Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nekem eredeti Win 7 Home Premium-om van, csakhogy az Egyesült Királyságból származik és tökig angol. Hogy lehet azt megbuherálni, hogy magyarul "beszéljen"?
-
fgordon
senior tag
Vicces vagy. Azért nem Windows 95, mert az XP SP3 már kiforrott op.rendszer, alap install után, frissített driver-ekkel, kevés programmal stabil, megbízható, munkavégzésre alkalmas.
Nincs szükség másra. Én az XP-t is Windows classic theme-mel használom, pont úgy néz ki mint kb a Windows 2000, háttér nélkül, minden vizuális effekt ki, hanghatások ki, minden amit lehet kikapcs, ami nem kell... Kikapcsolok sok services-t, így boot után kb 50-80 mbyte memóriát eszik a kb 200 mbyte helyett. És így GYORS. (8 gb rammal, amiből 5 gb ram disk, amin dynamic swap file, meg már szinte olyan gyors, mint egy Windows 2000
)
Már a Vista-ban annyi felesleges dolog van, hogy ott több száz mbyte-ot foglal, de minek?
Majd megvizsgálom a Win7-et, mennyire lehet lebutítani, de szerintem nem lehet annyira... -
FTeR
addikt
ööö, azt ügye vágjátok, h nem a magyar jön előbb, hanem az egész van kicsit késleltetve, amibe már belefér a lokalizálás is?
persze úgy is fel lehet fogni, h nem tekintik teljesnek, még ez nincs kész. vagy csak nem akarják az uborkaszezonban piacra dobni, hamár sikerült fél évvel korábban befejezni. -
fatal`
titán
Szerintem ugyanannyiba, mint a Vista. A Vista Business is annyiba került, mint az XP prof, nem is értem sohasem, hogy miért mondják, hogy nagyon drága volt meg a többi hülyeség.
Szerk.:
Árképzés gondolom:
Win 7 Home Basic = Vista Home Basic
Home Premium = Vista Home Premium
Professional = Vista Business
Ultimate=Vista Ultimate.Persze ez csak spekuláció, biztosat, majd ha lesz hivatalos információ, vagy megjelent a Seven.
-
JohnnyX
őstag
kb mennyibe fog kerulni?
-
RootRulez
félisten
No, akkor vigadjunk!
-
Cyberpunk
félisten
Ez szép és dicséretes
De jó lenne ha végre kihoznák a Vistához a magyar nyelvű SP2-t meddig kell még rá várni?
-
-
peti_s
addikt
Köszi, a tied érthetőbb.
Fgordon, ez igaz, de a gépparkokat úgy is cserélik kb. 5 évente, azokban még nem is szilárdtest kondenzátorok voltak, tehát azokat a P4-ket hamarosan cserélni kell. És új gépet kell venni helyettük. De akkor már nem XP-t vesznek rá, ha u.annyiért megkapják a 7-t is.
-
fgordon
senior tag
Azon kívül, hogy a directx 10-zel kényszeríti a gamer-eket, hogy használjanak vista-t, windows 7-et, kevés üzleti felhasználó fog Windows 7-re váltani... Mert miért? Egy okot sem tudok, amiért érdemes lenne... XP-ről...
-
fatal`
titán
A gyorsindítás is visszaállítható, találsz leírást a googlen, de leírom azért ide is.
Start menün jobb klikk->New Toolbar-> Megadod ezt a mappát (rejtett fájlok megjelenítése legyen engedélyezve): C:\Users\Usernév\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch->Ez után jobb klikk a tálcán és a zárolás elől vedd ki a pipát, majd húzd a quick launchot a helyére->Quick Launch toolbaron jobb klikk->Pipa a show text és a show title elől ki és visszakaptad a klasszikus gyorsindítást.
-
moonman
titán
"A klasszikus, oldalra nyíló Start menüt kedvelőknek van egy rossz hírünk: ez a lehetőség megszűnt, a tálcagombok megjelenése azonban visszaállítható a régire."
-
Geller72
veterán
Ez szerintem teljesen egyéni. Mindenki olyanná teszi a felületét, amilyenné akarja. Voltak, vannak és lesznek modok arra, hogy megtehesd. Ott van példának XP alá a Vista transformation pack, rocket dockkal. De sorolhatnám. Ez nem lehet kifogás. Sajnálatos dolog, hogy az átlag usernak fontosabb a külcsín, mint a belbecs. És ezt most nem kimondottan rád gondoltam.
-
peti_s
addikt
Tényleg jó, én egy dolgot sajnálok hogy nincs hivatalosan a 7-ben "Vista mód". Mivel nekem a Vista tálcája, start menüje, sokkal jobban bejön mint a 7-é.
-
moonman
titán
válasz
vehement69 #64 üzenetére
pedig írták:
"július elsejétől az előretelepített Vistát futtató számítógépet vásárlók számára ingyenesen biztosítja a Windows 7-re történő upgrade-et"
egyébként az upgrade eleve kedvezményes, de olyanért még soha senki nem kapott plusz kedvezményt, mert addig is Windows-t használt.
-
vehement69
senior tag
nem olvastam el a topikot, lehet hogy már írták, akkor boccs, de szerintem inkább azért lehetséges ez, mert a Win7 fejlesztési ideje jobban igazkodott az eredeti tervekhez, a Vista meg annyit csúszott, hogy nem akartak kint Redmondban annyi időt húzni, amíg minden lokalizáció elkészül..
-
utomi
senior tag
Sziasztok. Egy viszonylag egyszerű kérdésem lenne. Van nekem egy HP notim amin Vista Home Premium van. A kérdésem az lenne, hogyha megjelenik a Windows 7 akkor upgradelhetem-e ez a Home Premiumot kedvező(bb) áron vagy pedig erre nincsen lehetőség?! Valamint ha igen akkor mennyivel szokott kedvezőbb lenni az ár?
-
ToBeY
nagyúr
Remélem hamar elkészűl a magyar MUI RTM-hez hogy ne kelljen Októberig várni
-
moonman
titán
alig két hete jelent meg az SP2 angolul, nyugalom és pár héten belül lesz magyarul is.
"a végén még az lesz, hogy 4 nyelven lesz az eredeti Windows 7 végleges, és ha valaki magyart akar használni, akkor Online töltse le hozzá a magyar mui packet."
pedig nagyjából ez van, Vista óta mui-alapú a teljes rendszer (az angol is egy nyelvi csomag), én egyébként pont ezért nem is szoktam sehová magyar Windows-t telepíteni (már ahol a licenc szerint lehetőség van rá), hanem felteszem az angolt és magyarítom. -
Csakénvagyok
őstag
Méghogy Penge_4 is az MS válát veregeti
, Istenem, mi történt itt?
. HA senkit sem érint, mert ő angol verziót használ, mér' jó hír?
-
Penge_4
veterán
válasz
VaniliásRönk #55 üzenetére
Mondjuk ilyesmit nem is érdemes nyilvános oldalakról lekapni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Dr. Romano #53 üzenetére
Én is, de jópár nappal a nyilvános megjelenés előtt már fent volt torrenten több verzió is, persze tele voltak nyalánksággal, trójai, backdoor...
Ez sem hivatalos, nem feltétlen trójaitól vagy hasonlótól tartok, de nem szeretem szétbarmolni a rendszert. -
Dr. Romano
veterán
válasz
VaniliásRönk #51 üzenetére
Nem is kell torrent hozzá.
Én is az MS oldaláról húztam le az iso-t, majd innen hozzá a nyelvi fájlt. -
DarkByte
addikt
Semennyire, a cikk szerint azokra a gépekre érvényes amit június 1.-től vettek meg. Igazából én arra kérdeztem rá hogy nálunk van-e már olyan forgalmazó aki ezt fel is vállalja és ha igen, mikortól. Mert ezek általában sosem szoktak nálunk egyértelműen és azonnal működni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Dr. Romano #50 üzenetére
Az RC-t sem szedtem le torrentről, nem jártam vele rosszul, ezt is csak Update-ről fogom leszedni, ha lesz végre.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
VaniliásRönk #43 üzenetére
Már ezer éve
Igaz nem hivatalos, de nagyon korrekt lett. -
Criton
veterán
ja, én is néztem, hogy magyar sp2-es vista nincs az updaten ami vicc szerintem, mert mivan azokkal akik a magyar vistát vették meg,(mint pl én) azoknak már nem is jár a service pack 2.....
a végén még az lesz, hogy 4 nyelven lesz az eredeti Windows 7 végleges, és ha valaki magyart akar használni, akkor Online töltse le hozzá a magyar mui packet.
bár már most fent van a legtöbb mui pack az update-ben, de a magyar hiányzik
-
-
kymco
veterán
válasz
VaniliásRönk #43 üzenetére
Letölthető egy buheramagyar
, igaz nem hivatalos, de a miénk...
-
JanR
addikt
válasz
Depression #35 üzenetére
Ebben egyet értek veled, én az RC1-et próbáltam ki és brutál. Gyorsabb mint a Vista és egyetlen egy kompatibilitási problémába sem futottam bele. Minden Vista-s driver gond nélkül felment ( és nem kellett 20szor újraindítani
).
A magyar nyelv meg csak előny, javítja az MS hozzáállását! -
DarkByte
addikt
"A pontos bennfentes információiról híres szaklap, a Tech ARP értesülései szerint a Microsoft azt tervezi, hogy július elsejétől az előretelepített Vistát futtató számítógépet vásárlók számára ingyenesen biztosítja a Windows 7-re történő upgrade-et, amikor – a jelenlegi tervek szerint a jövő év elején – megjelenik az új operációs rendszer."
[link]
Persze azóta már láttam olyat is, ahol dobozos Win Vista -ból van speciális változat (drágábban persze) amit lehet majd frissíteni Win7 -re. Pl. [link] -
Dr. Romano
veterán
Nagyon helyes dolog!
-
Móci
addikt
Na, ez jó hír! Végre valami ésszel van csinálva... Nem lesz rossz ez a Win 7.
-
Depression
veterán
Csak szimplán nem akarják áttolni jövőre, hisz a legtöbben úgyis karácsonyra vesznek új gépet, sokat buknának vele, ha december végén dobnák piacra. Az angolok meg az eddiginél később kapják meg, viszont garantáltan nem lesz driver probléma az OEM gépekkel.
Ez esetben a MS tutira megy, minden idők legjobb, és lehetőleg legkevesebb hibával rendelkező win-t akarják piacra dobni.
remélem ez az utolsó, ami 32bites változatban is megjelenik -
Atikusz
senior tag
én is notebook vásárlása előtt állok, tehát engem is érdekelne ez az info. egyébként ha megveszem a win7 dobozos változatát, és amit kapok hozzá kulcsot, azt akárhányszor fel lehet használni (újratelepítés esetén, hardver csere esetén, nem kell ügyfélszolgálatot hívni stb...), valamint működhet-e ugyanazzal a kulccsal egyszerre notebookon és asztali pc-n?
-
DarkByte
addikt
Kicsit más. Valaki tudna mutatni up-to-date infót arról hogy mikortól lesz érvényes a "veszek gépet Vista -val, és ingyen kapom majd a Win7 -et" akció? Notin gondolkodom és e-végett inkább várnék kicsit a vásárlással. Kérdés meddig kell várnom.
-
Ez dicséretes.
Már csak azt kéne megoldani, hogy ne kelljen azt hazudni, hogy Angliában élek ahhoz, hogy használhassam a Games for Windows - LIVE-ot. -
Eddig is így kellett volna
-
^Clown
addikt
Helyes!
-
JanR
addikt
Ennek örülök, bár engem nem érint, XP óta nem használtam magyar operációs rendszert
-
Atikusz
senior tag
ha megjelenik júliusban az RTM változat, akkor már a boltok polcaira kerül az OEM változat is? vagy egyelőre előretelepítik a hardverre és úgy adják el? azaz, július végén fogom magam, bemegyek boltba, veszek hardvert, mellé win7 oem-et, meglehet ez? vagy erre is október 22-ig kell várni?
-
Végre megforult valami értelmes is a burájuk alatt
-
evone
őstag
Mondjuk ezt kb azota lehet tudni miota az rc-n lehet hasznalni a magyar nyelvet, eleg egyertelmu volt mar akkoris hogy megjelenes napjan lesz magyar...
-
törölt tag
Ennek én is örülök
-
Ez jó húzás volt Microsoft részéről
-
Misi 007
őstag
Hát ez nagyszerű hír!
Mostmár csak el ne qrják a finalt! -
Expertus
csendes tag
A 32 bites:
http://wb.dlservice.microsoft.com/dl/download/release/windows7/4/0/c/40c1e714-7910-4b38-9b5e-67fa522e6a44/7100.0.090421-1700_x86fre_client_en-us_retail_ultimate-grc1culfrer_en_dvd.isoA 64 bites:
http://wb.dlservice.microsoft.com/dl/download/release/windows7/e/b/5/eb58e76e-17fa-409b-855f-11fbe84d1c93/7100.0.090421-1700_x64fre_client_en-us_retail_ultimate-grc1culxfrer_en_dvd.iso -
Végül is teljesen érthető, hisz szinte már most is tökéletes az RC-hez kiadott béta MUI. Na azért van még mit csiszolni rajta, de annyira sok időbe valóban nem kerülhet.
-
Inv1sus
addikt
Ez a Microsoft egyre rendesebb lesz, ami nem is baj.
A tesztváltozat meddig lesz letölthető a honlapjukról mellesleg? -
CSorBA
őstag
Én is nagyon örülök, akkortájt tervezek gépet venni, így egyből mehet a magyar rá
-
fatal`
titán
Bár angol verziót használtam/használok de örvendetes hír.
-
FRENK1988
veterán
Igy kell ezt csinálni MS.
Végre megveregethetjük mi magyarok a vállukat
-
WonderCSabo
félisten
Ez örvendetes hír, de nem lehetett volna eddig is így? Látszik, h. most rágyúrnak erre a 7-re.
-
moonman
titán
tulképp reális, ha jövő hónap végéig RTM, augusztusig MSDN/MVLS akkor simán van októberig két-három hónapjuk, hogy kiteszteljék a mui-kat.
-
30z.Samu
félisten
Milyen rendes ez a Microsoft...
-
Killing
addikt
A Microsoft megmutatja az Angoloknak is hogy mi az egyenjogúság.
Új hozzászólás Aktív témák
it Már a premier napján, október 22-én megjelenik az új operációs rendszer magyar nyelvű változata. Szakít korábbi terjesztési gyakorlatával a Microsoft.
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest