Hirdetés
- Dollár-százmilliárdokat költ az NVIDIA amerikai chipekre
- Nagy áramkimaradásokat okozhat az adatközpont-robbanás
- Váratlan fékprobléma miatt hívták vissza az Amazon robottaxikat
- A Foxconn hamarosan többet keres a szervereken, mint az iPhone-okon
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Debian GNU/Linux
- Programozás topic
- Túl környezetszennyező a modern chipek gyártása
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VMware
- Ubuntu Linux
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Az NVIDIA szerint a humanoid robotok forradalma közelebb van, mint gondolnánk
- Bitcoin topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
nekem semmi nem elképzelhetetlen, csak nem hiszem, hogy alapvetően jogellenesen járna el a vidanet.
fyi: ahhoz, hogy kiadjon egy díjszabást egy területre, előtte az ászf-be bele kell írni, az ászf-et le kell adni az nmhh-nak, majd legalább 30 napra meg kell hirdetni.csak ezek után léphet életbe a díjszabás. ha te láttál egy árat a webjükön mondjuk november ötödike környékén, azt legkésőbb szeptemberben csinálták, mert október volt a meghirdetés. Szeptemberben pedig nem lehetett tudni, hogy netadó lesz.
egyébként egyszerű a vitát eldönteni: letöltöd az ászf-et, amiben ez az ár már benne van, megnézed az utolsó módosítás idejét meg a meghirdetés idejét, ezek az adatok kötelezően szerepelnek benne, és tudni fogod, hogy nincs igazad. (ez van a footerben: "Verzió: 2014/11/01. Utolsó módosítás dátuma: 2014. 09. 30. Utolsó módosítás hatályba lépése: 2014. 11. 01")
-
PistiSan
addikt
Ha megnézed a vidanet oldalát, láthatod hogy minden területen más más díjszabást alkalmaznak, 1 hete érhető el a díjszabás a mi területünkre, előtte semmijen ár nem volt mert nem szolgáltatott itt.
Ennyire elképzelhetetlen számodra, hogy már rögtön így csinálják meg az árképzést, nyilván nem internetadó néven fog szerepelni, hanem csak simán ennyibe kerül a szolgáltatás és kész. -
PistiSan
addikt
válasz
FireKeeper #36 üzenetére
Btel előfizető vagyok, pár naja nálam is vacakol a net, ebben a hónapban már elvileg a vidanettől kapom a net számlát.
A btel átazásától sem voltam elájulva 5700ft csuapasz adsl, most jár le a hűségidőm, a vidaneten ugyan itt 6800ft lesz a 10mb es csomag. Ennél még a telekom is olcsóbb, szolgáltató váltás lesz!
(Itt már biztos beépítették az árba a jövőre várható internet adót (elvileg nem lesz, de már nem hiszem el)) -
FireKeeper
nagyúr
van saját hálózatuk, Kecsón ill vidéken (tudom, mert egy rövid ideig náluk melóztam, egy-két végpontot mi lőttünk be), leginkább mikrós linkekkel operálnak, ingyenes frekin, kommersz eszközökkel, vicc az egész.
bp-n, meg gondolom néhány egyéb helyen is, már meglévő kis szolgáltató hálózatát vették át, szóval nem hiszem h van backup, max ha egy másik szolgáltató átveszi tőlük.
egyébként amatőr egy banda nagyon, pedig alapvetően ez lehetett volna egy fasza jól jövedelmező cég is. csak az ügyvezetők (Takács tesók) szakmailag nincsenek épp a helyzet magaslatán, és valószínűleg jobban érdekelte őket hogy mennyi pénzt lehet kiszipolyozni saját használatra, mint hogy mennyit/hogy lehetne ügyesen visszaforgatni...
ami befektetési pénzt meg kaptak, mikor tőzsdére mentek, meg akiktől kapták... nem csodálkoznék rajta ha csőd esetén feltűnne az irodánál néhány sötétített ablakos kocsi meg néhány uzis ukrán/orosz maffiózó és példát statuálnának.
-
azbest
félisten
válasz
tatararpad #29 üzenetére
A "legviccesebb", hogy a pecsét fetisizmust sem támasztja alá jogszabály... sőt, ahogy utána olvastam, nem is kötelező elem a szerződéseken / számlákon.
Főleg, hogy bélyegzőt is bárki tud készíttetni, ha jól sejtem.
Lehet, hogy régen valamikor kötelező volt, de ma sok helyen azért dobják vissza, mert az irodista gizike, aki az excelt is kézi számológéppel használja, az nem fogadja el és nincs mit tenni a tudatlansága ellen a külső félnek. Nem ér annyit a vele való küzdelem, mint csináltatni egy pecsétet.(#31) bambano
nem tudom technikailag hogy működik, de elképzelhető, hogy a roaminghoz hasonlóan a fizikai szolgáltató a virtuális szolgáltató szervereivel áll kapcsolatban és az onnan kapott adatok alapján enged vagy nem engedi vagy nem engedi használni a hálózatot. Gondolom nem több telephelyes a cég, így egy helyen elég volt lekapcsolni a villanyt. -
tatararpad
őstag
A fénymásolat is ugyanaz mint az eredeti, mégsem lesz hiteles míg rajta nincs egy pecsét az ominózus "eredetivel megegyező hiteles másolat" egy dátum és egy aláírás társaságában. Ahogy korábban említette ez nem arról szól hogy szerinted vagy szerintem mi hiteles meg mi fölösleges, hanem hogy szerintük mi az, és bizony a fax hitelesnek van számon tartva elég sok helyen, míg a szkennelt nem. Ha te egy vállalkozást vezetsz és a partnered azt mondja hogy neki faxon küld el mert az emailt nem fogadja el, akkor mit csinálsz, belinkeled neki a wikipediat vagy elküldöd faxon neki?
-
e=mc²
őstag
Nem, rohadtul nem. Majd ha lesz nevedre szolo digitalis tanusitvanyod, amit egy olyan hitelesites szolgaltatoval allitasz ki, aki szinten hitelesitett, azzal ha az e-mailt alairod, max akkor hiteles lesz.
Ha meg te elfogadsz egy szerzodest, vagy megrendelest, vagy jelszovaltoztatasos kerelmet e-mailben, az meg a te ceged politikaja, ami te megengedsz magadnak, mas meg nem.
A tozsden pedig a faxot fogadjak el hitelesnek, akkor ott bizony faxszal kell kuldeni/fogadni.
Ennyi, nem tobb. Kar ezen kiakadni barkinek is.
-
e=mc²
őstag
válasz
tatararpad #23 üzenetére
Vagy ha nem is jogszabalyban, de az adott intezmeny/ceg szervezeti es mukodesi szabalyzataban, esetleg ugyvezetio utasitasban, ami kulso fel szamara nem biztos, hogy publikus. Ezt meg hagy dontse mar el az adott ceg/intezmeny, hogy hogyan kommunikal a kulvilaggal.
-
zrubi
senior tag
Egy szkennelt dokumentum (pdf) digitális aláírása arra való, hogy azonosítsa a kiállítót. Fax esetében a küldő telefonszáma azonosítja.
JAJJ
Tehát szerinted ha én megkérem Gizikét a recepción, hogy faxolja már el az XY privát dokumentumomat Z állami intézményhez, akkor a céges telefonszám majd engem azonosít?? vagy Gizikét? vagy a céget?LOL
Az, hogy a FAX-on kapott dokumentumokat hivatalosnak minősítik, csak egy régi és rossz szokás. De semmilyen technológiai alapja nincsen.
Egyetlen dolgot "garantált", hogy visszajelzést kaptál arról, hogy átjutott az anyag a túloldalra. És ezzel Te "bizonyíthattad", hogy márpedig elküldted nekik.
De ez ettől még nem azonosít senkit, semmilyen módon. Sosem tette. Sőt, az elküldött tartalmat érintőleg sincs semmilyen garancia arra, hogy a fogadónál az jelenik meg, amit a küldő "elküldött".
-
azopi74
addikt
válasz
tatararpad #15 üzenetére
Igen, ez elég vicces, tekintve, hogy a fax is egy szkennelt dokumentum... Az hab a tortán, hogy egy faxot nem lehet el látni digitális aláírással, míg egy emailt igen...
Amúgy meg az igazi megoldás a csőposta lenne
-
zrubi
senior tag
válasz
tatararpad #15 üzenetére
"A kézzel aláírt és faxolt dokumentum hitelesnek számít, míg a szkennelt nem tudtommal"
Az, hogy ki mit fogad el 'hivatalosnak' az egy nem technikai kérdés
De a FAX vajon mi?
ledarálja az egyik oldalon a papírt, áttömködi a telefonvonalon, vaaagy... esetleg BESZKENNELI azt a nyomorult papírt a küldő oldalon, átküldi digitálisan a másik készülékre, az pedig KINYOMTATJA? -
bambano
titán
ja, az állami intézmények annyira el vannak maradva, hogy legalább 10 éve van náluk elektronikus levelezés (nem ez, amit te ismersz, hanem másik), meg elektronikus dokumentumcsere. a magyar piaci cégek akár 10-15 év alatt is utolérhetik az állami szférát (vagyis azt, ahol állambácsi tartott ezen a területen a 2000-es évek legelején).
oh wait...
-
kraftxld
félisten
Ha valaki faxolni akar nekem mindig mondom neki, hogy küldje az 1990-es telefonszámra, és nézze már meg az évszámot
-
galocza
aktív tag
a faxot én is rühellem, az egyetlen esetleges logika mögötte az lehet, hogy telefonszám alapján azonosítható a küldő. emilt meg osztán kaphatok akárhonnan.
