Keresés
 • Ez mondjuk egyáltalán nem csoda.
  Egyrészt ma már vannak akkora mobilok, amik elegendőek arra, hogy az ember tartalomfogyasztásra tudja használni, így csak erre a célra tabletet venni teljesen felesleges és értelmetlen.
  Akkor van értelme egy tabletnek, ha valamilyen pluszt tud nyújtani ezen felül, és nem csak egy nagyra nőtt mobil, mid-range hardverrel, mint a mostani Androidos tabletek zöme.
  Pl. az Apple elment abba az irányba, hogy az iPad-eken kreatív munkát lehessen végezni.Van hozzá megfelelő minőségű stylus, erős hardver, és funkciógazdag szoftverek is.
  A Windowsos 2-in-1 gépek pedig szó szerint laptopok, amik tabletként is működhetnek, így az is mindenképp pluszt jelenthet.
  Ezzel szemben mondjuk egy Samsung tablet az égvilágon semmi olyat nem nyújt, amire ne lenne képes a fentebb felsorolt konkurencia bármelyike, de még házon belül a mobiljaik is sokkal értelmesebb választást jelentenek.
  Egy Pixel Slate meg valahol a kettő között van félúton, viszont az árazása nem ezt tükrözi. A Pixelbook viszont jó, az maradhat nyugodtan.

  Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

 • Én pl azért vennék iPadet, mert kreatív munkára sokkal jobb, mint bármelyik Androidos vagy Chrome alapú tablet. Van hozzá normális ceruza, meg normális programok, amikkel lehet alkotni.
  A filmnézés meg teljesen irreleváns, arra nekem ott van a TV + Chromecast.

  Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.

 • Jegyzetelésre nem is praktikus szerintem ez a megoldás. :D Arra még mindig jobb a billentyűzet, vagy egy igazi papír.
  Mondjuk én ezért is vagyok dilemmában, mert mindenképpen szeretnék a jövőben egy rajztáblát, csak még azt nem sikerült eldöntenem, hogy milyen formában.
  Ha egy iPad-et választanék, annak mindenféleképpen meglenne az az előnye, hogy rajztábla és kvázi-PC egyben, viszont a 2-in-1-t, mint form factort sokkal jobban szeretem, mert kényelmesebb gépeléshez, és mellette még mindig lehet tabletként is használni (persze ez relatív, de engem nem zavar a 12-13" méret benne), viszont Win10-et meg nem akarok, de Linuxra illetve ChromeOS-re nemigen vannak normálisabb rajzprogramok (Adobe, Corel, stb) így a másik alternatíva egy Mac lenne + rajztábla, csak az meg lényegesen költségesebb egy iPad-hez képest. Mégegy lehetséges alternatíva lenne egy Mac + iPad, utóbbit pedig rajztáblaként is lehet majd használni a sidecar segítségével, és végeredményben ez tűnik még a legjobb megoldásnak nekem, mert így a két világ előnyeit megkapnám, csak cserébe ez még a hagyományos rajztáblás megoldásnál is költségesebb, persze cserébe jobb is.
  Van erre valami topic? :DDD

  Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.