Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Gazala

  aktív tag

  nekem nem hianyzik a safaribol a phising vedelem... IE-n inkabb idegesitett. tul kenyelmesse akarjak tenni a felhasznalok eletet, pedig inkabb csak gondolkodniuk kene a usereknek.

 • Ulkesh

  őstag

  Az emberi hülyeség ellen nincs védelem.

  Aki egy ismeretlen e-mailben kapott címre elugrik és ott bizalmas információkat ad meg, azt nem védi meg semmilyen szoftver.

  "a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

 • P.H.

  senior tag

  Viszont sajnálatos módon erre (is) és a hasonló területekre kell figyelnie (lassan elsősorban) az informatikának, sőt, egyre jobban, ahogy terjed az internet-hozzáférés. (És nyugodtan hálát lehet adni odafentre, hogy mára kipusztultak a régi, egygépes adattörlő vagy a géphasználatot akadályozó fajzatok.)

  Nekem még soha senki nem tudta megmagyarázni, hogy ha pl. kap egy ismeretlen címről egy email-t, hogy a gépe nincs biztonságban, valószínűleg fertőzött, stb. és kattintson a linkre a megoldásért, akkor ugyanígy kattintana és együttműködne akkor is, ha pl. az email tartama az lenne, hogy az ismeretlen közölné, hogy a kocsijában elromlott ez-az, azonnal vigye ebbe és ebbe a szervizbe javításra. Az előbbi mégis mindennapos dolog, sőt, az úgy van! Irodákból pendrive-on havi rendszerességgel hozok haza vírust (autorun.inf + egy rejtett .exe)

  Tudom, ez Windows-os sajátosság, de ha nem kellene hetente 8-10, munkaköréből kifolyólag évek óta napi 8 órát számítógép előtt töltő embernek telefonon elmagyaráznom lépésről lépésre, hogyan is kell másolni (kattintson rá - ugye kék lett? - fent Szerkesztés - a megjelenő menüben Másolás - nem, nincs még kész - ...; hol van innen még az, hogy az illető pl. rendszeres biztonsági másolatot készít), akkor én is azt mondanám, hogy ez tisztán emberi hülyeség, de nem: ez érdektelenség és az oktatás sikertelenségéből következő hozzá nem értés. (volt, akinek mondtam, hogy nyomjon a Sajátgépben bolyongva egy backspace-t, azt mondta, olyan nincs a billentyűzeten, és legyek szíves hozzá magyarul beszélni; volt, aki velem b+-ezett, hogy legyünk már képesek olyan programot írni, ami a telepítéshez nem kér jelszót Vista alatt - ja, hogy a rendszergazda szabadságon van, a program most kell?)

  Ez a mai magyar valóság; nem vagyok benne biztos, hogy a fejlettebb világ sokkal előrébb tart. Mert ugyan ki szól nekik, okítja őket, ha az internet napi tv-s megjelenése is csak arról szól, hogy rendszerezz zenét, meg keress ismerősöket?

  [ Szerkesztve ]

  Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still ... ˙˙˙ Real Eyes Realize Real Lies ˙˙˙

 • Polesz

  addikt

  Használni kell az OpenDNS-t és az adathalász oldalak le is vannak tiltva.

  Elméletileg nincs különbség elmélet és gyakorlat között. Gyakorlatilag van.

 • gerilee

  aktív tag

  Ez direkt így van kitalálva. Nem bug, hanem fíícsör. A Darwini elméletet alkalmazzák az eppölnél. Ha hölye a júzer, majd jól ellopják a pénzét, aztán ettől éhenhal, ezzel pedig az eppöl közösség összeségében erősödik.

  Komolyra fordítva a szót. Ha eléggé elterjed az OSX rá fognak jönni az emberek, hogy ez csak egy bugos, lyukas oprendszer, csak eddig nem érte meg a hibákat keresni benne. Aztán meg jönnek naponta, hetente a patchek az oprendszerhez, hogy javítsák a kritikus hibákat.

  Hülyékkel vitatkozni olyan, mint egy galmbbal sakkozni. Feldönti a bábukat, rász*rik a táblára, majd boldogan ugrál, hogy ő nyert...

 • newgamer

  aktív tag

  Most próbálom ki a Safarit kíváncsi vagyok rá, annyit fűznék hozzá, amit ellehet lopni, azt elfogják lopni, és se tűzfal, se vírusirtó nem fogja meg :U

 • Gazala

  aktív tag

  ezt mar 5 eve mondjatok... 2 eve van mac-em. nincs se virus, se spyware es egyeb finomsag. hiaba ementali, hiaba szar, erdekes, jobban mukodik, mint a win.

 • gerilee

  aktív tag

  Mielőtt báki is megvádolna, kipróbáltam a Safarit, itt van a gépen telepítve, de nem jött be. Sem a kezelése, sem a megjelenítése. Az én SWhasználati/internetezési szokásaimhoz az Opera illik. Nem azt mondom, hogy jobb mint a Safari, de nekem kényelmesebb és jobban tetszik. :)

  Öt éve mennyi Safari böngészővel szerelt macet adtak el? És mennyit adnak el ma? Ha Te egy rosszindulatú programozó lennél, aki minél több adatot meg akar szerezni a figyelmetlen és felelőtlen felhasználóktól, akkor mit célóznál meg? Egy olyan böngészőt/OPrendszert ami a piac nagy részét uralja, vagy egy olyat ami alig éri el a statisztikai hibahatárt?
  Hasonló jelenséget lehetett megfigyelni annó a Firefoxnál. Mindeki dícsérte, istenítette, ajnározta, ezáltal megismerte az internetes társadalom és elkezdték egyre többen használni. Ennek az lett az eredménye, hogy olyanok is elkezdték "vizsgálni", akik nem böngészésre használnák. Azán elkezdtek jönni a hibajavítások, patchek, kritikus hibák és kiderült, hogy a Firefoxot is csak emberek készítették és ez sem tökéletes.
  Hasonló a helyzet szerintem a Safarival is. Minél többen fogják használni, annál több hibájára derül majd fény...
  Az pedig más kérdés, hogy valószínűsítem Te nem tartozol a "minden por_nolinkre észnélkül rákattintok" userek közé, így nem vagy _mérvadó_, bármilyen böngészővel biztonságban van a géped. :)

  Hülyékkel vitatkozni olyan, mint egy galmbbal sakkozni. Feldönti a bábukat, rász*rik a táblára, majd boldogan ugrál, hogy ő nyert...

 • Ulkesh

  őstag

  "Az én SWhasználati/internetezési szokásaimhoz az Opera illik."

  :)
  Ez érdekes, én mindkét platformot használom (OSX, Win) és én is ugyanígy vagyok, XP alatt semmi pénzért nem használnék mást, mint Operát, míg OSX-en ugyanígy vagyok a Safarival.
  Egyik szoftver sem sikerült ugyanolyan jól a másik platformra. :I

  "Ha Te egy rosszindulatú programozó lennél, aki minél több adatot meg akar szerezni a figyelmetlen és felelőtlen felhasználóktól, akkor mit célóznál meg? Egy olyan böngészőt/OPrendszert ami a piac nagy részét uralja, vagy egy olyat ami alig éri el a statisztikai hibahatárt? "

  Ez is egy szempont, csak nem feltétlenül igaz.
  Az Apple toronymagasan vezet az értékesebb gépek eladásával (ebben az árszegmensben gyakorlatilag nincs ellenfele), ráadásul az USA piacán ha jól emlékszem a notebook-ok eladásában a 2.
  Szóval ha rosszindulatú programozó lennék, akkor inkább céloznám a tehetősebb és minden biztonsági óvintézkedést mellőző Mac felhasználót, mint a csóró pistikéket a Tesco-s PC-vel.
  Egyszerűen az az igazság, hogy vannak rések és bizotnsági hiányosságok, de az OSX akkor is egy Unix rendszer, ami még így is jóval nagyobb biztonságot nyújt, mint egy Windows és egy átlagos Windows-on nevelkedett vírusgyártónak biza még mindig túl nagy falat.
  Az, meg aki egy Unix-ot meg tud törni az vagy eleve egy komoly cég biztonságtechnikai szakértője, vagy ezt a tudását nem fogja vírusokkal meg adathalászattal aprópénzre váltani.

  [ Szerkesztve ]

  "a mobil hardverek mióta is rendelkeznek olyan erőforrással, hogy egyáltalán szóba jöhessen a Flash?" moonman

Hozzászólok Aktív témák