Hirdetés

 • MrCsiT

  őstag

  Ne gondold: ha tudnád, hány HP és Acer laptopon volt képtelen normálisan futni a Win10 (netán neked is ezek egyike lenne) máris nem mondanád, hogy annyira nagy királyság van, és nyilván user error. ha gond van a Win10-el.

  Ha esetleg, kicsit az alap felhasználó böngészési igényén túl is szeretnél valamit - legyen az dedikált hangkártya, hálózati terheléselosztás - máris hamar beleszaladhatsz abba, hogy
  - vagy Win10 alá nem létezik driver egy-egy hardverhez (és nem: a több éve hibátlanul működő xFi hangkártyát nem akarod lecserélni, csak mert egy új op.rendszert tolnak rád, kis túlzással kötelezően);
  - vagy egy-egy Win10 verzióváltásnál 1-2 hónap még kell, mire bizonyos funkciókat maga a Microsoft kijavít (lsd. a verzióváltásokkal adott esetben együtt járó adatvesztések,stb. és az ezekre kiadott javítások)

  És ha céged lenne, egészen addig szeretnél csak Linuxot, amíg az első partnered nem írja vissza, hogy nem fogadja el az akármire adott ajánlatodat/teljesítésedet - bármi lehet, ami neked fontos - azért, mert a Linux alatt elérhető irodai csomag kompatibilitása az Office-al hol jobb, hol rosszabb, de épp ott nem fog menni, ahol neked kellene.

  Nem olcsó az update, de ez nem furcsa a Microsoft-tól. Sok cégnek még ez is olcsóbb lesz, mint egy-egy olyan alkalmazást kompletten újraíratni/megvenni, ami már nem hajlandó valamiért elfutni Win10-en.

  paprobert :Ez parttalan. Ha TE nem adod meg az adataid, számodat, akármit, akkor meglesz mástól. A böngészési szokások a Google-nél. A mobilszámod szintén, max. nem tőled, hanem a szomszédodtól, akinek szerepelsz a mobiljában, és a gyerek iskolatársának szülőjétől - de elég hamar összarakják, hogy az a Te számod, ha ÉPPEN téged kell megkeresni.

  Win-ben lehet offline fiókot használni, de a telemetriát nem úszod meg.
  Ha bármilyen felhős szolgáltatást használsz - netán még fizetsz is érte - akkor megint nincs miről beszélni.

  [ Szerkesztve ]

  "Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT