Új hozzászólás Aktív témák
-
Zotya84
őstag
Ajánlott letiltani... Próbálj meg ma meglenni neten FP nélkül. Bár sok helyen összehozható ez, de sajnos a HTML5 meg annak támogatása nem tart még ott, hogy ezt meg lehessen tenni.
Viszont ha már viszonylag muszáj használni, akkor tényleg jobban figyelhetnének a javításokra, és azok mihamarabbi megjelenésére.
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
myke01
senior tag
"az Internet Explorer és a Firefox érintett" - Haha ! Így jár ,aki nem csinál magának saját flash playert . A Chrome a sajátját használja alapértelmezetten ,náluk nincs ez a gikszer ?
-
Móci
addikt
Ezeknek is elmentek otthonról... Ne használjuk...
Ha lenne más alternatíva, akkor senki sem használná ezt az elavult fost, de na."...In a struggle to be happy and free, swimming in a primitive sea..."
-
Plasticbomb
addikt
Ez tényleg jó kérdés. A Chrome beépítettje is érintett vajon, vagy nem? Gondolom, hogy igen, de nem ismerem eléggé a Chrome FP modulját, és annak történetét, származását.
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
.mf
veterán
Nálam úgy van beállítva a FF, hogy a FP csak rákérdezés után aktiválódik. Néhány alkalomba már belefutottam, hogy sehogy se akart működni valamilyen beágyazott flash, de többségében egészen élhető, két extra klikk; plusz megkímél a kéretlenül elinduló videóktól, zenéktől, amiknek készítőinek remélem egy külön bugyor van a pokolban...
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Zedz
addikt
Nem lennék azoknak a fejlesztőknek a helyében, akik még mindig ezzel szórakoznak.
-
Zirowe
nagyúr
Nem győzöm manuálisan frissíteni a flasht céges gépen.
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
GeryFlash
veterán
Meddig lesz ez mér barkácsolva, előbb utóbb akkor is bedarálja ezt a fost a html5 (már rég be kellett volna, de valahogy lassú az átállás), nem tudom mit szenvednek még, ennyi pénz van még mindig benne?
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Horcsog55
újonc
Nagyon jól megvagyok a AF nélkül. Sőt kifejezetten még a javascripteket is tiltom, csak ott használom őket ahol a funkcionalitáshoz szükséges, az oldalak nagy része tökéletesen müxik javascript és flash nélül is.
Tény, hogy körülményesebb használni néhány oldalt, kell plusz pár kattintás a megfelelő script engedélyezéshez, de nem kapom képembe a rengeteg reklámot, és egyébb szart..
A sütik meg session végén mennek a qkába. -
ledgeri
nagyúr
Biztos mindenki a telepítésnél megkapta: Frissítse rendszerét a legújabb változatra a biztonságosabb böngészés érdekben...
Ja meg hogy a McAffe kis pipára is oda kell figyelni...
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ROBOTER
addikt
Egyesek láthatnának valami összefüggést a flash erőszakos száműzése, a rá fordított figyelem (költség) és a problémák között.
Közel négy évig kínlódtam a Youtube-bal MB Pro-n, mert akadozott a hang. Érdekes módon a Maverick alatt tökéletesen fut a Flash alapú Youtube, kevésbé terheli a processzort/GPU-t, mint a HTML5 alapú lejátszás. Pedig nem ez a trend Apple-éknál sem, inkább lassulni szoktak a rendszerek azonos hardveren az idő előrehaladtával. Szóval akkor ki is volt a hibás?
Flash =/= videólejátszás =/= Youtube
A Flash (Haxe + Sandy 3D) alkalmazásomat (nem perverzióból) három platformon fejlesztettem, utazás közben OS X, otthon Linux és Windows felváltva, attól függően, hogy milyen egyéb alkalmazásokat használtam a háttérben. Soha, semmilyen inkompatibilitási problémám nem volt, néha naponta 3..4x küldtem át a forrást egyik rendszerből a másikba.
Steve Jobs elismerte, hogy az Flash elleni harc egy személyes sértődés volt, semmilyen szakmai alapja nem volt.
Akinek ez a HTML5 (trió) a megváltás, annak rendesen kimosták az agyát. Beállok én is a sorba, mert nincs más lehetőség, de dicsőíteni nem fogom, hogy bivalyerős gépeken az weboldal-betöltés alatt háromszor rendeződik át az oldal és nem arra kattint az ember, amire szeretne.
-
dajkopali
addikt
a hivatkozás elmaradt, de nem én találtam ki
a Trend Micro közleményében szerepel: "Since the exploit affects the latest version of Flash, 16.0.0.296, users may consider disabling Flash Player until a fixed version is released.""fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
fordfairlane
veterán
Valami sandboxos futtatási környezet kellene ennek a flashnek. Gondolom most már késő, kompatibilitási okokból nem lehet ilyen radikális változtatást keresztülvinni. Egyébként tényleg megérett már a cserére. ~10 év legacy örökségét cipeli magával.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
InfiniteReality
őstag
válasz fordfairlane #21 üzenetére
Chrome alatt eleve sandboxban fut, nem is tud máshol, mert az NPAPI plugin használatát beszüntették a Flash esetén. Legalábbis az új Chrome verziókban.
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
Dezsike
tag
Hát ne tedd fel rájuk. Én leszedtem nemrég a céges gépekről, mert panaszkodtak a dolgozók, hogy lassúak (nem csúcskategóriás gépekről van szó, de nem is játékra lettek beszerezve). Mikor elemeztem, hogy miért lehet lassú láttam, hogy a Flash Player a processzor 80%-át kisajátította magának. Leszedtem, azóta nincs gond.
-
-=RelakS=-
veterán
háromszor rendeződik át az oldal és nem arra kattint az ember, amire szeretne.
Ez nem csak a HTML5 problémája. Android, Windows, akármi, igazán figyelhetne arra, hogy pl ha én itt gépelek, és egy párbeszédablak felbukkan, várjon már egy kicsit, mielőtt felhasználói beavatkozást elfogad, mert volt már olyan párbeszédablakom, ami gépelés közben felbukkant, és a szóköz nyomása miatt azzal a lendülettel el is tűnt.
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
rt06
veterán
szoval ugyanaz az adobe-os lejatszo (csak meg regebbi), amiben atneveztek par file-t, aztan belecsaptak egy bundle-be a bongeszojukkel, ezert nem erinti a flash player sebezhetoseg?
okp.s.: Google-ék "kompatibilissé" tették a Chrome-val
a masik ugyanugy kompatibilis, lehet allitani, hogy ne a beepitette hasznalja, hanem a rendszerre telepitett verziot[ Szerkesztve ]
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
Zotya84
őstag
Ne aggódj, nem magamról beszéltem. Én jó barátságot kötöttem már évekkel ezelőtt az AdBlock Plus-szal és a NoScripttel is... Engem túlzottan nem zavar, mert az a néhány FP-igény, amim van, ott nem félek a hibáitól.
BTW, tegnap akadtam ki: melóban fel kellett mennem az Aerocool honlapjára, ahol közölte, hogy nem tud elindulni a FP, mert nincs meg a hozzá szükséges FullHD felbontásom (1440*900), így ha akarom a HTML megjelenítést, akkor kattintsak ide... Hát kapják be az összes lóét...
#18 Sonja : Még van egy-két hely, ahol sajnos muszáj vagyok. De remélem már nem sokáig.
[ Szerkesztve ]
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
rt06
veterán
válasz Cathfaern #27 üzenetére
de mit tudnak csinalni, azon kivul, hogy letiltjak a plugin-t (amivel annyit ernek el, hogy a telepitett flash player kerul hasznalatba), vagy hogy frissitik, es uj bongeszo verziot dobnak ki?
vagy van megegyezesuk az adobe-val, hogy hozzafernek a flash player forraskodjahoz, s patch-elhetik azt?Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
InfiniteReality
őstag
A Google Chrome-os Flash eleve egy sandboxban fut. Ha nem csinálnak vele semmit sem, elvileg akkor is biztonságosabb és stabilabb.
Ők is az Adobe által megcsinált patcheket teszik bele, de a Chrome frissülésével együtt a "beépített" Flash is lefrissül, nem kell megvárni, míg az Adobe kiposztolja, a felhasználó letölti és telepíti. A Chrome-ot a GoogleUpdater frissítgeti.http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
fordfairlane
veterán
válasz InfiniteReality #31 üzenetére
Hogy működik ez a sandbox? A plugin véletlenül (bug) sem tud kinyúlni a Win32 API felé?
x gon' give it to ya
-
rt06
veterán
válasz InfiniteReality #31 üzenetére
felreertesek elkerulese vegett en ertem, mikent mukodik a dolog, csak a fentebbi fanboy hulyesegekre (google sajat flash player) probaltam ravilagitani (bar ugy tunik megrendithetetlen hivorol van szo
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
F.E.K..
senior tag
válasz InfiniteReality #19 üzenetére
800 gépen kézzel frissíted? Nooormális?
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
-
r3dsnake
nagyúr
Kihalhatna végre már a flash, nem foltozni kéne, hanem megszüntetni.
-
InfiniteReality
őstag
Természetesen nem. SCCM-en keresztül frissülnek, de mindig van 1-2 gép amin nem megy fel valami miatt. Azokon marad a kézzel frissítgetés.
(#37) r3dsnake
Egyetértek. Ugyanez igaz a javára (mármint az appletekre) meg a többi plugin vacakra. A flash nagyon sok esetben kiváltható HTML 5 / ügyes JS programozással, CSS-el miegyébbel, de senkinek nincs kedve dolgozni Pedig a web efelé halad, és remélhetőleg evvel együtt a weboldal programozási gyakorlat is talán változik...[ Szerkesztve ]
-
F.E.K..
senior tag
válasz InfiniteReality #38 üzenetére
SCCM sem rossz, bár kicsit drága...
Kisebb cégeknél opensurce módon oldjuk meg, samba server, és kézi script. Pl. itt egy nagyon régen be nem kapcsolt munkaállomás indítása: [script imge]
Na eeez tuti felrakja a flasht is indításkor...
[ Szerkesztve ]
-
InfiniteReality
őstag
Igen tudom, de a kézi scriptekkel az a probléma, hogy megfelelő user credentials-sal futtatni őket induláskor nem egyszerű. Mondjuk ha a HKLM/Software/Microsoft/Windows/Currentversion/RunOnce-ba teszed, akkor local system accountként települ. Evvel csak annyi lehet a probléma, hogy ezt nem minden program telepítője "eszi meg", tehát vagy nem települ vagy rosszul fog települni. Illetve vannak olyan programok / pluginok, amik user profilba települnek, azokat ily módon nem lehet frissiteni / telepiteni (SCCM-el is nehézkes vagy nem megy).
-
F.E.K..
senior tag
válasz InfiniteReality #41 üzenetére
Az nem gond, szinte minden megoldható.
A linkelt képen például sima felhasználói joggal lépett be, a script viszont természetesen rendszergazdai joggal fut (legalábbis a telepítésért felelős rész, van ami a belépett felhasználó jogában fut, mikor mi kell).
Az admin jelszó nyilván kódolva van.
Saját gyártmány. Telepít, frissít, jogosultságot módodsít, felhasználót tilt, nyomtatót babrál... Amit csak kell
-
InfiniteReality
őstag
Van olyan plugin/program, amit sajnos így sem tudsz frissíteni. Két programozói hiba szokott itt előfordulni:
1. A program nincs felkészítve egyáltalán arra, hogy már nem Windows XP hanem Vista/7/8/8.1/10 van. Ilyenkor, a nem rendszergazdai jogú usereknél az UAC a registry meg a könyvtárak egy részét virtualizálja. Ezt a program nem tudja kezelni, ezért a program összes beállítása, munkakönyvtára stb az admin user profiljába kerül bele (és ezáltal a program használhatatlan állapotba kerül). Hisz azt a normál user amikor elinditja, nem fér hozzá az adminprofilba mentett munkakönyvtárhoz.
2. A program direkte a user profiljába települ (leginkább azért csinálják ezt, hogy egy frissítéskor ne kelljen admin jog, néha be is válik). Ilyenkor ha ezt a valamit SCCM-el telepíted, lehet hogy success-t ír, de valójában vagy nem fog működni ez sem, vagy a userünk profiljában meg sem jelenik.
Ahhoz hogy egy program SCCM-el deployolható legyen, lehetőleg nem egy megpiszkált / customizált, hanem egy "normális" MSI file kell. Abból lehet SCCM package-et gyártani, ami aztán normálisan tud települni, frissiteni stb.
-
Vladi
nagyúr
Egyébként mi az a feladat a weben, amihez még elenegedhetetlen?
Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!
-
dabadab
titán
"Egyébként mi az a feladat a weben, amihez még elenegedhetetlen?"
DRM is theft
-
Vladi
nagyúr
Szerintem ezt mással is meg lehet csinálni.
(#47) dabadab
Szerintem e nélkül meg majd kibírom valahogy.
A kedvencem az egyik kedvenc weboldalamon a hóesés effekt. Tök jó, csak épp eszi a procit feleslegesen. Nem is megyek oda, csak ameddig muszáj.
Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!
-
Cathfaern
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Anbernic RG556 kézikonzol teszt
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Bluetooth hangszórók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Mostantól egyedi audioprofilt generál a PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mozilla Firefox
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen