Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Cifu

  nagyúr

  válasz Döglött Róka #5 üzenetére

  Kettős mérce. Akkor miért nem például a torrent- és warezoldalakat törik fel, és azonosítsák a regisztrált felhasználókat? :F
  Vagy a feleség-kereső oldalakat, amelyek fél lépésre vannak az Ashley Madison-tól? :F

  Ha a hűtlenség bűn, akkor a warez, meg a kiszolgáltatott orosz, ukrán és távol-keleti feleség-kereskedelem miért nem az? Lehetne sorolni sokáig azt, hogy akkor még ki mindenkinek az adatait kéne kipakolni a netre, mert "megérdemlik"...

  Nekem az tetszik, hogy miközben legazemberezik az Ashley Madison üzemeltetőit (akik tényleg azok, pláne ha hamis felhasználókkal generáltak forgalmat a fizető felhasználóik számára), miközben ők maguk is bűnözők...

  [ Szerkesztve ]

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

 • Cifu

  nagyúr

  válasz Döglött Róka #12 üzenetére

  Huhh, Farkas komám, ennek a prédának nagyon aláharaptál, lépj egyet hátra, és nézd meg jól.

  -Kettős mérce, mert mint az utolsó bekezdésben írtam, a fő gondom vele az, hogy miközben legazemberezik és bűnözőzik a weboldal üzemeltetőit, ők maguk is ugyanilyen erkölcstelen és aljas tettet hajtottak végre.

  -Bárhogy is nézzük, egy társkereső oldalra regisztrált emberek adatait megosztani nem erkölcsös tett (bármilyen társkereső is legyen az). Kettős mérce, ismét. Mi alapján tartja magát erkölcsösebbnek azoknál, mint akik az oldalra regisztráltak?

  -Attól, hogy valaki regisztrált az oldalra, még nem jelenti azt, hogy meg is csalta a párját. Még akkor sem, ha kiadott X dollárt azért, mert csetelt pár más emberrel az ellenkező nemből.

  -A hűtlenség igen összetett dolog, én nem is merném pár mondatban összefoglalni. Ez nem jelenti azt, hogy én felmentem azokat, akik félrelépnek, mindössze úgy vélem ez nem fekete-fehér dolog. Abban persze egyetértek, hogy ez közös kommunikáció dolga, de nem egyszerűsíteném le a dolgot olyan szintre, ahogy te magad tetted.

  [ Szerkesztve ]

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

 • Cifu

  nagyúr

  válasz Döglött Róka #16 üzenetére

  Bocsanat, felreertettem, ugy ertettem ram erted a kettos mercet, nem az oldal feltoroire.

  No problemo, a félreértés tisztázva lett. :)

  szvsz azert lesz valaki hutlen mert nem kommunikal, ha kommunikalna mar egyedulallo lenne, ehelyett inkabb sunnyog.

  Tényleg nem akarok belemenni, mert nagyon-nagyon összetett dolog ez, de erre reagálnom kell.
  A kommunikáció nem oldja meg automatikusan problémát (neked nincs a környezetedben olyan, akik szétmennek-összejönnek megint végtelen ciklusban ragadtak?), és nem mindig jobb az, ha szétmegy a pár (például mert a gyermekek szempontjából ez káros).

  Van egy aldozat.

  Olykor több...

  Nem tartom osszetett dolognak a hutlenseget, inkabb gyengesegnek.

  Olykor nagyon tudlak irigyelni... :DDD

  [ Szerkesztve ]

  Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

 • Egon

  nagyúr

  válasz Döglött Róka #18 üzenetére

  Mitol nagyon nagyon osszetett dolog? Ha valakik osszejonnek szetmennek az kapcsolatfugges, gyengeseg foleg ha ujra es ujra elkovetik ugyanazt a hibat. Nekem is volt a kornyezetemben ilyen, mindketto amikor nekiallt panaszkodni akkor azt mondtam hagyjak abba vegleg es keressenek mast vagy fejezzek be a rinyalast.

  Alapvetően a hűtlenségről, mint fogalomról volt szó - mi köze ehhez az általad vázolt, "se veled se nélküled" típusú kapcsolatokhoz (amelyeknél ráadásul nem is feltétlen fordul elő hűtlenség)? :F
  Szóval, hűtlenség. Hogyan definiálod? Egyes nők szerint már az is hűtlenség, ha a pasijuk alaposabban szemügyre vesz egy csinos nőt az utcán - ellenpéldaként pár kollégámat említhetném, akik szerint az még nem hűtlenség, ha egy másik nő lesz...ja őket... ;]
  A konkrét oldalra visszatérve, hol húzod meg a hűtlenség határát:
  - aki regelt az oldalra,
  - aki csetelt más nőkkel,
  - aki megivott egy kólát más nővel,
  - aki smárolt más nőkkel,
  - aki lefeküdt más nőkkel?
  Szerintem a kolléga erre értette, hogy nem olyan egyszerű ez... :U Ráadásul kizárólag az egyik fél szerepét vizsgálva sem olyan egyszerű: a másik fél esetleges "közreműködéséről" nem is beszélve.

  Jut eszembe a gyerek miatt egyuttmaradni a leggyengebb kifogas, mennyire jo a gyereknek ket szarbaharapott szulot nezni akik gyilkoljak egymast?

  Megint az abszolút leegyszerűsítés. Egyáltalán nem általánosítható, hogy egy rossz párkapcsolatban "gyilkolják egymást" a felek: igen gyakran inkább az "együttélés helyett egymás mellett élés" jellemző ilyenkor, aminek kihatásai sok esetben sokkal kevésbé viselik meg a gyerekeket, mint ha elválnának a szülők.

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

 • Egon

  nagyúr

  válasz Döglött Róka #21 üzenetére

  cserebe a gyerek lat egy fals csaladmodellt ami kihat az egesz eletere. Nem viseli meg persze, csak sorra koppan majd amikor felnottkoraban nem eleg amit nyujt. Tovabbra is fenntartom, hogy az emberek hajlamosak tulbonyolitani ezt a kerdest. Ha szar, akkor kommunikalni kell, ha nincs eredmeny, akkor lepni kell. Vannak helyzetek amikor az embernek onzonek kell lennie, kulonben csak idot veszteget.

  De termeszetesen nem kell, hogy egyezzen a velemenyunk, nekem ez jott be, mas meg szeret szenvedni, megint mas meg kapaszkodni

  Baromira nem erről van szó. Mindössze arra szerettem volna rávilágítani, hogy - ahogy sok minden más esetében - egy csomó fokozata van a "rossz kapcsolat" kitételnek. A súlyosabb esetekben persze nem áll meg a "gyerek érdekében maradunk együtt" érvelés, mivel valóban összességében több kárt okoznak a gyereknek azzal, hogy együttmaradnak, mintha elválnának. Viszont fenntartom, hogy léteznek olyan esetek (nem is kevés), amelyek kapcsán ellenkező a helyzet. Pl. egyáltalán nem biztos, hogy "fals családmodellt" lát a gyerek.

  "Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

 • emelhu

  tag

  válasz Döglött Róka #16 üzenetére

  "Nem tartom osszetett dolognak a hutlenseget, inkabb gyengesegnek."

  Majd kinövöd... bizonyára fiatal házas lehetsz :)

  Egy házasság (sok évtized alatt) már lényegesen többről szól (csak egyet említsek, a gyerekek érdeke) mint a sex.
  Te egyetlen aspektusból nézve lerombolod a többit?

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés