Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Egon

  nagyúr

  válasz Döglött Róka #18 üzenetére

  Mitol nagyon nagyon osszetett dolog? Ha valakik osszejonnek szetmennek az kapcsolatfugges, gyengeseg foleg ha ujra es ujra elkovetik ugyanazt a hibat. Nekem is volt a kornyezetemben ilyen, mindketto amikor nekiallt panaszkodni akkor azt mondtam hagyjak abba vegleg es keressenek mast vagy fejezzek be a rinyalast.

  Alapvetően a hűtlenségről, mint fogalomról volt szó - mi köze ehhez az általad vázolt, "se veled se nélküled" típusú kapcsolatokhoz (amelyeknél ráadásul nem is feltétlen fordul elő hűtlenség)? :F
  Szóval, hűtlenség. Hogyan definiálod? Egyes nők szerint már az is hűtlenség, ha a pasijuk alaposabban szemügyre vesz egy csinos nőt az utcán - ellenpéldaként pár kollégámat említhetném, akik szerint az még nem hűtlenség, ha egy másik nő lesz...ja őket... ;]
  A konkrét oldalra visszatérve, hol húzod meg a hűtlenség határát:
  - aki regelt az oldalra,
  - aki csetelt más nőkkel,
  - aki megivott egy kólát más nővel,
  - aki smárolt más nőkkel,
  - aki lefeküdt más nőkkel?
  Szerintem a kolléga erre értette, hogy nem olyan egyszerű ez... :U Ráadásul kizárólag az egyik fél szerepét vizsgálva sem olyan egyszerű: a másik fél esetleges "közreműködéséről" nem is beszélve.

  Jut eszembe a gyerek miatt egyuttmaradni a leggyengebb kifogas, mennyire jo a gyereknek ket szarbaharapott szulot nezni akik gyilkoljak egymast?

  Megint az abszolút leegyszerűsítés. Egyáltalán nem általánosítható, hogy egy rossz párkapcsolatban "gyilkolják egymást" a felek: igen gyakran inkább az "együttélés helyett egymás mellett élés" jellemző ilyenkor, aminek kihatásai sok esetben sokkal kevésbé viselik meg a gyerekeket, mint ha elválnának a szülők.

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Hozzászólok Aktív témák