állami intézmények amúgy is szeretnek lemaradni vagy 10 évvel: 5-6 évvel ezelőttig a tb-nek a jelentést floppyn adtuk le, ami a kisebbik baj, de ezeket (igen, miután leadtuk, megnézték, elemezték, elvesztették, megtalálták, iktatták, archiválták, stb) nekünk 5 évig kellett megőrizni. amikor jött az új rendszer (mindjárt arról is lesz szó), 800+ floppylemezt adtam el a vaterán 1 forintért, hogy ne kidobni kelljen, amire évek alatt annyit költöttünk. ja, és persze a floppy beolvashatóságáért én felelek. b+.
no, 5-6 éve új rendszer van, neten keresztül jelentünk - engedélyezés, nyugtázás visszaigazolás stb, még több lépcső, de legalább automatikus többnyire, nem a tbnek, hanem a programunknak köszönhetően. de - és itt jön a poén - miután elküldtem a jelentést, megvolt a többszörös ide-oda kommunikáció, feldolgozták, felfogták stb - az összegző oldalt aláírva és lepecsételve el kell küldeni faxon 8).
akkor könyörgöm, minek az sokszoros oda-vissza igazolás, visszaigazolás, autentikáció, nyugtázás, lekvároskenyér, ha mégsem hiszik el, hogy tőlem jött? -
azbest
félisten
válasz
Deller2010 #9 üzenetére
Azért furcsa nekem az, hogy egy majd 1 milliárd hasznot (adó és osztalék fizetés után) hozó cégnél megáll az élet egy áramszünet miatt
-
Deller2010
tag
válasz
sing1ep1ayer #2 üzenetére
"Rossz esetben valami nevetséges mértékű büntetéssel megússzák, amit zsebből kifizetnek"
Ez már megvolt:
"az MNB előbb 2,5 majd 5 millió forint bírságot is kiszabott a BTelre "
A cég jegyzett törzstőkéje pedig több, mint 1.000.000.000 Ft. Kérdés van-e még?
Szerintem az 5.000.000-s bírságot egy napi nettó bevételükből kifizethették.Amúgy meg simán, minden következmény nélkül megtehetik, hogy a Business Telecom Nyrt. jogutód nélkül megszűnik és mindent elad 1 Ft-ért a Business Telecom 2 Nyrt-nek. Aztán az ügyfelek, üzleti partnerek futhatnak a pénzük után...
-
Gyerekek azt ne mondja nekem senki, hogy egy Budapesti Értéktőzsdén nincs backup vonal... Nomeg a faxolás is eléggé übergagyinak tekinthető a 21. században főleg egy tőzsdén
-
hemaka
nagyúr
fax így 2015 derekán?
Ettől függetlenül jogos a felháborodás. -
sing1ep1ayer
őstag
válasz
Armagedown #3 üzenetére
Biztosan attól félnek, hogy jövőre mégis lesz internetadó.
Egyébként feltételezem hogy megrendeléseket, visszaigazolásokat, szerződéseket küldözgetnek így, azért, hogy iktatható legyen. De majd jön valaki, akinek több rálátása van erre és megmondja, én csak a billentyűket koptatom.
-
e=mc²
őstag
válasz
Armagedown #3 üzenetére
Mert a faxon egyszerubben tudsz kuldeni hivatalosan alairt dokumentumot, e-mailen meg nem. (A szkennelt dokumentum nem hivatalos, amig nincs digitalisan alirva - az meg meg kellokeppen nem terjedt el.)
-
Armagedown
őstag
Mi az oka annak, hogy a tőzsdén faxolnak 2014 végén?
-
sing1ep1ayer
őstag
Abban biztos vagyok, hogy az esetleges csőd ellenére - amelyről pletykálnak - a vezetők nem fognak sem koldusbotra jutni, sem a hűvösre, pedig simán megérdemelnék. Rossz esetben valami nevetséges mértékű büntetéssel megússzák, amit zsebből kifizetnek (és amelyből a felhasználók biztosan nem látnak egy fillért sem kártérítésképp); de ez már csak így megy nálunk.
-
rodrigez
senior tag
Remek, kedvenc törzshelyemen, már 1 hete nem lehet kártyával fizetni, mert nincs miattuk internetkapcsolat.
Új hozzászólás Aktív témák
it A BTel kedd-szerdai országos leállása nem csak magánelőfizetőket, cégeket, sőt a Budapesti Értéktőzsdét is érintette. A Magyar Nemzeti Bank rendkívüli közzétételre szólította fel a céget.
- Nintendo Switch
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- PlayStation 5
- Egy sajtburi, orrcsepp és egy feltöltős teló lesz házhoz, köszi!
- Óra topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Dell Precision Munkaállomás 5540 i7-9750H/32GBRAM/512SSD/QuadroT1000/WIN11PRO
- HP Z24i G2 Monitor 24"/FHD/IPS/1920 1200/USB Type-C
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB Black ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Plus 128GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Playstation 2 Slim MX4SIO 64gb
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 4070 Super 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest