiéd valóban az.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Rickazoid #60 üzenetére
Kedves lordfreyr!
Akkor a kedvedert kifejtve, mert latom nem tudod elereszteni: Beirod, hogy szerinted nem jo otlet email cimet megadni ellenorizni. En beirom, hogy szerintem ez mar tulzott ovatossag (a paranoia szot te hasznaltad eloszor, csak jelzem), meg is indoklom miert. Te rogton elkezdesz pattogni es hogy uristen, nincs logikatok, raadasul szemelyeskedtek meg offenzivoskodtok. Egyreszt szerintem vegyel egy nagy levegot es szamolj el tizig.
Masreszt, hogy miert gondollak totalisan paranoiasnak? Egyreszt elismered, hogy tisztaban vagy vele, hogy az email cimed ezer helyrol kiszivaroghatott mar, akar onkentesen is megadtad mar kevesbe megbizhatonak tuno helyekre is, most megis odzkodsz es szerinted mindenki hulye aki nem. Valos veszelyt keptelen voltal mondani, hanem csak mert es aki mast mond az logikatlan. De nem adod meg, meg csillaggal sem, mert aztan azt mar vegkepp nem. Aki nem ert meg, az meg szemelyeskedo offenziv. Ezek utan csodalkozol, ha azt irjak hagyd abba a sirast, en meg egyszeruen nem tudlak komolyan venni? Es itt viszont tenyleg abbahagyom, akar modi torolheti is, ezzel a marhasaggal tobbet nem szennyezem a topicot.Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Rickazoid
addikt
válasz
quailstorm #58 üzenetére
A problémám, hogy itt mások beszólogatnak, amiért én úgy döntöttem nem használok egy felesleges eszközt, meg a hozzáállással sem értek egyet, miszerint ha már úgyis 1000 helyen tárolták az e-mail címét az embernek, amiből 980-szor nem kértek beleegyezést és 800 még illegális is, akkor semmi baj az 1001-edikkel. Józan gondolkodásmódnak és a tényekkel való tisztában létnek hívják, ha valaki látja ebben a hibát és hoz egy saját döntést, miszerint ha nem kell, nincs rá szükség, akkor nem adja oda, nem pedig üldözöttségről kialakult téveszmének, kedves (#59) a_n_d_r_e_w
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Cathulhu
addikt
válasz
Rickazoid #57 üzenetére
Nem mutattal ra sulyos hibara, sot meg semmilyen hibara sem a gondolatmenetben, de az erveleseddel megerositettel abban a gondolatomban, hogy paranoid vagy
Epp ezert reszemrol a tema lezarva, amugy meg szerintem tulporgod es mindent magadra veszel.
[ Szerkesztve ]
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Rickazoid #57 üzenetére
Tényleg nem látunk bele a tool-ba ami linkelve van, de többek közt én is megadtam a címem és még semmi...
Van publikus mail címem is, azt se szokták zargatni.A problémád meg egyáltalán nem értem. Ha meg van a fájl akkor mi a probléma? Más azt csinál az e-mailjével amit akar.
Ha meg a jelszót is meg akarod nézni az meg megint csak egy txt, és az van benne, aminek első két karakterét a cikkben linkelt tool írja. -
Rickazoid
addikt
válasz
quailstorm #56 üzenetére
Ki sír? Nem én értetlenkedek meg nevezem paranoiásnak magam, hanem akik nem tudják felfogni, hogy teljesen normális, ha valaki nem akarja megadni teljesen feleslegesen az e-mail címét egy teljesen ismeretlen csoportnak.
Amúgy megvan a fájl, ahogy azt korábban már írtam. Viszont offenzív megnyilvánulásra reagálni és rámutatni a súlyos hibára a gondolkodásmenetben nem tudom hogy számíthat "sírásnak" bárki szemében. Lényegében ez is sértő, én meg nem szeretem, ha sértegetnek.[ Szerkesztve ]
-
Rickazoid
addikt
Mint írtam ez nem paranoia, egyszerűen... ha nem muszáj, akkor miért adjam meg még +1 helyen (#53) rt06: akár részlegesen is?
Tudom, hogy az Amazon, a Google, a Microsoft, stb., mind gyűjti nemcsak amit megadok, de amire rálát levelezés közben is, de attól már rögtön paranoia lesz, ha nem akarom még egy harmadik félnek kiadni egy személyes adatom bármely részét? Tehát szerintetek ha már úgyis gyűjtik mások, akkor adjam meg ezeknek is? Logikátok az van![ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
válasz
Rickazoid #49 üzenetére
En meg ezt a paranoiat nem ertem. Paypal vasarlasok (ebay), forum regisztraciok, webshop regisztraciok, tobb tucat vagy akar tobb szaz alkalom spam adatbazisba kerulesre, ez mivel lenne tobb? Na es ha spam, akkor majd napi 20 helyett 22 spam levelet kapok, na bumm, 3 havonta 1 ha atjut a szuron, pont gmail-es cimeknel irrelevans majdhogynem.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
beleszólok
senior tag
válasz
Rickazoid #49 üzenetére
Ebben egyetértünk, épp ezért csak a spamgyűjtő címeimet ellenőriztem. Azok nincsenek benne.
Viszont... van itt valaki, aki szerepel a listában és hajlandó megosztani velem legalább privátban a listában létező gmail-es címét?
Kíváncsi vagyok, hogy valóban nincs rajta a listán egyik címem sem vagy csak a túl paranoid beállításaim miatt nem működik megfelelően az oldal. (cookie-k, flash, js stb. letiltva, gyakorlatilag csak a html működik)Tiszavirág: http://youtu.be/YdcsiW0kfso
-
Rickazoid
addikt
Hát ahogy látom ti jól vagytok vele, de én nem írom be az e-mail címem egy weboldalra csak úgy. Remek alkalom ez e-mail cím gyűjtésre, még jelszó nélkül is értékes adatbázist csinálnak vele főleg, ha külön szelektálják, hogy ki szerepelt és ki nem a listán.
Nem paranoia, csak nem, ha nem muszáj. Jelszót váltok, kicsit korábban, mint szoktam és ennyi. A letölthető listákat meg az nem szerkeszti át, aki nem akarja. Mindenesetre nekem egyik sincs benne, na meg ahogy látom mindegyik gmail cím, én meg nem azt használok a Google fiókomhoz, szóval...
Mondjuk én csak a 103,7 MiB-osat találtam, nem tudom milyen nagyobbról beszéltek.[ Szerkesztve ]
-
Qbász
aktív tag
Benne van a címem. De a régi jelszavam első két betűjét dobta ki rá... Azért megint megváltoztatom.
Future Gadget #8 'Phone Microwave (name subject to change)'
-
törölt tag
Megúsztam.
-
saelin
veterán
Én is fél évente és lehetőleg törekszem arra, hogy teljesen eltérő legyen az előzőhöz képest. Megváltoztatom a num és a betű helyét, habár én szeretek fantázia szavakat használni (pl ulamer, tipok, hasomi - ami cseng valahogy), mert könyebb megjegyezni. A speciális karaktereket ritkán alkalmazom... Androidon jártam már úgy, hogy nem fogadta el az angol billentyűzetről a #-et, csak a magyarról.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
hunluki
senior tag
2006 óta van gmail címem, és rajta vagyok a listán, de a csekkoló progi első két karaktere nem stimmel. Volt ilyen jelszavam is, de iszonyatosan régen... talán az első-második jelszavam lehetett, azóta párszor már megváltoztattam (kb félévente cserélek jelszót).
-
ledgeri
nagyúr
válasz
huntermati #1 üzenetére
Én is kaptam, de cseréltem is a 45 karakteres jelszavam
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
gebro
aktív tag
Az enyém is megúszta, bár direkt más cimet használok regekre és társaikra.
-
AndrewBR
senior tag
Ez az ellenorzo oldal hol talalhato?
A.
-
Hgovi
aktív tag
Én ki maradtam .
Hála![ Szerkesztve ]
Üdv Hgovi
-
ViharVadász
őstag
Szerencsére az enyém nincs benne, próbáltam mindig is a legfontosabb dolgokhoz mindig nehéz jelszót kitalálni.
"Video games are meant to be just one thing: fun. Fun for everyone"
-
törölt tag
Érdemes mindenhol bekapcsolni a két faktoros autentikációt ahol lehet. Sajnos PayPalon Magyarországról még nem lehet, pedig ott lenne igazán rá szükség.
-
quailstorm
nagyúr
-
quailstorm
nagyúr
Na, megvan az eredeti file...
google fiókot ha jól tudom nem lehet csak úgy törölni, mert nem lesz elérhető újra az a név
a fiókom ma is használom, sőt, spamtől is egészen mentes, plusz android tella van rajtaami meg a fájlban volt: freequailsarehere
Ha nem lenne benne a quail annyira nem is izgatnám magam.
-
1tom
aktív tag
Az én gmail címem megúszta.
Bunkók kiméljenek! Amiga rulez always!
-
kispx
addikt
válasz
quailstorm #26 üzenetére
Gondolom ez meg van tisztítva ettől, mert egy hírportálon találtam rá. Nem hiszem, hogy valamelyik portál is kirakna e-mail+jelszó párosokat.
Amúgyis mintha, google.txt lenne az eredeti fájl neve és nem google_5000000.txt -
Panthera
őstag
válasz
quailstorm #16 üzenetére
Azt tudom. Arra gondoltam, hogy szerintetek van-e jelentősége, hogy csillagokat is tettem bele? Akinek zöld volt azok bátran kiírták végig a címet és nekik is ezt írta amit nekem?
-
quailstorm
nagyúr
Ezért fura hogy nekem fr-t írt, miközben a jelszótörténetembe sose volt benne a két karakter...
(#22) kispx: kössz lenn van
De népszerű lett a mega
Nem hiába, mindig ők voltak a legjobbak. Gyűlölöm is azt a társaságot akiknek nem tetszett Schmitz pofája... Volt még 30-40 másik hasonló, de nem, pont az kellett bezárni, amire 3-4 éven keresztül talicskáztunk egy életművel, sőt még működött is.
-
kispx
addikt
válasz
quailstorm #18 üzenetére
Nem tudom, hogy mennyire alapszabály kompatibilis, ezért pm-be küldtem.
-
törölt tag
Egy címem sincs benne a cirka 40 közül. Pedig van ami elég régi.
Ezek szerint csak nem ártott az erős jelszó, illetve a Google+ kikapcsolása, meg az egyéni hirdetések letiltása... -
YB
csendes tag
Enyém is kikerült, de csak egy kb. 8 évvel ezelőtti jelszóval. Akit érdekel: [a-z]{7}.
-
Kex613826
tag
Az enyém az zöld!
Be positive, nothing is perfect!
-
quailstorm
nagyúr
apámé nincs benne
(#17) kispx: link pls, nem találtam meg.
[ Szerkesztve ]
-
kispx
addikt
Akik nem bíznak meg az alkalmazásban, azok miért nem keresik meg a txt fájlt? 2 perc gugli.
[ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
Nektek mit írt ki?
Zöld színnel, Your account probably is not in public access?...
Én direkt kihasználtam a 3 csillag lehetőséget. -
papi77
addikt
Sajnos az enyém is benne van
Droiddal használom...Az első: NOKIA 1611
-
kengyel
nagyúr
-
quailstorm
nagyúr
Az enyém is benne van, pedig azt az e-mailt alig osztottam meg valahol...
Viszont a kiírt két karakter meg se található a jelszavamban, és sose volt megtalálható. Most akkó mi van? -
saelin
veterán
Köszönöm.
Nem is tudtam erről a funkcióról, pedig már évek óta használok gmailt. A fő profilomon mindenképp alkalmazni fogom, mivel ahhoz bankkártya is van társítva, rengeteg contact stb."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
rt06
veterán
válasz
huntermati #3 üzenetére
azt megkerdezhetem, hogy milyen jelszot hasznaltal (hossz, osszetettseg, etc)?
illetve akik most nezik, azoknak is 502-t dob az nginx
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
po1son
addikt
Én azt tanácsolom mindenkinek, akinek van lehetősége rá, hogy használjon gmail hitelesítőt, amivel kétlépcsős védelem lesz a email címen. Itt van a link is hozzá.
STEAMID/WOT nick: po1son_
-
Cathulhu
addikt
válasz
huntermati #3 üzenetére
Legalabb mutatja, hogy valid az alkalmazas. Hala az egnek nekem mindegyik cimem zold.
-
kengyel
nagyúr
Most gyorsan én is megnéztem 3 mail címet, és szerencsére nem vagyok benne !
Érdemes megnéznikengyel
-
DaveJr
őstag
válasz
huntermati #1 üzenetére
És a jelszó első pár karaktere is stimmelt?
Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Google állítja, hogy egyrészt máshonnan megszerzett, jórészt régi fiókadatokról van szó, másrészt ezek döntő többsége már inaktív, ráadásul megtették a szükséges biztonsági intézkedéseket.
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Érdekes történések a hardveraprón...1.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Androidos tablet topic
- Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest